sıfır ayarında mı yoksa temiz kullanılmış eski model mi?

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Distribütör ve titreşimden dolayı Benelli önermem.
2021 Model V Strom bence de güzel ama sarı lacivert olanı :) O modelde ben far tasarımını hiç beğenmiyorum, onun dışında şık bir makina.
Ben olsam o bütçeler ile duygusal karar verip Tiger alırdım
Ama sen mantıklı ol V Strom al :)
Borcunu bitirip bir kredi daha çekip sonra da GS e binersin.
250 cc den de 650 ye rahat rahat geçersin hiç bir sorun olmaz, yeter ki motora binince aklını arkada bırakma

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
valla tip olarak pek hoşuma giden bir model değil açıkçası. e dümdüz de motor, hiçbir özelliği de yok. ama işte bütçe meselesi hocam. yalnız geçen gün arkadaşlar konuşuyorken çok hantal olduğunu söylemişti. o yüzden biraz mesafeliyim.

yalnız adventure dedim hocam :))

vstrom tipsiz bir motor. mt7 gibi motorlarla kıyaslayınca hantal da denebilir. öyle uçar kaçar eğlenceli bir motor değil, hantal diyorlar, diğer motorları denemediğim için bilmiyorum ama tam orta yaşlı motoru, yaşınız 45 yaşın altındaysa ne gerek var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2021 Model V Strom bence de güzel ama sarı lacivert olanı :) O modelde ben far tasarımını hiç beğenmiyorum, onun dışında şık bir makina.
250 cc den de 650 ye rahat rahat geçersin hiç bir sorun olmaz, yeter ki motora binince aklını arkada bırakma
Benim vstorm süren tanıdıklarım şimdi GS'e biniyorlar. Bu motordan sonra daha da konforlusu anca GS diyorlar.
Ama genç insana yakışmaz vstrom. 2012 modellerinde far tasarımı sahiden çok çirkin ama konforu ile o çirkinliği kapatıyor. Bendeki 2015 model, pörtlek gözlü şaşkın kuşa benziyor bu da çirkin ama en azından komik çirkin. :)

Genç arkadaşlara vstrom reklamı yapmayalım, piyasası yükselmesin sonra emekli arkadaşlar almakta zorlanır.

Ben 250cc maxi scooterdan geçtim vstrom'a, bir günlük kapalı alanda hakimiyet eğitimi almam yetti şimdilik. Öyle gazı açınca kafaya geçecek bir motor değil bu yüzden 250cc'den geçilir.

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
arkadaşlar merhaba. her ne kadar kullanıcı adımı gazlayan adem yapsam da tam manasıyla gazlıyor sayamıyorum kendimi, istediğim motora sahip olamadığım için. ama konsepte uygun olsun diye böyle bir kullanıcı adı tercih ettim.

umarım başlık doğru yerdedir.

elimde bi scooter var onu satıp üstüne de biraz kredi çekip 400 bin civarı orta sınıf bir adventure arıyorum. bütçe ortalama 400bin civarı olacak. aslında seçenekleri belirledim ama mantığım ve aklım çelişiyor haliyle. sanırım her motorcunun yaşadığı şeyi yaşıyorum. bu arada belirtmem gerekir ki, her ne kadar mobilet üzerinde büyümüş olsam da, yarı otomatik cub sürmüş olsam da, trafik deneyimi filan olmuş olsa da maalesef A sınıfı ehliyeti alırken yalandan sürdüğüm mt07 deneyimini saymazsak (ki saymam da zaten) manuel ve de büyük cc motor tecrübem hiç yok. ama gönül bu, istiyor abicim. çünkü 250 cc ya da 390-400 cc bir motor alsam da 2 gün sonra onu da satıp bir üst modele geçmenin derdiyle uğraşacağım. hazır bir fırsatım varken gönlümde yatan aslanı alıp, bu işin sefasını sürmek istiyorum. şu acemi ama bir o kadar da heyecanlı kardeşinize bir yardımcı olsanız, he?

siz olsaydınız şu sıralayacağım şeylerden hangisini yapardınız:
- 2016 model 30bin km triumph tiger 800 xcx mi,
- 2023 ya da 2024 sıfır trk 502x mi,
- 2021 ve sonrası temiz kullanılmış 30binlerde v strom dl650 xt mi,
- sıfır ya da sıfır ayarında ktm 390 adv mi?

Not: bu arada benim gönlümde yatan aslan tiger 800 xcx :)
Gönlünde yatan 3 silindir, 95 beygirlik kaplanı al kardeş, sonra aklın kalır bak demedi deme😅 Şaka bir yana tecrübe az ise V-Strom daha az beygir ve torku, uysal yapısıyla bir tık daha uygun olabilir. İşletme maliyeti açısından çok bir fark kalmadı aralarında. Yağ, sıvılar, bujiler vs. maliyet 3 aşağı 5 yukarı aynı. Ducati gibi desmo bakımı filan yok Triumph'da.

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Birde şu konuyu bir araştır, Tiger'ı yürütmek kaça mal oluyor, Suzuki'yi yürütmek kaça mal oluyor? @Punctum yüzünden o modeli anmıyorum.
Yok yav, benimki latife :)

Ama V Strom biraz yaşlı adam işi hakkaten. Ben henüz 56 yaşındayım, o yüzden Hornet'le başladım uçmaya, kaçmaya :)

Motosikleti

Ama V Strom biraz yaşlı adam işi hakkaten. Ben henüz 56 yaşındayım, o yüzden Hornet'le başladım uçmaya, kaçmaya :)
Vstrom'un bakımı da ucuz değil.
36bin bakımda ağır bakım diye bujiler de değişti, 4 tane buji koymuşlar, iridyum buji hem de pahalısından, sırf bujiler 7bin lira tuttu. Neyse ki her bakımda değişmiyor bujiler.

• Haha
Tepkiler: F54
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Vstrom'un bakımı da ucuz değil.
36bin bakımda ağır bakım diye bujiler de değişti, 4 tane buji koymuşlar, iridyum buji hem de pahalısından, sırf bujiler 7bin lira tuttu. Neyse ki her bakımda değişmiyor bujiler.

ya servis 7000 der. Dışarıdan bujini alsaydın keşke ya. kotu olmus.. neyse tek seferlik bir opulme diyelim :)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S

Bende GSX-8s le yol alıyorum, yaş 54. Ama hanımla bineceğim zaman olsun isterdim. İhtiyaç meselesi.

İki adet 19 yaşında japon 4 silindirim var

Düşünüyorum, sahibi olduğum en genç 4 silindir de 9 yaşındaymış.

Motosikleti
ya servis 7000 der. Dışarıdan bujini alsaydın keşke ya. kotu olmus.. neyse tek seferlik bir opulme diyelim :)
burada bulduğum usta temin etti, hatta buji kodunu google'dan arayıp fiyatlara baktık ama en düşüğünü bulmaya uğraşmadı. Bana da demişti istersen parçaları sen temin et diye ben yoğunluktan uğraşmaya fırsat bulamadım, bir dahaki bakımlarda parçaları kendim alıcam.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
İki adet 19 yaşında japon 4 silindirim var

Düşünüyorum, sahibi olduğum en genç 4 silindir de 9 yaşındaymış.
D-max ta adamlar 40-50 yıllık motorları yürütüyor. Ama, işte aması burada yedek parça ve ustalığa erişimin ne olduğu ile alakalı. Benim elim kolum uzun istediğim parça bana gelir, ustalığıda kendim veya 10 numara ustam var diyorsan, sıkıntısız her motor yürür. 5 sene genç motor almak, bilinçli yaşlandırmadan 5 sene uzak durmak demek.

Bence sen babanı dinle.:) 5 sene az buz değil.
abi zaten büyüklerimizi dinleseydik hiç sorunumuz olur muydu :))) ama huzur sıktığı için illa gidip dediklerinin tam tersini yapmalıyız ki burunumuz b*ktan çıkmasın :D

- 2023 ya da 2024 sıfır trk 502x mi,
öncelikle bunu eleyelim, cunku ne kadar yeni de olsa, digerleri ile ayni kalitede degil

siralama bu sekilde olmali;
1- 2021 ve sonrası temiz kullanılmış 30binlerde v strom dl650 xt mi,
veya
1- sıfır ya da sıfır ayarında ktm 390 adv mi?

2- 2016 model 30bin km triumph tiger 800 xcx mi,

ben olsam vstrom alirim, hem yeni model hemde cc buyuk, uzun sure idare eder, daha guclu buyuk motor aramaya hemen gerke olmazdi
bu mantıklı olan işte hocam ama ben mantığımı dinlemek istemiyorum :D kaldı ki birçok şeyde mantık arayan birisi olarak böylesi hobisel işler olunca mantıktan ziyade duygusal davranmak istiyorum maalesef.

Marka model önermeyeceğim ama sıfır al, sıfır ayarında değil, direk bayiden sıfır al.
inşallah ekonomik olarak o günleri görürüm hocam :D ancak belki çinli olabilir ki onu da ben çok istemiyorum.

Birde şu konuyu bir araştır, Tiger'ı yürütmek kaça mal oluyor, Suzuki'yi yürütmek kaça mal oluyor? @Punctum yüzünden o modeli anmıyorum.
hocam geçen birçok cc'de motorların yürütme maliyetlerine ilişkin bir video izledim. özellikle orta segmentteki bu tarz motorların yürütme maliyetleri üç aşağı beş yukarı aynı.

hocam bununla da maceradan maceraya atlayabilirsin :)
amacım maceradan maceraya atlamaktan ziyade maceraya yelken açarken aynı zamanda konforu da yaşamak :)))

forumda kullanıcısı hiç yok ama, bende alakasız bir marka önereyim, Voge 525 DSX
hocam inanır mısın geçen sene yazın scooterle memlekete gidip geldikten sonra (gidiş-geliş 3500 km) aslında bu tarz bir motor karar almaya karar verdiğimde karşıma çıkan ve tasarımıyla fiyatıyla beni benden alan motor voge 525dsx idi. sonra jawa rvm 500'i keşfettim. yalnız ilerleyen süreçte gerek bu zamlar ve vergi olaylarından sonra fiyatlarının artmaları (muadilleri japon motorlara göre belki hala ucuz olabilirler) ve bilhassa çinli olmalarından ötürü özellikle voge'nin daha henüz piyasada yeni olmasından ötürü o kadar parayı bunlara verinceye kadar, 2. el temiz japon ya da avrupalı alırım diye düşünüp vazgeçtim bu motordan maalesef.

Neden adventure? Onu bi açarsan belki başka güzel seçenekler de çıkabilir.
neden mi adventure :))) hocam yaşadığım yerle memleketim arasında 1.300 km var. gerek tura çıktığımda gerekse de yazın memlekete giderken yaylana yaylana, konforlu bir şekilde gitmek ve memleketteki birçok doğa rotasında gönlümce gezebilmek için. ha sen naked ya da racing motorlarla kıçım başım ağrımadan 1.000 km ve üzeri yol yaparım ve hiç asfalttan da ayrılmam diyorsan başka güzel seçeneklere bakabilirsin tabi hocam :) hatta ara ara sadece asfalta bağlı kalma ihtimaline karşı sport touring bakıyorum mesela. ama gönlüm yine de bir adventureye kayıyor.

V-Strom da kullanıcılarının bayıldığı bir motordur ama benim oyum Tiger'dan yana.
eyvallah hocam.

aslında galatasaraylı olsam da benim de sarı lacivert olanı hoşuma gidiyor hocam :D yalnız hani her modelin bir albenisi olur ya her ne kadar ilk başlarda vstrom'un videolarında "lan aslında tam aradığım motor" desem de ta ki tiger 800 xcx'i görünceye kadar :)))) abi motor resmen beni al diyor. o yüzden mantıktan ziyade tamamen duygusal davranasım geliyor, vstrom'u sürerken aklım tiger'da kalmasın diye.

vstrom tipsiz bir motor. mt7 gibi motorlarla kıyaslayınca hantal da denebilir. öyle uçar kaçar eğlenceli bir motor değil, hantal diyorlar, diğer motorları denemediğim için bilmiyorum ama tam orta yaşlı motoru, yaşınız 45 yaşın altındaysa ne gerek var.

Benim vstorm süren tanıdıklarım şimdi GS'e biniyorlar. Bu motordan sonra daha da konforlusu anca GS diyorlar.
Ama genç insana yakışmaz vstrom. 2012 modellerinde far tasarımı sahiden çok çirkin ama konforu ile o çirkinliği kapatıyor. Bendeki 2015 model, pörtlek gözlü şaşkın kuşa benziyor bu da çirkin ama en azından komik çirkin. :)

Genç arkadaşlara vstrom reklamı yapmayalım, piyasası yükselmesin sonra emekli arkadaşlar almakta zorlanır.

Ben 250cc maxi scooterdan geçtim vstrom'a, bir günlük kapalı alanda hakimiyet eğitimi almam yetti şimdilik. Öyle gazı açınca kafaya geçecek bir motor değil bu yüzden 250cc'den geçilir.
tipsiz mi bilmiyorum ama çok da bi albenisi yok gibi bana göre tasarımsal olarak hocam :)) en başta zaten sport touring bakıyordum hatta güzel şöyle temiz tracer 700 seçeneklerim vardı. ama işte genel olarak sakin yapımdan ve temkinli, güvenli, tedirgin sürüşümden ötürü açıkçası biraz tırstım ve o tarz motorlardan mecburen vazgeçtim. zaten acemiyim bir de başıma iş almak istemedim. hızı sevmekle birlikte güvenli alandan da çıkmak istemiyorum. gs'lere bineceğimiz günleri görür müyüz bilmiyorum artık :D

Gönlünde yatan 3 silindir, 95 beygirlik kaplanı al kardeş, sonra aklın kalır bak demedi deme😅 Şaka bir yana tecrübe az ise V-Strom daha az beygir ve torku, uysal yapısıyla bir tık daha uygun olabilir. İşletme maliyeti açısından çok bir fark kalmadı aralarında. Yağ, sıvılar, bujiler vs. maliyet 3 aşağı 5 yukarı aynı. Ducati gibi desmo bakımı filan yok Triumph'da.
hocam aslında sana mesaj atmak için üye olmuştum foruma :D sende xrx vardı galiba. xcx'i arkadaşım da kullandığı için öyle uçup kaçan, altında kaçıp gidecek bir motor olmadığını söylediği için ve en önemlisi de donanım olarak oldukça tatmin edici olduğu için her ne kadar 800 cc olsa da v strom gibi daha az donanımlı bir motora vereceğim parayı daha büyük cc ve daha donanımlı tiger'a vermek daha mantıklı geldi. o yüzden mantığı devreye soktuğum tek nokta burası benim için :D yoksa geri kalan diğer bütün durumlarda duygusal davranıp xcx'i alma üzerine yapıyorum planları. geçen izlediğim bir videoda da üç aşağı beş yukarı bakım maliyetleri neredeyse aynı çıkıyordu bu segmentteki motorların bakım maliyetleri.

inceleyeceğim hocam başlığı, teşekkürler.

Son düzenleme:
abi zaten büyüklerimizi dinleseydik hiç sorunumuz olur muydu :))) ama huzur sıktığı için illa gidip dediklerinin tam tersini yapmalıyız ki burunumuz b*ktan çıkmasın :D

bu mantıklı olan işte hocam ama ben mantığımı dinlemek istemiyorum :D kaldı ki birçok şeyde mantık arayan birisi olarak böylesi hobisel işler olunca mantıktan ziyade duygusal davranmak istiyorum maalesef.

inşallah ekonomik olarak o günleri görürüm hocam :D ancak belki çinli olabilir ki onu da ben çok istemiyorum.

hocam geçen birçok cc'de motorların yürütme maliyetlerine ilişkin bir video izledim. özellikle orta segmentteki bu tarz motorların yürütme maliyetleri üç aşağı beş yukarı aynı.

amacım maceradan maceraya atlamaktan ziyade maceraya yelken açarken aynı zamanda konforu da yaşamak :)))

hocam inanır mısın geçen sene yazın scooterle memlekete gidip geldikten sonra (gidiş-geliş 3500 km) aslında bu tarz bir motor karar almaya karar verdiğimde karşıma çıkan ve tasarımıyla fiyatıyla beni benden alan motor voge 525dsx idi. sonra jawa rvm 500'i keşfettim. yalnız ilerleyen süreçte gerek bu zamlar ve vergi olaylarından sonra fiyatlarının artmaları (muadilleri japon motorlara göre belki hala ucuz olabilirler) ve bilhassa çinli olmalarından ötürü özellikle voge'nin daha henüz piyasada yeni olmasından ötürü o kadar parayı bunlara verinceye kadar, 2. el temiz japon ya da avrupalı alırım diye düşünüp vazgeçtim bu motordan maalesef.

neden mi adventure :))) hocam yaşadığım yerle memleketim arasında 1.300 km var. gerek tura çıktığımda gerekse de yazın memlekete giderken yaylana yaylana, konforlu bir şekilde gitmek ve memleketteki birçok doğa rotasında gönlümce gezebilmek için. ha sen naked ya da racing motorlarla kıçım başım ağrımadan 1.000 km ve üzeri yol yaparım ve hiç asfalttan da ayrılmam diyorsan başka güzel seçeneklere bakabilirsin tabi hocam :) hatta ara ara sadece asfalta bağlı kalma ihtimaline karşı sport touring bakıyorum mesela. ama gönlüm yine de bir adventureye kayıyor.

eyvallah hocam.

aslında galatasaraylı olsam da benim de sarı lacivert olanı hoşuma gidiyor hocam :D yalnız hani her modelin bir albenisi olur ya her ne kadar ilk başlarda vstrom'un videolarında "lan aslında tam aradığım motor" desem de ta ki tiger 800 xcx'i görünceye kadar :)))) abi motor resmen beni al diyor. o yüzden mantıktan ziyade tamamen duygusal davranasım geliyor, vstrom'u sürerken aklım tiger'da kalmasın diye.

tipsiz mi bilmiyorum ama çok da bi albenisi yok gibi bana göre tasarımsal olarak hocam :)) en başta zaten sport touring bakıyordum hatta güzel şöyle temiz tracer 700 seçeneklerim vardı. ama işte genel olarak sakin yapımdan ve temkinli, güvenli, tedirgin sürüşümden ötürü açıkçası biraz tırstım ve o tarz motorlardan mecburen vazgeçtim. zaten acemiyim bir de başıma iş almak istemedim. hızı sevmekle birlikte güvenli alandan da çıkmak istemiyorum. gs'lere bineceğimiz günleri görür müyüz bilmiyorum artık :D

hocam aslında sana mesaj atmak için üye olmuştum foruma :D sende xrx vardı galiba. xcx'i arkadaşım da kullandığı için öyle uçup kaçan, altında kaçıp gidecek bir motor olmadığını söylediği için ve en önemlisi de donanım olarak oldukça tatmin edici olduğu için her ne kadar 800 cc olsa da v strom gibi daha az donanımlı bir motora vereceğim parayı daha büyük cc ve daha donanımlı tiger'a vermek daha mantıklı geldi. o yüzden mantığı devreye soktuğum tek nokta burası benim için :D yoksa geri kalan diğer bütün durumlarda duygusal davranıp xcx'i alma üzerine yapıyorum planları. geçen izlediğim bir videoda da üç aşağı beş yukarı bakım maliyetleri neredeyse aynı çıkıyordu bu segmentteki motorların bakım maliyetleri.

inceleyeceğim hocam başlığı, teşekkürler.

Lan arkadaş, soluduğunuz havadan mı, yiyip içtiğinizden mi nedir yani? Adam gibi sorulan sorulara neden sulu kule sakinleri gibi cevaplar geliyor anlamıyorum. Diyecektim ki; adventure yerine işini görebilecek touring-sport touringler de var.

Lan arkadaş, soluduğunuz havadan mı, yiyip içtiğinizden mi nedir yani? Adam gibi sorulan sorulara neden sulu kule sakinleri gibi cevaplar geliyor anlamıyorum. Diyecektim ki; adventure yerine işini görebilecek touring-sport touringler de var.
abi profil resmindeki gara javadan ve 07'den anladığım kadarıyla sen antalyalısın herhalde :)))
aslında amacım laf sokuşturmak değildi. evet dediğin gibi işimi görebilecek sport touringler de var. ama en azından benim baktıklarımla, insanın asfalttan çok da ayrılası geleceği motorlar değil. ben hafif araziye de girmek istiyorum yani stabilize yol, toprak yol, antalya'nın yayla-köy yolları vs. e şimdi mesela tracer 700'le o yollara nasıl gireyim? daha doğrusu girer girmesine de e bi ön 21 arka 17 jant adv motorun konforunu vermeyecektir herhalde. yanlış mıyım? ayrıca ben bu işlerde sıfırım. konuda da belirttim zaten. gerek forumu incelerken gerekse de videolar vs bakarken "lan ne başka başka motorlar varmış beee" diyorum örneğin. o yüzden senin bilhassa şu sport touringlere de bak dediğin bir marka ya da motor varsa elbette bakarım, başımla beraber :)) yoksa haddim değil burada hiç kimseye ahkam kesmen zira ben bildiğim dümdüz çömez bir motorcuyum. hatta motorcuyum bile derken içimden "hassi.....tir lan" diyorum kendime :D

ozaman bu basligi acip fikir alman da biraz gereksiz olmus
cunku mantik tek bir secenek sunar, matematikseldir ve degismez
kisiden kisiye farklilik göstermez
ama duygu tamamen farklidir, kisisden kisiye farklilik gösterdigi gibi, ayni kisi icin bile farkli zamanlarda ayni sonucu da vermeyebilir :)

Eyi hadi bakalım.
Yalnız şunu diyeyim, bu kadar tecrübe ile, bir Tiger'ı, bir V strom'u , dediğin gibi bir arazide zaptedebilecek misin, ya da hakkını verebilecek misin? Nihayetinde motorun kabiliyetlerini geçtim, ağırlıkları bile (ktm hariç) büyük sorun arazide.

ozaman bu basligi acip fikir alman da biraz gereksiz olmus
cunku mantik tek bir secenek sunar, matematikseldir ve degismez
kisiden kisiye farklilik göstermez
ama duygu tamamen farklidir, kisisden kisiye farklilik gösterdigi gibi, ayni kisi icin bile farkli zamanlarda ayni sonucu da vermeyebilir :)
hocam mantığın ne olduğunu biliyorum zira üniversitede 1 dönem klasik mantık, biraz da mal olduğum için kafam bir türlü basmadığından 6 dönem de sembolik mantık aldım :D ama işte insan duygusal bir varlık olduğu için mantık, matematik cart curt hak getire :)))
konuyu burada sizlere açmamdaki asıl amaç aslında (tekrar olacak ama) motosiklet işinde sıfır olmam. evet ben bir karar verdim ama birisinin "evet işte bu kadar, al bunu" demesiyle değil de işin erbabı olanlardan (burası gibi) "lan mal mısın olum, tamam bunu alıyorsun da bak öyle böyle de durumlar var, o iş o kadar da basit değil" diye bir durumu gözden kaçırıp kaçırmadığımı görmek içindi.
buradan gelecek olan kıymetli geribildirimler çerçevesinde seçeneklerimi tekrardan gözden geçirebilirim belki ya da daha başka bir boyuttan bakabilirim edasıyla hareket etmek istediğim için buradayım.

Eyi hadi bakalım.
Yalnız şunu diyeyim, bu kadar tecrübe ile, bir Tiger'ı, bir V strom'u , dediğin gibi bir arazide zaptedebilecek misin, ya da hakkını verebilecek misin? Nihayetinde motorun kabiliyetlerini geçtim, ağırlıkları bile (ktm hariç) büyük sorun arazide.

abi zaten motoru alır almaz dağa bayıra atlamak gibi bir niyetim yok :D evet dediğin gibi motorlar ağır. şu anda kullandığım scooter de 150 kg civarında. eğer gerek tiger gerekse v strom ya da başka bir seçenek artık hangisi nasipse zaten evvela bir eğitim alacağım. motora hakim olmayı öğrenmedikten sonra zaten macera aramam.

Motosikleti
Eyi hadi bakalım.
anladığım kadarı ile arazi dediği benim vstrom ile arazide gezdim ehe mehe demem gibi bir şey olacak :) yani bozuk köy yolları falan, oralarda zaptedilir, 230 kilo vstrom ile zorlanmıyorum bir kaç km gevşek mıcırlı yoldan sürerken. Sanırım arkadaşın niyeti de öyle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar