Yeni Motosiklet Alinca Dikkat Edilmesi Gerekenler

Motosikleti
Bajaj rs 200
Merhabalar,

2 konu acmistim ikisinde de yanitlamistiniz tesekkurler. Ehliyeti yeni aldim ve bugun Bajaj Pulsar RS 200 siparis verdim. Buyuk ihtimalle pazartesi gibi elimde olur. Tecrubeli abilerim ve kardeslerimden nelere dikkat etmem gerektigi konusunda bilgi rica ediyorum.

Motor surmeyle ilgili tavsiyeden ziyada bak sunu yaparsan suna dikkat edersen daha iyi olur tarzi tavsiyeler daha saglikli olur.

Motosiklete hakimiyet konusunda bir tavsiye vermek istiyorum.

Motosiklet durur vaziyette iken iki ayağınızı yerden aldırıp ( bir, iki cm kadar ) dengede durmaya çalışın. Bu size düşük hızlarda dengenizi sağlama da büyük bir katkısı olur.

Gideceğiniz yer ne kadar kısa olursa olsun, tam koruyucu ekipman kullanın ve trafik kurallarına uyun.

Başka bir taşıtla karşılaştığınızda yol vermesini beklemeyin, daima yol veren siz olun.

Diğer taşıtlar ( otomobil, minibüs, kamyon gibi ) yola çıkacağı zaman otomobil, minibüs gibi şeyler geliyor mu diye odaklanıyor, otomatikman gelen motosikleti görmüyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ehliyet kursunun eğitimi ehliyet sınavındaki parkura kadardır. Trafiğe çıkmadan önce mutlaka kapalı alanda hakimiyet eğitimi alın.

Motosikleti
Bajaj rs 200
Motosiklete hakimiyet konusunda bir tavsiye vermek istiyorum.

Motosiklet durur vaziyette iken iki ayağınızı yerden aldırıp ( bir, iki cm kadar ) dengede durmaya çalışın. Bu size düşük hızlarda dengenizi sağlama da büyük bir katkısı olur.

Gideceğiniz yer ne kadar kısa olursa olsun, tam koruyucu ekipman kullanın ve trafik kurallarına uyun.

Başka bir taşıtla karşılaştığınızda yol vermesini beklemeyin, daima yol veren siz olun.

Diğer taşıtlar ( otomobil, minibüs, kamyon gibi ) yola çıkacağı zaman otomobil, minibüs gibi şeyler geliyor mu diye odaklanıyor, otomatikman gelen motosikleti görmüyor.
Iki ayagi yerden kesme olayinca cok haklisiniz parkur sirasi da beklerken (2 3 dk ortalama) surekli istemsiz o sekilde ayak kaldirip dengede durmaya calisirdim. 1 2 haftada daha dengeli olmustum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ehliyet kursunun eğitimi ehliyet sınavındaki parkura kadardır. Trafiğe çıkmadan önce mutlaka kapalı alanda hakimiyet eğitimi alın.
Motoru alinca boş vakitlerimde parkur alanina gidip kendi kendime calisacagim

0 motosiklet ile parkurda düşük hızla çalışma yapmanın rodaja bir zararı olur mu? Rodajda mümkün olduğunca uzun yolda yarım devire kadar farklı viteslet kullanılmalı diye biliyorum?

Motosikleti
Bajaj rs 200
0 motosiklet ile parkurda düşük hızla çalışma yapmanın rodaja bir zararı olur mu? Rodajda mümkün olduğunca uzun yolda yarım devire kadar farklı viteslet kullanılmalı diye biliyorum?
Rodajda genel olarak şehir icinde kullanmak faydalı diyorlar. Cunku trafikte her vitese gecmek zorunda kalıyorsun.

Motosikleti
Voge 250RR
Evet tek vitesle gitmemelisin sürekli vites değişmen en doğru olan şey olacaktır fakat bu yapacağın çalışmanın 1000km olmayacağını varsayarsak bir zararı olmaz diyebiliriz.

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Rodaj halledilir, bakım halledilir fakat cana bir şey oldu mu telafisi olmuyor. Herkesin söylediği şeyleri tekrar edeceğim.

Araç sürücüleri SENİ GERÇEK ANLAMDA GÖRMÜYOR.
Trafikte SEN MOTORSUN diyerek sürekli sağdan, soldan, arkadan SIKIŞTIRILACAKSIN.
Trafik polisleri sana TERÖRİST MUAMELESİ GÖSTERECEK.
Yolda bir kazaya karışacağını hissettiğinde "haklı benim" kafasına girme, bir arabayla kaza yaptığında TEK CANI ACIYAN SEN OLUYORSUN.
Trafik hakimiyetini iyi kur, olabilecekleri iyi düşün, geleceği tahmin et, ARKANDA ISLAK GÖZLER VE SÜZÜLEN GÖZYAŞLARI BIRAKMA.
Kesinlikle eğitim al, asla ihmal etme. Bütçenin yettiği ekipmanların en iyisini al.
Ek olarak; her türlü KAMYON, TİCARİ, TIR ve SARI TAKSİlerden uzak dur. Gördüğünde en hızlı şekilde uzaklaşmaya bak.

Hayırlı olsun.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hemen iyi bir takım lastik seti al. Lastiklerde f/p peşinde koşma 3-5000 daha fazla öde, en iyisini al.

Bu işlerde en büyük kolpalar "kuruda bir şey olmuyor hafız" , "ısındıktan sonra süper hacım" , "valla ben dikkatli dönüyorum, bir keleğini görmedim mirim" gibi sözlerdir.

Motosikleti
Bajaj rs 200
Ekipmansız bakkala bile gitme . Olası bir kazada motorda kaçla gittiğinin pek bir önemi olmuyor .

Hayırlı olsun . Allah kaza bela vermesin
tesekkur ederim

"Hayırlı olsun ağbicim" ayağına pompacılara bahşiş kaptırma. 🥱
ilk kez oldugunu soylemem bile :D sigorta ruhsat vs derken astım biraz butceyi

Hemen iyi bir takım lastik seti al. Lastiklerde f/p peşinde koşma 3-5000 daha fazla öde, en iyisini al.

Bu işlerde en büyük kolpalar "kuruda bir şey olmuyor hafız" , "ısındıktan sonra süper hacım" , "valla ben dikkatli dönüyorum, bir keleğini görmedim mirim" gibi sözlerdir.
arastıracagım lastil tesekkurler

Rodaj halledilir, bakım halledilir fakat cana bir şey oldu mu telafisi olmuyor. Herkesin söylediği şeyleri tekrar edeceğim.

Araç sürücüleri SENİ GERÇEK ANLAMDA GÖRMÜYOR.
Trafikte SEN MOTORSUN diyerek sürekli sağdan, soldan, arkadan SIKIŞTIRILACAKSIN.
Trafik polisleri sana TERÖRİST MUAMELESİ GÖSTERECEK.
Yolda bir kazaya karışacağını hissettiğinde "haklı benim" kafasına girme, bir arabayla kaza yaptığında TEK CANI ACIYAN SEN OLUYORSUN.
Trafik hakimiyetini iyi kur, olabilecekleri iyi düşün, geleceği tahmin et, ARKANDA ISLAK GÖZLER VE SÜZÜLEN GÖZYAŞLARI BIRAKMA.
Kesinlikle eğitim al, asla ihmal etme. Bütçenin yettiği ekipmanların en iyisini al.
Ek olarak; her türlü KAMYON, TİCARİ, TIR ve SARI TAKSİlerden uzak dur. Gördüğünde en hızlı şekilde uzaklaşmaya bak.

Hayırlı olsun.
genel olarak cok hızlı gideyim motoru yatırayım dusuncesinde biri değilim. yas 30a yaklastı. trafikte ben oldukten sonra dediğin gibi kimin haklı oldugunun onemi yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar