Esnaflık Ölmüş diye biliyordum.. Doğruymuş.

Bugün biraz yakın mesafe turladım. Yoldayken sol dikiz aynası gevşeyiverdi , yerinden kaydı. Arada elimle düzeltip idare ettim. Soft çantada Alyan takımı var , velakin aynaları değiştirmek gibi bir fikrim olduğu için Motoru kenara çekip google dan Mondial servislerine baktım , yakınlarda bir servis olduğunu biliyorum ama Pazar günü illaki açık olmaz bir şansımı deneyeyim , açıksa yolumun üzeri uğrar varsa güzel bir dikiz aynası alırım .. diye düşündüm.

Baktım , mesafe 900 metre.. bakmakta zarar yok dedim ve gittim. Şansıma açıktı .

Vatandaş bir motoru dağıtmış onu toplamaya çalışıyor.. İşi yoğun meşgul etmeyeyim diye düşündüm.. ( iyi niyetliyiz ya )

Selamun Aleykum Aleykum Selam...

- Ustam , sol dikiz aynam gevşedi , sıkabilirmisin ?
- İşim çok Pazartesi gel !!
- Ya kusura bakma görüyorum yoğunsun , sen bana 5 alyan ver ben sıkayım..
- Takım veremem , Pazartesi gel !!

Eyvallah Ustam , Kolay gelsin.. dedim. Dışarıda bir sigara içip gittim.

Usta Yaralı parmağa işemiyor.. Canı sağ olsun. Adam buranın Abdurrahman Çelebisiymiş.. ne bileyim :)) Öğrenmiş olduk.

Mesele takım vermek olmayabilir , motosiklet tamircisi dükkanının önünde motoruna birşeyler yapmana müsade etmez adamın varlığına ters bir durum 😀 , bana bir anahtar lazım olsa otomobil servisine selam veririm hiç geri çevirmediler hatta motoru merak edip muhabbet başladığı bile oldu..

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Yaşıyor olabilirler. 🥱
insanl-k.jpg

Mesele takım vermek olmayabilir , motosiklet tamircisi dükkanının önünde motoruna birşeyler yapmana müsade etmez adamın varlığına ters bir durum 😀 , bana bir anahtar lazım olsa otomobil servisine selam veririm hiç geri çevirmediler hatta motoru merak edip muhabbet başladığı bile oldu..
Bana çok garip geldi.. Meşgül olur anlarım , işi vardır anlarım.. yapmak istemiyordur yine anlarım. Ya Arkadaş , bu Adam yoldan gelmiş , Aynam gevşemiş sıkıver..diyor. Bedava yap ta demiyor.
Alyanı alması 3 saniye.. İçinden 5 alyanı çıkarması 2 saniye.. civatayı sıkması 5 saniye desen.. yani... 20 saniye yahu !!
Biz işyerinde yol sormak için bile kafasını uzatana Çay ikram ediyoruz..

Bana çok garip geldi.. Meşgül olur anlarım , işi vardır anlarım.. yapmak istemiyordur yine anlarım. Ya Arkadaş , bu Adam yoldan gelmiş , Aynam gevşemiş sıkıver..diyor. Bedava yap ta demiyor.
Alyanı alması 3 saniye.. İçinden 5 alyanı çıkarması 2 saniye.. civatayı sıkması 5 saniye desen.. yani... 20 saniye yahu !!
Biz işyerinde yol sormak için bile kafasını uzatana Çay ikram ediyoruz..
Ben anahtarı vermemesine açıklama getirdim ama dediğin gibi üç dakikalık iş için yarın gel demesi esnafa yakışmaz..

Şu tiplerle muhattap olmamak için 70km aynayı tutarak yavaş yavaş geldim evde takımımı alıp kendim sıktım sonrada arka çantaya takım dizdim

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
küçük esnaf acıtasyonunu yiyen hala var mı daha pahalıya daha kötü ve ilgisiz merdiven altına motorumu neden emanet edeyim

küçük esnaf acıtasyonunu yiyen hala var mı daha pahalıya daha kötü ve ilgisiz merdiven altına motorumu neden emanet edeyim

Yahu Yetkili servise gidiyorum Motorda filtrenin yerini bilmiyor !! İşin enteresan tarafı Bu Vatandaşta Yetkili servis ! Mondial'ın sitesinde Yetkili servis diye yazmışlar.. tutulacak yeri yok. Allah göstermesin yolda kalsan Yetkili servis e çektirsen motoru bu Dingil'e götürecekler !

Motosikleti
Ns200 15"
Yahu Yetkili servise gidiyorum Motorda filtrenin yerini bilmiyor !! İşin enteresan tarafı Bu Vatandaşta Yetkili servis ! Mondial'ın sitesinde Yetkili servis diye yazmışlar.. tutulacak yeri yok. Allah göstermesin yolda kalsan Yetkili servis e çektirsen motoru bu Dingil'e götürecekler !
O da diyecek ki "Pazartesi gel". :)

Turk esnafi kansizligiyla meshur zaten. Hic “esnafina sahip cik!” gazina gelip elin kansizindan kaziga bir sey almam giderim zincir bir yerden alirim. Ancak tanidigim duzgun esnaftan gidip bir sey alirim.

Forumda beni hatirlayan 2-3 kisi cikar. Almanya'ya gidip orada mesleki egitim ile motosiklet tamirciligi ogrenmek istiyordum. Iste istememin sebebi tam olarak budur.

16 yasimdayken bir takı tamircisinde calismistim. Usta surekli beni azarlardi kufur ederdi, 2-3 kurus parayi cok gorurdu. Dukkana gelen kadinlarin kalcasini goguslerini konusurdu. Adamin karisi kizi var, sevgilisi var, yetmiyor bi de dukkana gelen kadinlarin kalcasini gogusunu konusuyordu.

Bizim esnafin kansiz olmasinin sebebi Turk aile kulturumuzde yatiyor. Bir ailede ne zaman it kopuk bir cocuk olursa, baba o cocuga egitmek yerine esnafa vererek adam olacagini dusunur ve en buyuk hatayi yapar.

Babanin, oglunu verdigi is yerindeki usta zaten genel evde pecete kolonya tutan bir karaktere sahipse cocuk daha da karaktersiz bir seye evrilir.

Sonrasi malum, o cocuk buyuyunce depremde cadir battaniyeyi fahis fiyatta satacak. Turk kizlari tecavuze cinayete kurban gidince biber gazi ve elektro soku fahis fiyattan satacak.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bir aynan sıkılmadı diye başlattığın olay , Esnafı linç kampanyasına dönmüş...
Bence abartı tepki veriyorsun..
Ben de ara sıra arkadaşımın dükkanına giderim yardıma..
Elimden geldiğince yardım ederim..
Örnek vermek isterim.. Müsadenle..
Aynadan başlayalım...
''Ustam be şu aynayı bir sıkıver...''
Usta o sırada kafası 1 milyon , hem işini hem de kafasındaki problemleri düşünüyor...
''çok meşgulüm, pazartesi gel ''
Usta anahtarı ver ben sıkayım dersin ,
''dışarı takım vermiyoruz..''
Den yola çıkalım...
Ben yardımcı olayım dedim dedim ama basit bir şeyle başlayıp onu , bunu ,şunu derken ,aynadan girdik zincirin gevşekliğine , oradan ön fren balatasının sürttüğünden çıktık...
Abartmıyorum iyilik olsun diye girişilen iş 2.5 saatten fazla sürdü...
Bana sorun değil, zaten yardım için gelmişim...
Adam işi bitince motora atladı gitti..
Eline sağlık yok , borcum ne sormak yok ...
Bu arkadaş izmirin çok yakın bir köyünde motor tamirciliği yapıyor..
Yaani esnaflara döşeyeceğimize , önce insanlarımıza döşesek , esnafı da insanlarımızın o hale getirdiğini düşünsek ,
Sadece 1 işimizi yapmadı diye önce öldürüp, sonra dikine gömmesek ?..

Esnaflığın ölmesinden önce insanlığımızın ölüşünden bahsetsek ?..

Ben yardımcı olayım dedim dedim ama basit bir şeyle başlayıp onu , bunu ,şunu derken ,aynadan girdik zincirin gevşekliğine , oradan ön fren balatasının sürttüğünden çıktık...
O onun arsizligi ve senin hayir diyememenle alakali. Bu konuyu acan arkadasimizin hicbir alakasi yok.

1 dakikalik is icin yarin gel demek kansizliktir. Konu sahibi aynadan sonra onu sunu bunu hallet dese ve usta geri cevirse anlarim.

Son düzenleme:
Bir aynan sıkılmadı diye başlattığın olay , Esnafı linç kampanyasına dönmüş...
Bence abartı tepki veriyorsun..
Ben de ara sıra arkadaşımın dükkanına giderim yardıma..
Elimden geldiğince yardım ederim..
Örnek vermek isterim.. Müsadenle..
Aynadan başlayalım...
''Ustam be şu aynayı bir sıkıver...''
Usta o sırada kafası 1 milyon , hem işini hem de kafasındaki problemleri düşünüyor...
''çok meşgulüm, pazartesi gel ''
Usta anahtarı ver ben sıkayım dersin ,
''dışarı takım vermiyoruz..''
Den yola çıkalım...
Abartmıyorum iyilik olsun diye girişilen iş 2.5 saatten fazla sürdü...
Bana sorun değil, zaten yardım için gelmişim...
Adam işi bitince motora atladı gitti..
Eline sağlık yok , borcum ne sormak yok ...
Bu arkadaş izmirin çok yakın bir köyünde motor tamirciliği yapıyor..
Yaani esnaflara döşeyeceğimize , önce insanlarımıza döşesek , esnafı da insanlarımızın o hale getirdiğini düşünsek ,
Sadece 1 işimizi yapmadı diye önce öldürüp, sonra dikine gömmesek ?..

Esnaflığın ölmesinden önce insanlığımızın ölüşünden bahsetsek ?..
Yaşayan esnaflar kaldıysa 3. 5 tane Allah razı olsun onlardan.
Diğerleri üstümüzden geçmekten yorulmadı ya önyargı normal.
Sanayiye git geçirsin.
Turizm bölgesine git geçirsin.
Elin parmaklarını geçmez iyi esnaflar var ama şu ülke de esnafımız çok iyi ya diyecek bir Allah kulu yoktur :D
Esnaflığı maalesef esnaflar öldürdü.
Asgari ücrete zam gelmeden Esnaflar bize zamlı geçiriyor.
Kombi bozuldu çağırdık 4000 tl dedi.
Başkası geldi 400 tl.
Bin tane örnek olunca kurunun yanın da yaşta yanıyor.

Geçen burada yetkili servis bir arkadaşım var, sohbet esnasında sordum, size dedim yetkili servis sertifikası verirken, her hangi bir eğitim veriyorlar mı diye, cevap biz onlara ders veriyoruz.

Yani anlaşılan her hangi bir motosiklet markası yetki verirken her hangi bir eğitim falan verdiği yok.

Sokakta kendi başına ne öğrendilerse onunla tamir ediyorlar.

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Bugün biraz yakın mesafe turladım. Yoldayken sol dikiz aynası gevşeyiverdi , yerinden kaydı. Arada elimle düzeltip idare ettim. Soft çantada Alyan takımı var , velakin aynaları değiştirmek gibi bir fikrim olduğu için Motoru kenara çekip google dan Mondial servislerine baktım , yakınlarda bir servis olduğunu biliyorum ama Pazar günü illaki açık olmaz bir şansımı deneyeyim , açıksa yolumun üzeri uğrar varsa güzel bir dikiz aynası alırım .. diye düşündüm.

Baktım , mesafe 900 metre.. bakmakta zarar yok dedim ve gittim. Şansıma açıktı .

Vatandaş bir motoru dağıtmış onu toplamaya çalışıyor.. İşi yoğun meşgul etmeyeyim diye düşündüm.. ( iyi niyetliyiz ya )

Selamun Aleykum Aleykum Selam...

- Ustam , sol dikiz aynam gevşedi , sıkabilirmisin ?
- İşim çok Pazartesi gel !!
- Ya kusura bakma görüyorum yoğunsun , sen bana 5 alyan ver ben sıkayım..
- Takım veremem , Pazartesi gel !!

Eyvallah Ustam , Kolay gelsin.. dedim. Dışarıda bir sigara içip gittim.

Usta Yaralı parmağa işemiyor.. Canı sağ olsun. Adam buranın Abdurrahman Çelebisiymiş.. ne bileyim :)) Öğrenmiş olduk.

Bazi ustaların g.tu kalkmış oluyor.
Garantiden motoru yaptıracaktk arkadasin , ota boka lagaluga yapıyorlardı çocuğa. 4 kişi gidince hemen R yaptılar.
Bunları çoğu bi garip.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar