Ninja 300 parça durumu

pc1

Selamlar yaşım 18 ninja 300 ile başlamayı düşünüyorum herkes ilk olduğu için kesinlikle düşüreceksin diyor sizce Ankaradaki parça durumy nasıl grenajlar kolay bulunabilirmi düşünceleriniz neler

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Karenajlar zart zurt değişmesi gereken parçalar değildir. Allah korusun kaza bela durumunda bile onarımları genelde mümkün oluyor. Koruma takozu kullandığınız taktirde hasar biraz daha hafif olur. Ayna, sinyal gibi kırılması muhtemel parçaların da envai çeşit muadili var. Bunları dert etmeyin, dert etmeniz gereken konular başka.

kesin düşüreceksin denmesi çok saçma geliyor ya, niye düşürelim be! doğru düzgün eğitim al insan gibi sür, düşmez, neden düşsün, neden düşeceğini düşüneyim zaten? akılda böyle bir düşünceyle motor mu alınır, ileride belki Panigale alıcan onu düşürmeyeceğin ne malum?! sinir oluyorum ya.. "kesin düşürürsün knk cub al" oldu başka? düşürmeyecem lan işte.

kardeşim al doğru dürüst eğitim, kendini hemen trafiğe atma, motorunu A'dan Z'ye düzgünce bir öğren, trafiği okumayı öğren, apaçilik yapma yeter.

pc1

kesin düşüreceksin denmesi çok saçma geliyor ya, niye düşürelim be! doğru düzgün eğitim al insan gibi sür, düşmez, neden düşsün, neden düşeceğini düşüneyim zaten? akılda böyle bir düşünceyle motor mu alınır, ileride belki Panigale alıcan onu düşürmeyeceğin ne malum?! sinir oluyorum ya.. "kesin düşürürsün knk cub al" oldu başka? düşürmeyecem lan işte.

kardeşim al doğru dürüst eğitim, kendini hemen trafiğe atma, motorunu A'dan Z'ye düzgünce bir öğren, trafiği okumayı öğren, apaçilik yapma yeter.
Eğitimini alacağım hocam hondanın kursundan bazıları ona vereceğin parayı bana ver teker bile öğretirim diyorlar😂

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Eğitimini alacağım hocam hondanın kursundan bazıları ona vereceğin parayı bana ver teker bile öğretirim diyorlar😂
Düzgün eğitim al, motorunu ve kendini tanı, apaçilik yapma, motorun bakımlarını eksik etme, yola çıkmadan önce motoru kontrol et, kendine güven ve 6 duyunu 2⁴ aç düşmezsin. Sonuncusu da Türkiye'de yaşadığın için, normalde 4 göz 2 kulak yetiyor.

Dinleme sen onları, hastaneye vermek yerine güvendiğin hocana ver parayı. Hastanede nasıl sakatlanmazsın onu öğretmiyorlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben düzgün eğitim ve yeterli özgüven kısımlarını karşılayamadığım ve motora herhangi bir anlamda hasar vermekten çok korktuğum için bahsimi defansif sürüşe ve duyulara yatırdım.

Okulum cadde hocam trafik. He ekleyeyim motora taktırdığın topuzlar hem seni hemde motoru korur, güzel bir yatırım. Parayı bulunca benim Apaçiye taktırmayı düşünüyorum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

motorunu düşürmeyen motorcu yoktur henüz düşürmemiş motorcu vardır ya da yalancı motorcu vardır :)

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
motorunu düşürmeyen motorcu yoktur henüz düşürmemiş motorcu vardır ya da yalancı motorcu vardır :)
Kesinlikle katılıyorum. Park halinde Yuki Gustoyu 1 kere benim acemiliğime, 1 kere yan sehpanın azizliğine, 2 kere de Bigamın şoförlerinin dokunup düşürdüğü doğrudur. Apaçiyi bile aldıktan bir iki hafta sonra park halindeki motora sırf sağı solu araba dolu sokaktan 2 araba karşılıklı geçecek diye dokunup düşürdüler.

Onun dışında bir kere yağmurda görüşü olmayan dönüşte karşıma çıkan araba ve benim kötü frenlemeyle Gustonun önünü kaydırdım ama yerle bir olmaya ramak kala tuttum motoru.

Bir kere de Apaçiyle arkamda kardeşim var diye temkinli gideyim derken dönüşte ön fren kullandığım için yatırıyordum, dönmeyeceğim anlayıp devriliyoruz tutun diye bağırdıktan sonra motoru gene tuttum ama motor çok yattı ve ağır bu sefer, sağa yattı ama sağımda araba var o tarafa girip kaldıramıyorum. Kardeşimi sağlama alıp arabaya zarar vermeden motoru arabaya yasladıktan 5 dakika sonra sokaktan geçen mahallenin yardımıyla kaldırdık motoru.

Mümkünse yatan motoru kaldırma hakkında da eğitim al, işine yarayacağın gün inşallah gelmez ancak bir gün yarayacak güven bana. Ben bilmediğim için orada elim kolum bağlı motoru tutabildim sadece.

pc1

Kesinlikle katılıyorum. Park halinde Yuki Gustoyu 1 kere benim acemiliğime, 1 kere yan sehpanın azizliğine, 2 kere de Bigamın şoförlerinin dokunup düşürdüğü doğrudur. Apaçiyi bile aldıktan bir iki hafta sonra park halindeki motora sırf sağı solu araba dolu sokaktan 2 araba karşılıklı geçecek diye dokunup düşürdüler.

Onun dışında bir kere yağmurda görüşü olmayan dönüşte karşıma çıkan araba ve benim kötü frenlemeyle Gustonun önünü kaydırdım ama yerle bir olmaya ramak kala tuttum motoru.

Bir kere de Apaçiyle arkamda kardeşim var diye temkinli gideyim, yavaş döneyim korkmasın derken çok yavaş gittiğim için dönüşte düşürüyordum, dönmeyeceğim anlayıp devriliyoruz tutun diye bağırdıktan sonra motoru gene tuttum ama motor çok yattı ve ağır bu sefer, sağa yattı ama sağımda araba var o tarafa girip kaldıramıyorum. Kardeşimi sağlama alıp arabaya zarar vermeden motoru arabaya yasladıktan 5 dakika sonra sokaktan geçen mahallenin yardımıyla kaldırdık motoru.

Mümkünse yatan motoru kaldırma hakkında da eğitim al, işine yarayacağın gün inşallah gelmez ancak bir gün yarayacak güven bana. Ben bilmediğim için orada elim kolum bağlı motoru tutabildim sadece.
Geçmiş olsun hocam

alalı 10 ay oldu ve ben motorumu düşürmedim hiç ama motorum bensizken düştü, tır çarptı fabrika otoparkında :D yani hiç düşürülmez demiyorum tabi, ne olacağı belli mi olur? sadece bu kafayla yola çıkmak mantıklı gelmiyor, olumsuz düşünceleri atalım kafadan hocalarım :) yani adam Ninja 300 istiyorsa hayalindeki motor buysa eğer, farazi laflar ile zihnini doldurup almasın mı?

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Geçmiş olsun hocam
Sağolasın, çok ucuz atlattık. Kimseye bir şey olmadı bu kazalar sırasında. Yuki gusto hariç, onu devirdilerinde en son sol elcik patlamıştı, yeni elcik takıp komşuya aldığımız fiyattan sattık. Düşmesine rağmen ayaklıklar, gidon ve kocaman sepet motoru fazlasıyla korudu. İnanılacak gibi değil ama o ucuz plastik grenaja hiç zarar gelmedi.

Selamlar yaşım 18 ninja 300 ile başlamayı düşünüyorum herkes ilk olduğu için kesinlikle düşüreceksin diyor sizce Ankaradaki parça durumy nasıl grenajlar kolay bulunabilirmi düşünceleriniz neler
Özgüven ve gerekli eğitimle acemilik sürecinizi hiç düşürmeden atlatabilirsiniz tabi bu şansınıza bağlı bir şey önünüzde birden dörtlü yakmadan birisi durur kafalama girersiniz.Sağa sola düşürme konusunda ise koruma takozu hasarı en aza indirger insanlar bu yüzden naked öneriyor hem karenaj yok hem koruma demiri takıldığında neredeyse hiç bir yere hasar almadan motoru kaldırıp devam edebilirsiniz. Vites , gaz , debriyaj , trafik ve fren derken neredeyse 1 ayınız bunlara alışma süreci olarak geçer gider ama her insanın içinde yatan "şunu daha iyi yapabilir miyim?" sorusuna karşılık veremiyeceğiniz için virajda 60 yerine limitlerinizi zorlayıp 80le dönmek istersiniz aralardan daha hızlı geçmek istersiniz vs. kısacası apaçilik yapmaya debriyaj, fren vs.ye alıştıktan sonra hemen başlarsanız ilk kazanız daha 1. ayın sonunda olucağı için yakınlarınızdan "motor şeytan işi" gibi yorumlar alıp soğutulursunuz. Ben hayatımda şuana kadar motosikletin üzerinde 50bin KMye yakın tecrübemde virajda, aralardan geçerken veya yanlış frenleme yüzünden düşmedim çünkü limitlerimi biliyorum ama trafikte 1 tane ciddi kazam ve 2-3 tane de arabaların beni fark etmemesi üzerine kazam var.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
alalı 10 ay oldu ve ben motorumu düşürmedim hiç ama motorum bensizken düştü, tır çarptı fabrika otoparkında :D yani hiç düşürülmez demiyorum tabi, ne olacağı belli mi olur? sadece bu kafayla yola çıkmak mantıklı gelmiyor, olumsuz düşünceleri atalım kafadan hocalarım :) yani adam Ninja 300 istiyorsa hayalindeki motor buysa eğer, farazi laflar ile zihnini doldurup almasın mı?
alsın almasın konusunda yorum yapmadım motorunu düşüreceğini söyledim

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Güncel yazıyorum, çok güncel.

Sokak tek şerit tek yol, sola dönüşte görüşü kapatan bir ticari vardı, yavaşlayıp döneyim derken açıya girdim ve tersten farları kapalı sinyalsiz eski kasa activa benzeri bir scooter fırladı.

MotoGP sürücüsü gibi viraj alıyor dayı, ters şeritte viraja en dardan giriyor ve oranın boş olduğundan oldukça emin. Kafa kafaya girmemek için gene hem arka hem ön fren sıkıp gene motoru yatırdım, bu sefer pek tutamadım attım kendimi ben onu tutarken nazikçe yattı. Gene yanda araba vardı, gene arkamda kardeşim vardı, gene kurtulduk, gene maddi zarar yok, hatta motorda çizik yok.

Bu sefer ikimiz de tecrübeliydik ters açıda kalmadık hızlıca kurtardık kendimizi. Motoru kaldırırken yanıma yaklaşıp iyi misin diyeceğine arka fren sık diyor. Ters şeritte kör noktadan o kadar hızlı gelmeseydi paniklemezdim o kadar, saate 20 ile gidiyordum.

Ön fren alışkanlığımdan kurtulmam lazım, arka freni öğrenmem lazım.... Neyse

Kısaca kazalar sen beklemesen bile gelir, olmaz desen bile olur. Takoz tak ve ekipmanlı gez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar