sıfır ayarında mı yoksa temiz kullanılmış eski model mi?

anladığım kadarı ile arazi dediği benim vstrom ile arazide gezdim ehe mehe demem gibi bir şey olacak :) yani bozuk köy yolları falan, oralarda zaptedilir, 230 kilo vstrom ile zorlanmıyorum bir kaç km gevşek mıcırlı yoldan sürerken. Sanırım arkadaşın niyeti de öyle.
bingo. zaten konuda da belirttim hocam hard arazi değil. bizimkilerdeki dunkof'un dediği gibi yumuşak yumuşak :D

anladığım kadarı ile arazi dediği benim vstrom ile arazide gezdim ehe mehe demem gibi bir şey olacak :) yani bozuk köy yolları falan, oralarda zaptedilir, 230 kilo vstrom ile zorlanmıyorum bir kaç km gevşek mıcırlı yoldan sürerken. Sanırım arkadaşın niyeti de öyle.

Evet Abi , onun için sordum zaten ilk, neden adventure diye? Sadece biraz bozuk yollara girmek için adventure şart değil bence. Ben naked ile bile öyle yollara girdim ki, evet zor olabilir, rahatsız edici olabilir ama, amaç sadece dağ bayır gezmek değilse seçenek çoğaltılabilir demek istiyorum.

hocam mantığın ne olduğunu biliyorum zira üniversitede 1 dönem klasik mantık, biraz da mal olduğum için kafam bir türlü basmadığından 6 dönem de sembolik mantık aldım :D ama işte insan duygusal bir varlık olduğu için mantık, matematik cart curt hak getire :)))
konuyu burada sizlere açmamdaki asıl amaç aslında (tekrar olacak ama) motosiklet işinde sıfır olmam. evet ben bir karar verdim ama birisinin "evet işte bu kadar, al bunu" demesiyle değil de işin erbabı olanlardan (burası gibi) "lan mal mısın olum, tamam bunu alıyorsun da bak öyle böyle de durumlar var, o iş o kadar da basit değil" diye bir durumu gözden kaçırıp kaçırmadığımı görmek içindi.
buradan gelecek olan kıymetli geribildirimler çerçevesinde seçeneklerimi tekrardan gözden geçirebilirim belki ya da daha başka bir boyuttan bakabilirim edasıyla hareket etmek istediğim için buradayım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

abi zaten motoru alır almaz dağa bayıra atlamak gibi bir niyetim yok :D evet dediğin gibi motorlar ağır. şu anda kullandığım scooter de 150 kg civarında. eğer gerek tiger gerekse v strom ya da başka bir seçenek artık hangisi nasipse zaten evvela bir eğitim alacağım. motora hakim olmayı öğrenmedikten sonra zaten macera aramam.
bak ne guzel mantik dersleri de almissin iste :)
isin sakasi bir yana, bu isin duygusu elbette var, buradaki kisilerin 90% icin motor duygu isi.
moto kurye degiliz, keyfine biniiyoruz genelde
paran varsa, birini alip satip baskasini alacakken dusunmeyeceksen, zorlanmayacaksan elbette sorun yok ama verdigin secenekler bunu göstermiyor
ben genelde mumkun oldugunca saglam ve yeni model alinmasindan yanayim
verdigin secenekler icerisinde suzuki, triumph ve ktm en saglam kaliteli olanlar ama ne yazik ki triump 9-10 yil eski motor
bunu iyi dusunmek lazim

bak ne guzel mantik dersleri de almissin iste :)
isin sakasi bir yana, bu isin duygusu elbette var, buradaki kisilerin 90% icin motor duygu isi.
moto kurye degiliz, keyfine biniiyoruz genelde
paran varsa, birini alip satip baskasini alacakken dusunmeyeceksen, zorlanmayacaksan elbette sorun yok ama verdigin secenekler bunu göstermiyor
ben genelde mumkun oldugunca saglam ve yeni model alinmasindan yanayim
verdigin secenekler icerisinde suzuki, triumph ve ktm en saglam kaliteli olanlar ama ne yazik ki triump 9-10 yil eski motor
bunu iyi dusunmek lazim
abi işte sırf bu yüzden gerekirse taş yerim ama en azından daha modelli ve yeni motor alırım diye 1-2 tane bütçeyi zorlayacak 890 adv belirlemiştim. kahretsin işte.... ktm'nin içinde bulunduğu bu durum, beni yağmurdan kaçarken, doluya tutulmak durumuna sokar mı diye düşünmeden alıkoyamıyor maalesef. peki ne olabilir ya da bir şey olur mu mesela ktm'nin içinde bulunduğu bu durumdan ötürü gidip yine de ktm almak?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
abi işte sırf bu yüzden gerekirse taş yerim ama en azından daha modelli ve yeni motor alırım diye 1-2 tane bütçeyi zorlayacak 890 adv belirlemiştim. kahretsin işte.... ktm'nin içinde bulunduğu bu durum, beni yağmurdan kaçarken, doluya tutulmak durumuna sokar mı diye düşünmeden alıkoyamıyor maalesef. peki ne olabilir ya da bir şey olur mu mesela ktm'nin içinde bulunduğu bu durumdan ötürü gidip yine de ktm almak?
bu zamanda riske girip ktm almazdım. KTM zaten gerçekten KTM zamanında bile tamam çok güzel, arazide falan güzel gidiyor ama sorun çıkardı mı çıkarıyor diye bilinen bir motordu, yani japonlar gibi sorunsuzlukla bilinen bir marka değildi, sorunlarına rağmen tercih ediliyordu, şimdi ne lacağı belirsizken daha büyük risk.

Triumph tiger 800 aklını çelmiş, ne alırsan al aklında kalacak. Bu yüzden temizinden 2. el bir tane al zaten ucuza almış olacağın için satarken de çok zararın olmaz, olan zararı da aldığın keyfe sayarsın.

bu zamanda riske girip ktm almazdım. KTM zaten gerçekten KTM zamanında bile tamam çok güzel, arazide falan güzel gidiyor ama sorun çıkardı mı çıkarıyor diye bilinen bir motordu, yani japonlar gibi sorunsuzlukla bilinen bir marka değildi, sorunlarına rağmen tercih ediliyordu, şimdi ne lacağı belirsizken daha büyük risk.

Triumph tiger 800 aklını çelmiş, ne alırsan al aklında kalacak. Bu yüzden temizinden 2. el bir tane al zaten ucuza almış olacağın için satarken de çok zararın olmaz, olan zararı da aldığın keyfe sayarsın.

işte o yüzden zaten ktm'den birden soğudum maalesef.
geçen gün bir yorum denk gelmişti 2. el muhabbetiyle alakalı ve çok da hoşuma gitmişti. diyordu ki, alırken zaten ucuza alacağın için satarken de ucuza satacaksın, o yüzden dert etme diye. baktıklarım arasında en azından görünürde temiz olan 1-2 tane var. yani 9-10 yıllık motor ama 31bin km yapılmış. senede ortalama 3bin km. ben 1 kere memlekete gittim geldim scooterimle 3.500 km :D kaldı ki aslında körlemesine de dalmıyorum. kullanan bir arkadaşım var aynısını. bir sıkıntısı olsa önermek yerine olanı söylerdi diye düşünüyorum. ama yine de kıymetli fikirlerinizi en azından ağustos ayına kadar aklımın bir köşesinde değerlendirmeye devam edeceğim.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
abi zaten büyüklerimizi dinleseydik hiç sorunumuz olur muydu :))) ama huzur sıktığı için illa gidip dediklerinin tam tersini yapmalıyız ki burunumuz b*ktan çıkmasın :D

bu mantıklı olan işte hocam ama ben mantığımı dinlemek istemiyorum :D kaldı ki birçok şeyde mantık arayan birisi olarak böylesi hobisel işler olunca mantıktan ziyade duygusal davranmak istiyorum maalesef.

inşallah ekonomik olarak o günleri görürüm hocam :D ancak belki çinli olabilir ki onu da ben çok istemiyorum.

hocam geçen birçok cc'de motorların yürütme maliyetlerine ilişkin bir video izledim. özellikle orta segmentteki bu tarz motorların yürütme maliyetleri üç aşağı beş yukarı aynı.

amacım maceradan maceraya atlamaktan ziyade maceraya yelken açarken aynı zamanda konforu da yaşamak :)))

hocam inanır mısın geçen sene yazın scooterle memlekete gidip geldikten sonra (gidiş-geliş 3500 km) aslında bu tarz bir motor karar almaya karar verdiğimde karşıma çıkan ve tasarımıyla fiyatıyla beni benden alan motor voge 525dsx idi. sonra jawa rvm 500'i keşfettim. yalnız ilerleyen süreçte gerek bu zamlar ve vergi olaylarından sonra fiyatlarının artmaları (muadilleri japon motorlara göre belki hala ucuz olabilirler) ve bilhassa çinli olmalarından ötürü özellikle voge'nin daha henüz piyasada yeni olmasından ötürü o kadar parayı bunlara verinceye kadar, 2. el temiz japon ya da avrupalı alırım diye düşünüp vazgeçtim bu motordan maalesef.

neden mi adventure :))) hocam yaşadığım yerle memleketim arasında 1.300 km var. gerek tura çıktığımda gerekse de yazın memlekete giderken yaylana yaylana, konforlu bir şekilde gitmek ve memleketteki birçok doğa rotasında gönlümce gezebilmek için. ha sen naked ya da racing motorlarla kıçım başım ağrımadan 1.000 km ve üzeri yol yaparım ve hiç asfalttan da ayrılmam diyorsan başka güzel seçeneklere bakabilirsin tabi hocam :) hatta ara ara sadece asfalta bağlı kalma ihtimaline karşı sport touring bakıyorum mesela. ama gönlüm yine de bir adventureye kayıyor.

eyvallah hocam.

aslında galatasaraylı olsam da benim de sarı lacivert olanı hoşuma gidiyor hocam :D yalnız hani her modelin bir albenisi olur ya her ne kadar ilk başlarda vstrom'un videolarında "lan aslında tam aradığım motor" desem de ta ki tiger 800 xcx'i görünceye kadar :)))) abi motor resmen beni al diyor. o yüzden mantıktan ziyade tamamen duygusal davranasım geliyor, vstrom'u sürerken aklım tiger'da kalmasın diye.

tipsiz mi bilmiyorum ama çok da bi albenisi yok gibi bana göre tasarımsal olarak hocam :)) en başta zaten sport touring bakıyordum hatta güzel şöyle temiz tracer 700 seçeneklerim vardı. ama işte genel olarak sakin yapımdan ve temkinli, güvenli, tedirgin sürüşümden ötürü açıkçası biraz tırstım ve o tarz motorlardan mecburen vazgeçtim. zaten acemiyim bir de başıma iş almak istemedim. hızı sevmekle birlikte güvenli alandan da çıkmak istemiyorum. gs'lere bineceğimiz günleri görür müyüz bilmiyorum artık :D

hocam aslında sana mesaj atmak için üye olmuştum foruma :D sende xrx vardı galiba. xcx'i arkadaşım da kullandığı için öyle uçup kaçan, altında kaçıp gidecek bir motor olmadığını söylediği için ve en önemlisi de donanım olarak oldukça tatmin edici olduğu için her ne kadar 800 cc olsa da v strom gibi daha az donanımlı bir motora vereceğim parayı daha büyük cc ve daha donanımlı tiger'a vermek daha mantıklı geldi. o yüzden mantığı devreye soktuğum tek nokta burası benim için :D yoksa geri kalan diğer bütün durumlarda duygusal davranıp xcx'i alma üzerine yapıyorum planları. geçen izlediğim bir videoda da üç aşağı beş yukarı bakım maliyetleri neredeyse aynı çıkıyordu bu segmentteki motorların bakım maliyetleri.

inceleyeceğim hocam başlığı, teşekkürler.
Dilediğin zaman mesaj atabilirsin dostum. Ben de geçen sene orta sınıf bir adventure makina arayışındayken Tiger 800XRx'e karar verdim. İyilik de almışım dedim, maşallah iyi gidiyoruz. Donanım olarak kapatılabilir Abs, Road, Rain, of-road, Sport ve User sürüş modları, Traction control, cruise control, müthiş konforlu selesi, gayet iyi frenleri, dengeli süspansiyonu, 17-19 jantları, müthiş viraj kabiliyeti beni gayet mutlu ediyor. 3 silindirin tadı da ayrı bir güzel. Tommygun bindi iki sefer biraz sürüp hemen indi ne oldu dedim Al bunu dostum ayı gibi gidiyor, dönüyor alıştırma beni sonra kendi motorumdan soğurum dedi😂

dedigine cok katilamayacagim
elbette butcen sinirli ise ince elemek zorundasin ama KTM kötu bir motor degil, 890 cok cok guzel bir motor
bir japon kadar sorunsuz degiller, ne yazik ki yedek parca konusunda da stok iyi degil (ki bazi japonlarda öyle)
bajaj yatirimlarini arttirdi ve buda KTM yoluna devam edecek demek, ve eminim 1-2 yil icinde yedek parca konusunda cok daha iyi duruma geleceklerdir
kendi adima konusacak olursam bende seninle benzer durumdayim
6-7 yillik, 30-50bin km arasi gitmis BMW GS 1250 ve sifir km KTM 1290 SAS arasinda arastirmalarimi yapiyorum
ve buyuk ihtimalle butceyi dengeleyebilirsem 1290 alacagim, sifir, garantili motor en azindan diye dusunuyorum ve aldiktan sonrada satmak yerine yanina Tenere 700 world gibi bir model eklemeyi dusunuyorum

dedigine cok katilamayacagim
elbette butcen sinirli ise ince elemek zorundasin ama KTM kötu bir motor degil, 890 cok cok guzel bir motor
bir japon kadar sorunsuz degiller, ne yazik ki yedek parca konusunda da stok iyi degil (ki bazi japonlarda öyle)
bajaj yatirimlarini arttirdi ve buda KTM yoluna devam edecek demek, ve eminim 1-2 yil icinde yedek parca konusunda cok daha iyi duruma geleceklerdir
kendi adima konusacak olursam bende seninle benzer durumdayim
6-7 yillik, 30-50bin km arasi gitmis BMW GS 1250 ve sifir km KTM 1290 SAS arasinda arastirmalarimi yapiyorum
ve buyuk ihtimalle butceyi dengeleyebilirsem 1290 alacagim, sifir, garantili motor en azindan diye dusunuyorum ve aldiktan sonrada satmak yerine yanina Tenere 700 world gibi bir model eklemeyi dusunuyorum
Ya brader, bundan sonra bir konuda tartışmaya başlarken, ya da herkes imzasının altına bütçesini de yazsın ki, boşuna biz konuya girip sayfayı kasmayalım. :D
1290 nın yanına Tenere 700 ???
Ben konudan ayrılıyorum arkadaşlar, benim bütçe yetmiyor.

Ya brader, bundan sonra bir konuda tartışmaya başlarken, ya da herkes imzasının altına bütçesini de yazsın ki, boşuna biz konuya girip sayfayı kasmayalım. :D
1290 nın yanına Tenere 700 ???
Ben konudan ayrılıyorum arkadaşlar, benim bütçe yetmiyor.
abi ben bütçemi yazdım. ben gariban memur adamım ama demek ki arkadaş zengin ne yapalım almasın mı yani :D millet gs alıp bakkala çakkala gitmek için scooter alır, arkadaş da demek ki tenere 700 world raid alıyor. ne diyelim, parası olan alıyor :D

Motosikleti
Ben geçen yıl 9 yaşında suzuki aldım, suzuki'ye göre düşük syılacak 31bin km'deydi. 40 yıllık arkadaşımdan kalma motor zaten geçmişini biliyorum diye hiç durumuna bakmadan aldım, zamanı gelmiş bakımları ve zamanı gelmiş lastik değiştirme dışında sorun çıkarmadı. En az 5 yıl daha binerim 100bin km olduğunu görürüm diye düşünüyorum. Önümüzdeki ay 10 yaşında olacak, sıfırdan çok farkı yok görünüm ve gidiş olarak. Sıfır alsam üzerindeki aksesuarları almaya param kesin yetmezdi, normalde üzerindeki 3lü çanta setini bile alamazdım.

9-10 yaşında bir motor alacaksan tercihini japonlardan yana kullanman çok daha mantıklı olur....

abi tiger da avrupalı ama, ingiliz. kötü mü?
kaldı ki 9-10 yıllık japon bile olsa bütçeye uygun olanlar mesela v strom dl650 xt düşünüyorum, neredeyse 50bin ve üstü kmlerde. açıkçası o kadar kmli motor almak istemiyorum. daha düşük modelleri ise 500bin tl ve üstü. bütçem oraya kadar çıkmaya çok da elverişli değil. aşırı zorlayacak.

yani aslında birçok kriteri bir araya getirip en mantıklısı ve duygularıma en çok hitap eden motoru seçmek istiyorum, bütçeye göre tabi.
mesela birincisi memlekette olmasını istiyorum alacak olduğum motorun ki izne gittiğimde güzelce bakıp edeyim. başka şehre bir motor almaya da bakmaya da gitmek istemiyorum. onun stresini yaşamak istemiyorum. ha mecbur kalınırsa ayrı. ama mesela tiger da v strom da memlekette olan motorlar ama açıkçası en çok ağır basan 2016 model de olsa tiger. mesela çok daha ucuza olanları var. istanbul ankara gibi şehirlerde. ama gidip de onlara bakmak bile istemiyorum. git gel yol masrafı, o masrafı bu masrafı, yaşadığım stres vs derken akı bokunu geçecek. o yüzden biz de japon olsun bizim olsun diyoruz ama abi şekil şukul olarak, donamım olarak bana hitap etmedikten sonra ben ne yapayım japonu :)))

Motosikleti
kaldı ki 9-10 yıllık japon bile olsa bütçeye uygun olanlar mesela v strom dl650 xt düşünüyorum, neredeyse 50bin ve üstü kmlerde. açıkçası o kadar kmli motor almak istemiyorum. daha düşük modelleri ise 500bin tl ve üstü. bütçem oraya kadar çıkmaya çok da elverişli değil. aşırı zorlayacak.

yani aslında birçok kriteri bir araya getirip en mantıklısı ve duygularıma en çok hitap eden motoru seçmek istiyorum, bütçeye göre tabi.
mesela birincisi memlekette olmasını istiyorum alacak olduğum motorun ki izne gittiğimde güzelce bakıp edeyim. başka şehre bir motor almaya da bakmaya da gitmek istemiyorum. onun stresini yaşamak istemiyorum. ha mecbur kalınırsa ayrı. ama mesela tiger da v strom da memlekette olan motorlar ama açıkçası en çok ağır basan 2016 model de olsa tiger. mesela çok daha ucuza olanları var. istanbul ankara gibi şehirlerde. ama gidip de onlara bakmak bile istemiyorum. git gel yol masrafı, o masrafı bu masrafı, yaşadığım stres vs derken akı bokunu geçecek. o yüzden biz de japon olsun bizim olsun diyoruz ama abi şekil şukul olarak, donamım olarak bana hitap etmedikten sonra ben ne yapayım japonu :)))
Eğer temiz bakılmışsa, sorun çıkarmayacaksa Triump neden alınmasın ki? ingiliz de iyidir.
Bu tip motorların kullanıcı kitlesi çok apaçi olmadığı için alırken satan kişinin tipinden bile anlaşılır aslında. Japon da alsanız avrupalı da alsanız sorun çıkmaz.
Bir de size yakın usta nerede kim var alınca motoru götürünce bakım ve tamirlerde işim görülecek mi kısmına bakın. Ben 200km yol yapıp istanbula servise bakıma götürürüm diyerek aldım ama istanbula gitmek zor geldi burada sanayide yeni dükkan açmış titiz bir usta bulunca bari buradaki usta kazansın dedim.

Eğer temiz bakılmışsa, sorun çıkarmayacaksa Triump neden alınmasın ki? ingiliz de iyidir.
Bu tip motorların kullanıcı kitlesi çok apaçi olmadığı için alırken satan kişinin tipinden bile anlaşılır aslında. Japon da alsanız avrupalı da alsanız sorun çıkmaz.
Bir de size yakın usta nerede kim var alınca motoru götürünce bakım ve tamirlerde işim görülecek mi kısmına bakın. Ben 200km yol yapıp istanbula servise bakıma götürürüm diyerek aldım ama istanbula gitmek zor geldi burada sanayide yeni dükkan açmış titiz bir usta bulunca bari buradaki usta kazansın dedim.
valla motorun eli ayağı düzgüne benziyor hocam, sahibi de ha keza öyle gibi :D tek handikapım burada, bulunduğum şehir. burada motor kültürü neredeyse yok denecek kadar az maalesef. ha elimdeki motoru götürdüğüm bir usta var. gördüğüm kadarıyla iyi de bir ustaya benziyor. o da olmadı sırf seyahat için ya da yazdan yaza (kaza bela olmadığı sürece inşallah) memlekete izne gittiğimde oradaki triumph servislerine baktırırım diye düşünüyorum. yani kısacası japon da alsam yukarıda saydığım nedenlerden ötürü bulunduğum şehirde yetkili japon servisi yok zaten. bu nokta açıkçası çok da japon olsun diye tutturmuyorum.

Motosikleti
O triumph için karar vermişsiniz, gidip japon alsanız da aklınızdan çıkmayacak. Motosiklet biraz da keyfi işi, yani motosiklet almaya zorunlu değilsiniz, alırken hiç olmazsa aklınızda kalmasın.

Motosikleti
K 1600 GTL

Abicim ben triumph kullandım. Çok güzel bir motor hatta sattıktan sonra keşke biraz daha kullansaydım dedim. Şuan sıfır yada iki üç yaşında bir motosiklet bakıyor olsan sevdiğin seni heyecanlandıran hangisi ise onu al derim zaten. Ama 10 yaşında bir motor alacaksan duygu değil mantıkla hareket etmek zorunluluk haline geliyor bana göre. Bu şartlarda ben olsam o dönemde en çok satılan modellere yönelirim. Yarın ihtiyaç olduğunda parça bulabilmek ( çıkma vs ) motordan anlayan usta bulabilmek önemli.

Abicim ben triumph kullandım. Çok güzel bir motor hatta sattıktan sonra keşke biraz daha kullansaydım dedim. Şuan sıfır yada iki üç yaşında bir motosiklet bakıyor olsan sevdiğin seni heyecanlandıran hangisi ise onu al derim zaten. Ama 10 yaşında bir motor alacaksan duygu değil mantıkla hareket etmek zorunluluk haline geliyor bana göre. Bu şartlarda ben olsam o dönemde en çok satılan modellere yönelirim. Yarın ihtiyaç olduğunda parça bulabilmek ( çıkma vs ) motordan anlayan usta bulabilmek önemli.
Abi hakkısın hem de çok ama cahilliğimi mazur gör lütfen, belki de biraz hazırcılık olacak gibi ama v strom dl 650 xt dışında ortalama 400-450 bin bandında 2. El, en çok satan model olarak ne önerirsin? Genelleme yapıp Japon gene lütfen, direkt şu marka şu model olacak. Tel jant ve adventure orta segment motor. Ya da mecbur kalırsam sport touring de olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar