Ben yaklaşık 16bin km kadar xmax 250 kullandıktan sonra vstrom 650'ye geçtim. xmax 250 de ağır bir motor ne kadar farkeder ki diyordum ama vstrom'u canlı görünce ben bunun üzerine bile zor tırmanıyorum nasıl süreceğim ki deyip motoru otoparka bırakıp bir günlük kapalı alanda hakimiyet eğitimi almıştım. Hem vitesli motor alışkanlığı olsun hem eğitimde eğitmenler öğretirler deyip o bir günlük eğitim alanına bile xmax ile gidip gelmiştim. Ertesi gün daha istanbul trafiği çok yoğunlaşmadan TEM otoyolunu kullanıp da yaşadığım ilçeye 200km yol yapıp vstrom ile dönebildim eğitim aldıktan sonra.
Yani eğitim alırsanız olur. Ama mt07 daha agresif, atak bir motor, benim vstrom'da öyle gazı fazla verdin kafana geçer durumları yok daha uysal, buna dikkat etmek de gerekir belki.
Bence scooter ile zaman kaybetmeyin, benim imkanım olsa scooterı daha önce değiştirirdim ama anca denk geldi. Arada dominar 400 alma niyetim vardı vstrom için 1-2 sene daha beklerim diyordum ama karşıma çok güzel bir ikinci el vstrom fırsatı çıkınca aldım hemen.