Sakar Virajlarının aşırı underrated olması

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Virajlar güzel de videodaki adamın altında 1000lik motor var R25 gibi sürüyor ayar oldum

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Senin viraj keyfi olarak gördüğün yol, bir çok insanın korkarak gittiği yoldur..
Yıllardır Sakar virajlarını ve yokuşunu düşünmeden Marmaris e ya da Datça ya yola çıkan olmamıştır... Taşıt sürücüleri inerken balatalarını , çıkarken de hararetlerini düşünür..
Kaldı ki tedirgin olarak , mecburiyetten gidilen bu yolu , motorcuların viraj hevesi yüzünden daha da tehlikeli hale getirmek çok STUPİT çe bir düşünce...
Oraya gidene kadar Bafa , Çine virajlarını kullanın daha uzun ve güzel...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Underrated: S.klenmemiş

Salı günü arabayla Sakar üzerinden Datça'ya gittim, Çarşamba günü de Datça'dan yola çıkıp Fethiye-Korkuteli üzerinden Konyaaltı'na gidip aynı akşam İzmir'e geri döndüm. Sakar, Kargasekmez gibi yollar gerçekten çok zor, üstelik çok dar ve keskin virajları var. Ben Çine virajlarını daha çok seviyorum, hem geniş, hem hız yapmaya müsait.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Salı günü arabayla Sakar üzerinden Datça'ya gittim, Çarşamba günü de Datça'dan yola çıkıp Fethiye-Korkuteli üzerinden Konyaaltı'na gidip aynı akşam İzmir'e geri döndüm. Sakar, Kargasekmez gibi yollar gerçekten çok zor, üstelik çok dar ve keskin virajları var. Ben Çine virajlarını daha çok seviyorum, hem geniş, hem hız yapmaya müsait.
Trakya tarafına geldiğinde İğneada yolunu yapalım. Pazar günü tekrar gideceğim. Artçı ile gideceğim için o virajları yavaş yavaş gidiyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Trakya tarafına geldiğinde İğneada yolunu yapalım. Pazar günü tekrar gideceğim. Artçı ile gideceğim için o virajları yavaş yavaş gidiyorum.
Haftaya Ctesi bizim lisenin pilav günü var, İstanbul'a gelmeyi düşünüyorum. Pazar programım boş, uyarsa yapalım program. Ben de Çanakkale üzerinden dönerim.

:D
"Popüler olmayan" diyelim. Bence daha doğru. Ya da önemsenmemiş.

Motosikleti
Yamaha MT-25
Hocam kusura bakmayın underrated internet dilinde çok sık kullanılan bir terim , alışkanlıktan dolayı kullanmıştım.

Trafik konusunda da özellikle havalar ısındıkça çok hak veriyorum sizlere biz burada olduğumuz için kışın trafik ile ilgili bir problem olmuyor fakat özellikle nisan ortalarından beri öğle vakitleri çok sıkışık olmaya başladı rotada.

Bize bir başka yakın rota da dediğiniz gibi çine virajları , ama o yol uzun uzun kıvrıldığı için bizim gibi küçük makinaların boyu oraya yetmiyor dolayısıyla keyif vermiyor .

Ama sakardaki virajların dar olması ile 250 125 ccde bile çok keyif veriyor yol , ki bir de çöp dediğimiz lastikler bile ısınınca yapışıyor. (Değişmeden önce eurogrip marka hem tasarımı hem hamuru berbat lastikle , arkadaşlarım mrfler cstler ile peg vurarak dönebiliyorduk )

Bir de sürekli in çık mevzusu var tabii insan sürekli hadi akyaka hadi marmaris vs. git gel yapa yapa komple ezbere alıyor yolu . Bazen 4 5 tur hiç durmadan rampayı in çık yaptığımız oluyor. E dolayısı ile alışkın olduğumuz motor artı bilindik yol kaza riskini olabildiğine azaltıyor diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada marmaris datça virajlarını şiddetle tavsiye ederim muazzam keyifli bir rota .

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bir itirafta bulunayım; "öyle uçarız, böyle kaçarız" desek de 2-3 Sakar seferi öncesi bölgenin yerel halkından apaçi bir kardeşimiz Rs 200 ile beni patates etti, mecburen yol verdim çocuğa. Şimdiki yaşımdan daha genç olsam motorumu yakardım, uçurumdan atar Marmaris'e kadar takla atmasını seyrederdim. Allah'tan yaş aldık da sallamıyoruz mağlubiyetleri.

Motosikleti
Yamaha MT-25
Abi yalan yok bazen ben de keko gibi yüksek cc makinelere kuruluyorum . İnsanlar mantıklı olarak düzlükte basıp virajda gaz kapatıyorlar fakat gerek 250 cc makine gidemediği için düzlükte bırakıp virajda yakalamak çok pis bir keyif veriyor . Bunu psikolojiye mi gençliğe mi verirsiniz bilmiyorum valla . İnşallah bir gün patlamayız :ROFLMAO:

Bir itirafta bulunayım; "öyle uçarız, böyle kaçarız" desek de 2-3 Sakar seferi öncesi bölgenin yerel halkından apaçi bir kardeşimiz Rs 200 ile beni patates etti, mecburen yol verdim çocuğa. Şimdiki yaşımdan daha genç olsam motorumu yakardım, uçurumdan atar Marmaris'e kadar takla atmasını seyrederdim. Allah'tan yaş aldık da sallamıyoruz mağlubiyetleri.
Her yarışın bir galibi ve kaybedeni olur. Bence asıl olan gideceğin yere sağ salim varmaktır. Üzülecek bir şey yok.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Abi yalan yok bazen ben de keko gibi yüksek cc makinelere kuruluyorum . İnsanlar mantıklı olarak düzlükte basıp virajda gaz kapatıyorlar fakat gerek 250 cc makine gidemediği için düzlükte bırakıp virajda yakalamak çok pis bir keyif veriyor . Bunu psikolojiye mi gençliğe mi verirsiniz bilmiyorum valla . İnşallah bir gün patlamayız :ROFLMAO:
Aslında bizim tek endişemiz; "varsın olsun biz yenilelim de siz yeter ki kaza yapmayın" düşüncesidir. Ha öyle düşünmesek de bu yarışta patates olduğumuz gerçeği değişmiyor :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motosikleti
K 1600 GTL
saat 14:40 itibariyle sakar

işte abiniz bu kadar yatırabildiii

dalga gecmeyin olm, lastiğin hepsini kullanmak riskli

hele hele nike esofmanla daha da riskli

not: botum var

yol uzunnn..şimdi izninizle abiniz yola devamm
Daha ne olsun kaskı sürtmeye de gerek yok...😁 iyi yolculuklar....

Nisan ayında 2500 km yol yaptım .Özellikle 3 yere gitmek için plan yapmıştım. Kesinlikle değdiğini düşünüyorum.Yolllara öyle bir dalmışım ki çoğu yerde kamerayı açmayı unutmuşum :)
1-Sakar geçidi
2-Kaş -Kalkan yolu
3-Antalya da yaşayan 6 senedir görmediğim arkadaşımı görmek için.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Gazlama videosu falan deyince hoca moduna geçip iki fırça atayım diye konuya kafadan daldım. Arabaların arasındaki saçma sapan makaslar dışında bir kusur bulamadım.50 ile döneceği iki dandik viraj arasında niye motoru 120 lere çıkarırki insan . Boşa yakıt israfı 😎

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar