- Konu Yazar
Siz değerli forum üyelerine bir sorum var tel jant mı standart döküm yada kalıp jantmı ve neden ?
Döküm, sac ya da alaşım jant. Yani tel olmayan jant tercih ediyorum.Siz değerli forum üyelerine bir sorum var tel jant mı standart döküm yada kalıp jantmı ve neden ?
Patlamaz da.El yapımı. Hafif. Orijinal. Çevreye duyarlı. Doğada yok olabilir.
![]()
El yapımı. Hafif. Orijinal. Çevreye duyarlı. Doğada yok olabilir.
![]()
Benim motor tel jantla çok güzel görünüyor. Benim motorda işlev olarak bir anlamı yok sadece görüntü, benim girdiğim yollara benim motorun döküm jantlı olanıyla Cyan da çok güzel gidiyor, farketmiyor yani. Ama tel jant üzerine hafif dişli lastik güzel görünüyor, o kadarcık da şeklimiz olsun artık.Döküm jant fetişistiyim tel jant bana hem gereksiz hemde itici görünüyor..
motordaki tel jantları çıkardım döküm jant taktım..
çoğunluk tel jant hayranı , %90 ımız asfalttan çıkmıyor ama motorların %70 inde tel jant var niyeyse![]()
KEL abilerde TEL jant, janti duruyor da ondan.çoğunluk tel jant hayranı , %90 ımız asfalttan çıkmıyor ama motorların %70 inde tel jant var niyeyse![]()
Akot ayarini kac km de bir yapiytryrsunuz. Akord yaptirmak pahali ve zor muBenim motor tel jantla çok güzel görünüyor. Benim motorda işlev olarak bir anlamı yok sadece görüntü, benim girdiğim yollara benim motorun döküm jantlı olanıyla Cyan da çok güzel gidiyor, farketmiyor yani. Ama tel jant üzerine hafif dişli lastik güzel görünüyor, o kadarcık da şeklimiz olsun artık.![]()
Görüntüsünü seven çok ama tel jantın detaylarını bilen pek yok , akord ayarı mutlaka 10.000 km de bir kontrol edilmeli (araziye girenler çok daha kısa sürede kontrol etmeli) temiz asfaltta çok bozulmasada hız bariyerlerine , çukurlara vs girip çıktıkça çemberde milimetrik eğrilikler olabiliyor , belli bir süre sonra akord ile de düzeltilemiyor tel kesmeye başlıyor..Akord ayarını kac km de bir yaptırıyorsunuz. Akord yaptırmak pahalı ve zor mu ?
Birçok tel jantlı motosiklete bindim, arazide zorladım hatta birini taşa çarpıp yamultum falan ama hiç akord ayarı ihtiyacım olmadı. Öyle çok üstüne düşülecek bir konu değil bence.Görüntüsünü seven çok ama tel jantın detaylarını bilen pek yok , akord ayarı mutlaka 10.000 km de bir kontrol edilmeli (araziye girenler çok daha kısa sürede kontrol etmeli) temiz asfaltta çok bozulmasada hız bariyerlerine , çukurlara vs girip çıktıkça çemberde milimetrik eğrilikler olabiliyor , belli bir süre sonra akord ile de düzeltilemiyor tel kesmeye başlıyor..
akord ayarı basit gibi görünsede tecrübe isteyen bir iş ve hakkıyla yapanlarda güzel paralar istiyor , yaparım diyen çoğu motor tamircisi de maalesef tellerin yalama olmasına sebep oluyor..
Mesela Honda , Suzuki , Bmw vs yetkili bir servisden akord ayarı talep ettiğinizde jantları söküp dışarıda bu işi yapan bir ustaya gönderirler..
Yamulan jant nasıl akord ayarı istememiş ki acaba? Burada mavi ekran verdim...Birçok tel jantlı motosiklete bindim, arazide zorladım hatta birini taşa çarpıp yamultum falan ama hiç akord ayarı ihtiyacım olmadı. Öyle çok üstüne düşülecek bir konu değil bence.
Telli jantlar çelik alaşımdan, döküm olmadıkları için yamulan yeri düzeltilebiliyor. Teller kopmadıysa idare eder mantıken.Yamulan jant nasıl akord ayarı istememiş ki acaba? Burada mavi ekran verdim...
Valla bende çözemedim vardır bi bildiğiYamulan jant nasıl akord ayarı istememiş ki acaba? Burada mavi ekran verdim...
Motorum 36bin km'de. Ağır bakım zamanı diye sanayide ustaya bıraktım 3 gündür orada. Telleri akord yapacak birilerini bulmak burada zor. İstanbul'da akort yapan bir usta bulursam belki götürürüm ama şimdilik ekipmanları yenilemekti motorun baımıydı bu yazki motor bakım/tutum bütçemi doldurdum, seneye artık düşüneceğim, benden önceki sahibi araziye girmemişti, çoğunlukla asfalt yollarda kullanmıştı, şimdilik jantların akordu kötü görünmüyor, sürüşşte yüksek hızda falan titreşim de yok.AKord ayarini kac km de bir yapiyorsunuz peki ve yaptirmak pahali ve zor mu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Akot ayarini kac km de bir yapiytryrsunuz. Akord yaptirmak pahali ve zor mu
İstanbul'da akord ayarını düzgün yapacak usta biliyor musun? Yaz sonu ya da seneye baharda yaptırmayı düşünebilirim. Benim bu motora en az 5-6 yıl daha binme niyetim var, eninde sonunda ihtiyacım olacak.Görüntüsünü seven çok ama tel jantın detaylarını bilen pek yok , akord ayarı mutlaka 10.000 km de bir kontrol edilmeli (araziye girenler çok daha kısa sürede kontrol etmeli) temiz asfaltta çok bozulmasada hız bariyerlerine , çukurlara vs girip çıktıkça çemberde milimetrik eğrilikler olabiliyor , belli bir süre sonra akord ile de düzeltilemiyor tel kesmeye başlıyor..
akord ayarı basit gibi görünsede tecrübe isteyen bir iş ve hakkıyla yapanlarda güzel paralar istiyor , yaparım diyen çoğu motor tamircisi de maalesef tellerin yalama olmasına sebep oluyor..
Mesela Honda , Suzuki , Bmw vs yetkili bir servisden akord ayarı talep ettiğinizde jantları söküp dışarıda bu işi yapan bir ustaya gönderirler..