- Motosikleti
- Ns200 15"
Filtresiz motorlarda 2.000 kilometre en ideali. 1.000 Kilometre israf bence.
bende de dio var servis bana 2binde bir dedigereksiz bir masraf olur müsriflik yani
bende dio var servis 5000 km de bir dedi bende o aralıkta değiştiriyorum ybr vardı onda da 5000 km de bir değiştiriyordum 1000 km de yağ mı değişir
kaliteli yağ kullanıyorsanız formül şudur:
min~ yağ hacmi x 1.000 km
max~ yağ hacmi x 2.000 km
diyelim 2 litre yağ alan bir motosikletiniz var
en az 2x 1.000 = 2.000 km; en fazla 2x2.000 = 4.000 km de yağ değiştirin
Bu durumda 1.2L yağ alan bir motor için sonuç 1200 ila 2400 arası çıkmıyor mu? Bu sonuç inanılmaz az.kaliteli yağ kullanıyorsanız formül şudur:
min~ yağ hacmi x 1.000 km
max~ yağ hacmi x 2.000 km
diyelim 2 litre yağ alan bir motosikletiniz var
en az 2x 1.000 = 2.000 km; en fazla 2x2.000 = 4.000 km de yağ değiştirin
bir çok okuma, bir çok sohbet, bir çok denemeden sonra bu kanıya vardımBu verdiğin formulu nerden buldun ?
sen öyle yap o zamanbenim motor 0.9 lt yağ alıyor ve 6000 KM aralık vermiş.Napacaz şimdi ? Honda sabiti eklesek mi formule (eheh)
değil, tecrübeye güveninBu durumda 1.2L yağ alan bir motor için sonuç 1200 ila 2400 arası çıkmıyor mu? Bu sonuç inanılmaz az.
bir çok okuma, bir çok sohbet, bir çok denemeden sonra bu kanıya vardım
sen öyle yap o zaman![]()
Çok sürmez başka bir isimle aramıza tekrardan katılır.Aga bee... Burak Kara'nın tansiyonu düşmüş.
Önce Akrep Sonra Ayı. Şimdi de Burak. Burak diğerleri gibi değildi ama. Şahsına münhasır bir arkadaştı.
Honda başlıklarından tanırız gelince.Çok sürmez başka bir isimle aramıza tekrardan katılır.
Ben onun yazı stilinden tanıyorum, yazıya başlarken hep küçük yazar. Ducati'ye dukati der ve en önemlisi amatörler...Honda başlıklarından tanırız gelince.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Honda başlıklarından tanırız gelince.
neos 50 şehir içinde 40-50 km ile giderken kafa ütüleyecek kadar çok ses yapıyor mu? çin malı 50 ccler 30-40 km/h den sonra sanki uçak kalkıyormuş gibi bir uğultu gürültü kopartıyorlar neosda bu durum nasıl merak ettim.motorum Yamaha Neo's 4
50cc Sıvı Soğutmalı 4 Valf 4 Zamanlı Motori Minarelli Bloğa Sahip
0.78 Litre yağ alıyor ve Yamalube 10W40 S4 yağ kullanıyorum hemde kendim değiştiriyorum
2500KM'de bir değiştiriyorum ve her zaman yağ temiz ve saf çıkıyor yani şu anki durumdan mutluyum
Son Aktarma Yağı olarak ta
Yamalube'un GL-4'unu kullanıyorum onu da şırınga yöntemiyle aklıma geldikçe durumuna bakıyorum ve değişitiriyorum/ekliyorum
Soğutma Sıvısını da yine Yamalube kullanmayı düşünüyorum özelikle -35 Radiator olanı ama daha o safaya gelmedim ... belki yakında
sıvı soğutma , 4 valf ve çoğu motor elemanı alüminyum olduğu için hemde düşük hacimli olduğu için baya birleşik ve sinirli bir sese sahip ama bazen yokuş tırmanırken rezonans olunca huumlanma yapıyor onun dışında sesini en benzeteceğim şey "avrupavari sinir" olabilir ki zaten blok yamaha bloğu değil" ki kasa da Fransa'daki MBK international adlı bir firma tarafından yapılıyorneos 50 şehir içinde 40-50 km ile giderken kafa ütüleyecek kadar çok ses yapıyor mu? çin malı 50 ccler 30-40 km/h den sonra sanki uçak kalkıyormuş gibi bir uğultu gürültü kopartıyorlar neosda bu durum nasıl merak ettim.
bana 1000 5000 10000 15000 diye dedi yani her 5000 km de birbende de dio var servis bana 2binde bir dedi