sıfır ayarında mı yoksa temiz kullanılmış eski model mi?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tiger 800 alacaksan da o motorların bazı serilerinde marş motoru problemi varmış ve değişim gerektiriyormuş, o konuyu da bir araştır derim.

Tiger 800 alacaksan da o motorların bazı serilerinde marş motoru problemi varmış ve değişim gerektiriyormuş, o konuyu da bir araştır derim.
Araştırmalarım esnasında bu olumsuz duruma da rastlamıştım abi. Ama yanlış hatırlamıyorsam özellikle 2014 ya da 2015 öncesi modellerde böyle bir sorun varmış. Sonraki modeller için böyle bir sorun olmadığını öğrendim hem yazılanlardan hem de bizzat kullanan kişiden.

Motosikleti
K 1600 GTL
Abi hakkısın hem de çok ama cahilliğimi mazur gör lütfen, belki de biraz hazırcılık olacak gibi ama v strom dl 650 xt dışında ortalama 400-450 bin bandında 2. El, en çok satan model olarak ne önerirsin? Genelleme yapıp Japon gene lütfen, direkt şu marka şu model olacak. Tel jant ve adventure orta segment motor. Ya da mecbur kalırsam sport touring de olur.
Transalp, tenere 660, verseys, vfr800 daha çok model eklenebilir. Geçenlerde forumdan bir arkadaş tenere 660 almıştı kahverengi çok temiz görünüyordu. Yani spor touring dersen tracer 700 de bulursun o paralara. Ek olarak Avrupa olsun dersen o paralara temiz f800 gs de bulursun.
Ekleme yapayım: şimdi baktım 450 bandında 2023 verseys ler var...

Son düzenleme:
Transalp, tenere 660, verseys, vfr800 daha çok model eklenebilir. Geçenlerde forumdan bir arkadaş tenere 660 almıştı kahverengi çok temiz görünüyordu. Yani spor touring dersen tracer 700 de bulursun o paralara. Ek olarak Avrupa olsun dersen o paralara temiz f800 gs de bulursun.
Öncelikle teşekkürler. Sadece tenere 660'ları araştırmamıştım sayende onlara da şöyle bir göz attım ama maalesef sarmadı. Gerek yüksek km gerekse de görüntü olarak hiç ilgimi çekmedi. Ha tenere 700 olsa yine Bi nebze. Japon olarak aklım sadece tenere 700'e gidiyor ara ara ama temizi de bütçeyi aşıyor. Transalp için de herhalde 750'sini kastettin ki diğer modeller incelediğim kadarıyla epey eski. 750 de maalesef bütçeyi çok aşıyor. O da elendi. Her ne kadar mecbur olursam desem de önceliğim hep tel jant adv motor olacağı için ve özellikle hakkındaki olumsuz yedek parça maliyetlerinden ötürü versys'i de elemiştim. Vfr'yi de bi ara gözüme kestirmiştim ama artık önceliğime karar verdiğim için onu da göz ardı etmiştim. İlle şu olsun demiyorum bana kalsa Çin de alır geçerim ama bana kalmadığı için hani olur da satmak durumunda kalırsam hesabı, f800 gs'e bakmıştım ama zengin motoru, yedek parçaları ve bakım maliyetleri çok pahalı denildiği için onu da elemiştim :D

Eğer ki sport touring olacaksa ve bu bir japon olacaksa nc 750 x dct alırım diyorum mecburen, en azından otomatik diye. Aslında yola tracer 700 almak için çıkmıştım ama gerek motorun hırçınlığı gerekse de sürüş dinamiklerime uygun olmayacağını düşündüğüm için üzülerek onu da elemiştim.

Asıl en önemli husus ise (bu konuda ya da benzer başka bir konuda yazdığım gibi) almak istediğim motoru, yıllık izne gittiğimde gidip direkt bakıp inceleyip bi sıkıntısı yoksa alıp geçmek istediğim için memlekette olmasını istiyorum. Bendeki bu kriterler çerçevesinde memlekete gittiğimde direkt alabileceğim motorlar listesinde triumph tiger 800 xcx, olursa tenere 700, v strom dl 650 xt, nc 750 x dct var. Ve bunların içinde mallar gönlümü çalan tiger 800 :)))

F54

Vstrom'un bakımı da ucuz değil.
36bin bakımda ağır bakım diye bujiler de değişti, 4 tane buji koymuşlar, iridyum buji hem de pahalısından, sırf bujiler 7bin lira tuttu. Neyse ki her bakımda değişmiyor bujiler.
afrika da da aynı buji var değişim 48000k fiyat hemen hemen aynı :ROFLMAO::ROFLMAO:

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
iridyum buji ne hikmekse arabada 80000 km gidiyor :rolleyes:
motor parçası diye arabalardaki benzer parçaların iki katına kakalıyorlar bize.
Yine de şanslıyız, ya motor hobisi yerine tekne hobim olsaydı, marin diye 5 katına kakalayacaklardı o zaman. Motor yine ucuz hobi olarak kalıyor. :))

Motosikleti
cbf 150
Arkadaşlar yeni japonların fiyatı aşa yukarı 800 900 bin. ne ediyor 30 bin usd falan.

Size şöyle akıl verim Hondadan kawasakiden yamahadan emekli japon mühendisler var. evde oturup pinekliyorlar bazılarıda fotorag çekme ayagına dünyayı dolaşıyor. yazın facebookdan abi türkiye süper vs vs. Gelsinler verin eline 5 bin dolar 5 bin dolarada malzeme alın japon size motor yapsın burda.

Motosikleti
K 1600 GTL
Arkadaşlar yeni japonların fiyatı aşa yukarı 800 900 bin. ne ediyor 30 bin usd falan.

Size şöyle akıl verim Hondadan kawasakiden yamahadan emekli japon mühendisler var. evde oturup pinekliyorlar bazılarıda fotorag çekme ayagına dünyayı dolaşıyor. yazın facebookdan abi türkiye süper vs vs. Gelsinler verin eline 5 bin dolar 5 bin dolarada malzeme alın japon size motor yapsın burda.
Çok mantıklı....
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle teşekkürler. Sadece tenere 660'ları araştırmamıştım sayende onlara da şöyle bir göz attım ama maalesef sarmadı. Gerek yüksek km gerekse de görüntü olarak hiç ilgimi çekmedi. Ha tenere 700 olsa yine Bi nebze. Japon olarak aklım sadece tenere 700'e gidiyor ara ara ama temizi de bütçeyi aşıyor. Transalp için de herhalde 750'sini kastettin ki diğer modeller incelediğim kadarıyla epey eski. 750 de maalesef bütçeyi çok aşıyor. O da elendi. Her ne kadar mecbur olursam desem de önceliğim hep tel jant adv motor olacağı için ve özellikle hakkındaki olumsuz yedek parça maliyetlerinden ötürü versys'i de elemiştim. Vfr'yi de bi ara gözüme kestirmiştim ama artık önceliğime karar verdiğim için onu da göz ardı etmiştim. İlle şu olsun demiyorum bana kalsa Çin de alır geçerim ama bana kalmadığı için hani olur da satmak durumunda kalırsam hesabı, f800 gs'e bakmıştım ama zengin motoru, yedek parçaları ve bakım maliyetleri çok pahalı denildiği için onu da elemiştim :D

Eğer ki sport touring olacaksa ve bu bir japon olacaksa nc 750 x dct alırım diyorum mecburen, en azından otomatik diye. Aslında yola tracer 700 almak için çıkmıştım ama gerek motorun hırçınlığı gerekse de sürüş dinamiklerime uygun olmayacağını düşündüğüm için üzülerek onu da elemiştim.

Asıl en önemli husus ise (bu konuda ya da benzer başka bir konuda yazdığım gibi) almak istediğim motoru, yıllık izne gittiğimde gidip direkt bakıp inceleyip bi sıkıntısı yoksa alıp geçmek istediğim için memlekette olmasını istiyorum. Bendeki bu kriterler çerçevesinde memlekete gittiğimde direkt alabileceğim motorlar listesinde triumph tiger 800 xcx, olursa tenere 700, v strom dl 650 xt, nc 750 x dct var. Ve bunların içinde mallar gönlümü çalan tiger 800 :)))
Tiger hayırlı olsun ozaman 😉

Ya brader, bundan sonra bir konuda tartışmaya başlarken, ya da herkes imzasının altına bütçesini de yazsın ki, boşuna biz konuya girip sayfayı kasmayalım. :D
1290 nın yanına Tenere 700 ???
Ben konudan ayrılıyorum arkadaşlar, benim bütçe yetmiyor.
hahaha :)
yurtdisinda yasiyorum
Tenere 700 World - 13-14bin euro
KTM 1290 SAS - 14-15bin euro
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

abi ben bütçemi yazdım. ben gariban memur adamım ama demek ki arkadaş zengin ne yapalım almasın mı yani :D millet gs alıp bakkala çakkala gitmek için scooter alır, arkadaş da demek ki tenere 700 world raid alıyor. ne diyelim, parası olan alıyor :D
arkadasa yukarida cevap verdim
zengin falan degilim ya, sizden farkli bir cografyada yasiyorum ama yine de benim icin de pahali bu motorlar

Gönlünde yatan 3 silindir, 95 beygirlik kaplanı al kardeş, sonra aklın kalır bak demedi deme😅 Şaka bir yana tecrübe az ise V-Strom daha az beygir ve torku, uysal yapısıyla bir tık daha uygun olabilir. İşletme maliyeti açısından çok bir fark kalmadı aralarında. Yağ, sıvılar, bujiler vs. maliyet 3 aşağı 5 yukarı aynı. Ducati gibi desmo bakımı filan yok Triumph'da.
108 bg lik yeni Tiger 900 ü merak ediyorum Triumph ne yapmışsa hem tüketimini düşürmüş hemde gücü artırmış , teknik bilgiye ulaşamadım sanırım değişken valf koydu makinaya..

gücü , hafifliği , komponentleri vede en güzeli uygun fiyatı ile sat Bmw yi beni al diye göz kırpıyor bana 😅

Arkadaşlar öncelikle bu konu vesilesiyle yardımcı olan herkese bütün samimiyetimle çok teşekkür ederim. Aslında ağustos ayında planladığım şeyler, iş arkadaşımın "eee abi motoru bana kaça satacaksın" cümlesiyle çok ani ve hızlı gelişen olaylar neticesinde resmen olmasa da kağıt üzerinde motoru satınca ve "eh madem motoru sattık, bayramda da memlekete gidiyoruz. Gitmişken beğendiğim tiger için adamla bi konuşalım" derken kendimi adamla anlaşıvermiş bir şekilde buldum :D

Pazartesi günü inşallah hanemize hayırlı ettireceğim motorum, daha önce de belirttiğim gibi mantıklı davranmak yerine duygusal davranarak gönlümde yatan şu kaplan oldu.........
Alırım bi maşallahınızı.......

THTXOZ.jpg

Motosikleti
K 1600 GTL
Arkadaşlar öncelikle bu konu vesilesiyle yardımcı olan herkese bütün samimiyetimle çok teşekkür ederim. Aslında ağustos ayında planladığım şeyler, iş arkadaşımın "eee abi motoru bana kaça satacaksın" cümlesiyle çok ani ve hızlı gelişen olaylar neticesinde resmen olmasa da kağıt üzerinde motoru satınca ve "eh madem motoru sattık, bayramda da memlekete gidiyoruz. Gitmişken beğendiğim tiger için adamla bi konuşalım" derken kendimi adamla anlaşıvermiş bir şekilde buldum :D

Pazartesi günü inşallah hanemize hayırlı ettireceğim motorum, daha önce de belirttiğim gibi mantıklı davranmak yerine duygusal davranarak gönlümde yatan şu kaplan oldu.........
Alırım bi maşallahınızı.......

THTXOZ.jpg
Maşallah kazasız belasız....Çok güzel görünüyor....

Ben bunu öneririm.

Bununla aynı paralara Tracer 7'nin temizi bulunur, motoru cp2 blok gayet canlı bir motordur.

Ayrıca bu paralara Kawasaki Versys 650' de bulunur. O da sorunsuz bir motordur.
Hocam öncelikle teşekkürler. Yalnız defaatle belirttiğim gibi tel jant olacak motorum. Her ne kadar bu maceraya sport touring alma hayaliyle başlamış olsam da sonradan tel jant adventure'a evrildi isteğim. Yoksa bahsedilen bütün motorlar güzel ve hepsini tek tek inceleyip, videolarını izleyip, yazılanları okudum.

Ve nihayetinde dün itibariyle triumph tiger 800 xcx aldım.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Hocam öncelikle teşekkürler. Yalnız defaatle belirttiğim gibi tel jant olacak motorum. Her ne kadar bu maceraya sport touring alma hayaliyle başlamış olsam da sonradan tel jant adventure'a evrildi isteğim. Yoksa bahsedilen bütün motorlar güzel ve hepsini tek tek inceleyip, videolarını izleyip, yazılanları okudum.

Ve nihayetinde dün itibariyle triumph tiger 800 xcx aldım.
Hayırlı olsun tekerinize taş değmesin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar