abi zaten büyüklerimizi dinleseydik hiç sorunumuz olur muydu

)) ama huzur sıktığı için illa gidip dediklerinin tam tersini yapmalıyız ki burunumuz b*ktan çıkmasın
bu mantıklı olan işte hocam ama ben mantığımı dinlemek istemiyorum

kaldı ki birçok şeyde mantık arayan birisi olarak böylesi hobisel işler olunca mantıktan ziyade duygusal davranmak istiyorum maalesef.
inşallah ekonomik olarak o günleri görürüm hocam

ancak belki çinli olabilir ki onu da ben çok istemiyorum.
hocam geçen birçok cc'de motorların yürütme maliyetlerine ilişkin bir video izledim. özellikle orta segmentteki bu tarz motorların yürütme maliyetleri üç aşağı beş yukarı aynı.
amacım maceradan maceraya atlamaktan ziyade maceraya yelken açarken aynı zamanda konforu da yaşamak

))
hocam inanır mısın geçen sene yazın scooterle memlekete gidip geldikten sonra (gidiş-geliş 3500 km) aslında bu tarz bir motor karar almaya karar verdiğimde karşıma çıkan ve tasarımıyla fiyatıyla beni benden alan motor voge 525dsx idi. sonra jawa rvm 500'i keşfettim. yalnız ilerleyen süreçte gerek bu zamlar ve vergi olaylarından sonra fiyatlarının artmaları (muadilleri japon motorlara göre belki hala ucuz olabilirler) ve bilhassa çinli olmalarından ötürü özellikle voge'nin daha henüz piyasada yeni olmasından ötürü o kadar parayı bunlara verinceye kadar, 2. el temiz japon ya da avrupalı alırım diye düşünüp vazgeçtim bu motordan maalesef.
neden mi adventure

)) hocam yaşadığım yerle memleketim arasında 1.300 km var. gerek tura çıktığımda gerekse de yazın memlekete giderken yaylana yaylana, konforlu bir şekilde gitmek ve memleketteki birçok doğa rotasında gönlümce gezebilmek için. ha sen naked ya da racing motorlarla kıçım başım ağrımadan 1.000 km ve üzeri yol yaparım ve hiç asfalttan da ayrılmam diyorsan başka güzel seçeneklere bakabilirsin tabi hocam

hatta ara ara sadece asfalta bağlı kalma ihtimaline karşı sport touring bakıyorum mesela. ama gönlüm yine de bir adventureye kayıyor.
eyvallah hocam.
aslında galatasaraylı olsam da benim de sarı lacivert olanı hoşuma gidiyor hocam

yalnız hani her modelin bir albenisi olur ya her ne kadar ilk başlarda vstrom'un videolarında "lan aslında tam aradığım motor" desem de ta ki tiger 800 xcx'i görünceye kadar

))) abi motor resmen beni al diyor. o yüzden mantıktan ziyade tamamen duygusal davranasım geliyor, vstrom'u sürerken aklım tiger'da kalmasın diye.
tipsiz mi bilmiyorum ama çok da bi albenisi yok gibi bana göre tasarımsal olarak hocam

) en başta zaten sport touring bakıyordum hatta güzel şöyle temiz tracer 700 seçeneklerim vardı. ama işte genel olarak sakin yapımdan ve temkinli, güvenli, tedirgin sürüşümden ötürü açıkçası biraz tırstım ve o tarz motorlardan mecburen vazgeçtim. zaten acemiyim bir de başıma iş almak istemedim. hızı sevmekle birlikte güvenli alandan da çıkmak istemiyorum. gs'lere bineceğimiz günleri görür müyüz bilmiyorum artık
hocam aslında sana mesaj atmak için üye olmuştum foruma

sende xrx vardı galiba. xcx'i arkadaşım da kullandığı için öyle uçup kaçan, altında kaçıp gidecek bir motor olmadığını söylediği için ve en önemlisi de donanım olarak oldukça tatmin edici olduğu için her ne kadar 800 cc olsa da v strom gibi daha az donanımlı bir motora vereceğim parayı daha büyük cc ve daha donanımlı tiger'a vermek daha mantıklı geldi. o yüzden mantığı devreye soktuğum tek nokta burası benim için

yoksa geri kalan diğer bütün durumlarda duygusal davranıp xcx'i alma üzerine yapıyorum planları. geçen izlediğim bir videoda da üç aşağı beş yukarı bakım maliyetleri neredeyse aynı çıkıyordu bu segmentteki motorların bakım maliyetleri.
inceleyeceğim hocam başlığı, teşekkürler.