Castrol Yağ?

Fiyatları internette pahalı ama, Castrol'ün sitesindeki distribitörlerden daha ucuza bulabilirsiniz. Dün bir abimin 320D'sinin yağını değiştim 4 litre 5W40 yağın fiyatını sorduğumda 1250 TL'ye almıştı, Castrol'ün sitesine baktığımda eski şişeli olan yağı 1650 TL'di, yakınlarda distribitör varsa 400 TL vermek gerekmez, kaldıki 5.2 litre yağ aldığı için 2 bidonda 800 TL fiyat farkı olacak.
Sahteden korkanlar için bu site iyi yoksa fiyatlara hiç bakmadım

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Kardeşim kutunun üstünde ki şeffaf kısma, kabartma yazıların kalınlığına bilmem neyine bakarak yağın sahte mi, değil mi olduğunu anlayamazsın.

Castrol bir kaç ambalaj firması ile çalışıyordur, ambalajcılar da üç beş kalıpçı ile çalışıyordur.

Kimse de tutup bunun şeffaf kısmı 1.2 mm, diğeri 1.4 mm yok bunun yazısı biraz kalın bunun yazısı biraz ince diye ambalaja ret vermez.

Kalıp zamanla aşınır pütürleri yavaş yavaş düzleşir. Kimse de bu ambalajın yüzeyi biraz düz, bu daha pütürlü diye kalıbı atmaz maliyet için dibine kadar kullanır.

Üzerine yapıştırılan etiketler içinde aynı şeyler geçerli.

O yüzden ambalaja bakarak hangisi gerçek hangisi sahte anlaşılmaz. Rahat ol.
O iş öyle değil İsmet abi, büyük firmalarda sana hangi kalıpçı, hangi masterbatchçi ile çalışılacağın söylenir. Standartları tutmayan ürün kabul edilmez.

Motosikleti
Forza 250
Bi güncelleme geçmek istedim konuya bu mevzu çok kafama takılınca gittim Castrol Müşteri Hizmetlerini aradım.Şişelerdeki farklılıkları tarif ettim.Şişeler arasındaki farklılıkları üretildiği fabrikanın farklı olmasına bağlayıp bunun bir kriter olmayacağını ifade ettiler.Daha sonra kutunun üzerindeki barkod numarasını isteyip Bursa’daki fabrikada(sanırım ana fabrika orası)sorgulayacaklarını bir problem görürlerse veya uyuşmazsa geri döneceklerini söylediler.Bugün tam 2 iş günü sonra aradılar az önce ve ürünlerin kendi fabrikalarından çıktığını ve orijinal olduğunu onayladılar.Demek ki ismet abi oldukça haklıymış.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Bi güncelleme geçmek istedim konuya bu mevzu çok kafama takılınca gittim Castrol Müşteri Hizmetlerini aradım.Şişelerdeki farklılıkları tarif ettim.Şişeler arasındaki farklılıkları üretildiği fabrikanın farklı olmasına bağlayıp bunun bir kriter olmayacağını ifade ettiler.Daha sonra kutunun üzerindeki barkod numarasını isteyip Bursa’daki fabrikada(sanırım ana fabrika orası)sorgulayacaklarını bir problem görürlerse veya uyuşmazsa geri döneceklerini söylediler.Bugün tam 2 iş günü sonra aradılar az önce ve ürünlerin kendi fabrikalarından çıktığını ve orijinal olduğunu onayladılar.Demek ki ismet abi oldukça haklıymış.
Kutunun üzerindeki barkod numarası da kopyalanabilir, siz yine de ürün alırken dikkat edin.

O iş öyle değil İsmet abi, büyük firmalarda sana hangi kalıpçı, hangi masterbatchçi ile çalışılacağın söylenir. Standartları tutmayan ürün kabul edilmez.
Kimya mühendisliği hayatımın tamamını otomobil fabrikalarına ( tofaş, ford, renault, wv, opel gibi ) parça üreten fabrikalarda geçirdim.

Hiç bir firmanın git şu kalıpçı, git şu malzemeci ile çalış dediğini duymadım.

Motosikleti
Plastik sektörünün parça üretimi ile ne alakası var? Kaldı ki yedek parçaların bile çakmasının yapıldığı bir dönemdeyiz. Ama senin dediğin gibi olsun. Yapmıyorlar ben uyduruyorum. Sen duymadın diye olmayacak değil.

Plastik sektörünün parça üretimi ile ne alakası var? Kaldı ki yedek parçaların bile çakmasının yapıldığı bir dönemdeyiz. Ama senin dediğin gibi olsun. Yapmıyorlar ben uyduruyorum. Sen duymadın diye olmayacak değil.
Otomobiller de hiç plastik parça yok mu?

✓ Plastik parçalar, güvenlik ile hafiflik arasındaki dengenin muhafaza edilmesini sağlar. Plastikler olmaksızın, bugünün otomobillerin en azından 200 kilo daha ağır olacağı ve bunun sonucunda yakıt tüketiminin artacağı bilinmektedir. ✓ Araçta yüksek performans sağlar ve araç üretim ve kullanım maliyetini azaltır.

En azından google amca var diyor. Bana inanmazsan ona sor.

Motosikleti
Abi sen hakikaten anlamakta zorluk çekiyorsun, biri ambalaj biri yedek parça. İkisinin kriterleri aynımı? Uluslararası şirketler bir tedarikçi belirliyor diyorki bana ambalaj yapacaksan Türkiye'deki tedarikçim bu benim malzememin kodları bu. Burası hariç aldığın malzeme ile ürettiğin ürünü kabul etmem. Sen hiç farklı renk kola kapağı gördün mü, hepsi aynı tedarikçiden alınma boya ile yapılır ve hiç birinin arasında fark yoktur.

Mutlaka belli başlı şeyler için verilen kati specler var, ama bu ambalaj seviyesinde bu kadar kati mi olur bu tamamen firmanın huyuna bağlı.

Misal buradaki örneğe bakarsak soldaki kutunun kapağındaki eski diğerleri yeni Castrol logosu sanırım. Bu güncelleme sırasında miktar gözlemleme hattının da kalınlığını değiştirmiş olabilirler. Aynı tasarım devam ediyorken durduk yere yağ penceresi geniş olan bir parti gelirse bunu reddederler demek istiyorum; ben olsam ben de öyle yaparım.
ama yıllarca öyle firmalarda öyle OK'ler gördüm ki, atıyorum 50 bin tane ise ve anlamlı bir indirim alacaklarsa kabul de edebilirler.
ama bir de bunlar plastik enjeksiyon ve en azından castrol örneğinde devasa adetlerde üretilen ürünler. o yüzden dediğin gibi böyle bir şey olacağını pek sanmıyorum. lakin castrol'ün bir çok farklı ülkede üretim tesisi var, orada işler biraz çetrefillenebilir.

Çare: 300V kullanıyorsunuz ne sahtesi var ne bişey kafa rahat :D

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yav tatil beldesine tüküreyim 😅 etrafta adam akıllı bişey yok BP var onda da scootek yağ yok,normal 10-40 vardı mecbur internetten söylemek zorunda kaldım şimdide uğraşıyorum
Hocam internetten sipariş verme. Sahtesi çok. O yüzden bilinçli ustalar kullandıkları bidonları deliyorlar. Bilinçsiz ya da çakal olanlar delmiyor.
Yağın numarası ve türü(sentetik, yarı sentetik, minarel) önemli. Scooter yağı diye ayrı bir tür yok. Hiçbir profesyonel bana scooter yağının farkını anlatamaz bilimsel verilerle.

Motosikleti
Paketleme sektörü bambaşka bir dünya. Castrol bu Brava olsa dediğinde haklısın.
300V yüksek performans yağı değil mi?

Paketleme sektörü bambaşka bir dünya. Castrol bu Brava olsa dediğinde haklısın.
300V yüksek performans yağı değil mi?

Dedim ya ben olsam markam Castrol de olsa Brava da olsa kabul etmem, ama yerli yabancı büyük küçük şirketler öyle şeyler yapıyor ki bazen, şaşırmaz oldum hiç bir şeye.

Evet 300V o isimle satılıyor. Çok az satıldığı için de sahtesi falan yok. Hatta şu sıralar orijinali de bulunmuyor :D

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Dedim ya ben olsam markam Castrol de olsa Brava da olsa kabul etmem, ama yerli yabancı büyük küçük şirketler öyle şeyler yapıyor ki bazen, şaşırmaz oldum hiç bir şeye.
...
O yerli yabancı şirketlerin öyle şeyler yapan elemanları yerlidir büyük ihtimal. Yerli değilse de Türkiye'nin de doğusundandırlar. :) (Orta Doğu, Yakın Doğu vs.)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
JASO keser mi? :)

Scooter yağı diye bir şey var ama uygun yağ yokken normal MA1 MA2 yağ da koyulabilir.
Scooter motoru diye bir motor türü olmadığı için scooter yağı diye bir motor yağı yok.

Motosikleti
Ns200 15"
Scooter motoru diye bir motor türü olmadığı için scooter yağı diye bir motor yağı yok.
Skuter ile viteslinin arasındaki fark yağ ile kavrama yapmasıdır. Jaso Mb onaylı yağlarda yani skuter yağlarında debriyaj için katkı maddesi bulunmamaktadır. Aralarındaki fark bu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar