Bende çift vatandaşım ve Bulgaristanda yaşıyorum, aracım ve motorum BG plaka.
Geçici olarak Türkiye'ye araç sokabilmek için son 1 yılın en az 185 günün Türkiye dışında geçirmiş olmanız gerekiyor, TR her girişinizde bu hesaplama yapılır, memur kafasına göre hesaplayıp size gün veremez, sistemde otomatik çıkar. Hesaplama yöntemi biraz karışıktır, bu sebeple memurlar kafasına göre iş yapıyormuş gibi görünür fakat tek yaptıkları sizin TC'nizi girip sorgulama yapmak. Ama yine kendi insiyatiflerine göre zorluk çıkartabiliyorlar veya tanıdıklarına kolaylık sağlayabiliyorlar

Bazen sistem yanlış gösteriyor ve kendi hakkınızı aramak zorunda kalıyorsunuz.
Ayrıca son 1 yılın en az 185 gününü yurtdışında geçirmiş olmanız size aracınızla 2 yıl kalma hakkınız olduğu anlamına gelmiyor, aracın sizin üzerinize tescil edildiği tarihi ve daha önceki giriş çıkışlarınızıda hesaba katıyorlar, ben sıfır araç aldığım gün TR geçerken 250 küsür günüm olmasına rağmen sadece 1 ay süre verdi, 3 gün kaldım 2 hafta sonraki girişimde 2 ay verdi.
Geçici yabancı plakalı aracıda, araç sahibinin 1. derece akrabası ve aynı zamanda 185 gün şartını sağlayan diğer kişiler kullanabilir.
Kalıcı olarak TR'ye araç getirmenin yolları var, örneğin çeyiz hakkı veya kesin dönüş hakkı. Çeyiz hakkı eğer bir TR vatandaşı ile evleniyorsan bir araç getirebiliyorsun. Kesin dönüş ise en az 5 yıl yurtdışında çalışmış olman bekleniyor, devamında ben yurtdışında çalışıyordum ama artık ülkeme dönücem diyip aracını getirebiliyorsun.
Kesinlikle getiremezsin diye bir şey yok ama bu yol çok uzun ve çetrefilli ve her gittiğin yerde öyle olurdu böyle olmazdı şöyleydi böyleydi bir sürü sıkıntı. Ben olsam böyle bir arayış içinde olmazdım. Yinede araştırabilirsiniz ama burdan bir cevap bulamazsınız.