bızımkı 4000 bakımına gırdı
bakalım nolcak
ıyıydı performansı bı sorunu yoktu
sol arka sınyalın hafıf hafıf ayrılması dısında ve grenajı tutan parcanında bana ıhanet etmesı dısında hıc sorun yok
Sol arka sinyalin hafif ayrılmasına çözüm!!!
Bana da oldu arkadaşım ben tamir ettim , istersen sende yapabilirsin hiç servise güvenme 2 kuruşluk şeyi büyük sorun haline getirirler...
1- Arka bagaç açılır. Yukarıda arka stop lambasının vidası vardır o sökülür.
2- Arka stop lambasını tek vida tutuyordur zaten , arka stop çekerek çıkartılır.
3- Stop lambası çıkartılınca soketler ortaya çıkar. Oradan sol arka far ile ilgili olan çıkartılır. (Turuncu olmalı) Tırnaktan kanıtrıp çekerseniz kolayca çıkar.
4-Aşağıdan sinyalin motoru tuttuğu somun çözülür. Kablo arka stop lambasının oradan çıkartılır ve sinyal ele alınır.
Sinyal'i düzeltmek:
1-Sinyalin içine giden kablonun giriş kısmından baktığınızda bir vida göreceksiniz ayrılan kısma giden. O oraya gidebilecek bir yıldız tornavida tarafından sökülür.
2-Ayrık kısım ile motoru tutan kısım ayrılır.
3-Sinyal kısmına baktığınızda metalik bir parça görürsünüz. O bir düz tornavida vasıtası ile sıyrılarak çıkartılır. (Ne konumda takacağınıza dikkat ederek çıkartın!)
4-O demir parça düzeltilir, hatta aldığı kavisin çok az aksi bi kavis verilir ve yerine takılır.
5- Aynı işlemlerin tersi yapılarak sinyal toplanır.
6-Ve işte sorununuz çözüldü arkadaşlar... Di mi? Olmadıysa getirin ben çözim :mrgreen: Cbr'cılara canım kurban.