İlk Gurup sürüşüm.. Yaşadıklarım ve Hissettiklerim .. sonuç

Muhabbet tadında birşeyler karalamak istedim.

Bugün gün sonu itibari ile Kafamdaki bir çok soruya yanıt bulabildim. Şöyleki , Bazılarına basit gelebilir ama Emekli olduktan sonra Motora başlayan biri olarak çok korkuyordum , Önceden az biraz Kross tecrübem vardı ama 5 yıl kadar da ara vermiştim. Uzatmayayım Nevada Chopper benim için ağır bir motor hissi veriyordu.
Bugün için bir gurup ile birlikte gezi planı vardı...neredeyse tüm ilkler bugün oldu.
ilk defa gurup sürüşü.. ilk defa şehir içi.. ilk defa en uzun mesafe
Akşamdan gurup sorumlusu arkadaşa durumu izah ettim , Ben acemiyim başınıza iş açmak istemem size yolda katılırım.. dedim.
Gurup sorumlusu arkadaş '' olmaz - yaşaman lazım , biz sana kısa bir eğitim veririz yolda seni her türlü korur ve yönlendiririz.. '' dedi.
sonuç.
Evden çıkıp Buluşma yeri Benzinlik'e kadar 40 km ..
Geziye Başladık - Alsancak -Balçova Özdilek - Güzelbahçe - Urla da kahvaltı - Karaburun yaklaşık 110 km
Korkumu attım.. Motorun dikiz aynalarını bir an önce degiştirmem gerek.. kör nokta çok kötü.
Gurupta tek chopper bendim.. geneli 250 cc ama naked tarzı.. 1 adet 500 cc voge .. normal olarak gurupta en arkada kalan bendim , arada bir arkadaş geri kalıp sürekli beni yönlendirdi , bir ara beni ortaya aldılar , ama özellikle karaburun virajlarında gurup koptu.. benden sorumlu arkadaş arkamdan geldi hep :)

Karaburun un yolunda 110 u bir ara gördüm , rüzgar biraz sert olduğu için arada zorlandığım oldu. Virajlarda çizğimi hiç bozmadım , bazı virajları alırken içim ürpermedi değil , hatta çok hızlıyım yavaşlasam diye içimden geçtiği oldu , ( yapacak bir şey yok- zaten girmişsin viraja , virajdayken fren hepten risk ) o anlarda bakışımı döneceğim yöne kitleyerek başka şey düşünmemeye gayret ettim.. ve virajlar güzel geçti.. savrulma sıfır.. herşey stabil.

Mazeretim olduğu için Karaburundan geri döndüm- diğerleri devam ettiler . Dönerken daha sakin olur diye otobana çıktım. Ne gezer , otoban daha kalabalık ! Gaziemir e kadar deyim yerindeyse tapa gaz .. gerçi en fazla 8000 devre çıktım.. Motor rodajdaydı 6000 deviri geçmiyordum , haftaya yağı değişecek bugün volümü bir tık daha yükselttim.. 7000 ve 8000 devirleri yokladım. Birşey dikkatimi çekti.. Misal 5. viteste 7500 devirden sonra acaip bir tork kuvveti hissettim , motor daha bir başka uzuyor.

Dönerkende Eşime Anneler günü nedeni ile Çiçek almayı ihmal etmedim tabii..

Kafamdaki sorular gitti.. Şu an Uzun yola çıkma korkusu yada şehir içi korkusu yok.

Ekleme yapayım..

Otobanda olsun , Karaburun yolunda yada Balçova selway çıkışında özellikle daha yüksek cc olmasını istedim . Yolda bazen mecbur hızlanman gerek yada sollamaya çıkacaksın daha atak.. anlık olarak gazı verdiğinde 130 görecek bir makina elzem.
Ne zaman olur bilmiyorum ama en geç bu yaz sonu diyorum..

Mondial nevada.. Motor durmasını istediğiniz şekilde hiç fire vermeden kıçı başı oynamadan cst denilen lastiklerle bile duruyor.. ( en fazla gördüğüm hız 110 - daha yüksek hızlarda frenler nasıldır bilemem )

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bugün ben de üşenmesem, evde hımbıl gibi dizi izlemesem Karaburun tarafına sürecektim.

Güzel bir İzmir havasını evde pinekleyerek, hımbıllık yaparak harcadım. "Bari evdeyim, motoru yıkayayım" dedim, ona bile üşendim.

50 yıllık İzmirliyim.. Mordoğan dan öteye ilk defa çıktım . Gerçi bizim zamanımızda o yol yoktu diye biliyorum. olsaydı giderdik sanki.. bilemedim.

Çok güzel bir deneyim olmuş. Tebrikler.
Bugün bende güzel işler yaptım. Motorun hava filitresi, yağ filitresi, yağ tapası, yağı, bujileri ve radyatör suyunu komple değiştirdim. Bütün vidaları torkladım. Yarın braketi değiştireceğim. Çarşamba günü de fren hidroliklerini değiştirip ön ve arka kaliperi komple söküp temizleyip takacağım.
:D
Geziler sonraki haftalarda olacak.

Motosikleti
Ns200 15"
Bugün ben de üşenmesem, evde hımbıl gibi dizi izlemesem Karaburun tarafına sürecektim.

Güzel bir İzmir havasını evde pinekleyerek, hımbıllık yaparak harcadım. "Bari evdeyim, motoru yıkayayım" dedim, ona bile üşendim.
Başımıza bir belanın musibet olacağının habercisidir.:eek:

*Selamlar,*

Ben grup sürüşlerini kesinlikle tavsiye etmeyen biriyim. Güvenli sürüşü her zaman öncelikli görüyorum. Gece sürüşü, yağmurlu, rüzgârlı, karlı ve diğer kötü hava koşullarında motosiklet kullanmaya da kesinlikle karşıyım.

Geçmişte 1-2 kez grup sürüşüne katılarak bu hatayı yaptım ve ne kadar riskli olduğunu gördüm. O günden sonra en fazla tek bir kişiyle sürdüm; o da çok güvendiğim bir arkadaşımdı. Şu an yollarımız ayrıldı ama onun dışında, tanımadığım veya güvenmediğim, ileri seviye sürüş eğitimi almamış biriyle motosiklet sürmem.

Bu arada eşinize hediye alma düşünceniz çok hoş olmuş. Mutlu ve güvenli sürüşler dilerim.

Bugün bende güzel işler yaptım. Motorun hava filitresi, yağ filitresi, yağ tapası, yağı, bujileri ve radyatör suyunu komple değiştirdim. Bütün vidaları torkladım. Yarın braketi değiştireceğim. Çarşamba günü de fren hidroliklerini değiştirip ön ve arka kaliperi komple söküp temizleyip takacağım.
Bundan sonra Motorları sana getiriyoruz :))
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

*Selamlar,*

Ben grup sürüşlerini kesinlikle tavsiye etmeyen biriyim. Güvenli sürüşü her zaman öncelikli görüyorum. Gece sürüşü, yağmurlu, rüzgârlı, karlı ve diğer kötü hava koşullarında motosiklet kullanmaya da kesinlikle karşıyım.

Geçmişte 1-2 kez grup sürüşüne katılarak bu hatayı yaptım ve ne kadar riskli olduğunu gördüm. O günden sonra en fazla tek bir kişiyle sürdüm; o da çok güvendiğim bir arkadaşımdı. Şu an yollarımız ayrıldı ama onun dışında, tanımadığım veya güvenmediğim, ileri seviye sürüş eğitimi almamış biriyle motosiklet sürmem.

Bu arada eşinize hediye alma düşünceniz çok hoş olmuş. Mutlu ve güvenli sürüşler dilerim.

Kesinlikle Size katılıyorum. Gurup sürüşü banada hitap etmiyor , Özellikle güvenlik açısından çok büyük risk. En iyisi 2 Kişi gezmek yada tek.
Gurup nasıl olur ? Misal , sözleşilir .. şurada çadır atılacak gelmek isteyen buyursun gelsin gece ateş başında Bira-Kahve muhabbet gibi.
Bugün bir iki defa kör noktamdan zırt diye geçenler oldu misal..

Bundan sonra Motorları sana getiriyoruz :))
Tabi ki beklerim. Memnuniyet duyarım. Sırf bakımlarımı kendim yapayım diye 10 bin tl verip 2 tane tork anahtarı aldım.
Şunu da belirteyim ki tork anahtarı gerçekten önemliymiş. Yağ tapasını öyle bir sıkmışlardı ki açarken çok zorlandım. Yeni tapa ve pul taktım. Tapanın başı bile ezilmişti. Bir kaç defa daha böyle sıkılsa karteri çatlardı. Sadece cır cır kombine anahtar takımım eksik. Bu hafta onları da tamamlarım. :D

Motosikleti
Ns200 15"
Tabi ki beklerim. Memnuniyet duyarım. Sırf bakımlarımı kendim yapayım diye 10 bin tl verip 2 tane tork anahtarı aldım.
Şunu da belirteyim ki tork anahtarı gerçekten önemliymiş. Yağ tapasını öyle bir sıkmışlardı ki açarken çok zorlandım. Yeni tapa ve pul taktım. Tapanın başı bile ezilmişti. Bir kaç defa daha böyle sıkılsa karteri çatlardı. Sadece cır cır kombine anahtar takımım eksik. Bu hafta onları da tamamlarım. :D
Civata sıkarken tork anahtarının verdiği çıt sesinin verdiği haz bambaşka. Bende almayı düşünüyorum ama ben lokma takımının ucuna takılan elektroniklerden düşünüyorum.

Bit pazarında dolaş arada güzel denk geliyor. Dün akşam nette gezerken gördüm , Mersinlide gümrük malları satan bir yer vardı orada 450 TL ye cırcır lokma takımı vardı.. yakın olsaydı gidip bakacaktım.
Ben geçenlerde 1/4 Lokma takımı Bosch .. yine Bosch cırcır lı tornavida ve lokma takım seti aldım. Bu işlerde takım önemli.. Alet işler el öğünür.
Haftaya Temu dan Digital Muştimetre..Ördek gaga tel soyucu ve kablo sıkma pensesi sipariş vereceğim. Motora aldığım soft çanta başarılı

Civata sıkarken tork anahtarının verdiği çıt sesinin verdiği haz bambaşka. Bende almayı düşünüyorum ama ben lokma takımının ucuna takılan elektroniklerden düşünüyorum.
Onlarda olur hiç sorun değil. Önemli olan ölçerek sıkmak. Yeni teknoloji olanlar daha hassas. Bendekiler mekanik. Fazlasıyla iş görüyor.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Ooo maşallah maşallah, severim kendi işini yapan adamı dostum, eline sağlık. Benim de bir eksiğim tork anahtarı kaldı vallahi. Ee artık onu da almaya gerek kalmadı desene🤪😂

Ooo maşallah maşallah, severim kendi işini yapan adamı dostum, eline sağlık. Benim de bir eksiğim tork anahtarı kaldı vallahi. Ee artık onu da almaya gerek kalmadı desene🤪😂
Abıcim sen yeter ki gel. Ben bütün civataları söker , servis manueline göre teker teker torklarım. Yanında çay, kahve ve yemek zamanı köfte de hediye ederim.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Abıcim sen yeter ki gel. Ben bütün civataları söker , servis manueline göre teker teker torklarım. Yanında çay, kahve ve yemek zamanı köfte de hediye ederim.
İnşallah, hele şu sıkıntılı dönemi bir atlatalım hayırlısıyla🙏bizzat hayırlı olsuna gelmek icap eder artık😊

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Abi sanırım sizi gördüm. 20-25 motor, envai çeşit motor vardı, Güzelbahçe'de karşılaştım. Çeşmeden dönüyordum, scooter'la olduğu için eski yolu kullandım. Tahminen siz o gruptaydınız. Öğle saatleriydi. (12 falan)

Grup sürüşü bana genelde tehlikeli gelir ama rota öğretir.

@tommygun abi sana da yazacaktım gel çıkalım diye, ama eşim gel istinye'ye gidelim şuraya buraya uğrayalım falan diye oyalayınca eve dönüşüm öğlen 3'ü buldu.

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Grup sürüşleri çok keyifli oluyor. Bugün katılamadım, benim motor naz yaptı ancak her katıldığımda yalnız başıma yaptığım sürüşten katbekat daha çok zevk alıyorum diyebilirim. Farklı sürüş teknikleri görmek, organize sürmek falan çok cezbediyor beni doğrusu.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
50 yıllık İzmirliyim.. Mordoğan dan öteye ilk defa çıktım . Gerçi bizim zamanımızda o yol yoktu diye biliyorum. olsaydı giderdik sanki.. bilemedim.
Motor kullanmanın en güzel yanlarından biri de bu.

Ben de 55 yıllık Trakya'lıyım, burada yaşadığım ilçeye yakın babannemin köyü var, o köye hep anayoldan gidip e5'den sapıp giderdik, o köün karışsında, arada Ergene geçiyor, karşıda bir köy deha vardı, tepeden o köyü görürdük ama hiç gitmemiştim mesela, oradan yolumuz geçmiyordu ki gidelim. Geçen sene İstanbul'dan buraya taşınınca bir de bozuk köy yollarında rahat giden motor alınca google haritaları açtım, daha önce hiç gitmediğim bir sürü köy, o köyle arası yolları çalıştım, ilçede mahalleler bitip şehir bitip caddenin patiyakaya dönüştüğü bir yoldan gittim, yol bozuk ama motoruma dert olmuyor, tek sıkıntı buğday biçme zamanıydı o yollarda bir sürü traktör biçerdöver falan nereden hangisi çıkacak belli değil ona dikkat ederik köyler arasında dolaşmıştım, ne güzelmiş daha önce gidip görmek aklıma bile gelmeyen yerlerde geziliyormuş demiştim.

Grup sürüşü kalabalık halinde tehlikeli olabilir ama 3-5 kişi birbirini kollaya kollaya gitmek de keyifli, hele bizim ekip gibi gaza gelip birbirine hava atma derdi olmayan, güvenli sürüşü her zaman öncelikli sayan ekiple olunca daha güvenli oluyor. Bir de grup halinde bir mekanda oturup ayı gibi yerken bir yandan sohbet güzel oluyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Evet lift şart. Bugün motorun altında debelenip durdum. Minder cezası almış güreşçi gibiydim.
O kanayan yaram benim, hem arabaya hem motosiklete lazım. Hele skuterlerde iş yapmak bana tamamen zulüm. Moto liftler 20-25.000 TL sıfırı araba için 35-40.000 TL civarına yenilenmiş bulunabiliyor. Ustalara vermektense takım almak çok daha mantıklı artık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar