Motosiklet yıkama ve sarjlı yıkama tabancası öneri

Motosikleti
Africa Twin 1000 DCT / Arora Verano 50
Yıkama ile ilgili arama yaptım yakın zamanda bu konuya değinilmemiş o yüzden yeni konu açtım uygun değilse taşıyabilirsiniz.
Konumuza gelecek olursak zamanında burada bi yazıyı okurken @tommygun reisin ilaçlama & sulama pompası ile motor yıkadığını örendiğimde ucuzundan bi pompa alıp sitenin -4. katındaki oto yıkamanın müsait olduğu bi zamanda motoları yan yana çekip yıkadım. Çalıştığım kurumda analizi uygun çıkmayan sulardan 2 tane 5lt alıp yıkıyorum. Zamanla o pompanın köpürtmesinden memnun olmadığım için internette araştırma yapıp nozulu değişebilen başka bir pompa aldım. İyi ce köpürsün diye de motosiklet şampuanı aldım. Ancak bu sefer de köpüğü durulamak için pompalarla uğraşmak yorucu gelmeye başladı elimle 5lik şişeyi sıkıştırıp durulasam da çok memnun olmadım. Acaba bu sarjlı tabancalaradan alıp 10lt su şişesine yada damacanaya salsam güzel durular mıyım bu aletlerden kullanan var mı? Tabi alman malı BOSCH ya da Karcher iyidir ama o kadar para vermek istemiyorum Aliexpresten baktım ülkeye göndermiyorlar ya da bataryasız gönderiyorlar .Bunu buldum ama iyi yorumlar da var kötü yorumlar da alsam mı ya da alternatif ne önerirsiniz ?
https://roboturkiye.com/urun/robo-t...9aKaGcLa61it2NZ7BiH5DhqSeKbFGLwEaAiC6EALw_wcB

Motosikleti
D400
ilaçlama pompası yetiyor :D

suya bağlayıp yapacaksam basınlı tabancaya gerek yok hortumun ucunu parmagımla kapatıp fışkırtırım :D

Motosikleti
ilaçlama pompası yetiyor :D

suya bağlayıp yapacaksam basınlı tabancaya gerek yok hortumun ucunu parmagımla kapatıp fışkırtırım :D
Suya bağlanacak mıyım demişim suya bağlanacak olsam ben de hortumla yıkarım zaten 5lt pet şişeden ya da kovadan çekmekten bahsediyorum.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Kraft Hart çift bataryalı basınçlı su tabancası tavsiye edebilirim. Çok yüksek basınçlı olmasa da motosiklete yeten basıncı mevcut. Genelde iki adet 5 lik su ile motosikletinizi yıkayabiliyorsunuz. Pratik olması güzel. Değişik açı ve şekillerde püskürtme yapabiliyor. Köpük mekanizması da mevcut.
Eğer şehir şebekesine bağlarsanız basınç biraz daha yükseliyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben de motoru yıkamak için bundan almıştım: https://www.n11.com/urun/kraft-hart...-yikama-makinesi-8379065?magaza=krafthartspor

Henüz motoru yıkamadım ama çocuklarla arabayı yıkadık. Apartmanın bahçesinde musluk yok, evden 2 tane 5 litrelik pet şişe ile su indirdik bahçeye, 2 tane 5 litre pet şişe yetmedi çocuklar 2-3 tur daha yaptı, toplamda 5-6 tane pet şişe su arabayı yıkamaya yetti. Motoru yıkamaya da 2-3 tane yeter sanırım.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Islak bezle kabasını, kuru cam beziyle incesini alıyorum yetiyor 🤣

İşin şakası arada bir böyle köpüklü detaylı bir temizlik lazım. Bizim dükkanın dibinde şantiye var, o yüzden o işe daha girmedim. Elle sabunlayıp üstünü suyla durulacak olmaz mı?

Ben de motoru yıkamak için bundan almıştım: https://www.n11.com/urun/kraft-hart...-yikama-makinesi-8379065?magaza=krafthartspor

Henüz motoru yıkamadım ama çocuklarla arabayı yıkadık. Apartmanın bahçesinde musluk yok, evden 2 tane 5 litrelik pet şişe ile su indirdik bahçeye, 2 tane 5 litre pet şişe yetmedi çocuklar 2-3 tur daha yaptı, toplamda 5-6 tane pet şişe su arabayı yıkamaya yetti. Motoru yıkamaya da 2-3 tane yeter sanırım.
5' lik pet şişenin içine hortumu öylece bırakınca iş görüyor mu? Tek batarya şarjı bir araba yıkamaya yetiyor mu? Eğer öyle ise çift batarya da sanırım minibüsü yıkamaya yeterli gelir. ürünü çok beğendim. Cevabınıza göre hemen sipariş vermeyi düşünüyorum.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
5' lik pet şişenin içine hortumu öylece bırakınca iş görüyor mu? Tek batarya şarjı bir araba yıkamaya yetiyor mu? Eğer öyle ise çift batarya da sanırım minibüsü yıkamaya yeterli gelir. ürünü çok beğendim. Cevabınıza göre hemen sipariş vermeyi düşünüyorum.
Basıncı beklediğiniz gibi olmayabilir. Öne çıkan avantajı şarjlı olması ve pratik olması. Leke çıkarma konusunda beklentinizi karşılamaz.
Köpük işlemi sonrasında fırça ile lekeleri çıkarmanız gerekir. Bu işlem sonrasında duruluma için kullanıma daha çok uygun. Lekeleri çıkarmak için iyice yaklaştırmalı ve püskürtme açısını minimuma almanız gerekir.
Motosiklet için çok basınçlı olmaması sebebiyle hassas parçalara zarar vermediğinden işe yarıyor. Fakat profesyonel kullanım için çok uygun olmaz. Belki aracınızda bulundurup acil durumlarda temizlik için kullanmanız daha uygun olabilir.

Motosikleti
5'lik pet şişenin içine hortumu sokuyorum ama çıkmasın diye elle tutmak gerekiyor.
Basıncı araba yıkamacılardakiler kadar yüksek değil ama işe yarıyor, zaten motoru yıkarken yüksek basınç zararlı diye bunu almıştım.
Arabayı yıkarken bir tek batarya yetti ikinci bataryayı takmaya gerek kalmadı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Önce arabayı suyla ıslatıp cihazın deterjan püskürtme aparatına camcil doldurup her yerine camsil sıktım, sonra süngerle kirleri ovalayıp en son basınçlı suyla duruladık, en sonunda da kuru bezlerle ile camları falan kurulamıştık araba yıkadığımızda. Motorda alan çok daha az, daha pratik olur, henüz motor o kadar kirlenmedi, iki hafta önce bakım için sanayiye götürdüğümde yıkanmıştı.

Cevap beklemeye sabredemedim, sipariş ettim.

otoparkta elektrik prizi imkanım yok. O yüzden şarjlı tercih edebiliyorum.
5'lik pet şişenin içine hortumu sokuyorum ama çıkmasın diye elle tutmak gerekiyor.
Basıncı araba yıkamacılardakiler kadar yüksek değil ama işe yarıyor, zaten motoru yıkarken yüksek basınç zararlı diye bunu almıştım.
Arabayı yıkarken bir tek batarya yetti ikinci bataryayı takmaya gerek kalmadı.

Önce arabayı suyla ıslatıp cihazın deterjan püskürtme aparatına camcil doldurup her yerine camsil sıktım, sonra süngerle kirleri ovalayıp en son basınçlı suyla duruladık, en sonunda da kuru bezlerle ile camları falan kurulamıştık araba yıkadığımızda. Motorda alan çok daha az, daha pratik olur, henüz motor o kadar kirlenmedi, iki hafta önce bakım için sanayiye götürdüğümde yıkanmıştı.
Aslında çok yüksek basınçlı olmaması da işime gelir. Sitenin diğer araçlarına su sıçratmak istemem. Şişenin başına basit bir sabitleme mekanizması yapabileceğimi düşünüyorum. Size de çok teşekkür ederim. Epeydir böyle birşey almak istiyordum ama ne alabileceğimi kestirememiştim.
Sayenizde yıkama makinem oldu. Tekrar teşekkürler.

Motosikleti

tamam bu cihaz makul duruyor sizin deneyiminiz de var güzel zaten dediğim gibi durulamak için alıcam ben de zaten. Ayrıca mikrofiber bez için twitterda birisi özellikle bu markayı önermişti arayışınız varsa değerlendirebilirsiniz. https://www.n11.com/urun/mikrotex-m...et-mavi-40-x-50-cm-1247012?magaza=portakalavm

Cevap beklemeye sabredemedim, sipariş ettim.

otoparkta elektrik prizi imkanım yok. O yüzden şarjlı tercih edebiliyorum.

Aslında çok yüksek basınçlı olmaması da işime gelir. Sitenin diğer araçlarına su sıçratmak istemem. Şişenin başına basit bir sabitleme mekanizması yapabileceğimi düşünüyorum. Size de çok teşekkür ederim. Epeydir böyle birşey almak istiyordum ama ne alabileceğimi kestirememiştim.
size hayırlı olsun. Ben de istediğim cevabı almış oldum kupon bulup sipariş geçerim.

Motosikleti

Bir tane şişe kapağına hortum sıkı geçecek kadar delik açılırsa o şekilde rahat olabilir, benim de aklıma geldi, arabayı yıkarken şişe dibine indiğinde zorlanmıştık, hortum şişenin içine giriyor ama ucu yukarı kıvrılıyor, şişenin tam dibinden çekmekte zorlanıyordu. başka sıkıntı yaşamadık.
Aslında 5 litrelik değil de 10 litrelik olsa daha rahat olurdu ama bu sefer de 10 litre suyu merdivenlerden taşımak zor olacaktı.

Motosikleti
1190 ADV
Yüksek basınç beklentin yoksa resimdeki ürünü tavsiye ederim. Kendi su tankı, bataryası, kullanım süresi ile tam motosiklet yıkamak için yapılmış bir ürün. Araba da yıkanır ama yüksek basınçlı değil.

bosch-fontus-gen2-akulu-basincli-yikama-makinesi-06008b6101.png

Bir tane şişe kapağına hortum sıkı geçecek kadar delik açılırsa o şekilde rahat olabilir, benim de aklıma geldi, arabayı yıkarken şişe dibine indiğinde zorlanmıştık, hortum şişenin içine giriyor ama ucu yukarı kıvrılıyor, şişenin tam dibinden çekmekte zorlanıyordu. başka sıkıntı yaşamadık.
Aslında 5 litrelik değil de 10 litrelik olsa daha rahat olurdu ama bu sefer de 10 litre suyu merdivenlerden taşımak zor olacaktı.
Damacana kullanırım diye düşündüm. benim asansörler otoparka kadar iniyor. 5' lik şişeler market arabası ile kolayca taşınır. Yıkama alanında da damacanaya aktarırım diye düşünüyorum.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Cam bezinde tek geçerim.
https://www.amazon.com.tr/dp/B07YVY7CDJ?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1
tamam bu cihaz makul duruyor sizin deneyiminiz de var güzel zaten dediğim gibi durulamak için alıcam ben de zaten. Ayrıca mikrofiber bez için twitterda birisi özellikle bu markayı önermişti arayışınız varsa değerlendirebilirsiniz. https://www.n11.com/urun/mikrotex-m...et-mavi-40-x-50-cm-1247012?magaza=portakalavm
3 kere sipariş verdim 3 üde tekli geldi daha bir kere para vermedim. Adamlara diyorum yanlışlık var diye takan yok.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Madem iş büyüdü ben yine bildiğim yerden yazayım...Tabii ki Einhell :) HYPRESSO 18/24 Li

Şu anda en ucuz Koçtaş'ta görünüyor. 6.599 TL

Einhell Batarya Sistemi olanlar başka yere bakmasın...

Motosikleti
NC750X '22
Xiaomi'nin şöyle süslü bir makinesi var, makineyi çok tavsiye etmem, fiyatı yaptığı işe göre yüksek kalıyor. Ama resimde kırmızı ile işaretlediğim aparat, hem hortumu toplarken yardımcı oluyor, hem de şişenin/kovanın/bidonun ağzına taktığınızda hortumun ucunun dipte sabit kalmasını sağlıyor. Böyle bir parça uydurabilirseniz işinizi görecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar