Sürüşten alınan zevk

Sıfır Kros motor almıştım.. Tecrübe sıfır. Yolda dönemiyordum bile ayaklardan destek alarak yürüyerek dönüyordum o derece yani..
Bir ay sonra Dağlarda girmediğim patika çıkmadığım zirve kalmadı ! Kendime şaşırdım.
Her sürüşünde biraz daha geliştiğini fark edeceksin. Ara verme.. her fırsatta sür.
Yarın ilk gurup sürüşüne katılacağım. Heyecan dorukta , ama emin olduğum şey şu , yarın hayırlısıyla güzel bir gün geçirirsem bir devir bitecek ve korkumu yeneceğim.. Korkunun üzerine git , ama Kurallara uy.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Beyler bu iş sigara gibi Allah göstermesin ama uyuşturucu gibi. Mealen hiç kullanmadığınızda eksikliğini hissetmiyorsunuz ama kullandıkça, kısa zaman diliminde yapılan km'ler arttıkça motora daha bir bağlanıyor, daha bir yol yapasınız geliyor.

Temu dan aldığım soft çanta Dün geldi ve yarın nasipse ilk gurup sürüşünde kullanacağım Soft çantamı bağladım , Bir kaç öteberi ( Çamaşır vs lastik tamir kiti-tornavida vs ) koydum. Islak mendil.. Bez vs vs .. Çantayı 4 yerden güzelce bağladım , tekrar tekrar kontrol ettim. Yarın başarılı olursa bir dahaki sefere yanına birde portatif sandalye koymayı düşünüyorum. Sonraki gezilerde çadır - konserve-Bira vs de konacak..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de Temu'dan konfor sele aldım, ilk başta çok rahatsız gibi geldi ama bugün kısa bir sürüşte o kadar da rahatsız etmediğini anladım. Yarın sportif bir tur yaparsam daha iyi anlarım.

Sadece sürüş odaklı yola çıkarsan zaten bir gün gelir keyif almazsın , mesela Kapadok'yayı görmek için yola çıkarsan sürüş kısmıda keyifli olur , şehir içi ise zamandan tasarruf ettiğin için mutlu olabilirsin , kendine , ailene , hobine vs vaktin kalır..

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Beyler bu iş sigara gibi Allah göstermesin ama uyuşturucu gibi. Mealen hiç kullanmadığınızda eksikliğini hissetmiyorsunuz ama kullandıkça, kısa zaman diliminde yapılan km'ler arttıkça motora daha bir bağlanıyor, daha bir yol yapasınız geliyor.
Üşenen son iki paragrafı okuyabilir, ondan öncesi vaktinizi gereksiz yere alabilir.

Bigamın suyu kireçlidir biraz, çeşme suyu içilmez bidonları hayratlardan arıtma su doldurulur ancak o zaman su içilebilir, her hayatta arıtma su yoktur olanı bulmak gerekir.

Altımda Cub ve Scooter varken birinde büyük sepet ve bacak arası, birinde geniş sele altı olunca 5-6 bidon alıp motorla suyu getirirdim. Mesafe git gel anca 600 metre evin hemen aşağısı ama motorla fazla fazla taşımak işime geliyordu. Hem bir nevi denge çalışması, mücadele, eğlence, kuyrukta 20-30lt yük olunca denge nasıl sağlanıyor öğreniyorum falan neyse.

Scooter'ı takaslayıp Apaçiyi yeni aldım. Ehliyet aldım, otobana çıktım bastım, ilçe içinde turladım vb. aldım zehri. Neyse çeşme zaten dibimizde diyerekten 4 bidonla yürüyordum, baktım bize yakın olan çeşmede su yok.

Öbür motorlarla olunca birinde yoksa öbürü diyerekten diğer çeşmeye basıp gitmek 5 dakika sürüyor, ama o gün yürüyerek en fazla 20 dakika süren yolu yürürken adeta zaman durdu. Hayat çok yavaş ilerliyordu, sonra fark ettim ki ben çok yavaşım, tempoyu arttırdım ama nafile, koştum ama nefes nefese kaldım. Daha önce yürüyerek gitmediğim veya şikayet ettiğim bir yol değildi. Motor yokken de su getiriyordum ve motor yokken de bazen yakındaki çeşmede su olmuyordu.

Yavaş yavaş yolun ortasında giderken fark ettim ki ben araç değilim kaldırıma geçmem lazım. Daracık kaldırımda ağaçların altından eğile eğile giderken tekrar fark ettim ki ben sadece motorun verdiği kolaylığı değil, özgürlüğü ve hız hissiyatını sevmişim. Motor araçtan çok amaca dönmüştü benim için. Babam git sanayiden parça al diyor, eskiden hep ırım kırım ederdim ama şimdi basıp gidiyorum, minibüs bekleme derdi yok, 2 kat hızlı varıyorum, param cebimde kalıyor falan.

Motor sürmek çok başka bir olay, hayatıma ProPhoto RGB gamotunda renk kattı resmen. Depo dolu olduğu sürece istediğin yere gidebileceğini bilmek, trafikte arabayla kaçamayacağın yerlerden ve kazalardan kaçınmak, güzel havada rüzgarı göğüsünde hissetmek gibisi yok.

Bende ona benzer bir hissiyat yaşamıştım.

Motor'a ilk bindiğimde saçımda hissettiğim rüzgarı geçtim.. enteresan olan şu gelmişti

Çok kısa zamanda misal yürüyerek 1 saatte gidebileceğim bir yere 10 dk da gittiğimi görmek beni şaşırtmıştı.

Sürmesi keyifli bir motosikletim var (Tracer 700). Fakat motosiklet sürmek bana eskisi kadar zevk vermiyor. Sadece motosiklet ile yaptığım yolculuklarda yaşadıklarımdan zevk alıyorum. Benzinlikte durup kahve içmek, bir yerlerde yemek yemek gibi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar