ekran gelmiyor marş almıyor

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
motorum cfmoto 250sr 2 haftadır hiç çalıştırmadım sürmedim bugün bi turlayayım dedim kontağı çevirdim ekran gelmedi marş bastım enjeksiyon sesi var ama çalışmadı bi 2 3 dk açık bıraktıktan sonra bi baktım ekran kendi kendine gelmiş çalıştırdım ve gittim bi yerde durdum 20 30 dk sonra geldim yine kontağı çevirdim ekran gelmedi marş bastım yine enjeksiyon sesi var bi kaç defa tekrarladım bekledim en sonunda enjeksiyon sesi de kesildi 2 senedir ayda 3 4 defa çıkarıp sürüyorum genelde yatıyor bu yüzden akü bitmiş olabilir ama bitseydi farlar ve yandaki abs ışığı vs yanar mıydı normalde kontağı çevirince motor ışığı yanmıyor marş basmaya çalışınca yanıyor sebebi ne olabilir

dav9aug.jpg

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Akü bitmiş gibi duruyor. Bazen tamamen bitmese de voltajı akımı düşer böyle şeyler olur. Vurdurup biraz gazlayın düzelecektir muhtemelen.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Akü bitmiş gibi duruyor. Bazen tamamen bitmese de voltajı akımı düşer böyle şeyler olur. Vurdurup biraz gazlayın düzelecektir muhtemelen.
ekran ilk geldiğinde ilk iş voltajına bakmak oldu 12.7 yazıyordu

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
bak ben az önce konu açtım aküyü söktüm takamıyorum diye, şimdi benzer bir sorun yaşadığım için sağlam aküyü söküp hallettim işimi...

yani voltaj falan herşey normal görünüyor hatta marşa basınca ekran bile gitmiyor ama marş basmıyor bildiğin... Gsr 600 motorumdan bahsediyorum, yani bu motorda akü ölü olsa bile ekran falan gitmiyor.. neyse arkadaşın motordan aküyü söktüm taktım ve sonuç aşağıdaki gibi

yani sen sağlam bir aküyle dene ondan sonra bir daha olursa sorunu başka yerde ararsın. yada elindeki akünün sağlamlığını başka bir motorda dene önceden ki boşuna yeni bir akü parası vermiş olma.

Motosikleti
Ns200 15"
bak ben az önce konu açtım aküyü söktüm takamıyorum diye, şimdi benzer bir sorun yaşadığım için sağlam aküyü söküp hallettim işimi...

yani voltaj falan herşey normal görünüyor hatta marşa basınca ekran bile gitmiyor ama marş basmıyor bildiğin... Gsr 600 motorumdan bahsediyorum, yani bu motorda akü ölü olsa bile ekran falan gitmiyor.. neyse arkadaşın motordan aküyü söktüm taktım ve sonuç aşağıdaki gibi

yani sen sağlam bir aküyle dene ondan sonra bir daha olursa sorunu başka yerde ararsın. yada elindeki akünün sağlamlığını başka bir motorda dene önceden ki boşuna yeni bir akü parası vermiş olma.

Afr zengin ayarda, bunu bir miktar düşürmeniz motor sağlığı ve performans açısından çok daha iyi olacaktır. Üstünede yakıt tüketiminiz düşecektir.

Bu zengin karışımda kullanım uzun vadede egzoz supapına zarar verebilir ve aynı zamanda bujilerin ömrünü hızlı tüketir.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
kullanıyorum da haftada bi kullanıyorum bazen 2 hafta kullanmadığım oluyor ona rağmen bitmesi ilginç

Aküleri bir iki defa yatırmaktan dolayı boşalt nevri dönüyor.Sonra ne yapsan da iflah olmuyor bilgine ...

Bu çokça gözden kaçırılıyor. Otomobil/motosiklet aküleri powerbank gibi bataryalar değiller, belirli bi şarj oranının altına bir kere indikten sonra iflahı kesiliyor.

Ama sağlık bir motorun 2 haftada aküyü boşaltmaması gerekir.

Yalnız elektrikten çok anlamam ama akü bitmiş araç ilk başta çalışmayıp 2-3 dk bıraktıktan sonra çalışır mı?

Bu çokça gözden kaçırılıyor. Otomobil/motosiklet aküleri powerbank gibi bataryalar değiller, belirli bi şarj oranının altına bir kere indikten sonra iflahı kesiliyor.

Ama sağlık bir motorun 2 haftada aküyü boşaltmaması gerekir.

Yalnız elektrikten çok anlamam ama akü bitmiş araç ilk başta çalışmayıp 2-3 dk bıraktıktan sonra çalışır mı?
Valla benim ns200 de 2 hafta yattığında üzerinde ki bosch akü boşalıyor. Kontağı çevirdiğinde enjeksiyon dahi çalışıyor hatta farları dahi yanıyor ama marş motoru hiç dönmüyordu. Vurdurma da dahi çalışmıyordu. Sonra aküyü söküp şarj ettikten sonra aynı motor normal olarak çalışmaya devam etti

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
şuan killswitchi açınca enjeksiyon sesi bile yok aküyü çıkarıp şarj edip takıcam

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
O gelmiyorsa vurdurmak bile akıldan geçirilmemeli. Akü bayılmış şarj ile ayrılırsa ne ala.
o gelmiyor da ekranın yanındaki ışıklar var her şey var sadece ana ekran ve enjeksiyon çalışmıyor akü o kadar gitse farlar falan da hiç çalışmazdı heralde

Motosikleti
600RR
askere gittim geldim cbf 150 çalışmıyordu
akü sağlam deli gibi marş var,neredeyse marş motorunu yakacaktım neyse
meğer benzin bayatlamış,benzini değiştirdim düzeldiydi,konuyla alakasız ama neden yazdım bilmiyorum başına gelen olursa fikir olsun

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
güncelleme klasik cfmoto 250 ve 650lerin ekranına gelen bozulma olayıymış ayaklığı kapatıp debriyajı çekip marş vererek çalışıyor ancak garantiden değişecek haftaya

bir de cfmotonun muğla taraflarında bi fabrikası var ekran gibi parçaları üretiyorlar bugün hala parçası yok diyen olursa şapalağı vururum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar