Rs 200 İçin En İyi Yağ Nedir?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hay o ustanın kaynanası çok yaşasın 🫢
Vstrom'da yıllarca tam sentetik yağ kullandım..
Bence o usta castrol bayiliği almış, o gün dükkana gittiğimde koli koli yeni gelmiş rafa yerleştirilmeyi bekleyen castrol kolileri vardı, elinde o var diye öyle dedi.

Ama dün motorumu teslim aldım, şehrin diğer ucundaki benzin istasyonuna kadar sürüp depoyu doldurdum, bir fark göremedim vites geçişlerinde falan. 6bin km'de değişecek yağ nasıl olsa deyip çok önemsemedim. bir sonraki yağ değişiminde motul 7100 alıp koydururum belki. Bakım aralığı 12bin km diyor, arada 6bin km'de yalnızca yağ değiştiririm belki yağ filtresini de değiştirmem diyordum ama yağ değiştirmişken pimpiriklilik yapıp filtre de değiştiririm belki.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Pistte, asfalt rallide, toprak rallide, tırmanmada herkes, bizim şartlara en iyisi bu diyip 10/60 tam sentetik yağ kullanırken ben ve bir arkadaşım bilinen markaların 10/40 yarı sentetik yağını koyar geçerdik. Benim gibi aynı yağı kullanan Egemen 5 sezon motor açmadan yarıştı Grup A saxo ile. Sezonda ne kadar start varsa hepsinde kayıtlıydı o araba üstelik. (Ben 5 sezon elimde araç tutmam muhtemelen tutsam bende de sorun olmayacaktı)

Üretici ne öneriyorsa onu koyun. Bu kadar takılmayın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi düşündümde yarışan saxo/106 kalmadı gibi. Bizim yarıştığımız arabalarda jilet oldu ya da olmak üzere. Şimdi hep haram beygir. Hep turbo...

Abi aslında markanın da önemi var, şöyleki 7100 ile Shell Advance Ultra aynı para fakat 7100 %25 e yakın daha fazla aşındırıcı engelleyiciler barındırıyor. Ester teknolojiside işin içine girince daha fazla koruyan yağ almak daha mantıklı hale geliyor.

Aslında Maxima ve Redline yağları ülkemizde bulunsa bu 2 marka haricinde araçlarına yağ koymam, çünkü bu markaların üst düzey motosiklet yağları 300V'den çok daha iyi korumaya sahip hem aynı fiyatlar hemde daha uzun süre bozulmuyorlar.

Keşke her marka ürettiği yağların laboratuvar sonuçlarını paylaşsa.
Rs 200 e marka model olarak hangi yağı koyayım üstad

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar