Motor Uzun süre boşta çalıştı

Merhaba arkadaşlar motora epeydir binmiyordum az çalışsın dedim boşta çalıştırdım nasıl olduysa unutmuşum 2 saate yakın motor çalışmış boşta epey ısınmış motor fan çalışıyordu sesi felan normal ama sizce bir sorun olur mu bu durum

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Motoru çalıştırıp nasıl unuttun ya? Hararet yapmış mı? Ona bak.

Motoru çalıştırıp nasıl unuttun ya? Hararet yapmış mı? Ona bak.
Ufak bi işim vardı garajdan çıktım unuttum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Su soğutma motora birşey olmamıştır yinede su ve yağ seviyesini kontrol et , sağından solundan akar kokar var mı bak..
Hararet göstergesi normal di iyi Isı vardı ama kapatıp bir daha çalıştırdım ters bişey yoktu

Motor Cbr 250 su soğutmalı hareret normaldi 2 saat oldu biraz önce baktım bir daha çalıştırdım normal her zamanki gibi çalıştı sıkıntısız
125-250CCde çok bir şey olacağını sanmıyorum içinde ki yağa vs. göre de değişir bu durum ama bir daha yapmamaya çalış. Radyatör ve fanları yeterli oluyor düşük CC motosikletler için. Sağından solundan terleme , damlama vs. var mı diye yine de bak.

Soğutma sistemi olan motorda bir sorun yoksa, iki saat değil, yirmi iki saat olduğu yerde çalışsa bir şey olmaz. Rahat ol.

Soğutma sistemi olan motorda bir sorun yoksa, iki saat değil, yirmi iki saat olduğu yerde çalışsa bir şey olmaz. Rahat ol.
O kadarda değil üstad rahat olmasınlar en azından 😅 özellikle kapalı garajdaysa çok uzun süre sonra contalar , motorun etrafındaki kablolar , hortumlar vs zarar görebilir..

125-250CCde çok bir şey olacağını sanmıyorum içinde ki yağa vs. göre de değişir bu durum ama bir daha yapmamaya çalış. Radyatör ve fanları yeterli oluyor düşük CC motosikletler için. Sağından solundan terleme , damlama vs. var mı diye yine de bak.
Şimdi baktım bi terslik görünmüyor bir daha çalıştırdım sıkıntı yok gibi
Akü de zayıflar diye düşünüyorum.
aküden geçtim hocam artık ya 😂 ama dediğim gibi kontrol ettim şuan herşey gayet normal

O kadarda değil üstad rahat olmasınlar en azından 😅 özellikle kapalı garajdaysa çok uzun süre sonra contalar , motorun etrafındaki kablolar , hortumlar vs zarar görebilir..
Endişelenmesinler diye mübalağa yaptım. Sizin bunu anlamış olmanız gerek.

Kapalı garajdaysa egzoz gazı birikmesi olabilir, ortak garajsa konu komşu rahatsız olur, ne oluyor der.

Motorun soğutma sistemi olduğu için zaten motor sıcaklığı sabit kalacaktır, herhalde onu tasarlayan o sıcaklığı hesaba katmıştır. Teklas kauçuk san. ve tic. a.ş. de üç sene laboratuvar şefliği yaptım, kulaktan dolma bile olsa motorlu araçlarda kullanılan hortum, conta, motor takozları, fren hortumları, silecekleri gibi aksamlar hakkında genel kültür seviyesinde bilgim var diyebilirim..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar