Honda X-ADV nin sadece 4 ayda 3500 adet satması (italya)

Motosikleti
K 1600 GTL
KTM'nin 1390 ADV de ki biraz birşeye benziyor.

Suzukinin şu GT modeli motor bloğu genel kullanım amacı olarak süper. Ama bi far yapmışlar, motoru görünce ICE AGE filmindeki salak sünepe hayvan aklıma geliyor.

Şöyle derli toplu güzel bir tasarım yapmak çok mu zor anlamıyorum.

04-Moto-Guzzi-V100-Mandello_1638052007-1024x683.jpg
Biraz alışkanlıklarla ilgili galiba bende yeni tasarımları sevmiyorum daha klasik tasarımlar hoşuma gidiyor. Kim bilir belki yaşla alakalıdır....

Motosikleti
Forza 250
Bu GS gruplarında en eski GS’i olan ile ne taştaş geçiyorlardır he neyse ki hiç GS’imiz yokta maruz kalmıyoruz 😂😂

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu GS gruplarında en eski GS’i olan ile ne taştaş geçiyorlardır he neyse ki hiç GS’imiz yokta maruz kalmıyoruz 😂😂
Benim tanıdığım GS'liler böyle gözlemeci tayfdan değiller, emekli olmuş, çocukları büyütüp evden yollamış, hanımı artçı alıp uzun yol gezenler, hepsi de ne güzel az km'li full aksesuarlı ikinci el bulduk ve geze geze 100bin km'yi geçtik daha da gezeceğiz diyorlar. Gözlemeci tayfayı onlar da seviyorlar, onların bir heves alması sayesinde bütün aksesuarları donatılmış düşük km'de GS'leri güzel fiyata bulabiliyoruz diyorlar.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ahahahahh yav senin gibi bir profesyonele internette okuduklarını yazmak hiç yakışmadı , yazık çok yazık 🤩
killingroad tan oyle duydum. her fırsatta bunu soyluyorum, hava 1500
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Valla ben hem sağ hem sol çantayı sürttüğümü inince anlamıştım. Biraz benim ayılığımla beraber doğruluk payı yüksek.

virajlarda cantayı surtmuşum yaaa demeyi o kadar cok isterdim ki :(

Son düzenleme:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra

Sağda çok bişey yokta sol taraf için aynı şeyi söyleyemem :(

Valla ben hem sağ hem sol çantayı sürttüğümü inince anlamıştım. Biraz benim ayılığımla beraber doğruluk payı yüksek.
Senin çantalar körüklüdür hocam , benimkileride genişletince sürtüyor 😁 bütün Adv lerin boyuna bakalım en kısası GS dir güzel viraj döner ama paralever telelever sayesinde frende uzun motor gibi davranır , hissiz diyenler GS e yeni binmiş çok az kullananlardır , hepsi birbirinden duymuş geri bildirim yokmuş muş , okuyan aynısını yazıyor , vstromun da freni tutmazmış bla bla yav 200.000 km kullandım dört parmak ön frene asılsam yolcum üstümden aşıp yola düşer , bende Africa ya uzun süre sonra binince ön amortisörler patlak zannediyorum 10-15 km sonra alışıyorum..

Motosikleti
1190 ADV
Senin çantalar körüklüdür hocam , benimkileride genişletince sürtüyor 😁 bütün Adv lerin boyuna bakalım en kısası GS dir güzel viraj döner ama paralever telelever sayesinde frende uzun motor gibi davranır , hissiz diyenler GS e yeni binmiş çok az kullananlardır , hepsi birbirinden duymuş geri bildirim yokmuş muş , okuyan aynısını yazıyor , vstromun da freni tutmazmış bla bla yav 200.000 km kullandım dört parmak ön frene asılsam yolcum üstümden aşıp yola düşer , bende Africa ya uzun süre sonra binince ön amortisörler patlak zannediyorum 10-15 km sonra alışıyorum..
GS'deki hissiyatsızlık meselesine sonuna kadar katılıyorum. Hatta Orkun'un R1200GS için söylediklerine de katılıyorum. GS benim şimdiye kadar kullandığım en konforlu ve en zevksiz motor sanırım.

GS'deki hissiyatsızlık meselesine sonuna kadar katılıyorum. Hatta Orkun'un R1200GS için söylediklerine de katılıyorum. GS benim şimdiye kadar kullandığım en konforlu ve en zevksiz motor sanırım.
Valla bence çok temiz viraj dönen bir motor GS ve bu bana güven veriyor keyif alıyorum , ayrıca fren kabiliyetide çok çok üstün bir motordan zevk alamıyorsanız problem sürücüde olabilir , geç frenlemeden , motoru virajda biraz daha yatırmakdan korkmuyorum , bundan ala zevk mi olur , ha siz Multi gibi veya Ktm gibi gaz açınca uzamıyor keyif alamıyorum diyorsanız eyvallah doğrudur ama yeni 1300 GS kullandıysanız bu konuda gayet tatminkar üstelik 5 lt civarı yakarak yürüyor..

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Vario çanta kullanmıyorum. Bmw'nin orjinal aluminyum çantaları. Hatta yukarıda fotosunu attım.

Vario çanta kullanmıyorum. Bmw'nin orjinal aluminyum çantaları. Hatta yukarıda fotosunu attım.
Alüminyum çantalar her daim geniş , iki kişi binip ESA yı iki kişi çantalı moduna getirmeyince sürtmesi gayet normal bence , size birşey yazayım mı ben orta ayağı sökmeyi düşündüm çok defa , sol virajda sürtmesin diye motoru yükseltiyorum , yükseltincede viraj kabiliyeti bi nebze azalıyor , orta ayağa almayınca da heybetli durmuyor meret 😅

Motosikleti
1190 ADV
Valla bence çok temiz viraj dönen bir motor GS ve bu bana güven veriyor keyif alıyorum , ayrıca fren kabiliyetide çok çok üstün bir motordan zevk alamıyorsanız problem sürücüde olabilir , geç frenlemeden , motoru virajda biraz daha yatırmakdan korkmuyorum , bundan ala zevk mi olur , ha siz Multi gibi veya Ktm gibi gaz açınca uzamıyor keyif alamıyorum diyorsanız eyvallah doğrudur ama yeni 1300 GS kullandıysanız bu konuda gayet tatminkar üstelik 5 lt civarı yakarak yürüyor..

GS'in frenleri bence de çok iyi. Viraj konusunda evet çok kolay yatırılıyor, ama zeminden geri bildirim gelmiyor. Motor kayacak mı, limite yaklaştın mı yoksa daha yatırabilirmisin anlaşılmıyor. GS de korkman gereken durumu anlayamadığın için kormadan virajda yatıyorsun. Nitekim DL650'nin süspansiyonları da çok yumuşak, geri bildirimi zayıf. R1300GS'i sürmedim hiç, ama ötekiler gaz tepkisi açısından çok kötü zaten.

GS'in frenleri bence de çok iyi. Viraj konusunda evet çok kolay yatırılıyor, ama zeminden geri bildirim gelmiyor. Motor kayacak mı, limite yaklaştın mı yoksa daha yatırabilirmisin anlaşılmıyor. GS de korkman gereken durumu anlayamadığın için kormadan virajda yatıyorsun. Nitekim DL650'nin süspansiyonları da çok yumuşak, geri bildirimi zayıf. R1300GS'i sürmedim hiç, ama ötekiler gaz tepkisi açısından çok kötü zaten.
Ben çok uzun süre Vstrom kullandıktan sonra GS aldım , bence Vstrom'un süspansiyonu yumuşak değil hatta çok yumuşak hiç değil :) Vstrom , Africa gibi frende asla aşırı dalmazdı zaten Vstromun ön freni progresif frene müsade edecek şekilde dizayn edilmiştir , Suzuki'lerin genelinde de bu dizayn var..

GS sürmeye başladığımdan beri bu hissizlik mevzuunda bir serzenişim olmadı (pandemiden hemen önce almıştım 40.000 km yapabildim) , benimki 2012 K25 1100 ve 1150 hariç tüm GS leri kullandım hiçte öyle hissiz veya yazıldığı gibi geri bildirim alamadım demedim ,

Mühendisler mükemmel bir düzenek yapmışlar ve aynı sınıftaki motorlardan daha fazla viraj kabiliyeti daha fazla fren kabiliyeti sunuyor , sizde buna güvenerek sınırlarınızı zorluyorsunuz ve bir noktada düşünce suçu paralevere telelevere yüklemek haksızlık yahu 😀

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yan çantalar var mı ki Burakçım ? ? ?

abi yok. lafın gelişi.

pegleri, cantayı ve hatta egzozu !
sürtmek bende hep bir hayal olarak kalacak.

guvenli surusten odun veremem. varsın biraz az yatalım, sorun yok.

bu motorculuğu ölene kadar kazasız, platinsiz yapmam şart.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Alüminyum çantalar her daim geniş , iki kişi binip ESA yı iki kişi çantalı moduna getirmeyince sürtmesi gayet normal bence , size birşey yazayım mı ben orta ayağı sökmeyi düşündüm çok defa , sol virajda sürtmesin diye motoru yükseltiyorum , yükseltincede viraj kabiliyeti bi nebze azalıyor , orta ayağa almayınca da heybetli durmuyor meret 😅
1250'de iki kişi çantalı vb gibi bir ayar yok, 1200'lerde öyleydi. Yükseklik olarak High/Min ve Auto var. Yük ayarını kendisi yapıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar