O iş öyle değil İsmet abi, büyük firmalarda sana hangi kalıpçı, hangi masterbatchçi ile çalışılacağın söylenir. Standartları tutmayan ürün kabul edilmez.
Mutlaka belli başlı şeyler için verilen kati specler var, ama bu ambalaj seviyesinde bu kadar kati mi olur bu tamamen firmanın huyuna bağlı.
Misal buradaki örneğe bakarsak soldaki kutunun kapağındaki eski diğerleri yeni Castrol logosu sanırım. Bu güncelleme sırasında miktar gözlemleme hattının da kalınlığını değiştirmiş olabilirler. Aynı tasarım devam ediyorken durduk yere yağ penceresi geniş olan bir parti gelirse bunu reddederler demek istiyorum; ben olsam ben de öyle yaparım.
ama yıllarca öyle firmalarda öyle OK'ler gördüm ki, atıyorum 50 bin tane ise ve anlamlı bir indirim alacaklarsa kabul de edebilirler.
ama bir de bunlar plastik enjeksiyon ve en azından castrol örneğinde devasa adetlerde üretilen ürünler. o yüzden dediğin gibi böyle bir şey olacağını pek sanmıyorum. lakin castrol'ün bir çok farklı ülkede üretim tesisi var, orada işler biraz çetrefillenebilir.
Çare: 300V kullanıyorsunuz ne sahtesi var ne bişey kafa rahat