CF 250NK nasıl motordur?

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Çevremde motorda anlayan pek yok, ekspere götürsem neresi işini düzgün yapar onu bile bilmem. Bu durumda da dolandırılma ihtimali ve dolandırılma olmasa bile eski motorun arıza ihtimali artıyor o yüzden sıfır almak istiyorum.

Ben şuan daha çok Japon/hint/çin üçlüsü arasındayım. Çinde ucuza 250NK gibi çok hoş motorlar var ama arıza verir mi bilmiyorum. Hintte Bajaj güzel ama hem biraz daha pahalı hem teknolojik açıdan bir tık daha geri kalıyor. Japon ise her konuda iyi, ama bana uygun 250cc civarı hiçbir motorun sıfırı yok. En iyi ihtimalle 6-7 ay beklersem MT25 stoğu gelir onu alırım ama bu sefer yazı motorsuz geçirmiş olacağım.
Cümlelerinizden anladığım kadarıyla bütçe sıkıntınız yok, neden düşük kilometre Japon tercih etmiyorsunuz o zaman? Çin'in garantisi ile Japon'un garantisi arasında dağlar kadar fark var, 5-6k km de Japon'un üzme şansı sıfıra yakın.

İstanbul'daysanız artık motosiklet ekspertizleri var, illa çevrenizde motordan anlayan kimse olmasına gerek yok, götürüyorsunuz vidasına kadar inceliyorlar.

neden düşük kilometre Japon tercih etmiyorsunuz o zaman?
Çünkü akla uygun fiyata satan pek yok. Mesela sırf şuan sıfırı bulunmuyor diye 2 senelik 8 bin civarı kilometresi olan MT25 lere sıfır liste fiyatı isteniyor, ilanlara yasadan dolayı sıfırından pahalı fiyat yazamıyorlar ama belki fazlasını bile talep eden çıkacak. 6-7 aya da yenilenen kasası bayilerde bulunmaya başlayacağı için biraz ölü yatırım gibi de olacak.

Bütçe olarak normalde sıfır MT25 almayı düşünüyordum o civarda bir bütçem vardı ama stok olmadığı için alamıyorum. O yüzden alternatif arıyorum aslında.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
2 tane nk250 fiyatına mt25 satılıyor siz japon diyorsunuz arkadaşlar 140bin tl sıfır nk250 için iyi bi fiyat 140bin tlye daha iyi bi 250cc motosiklet var mı varsa örnek gösterin lütfen

2 tane nk250 fiyatına mt25 satılıyor siz japon diyorsunuz arkadaşlar 140bin tl sıfır nk250 için iyi bi fiyat 140bin tlye daha iyi bi 250cc motosiklet var mı varsa örnek gösterin lütfen
2 tane fiyatına satsalar belki yine MT alabilirdim bu arada ama 310 bin liste fiyatına 2 senelik 8 binlerdeki 2. eli anca bulunuyor o sıkıntı :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kullanıcı kitlesinin hepsi demeyelim de büyük bir kısmı gerçekten sıkıntılı çocuklar. Babaları bunları "oğluşum da oğluşum" diye hep sevmiş, bir fiske bile vurmamış. Çocuk da büyüyünce kafaya mıçar hale gelmiş.

Piyasadaki uc bes kisi yuzunden, insanlar beyaz esya distributorlugu yapan, servisi olmayan cin mali motorlara yonlendiriliyor. Oldukca bol kronigi oldugunu herkes biliyor. Artik ucuzda degil. bu motorlarin alasim ve saseleri de berbat, kaynaklar ucuz. belki 5-10 seneye kaliteli malzeme de gelir ama cin mali herseyden uzak duruyorum. Adam ustte beyaz esya satiyor yan tarafina 10 tane cin mali satis ofisi koymus, alt katta ise 10 m2 bir dukkani servise cevirmis :) aldiktan sonra ilk sorunda fara bakan tavsan gibi olmak isiyorsan alabilirsin.

Bajaj ve TVS nispeten daha iyi bir motor olabilir. ama cevrende motordan anlayan var ise benim tavsiyem ilk motorun ikinci el olsun. bugn motora baslasam (scooter alirdim) vitesli alacaksam ya bajaj alirdim yada honda 125f falan alirdim sanirim

buradanda genclerin cebindeki uc bes liraya goz diken, sermayenin kolesi olmus, normalde birakin satin almayi kapisindan gecmeyecegi markalari oven arkadaslara en icten dileklerimi iletiyorum. Garajlarinda BMW ler, ducatiler, en kotu honda bulundurup ekonomik dar bogazda genclerin son paralarini cope attiranlar fenomen diil hirsizdir.
Bu durumda NS200 almak mı mantıklı olur? Yani 250nk ucuzluğu ve teknolojik durmasıyla cezbetti ama başımı ağrıtacaksa veya satışı NS200 den zor olacaksa NS200 de alabilirim, zaten UG2 yerine daha eski teknolojili UG 2024 kasasını alırsam o da çok pahalı değil.

yaz sezonu için cf bayine giden sıfır km cf motolar

Bu CF ye karşı neden bu kadar zıt yorumlar var? Bazıları dalga geçiyor bazıları alınır güzel motor diyor. İncelemelerde en iyi çinli marka bile sayılabilir falan diyorlar mesela. Yorumlara iniyorum paranızı CF ile çöpe atmayın diyen birsürü yorum.

Bu kadar yorumun üstüne sanırım NS200 alacağım ama yine de neden böyle bir durum var merak ettim.

Motosikleti
Ns200 15"
Bu CF ye karşı neden bu kadar zıt yorumlar var? Bazıları dalga geçiyor bazıları alınır güzel motor diyor. İncelemelerde en iyi çinli marka bile sayılabilir falan diyorlar mesela. Yorumlara iniyorum paranızı CF ile çöpe atmayın diyen birsürü yorum.

Bu kadar yorumun üstüne sanırım NS200 alacağım ama yine de neden böyle bir durum var merak ettim.
Yedek parça varsa o motosiklet yürür, Bajaj'ın en büyük artısı bu. Ekuralkan'da Bajaj modellerinin en ufak civatasına varana kadar temin ediliyor, bu durum Cf Moto'da yok. Bajaj, Cf Moto'nun yanında biraz kara düzen kalır, onun haricinde pekte savunulacak yanı bence.

2. elden CB250R veya mt25 bakabilirsin o kadar bütçe varsa. Sorunsuz motora binmiş olursun.
Bu bütçeyi ayarlarken amacım zaten sıfır MT25 almaktı o da 311 bin sıfırı ama bayilerde motor yok birkaç ay sonra yeni kasa gelecekmiş. Ama şuan nasıl olsa sıfırı bulunmuyor diye sıfır fiyatı olan 311 bine 2023 model 8 binlerde motorlar anca alınıyor, o motorlara sıfır parası vermek ne kadar mantıklı? Yoksa MT25 kullanmak isterim tabi.

CB250R da ülkeye yeni motor getirmekten vazgeçmişler daha sıfırı gelmeyecekmiş. O yüzden ikinci elden alsam bile piyasası durgun olur parça bulamam düşüncesinden uzak durdum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yedek parça varsa o motosiklet yürür, Bajaj'ın en büyük artısı bu. Ekuralkan'da Bajaj modellerinin en ufak civatasına varana kadar temin ediliyor, bu durum Cf Moto'da yok. Bajaj, Cf Moto'nun yanında biraz kara düzen kalır, onun haricinde pekte savunulacak yanı bence.
Kalite olarak Bajajın pek bir avantajı yok demek mi oluyor bu? Genel olarak araştırdığımda NS200 UG ye sorunsuz uzun süre kullanılabilecek bir motor dendiği için ona yöneldim ama 250NK dan pek bir kalite farkı yok deniyorsa başka alternatif düşünebilirim.

Motosikleti
Yamaha XSR700
CB250R da ülkeye yeni motor getirmekten vazgeçmişler daha sıfırı gelmeyecekmiş. O yüzden ikinci elden alsam bile piyasası durgun olur parça bulamam düşüncesinden uzak durdum.
Cb250R genel itibariyle sorunsuz bir motor. Blok açmadan 200 bin km devirenler mevcut. Şu anda çok uygun fiyatlardan tertermiz olanları alınabiliyor. Memlekette hiç parçası kalmasa bile "BENCE" 250nk'dan daha iyi bir seçim olur. En azından düzgün, kurumsal servis ve markayla muhatap olursun. Cf motoda düzgün servis bulabilmek oldukça zor çünkü

Motosikleti
Ns200 15"
Kalite olarak Bajajın pek bir avantajı yok demek mi oluyor bu? Genel olarak araştırdığımda NS200 UG ye sorunsuz uzun süre kullanılabilecek bir motor dendiği için ona yöneldim ama 250NK dan pek bir kalite farkı yok deniyorsa başka alternatif düşünebilirim.
Kalite olarak böyle algılanmaması lazım, uzun ömür sürdürebilirlik Bajaj'da çok daha önde.

Kalite olarak böyle algılanmaması lazım, uzun ömür sürdürebilirlik Bajaj'da çok daha önde.
İkinci el Japon alayım desem MT07 başlangıç için çok abartı olur değil mi? Alışılır denirse MT07 baya baya düşünebileceğim bir motor çünkü piyasası iyi rahat bulunuyor ama o motorla asla başlanmaz deniyorsa Bajaja güvenip birkaç sene NS200 kullanırım sanırım. Ayırdığım bütçenin kalan yarısı da ilerde MT07 gibi bir motora kolay yükselteyim diye birikim olarak durur.

Motosikleti
Ns200 15"
İkinci el Japon alayım desem MT07 başlangıç için çok abartı olur değil mi? Alışılır denirse MT07 baya baya düşünebileceğim bir motor çünkü piyasası iyi rahat bulunuyor ama o motorla asla başlanmaz deniyorsa Bajaja güvenip birkaç sene NS200 kullanırım sanırım. Ayırdığım bütçenin kalan yarısı da ilerde MT07 gibi bir motora kolay yükselteyim diye birikim olarak durur.
Mt-07 başlangıç için asla tercih edilmemesi gereken bir model, Bajaj'ı sıfır almak yerinede düşük kilometrede çok daha ucuza satın almak bana daha mantıklı geliyor. Mt-07 benim gözümde 2. el alınacak nadir modellerden, genel kitlesi tas kafa ve şişme yelek giyen tipler olduğunu farz edersek motosikletin 3 aşağı 5 yukarı nasıl kullanıldığını tahmin edebilirsiniz. :)

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kullanıcı kitlesinin hepsi demeyelim de büyük bir kısmı gerçekten sıkıntılı çocuklar. Babaları bunları "oğluşum da oğluşum" diye hep sevmiş, bir fiske bile vurmamış. Çocuk da büyüyünce kafaya mıçar hale gelmiş.
İşte hep bunlar çocukların annesinin akşama "başı ağrımasın" diye şey oluyor. :rolleyes:

cfmoto binicileri de malum yamahacılar gibi apaçi damgası yemek üzereler. küçük bi şehirdeyim, keyfe keder motorla dolaşırım, bana bile denk geldi piçlik yapanı!

sitenin otoparkında görüyom bir de, sürücü ayaklıkları aşırı büyük, benim ktm'nin neredeyse 3 katı.

Motosikleti
D400

CF moto görünüş ve teknoloji olarak eyvallah ileri bir motor. Çin'e göre en büyük artısı bu.

Ancak yedek parça bulunması / pahalılıgı, servislerin kötülüğünü geçtim aynı fiyata yakın bir bajaj grubu hem servis hem yedek parça olarak daha üst seviye iken daha az arıza cıkarıyor.(hatta 5 yıllık bajaj kullancıısı olarak problemsiz bile diyebilirim şansıma denk gelen) CF moto'da arıza yaşama oranı çok yüksek.

Bakma sen "ben bir problem yaşamadım"cılara. istisnalar kaideyi bozmaz. :)

CF moto görünüş ve teknoloji olarak eyvallah ileri bir motor. Çin'e göre en büyük artısı bu.

Ancak yedek parça bulunması / pahalılıgı, servislerin kötülüğünü geçtim aynı fiyata yakın bir bajaj grubu hem servis hem yedek parça olarak daha üst seviye iken daha az arıza cıkarıyor.(hatta 5 yıllık bajaj kullancıısı olarak problemsiz bile diyebilirim şansıma denk gelen) CF moto'da arıza yaşama oranı çok yüksek.

Bakma sen "ben bir problem yaşamadım"cılara. istisnalar kaideyi bozmaz. :)
Fiyat çok yakın değil 140 bine 250cc CF alınıyorken teknolojisiz ve 200cc olan NS200 bile 160 bin civarı, bir de teknoloji olsun UG2 olanını alayım desem 180 bin. Ama buradaki yorumlara göre büyük ihtimalle NS200 alacağım CF hakkında çok belirsiz yorumlar var.

Motosikleti
D400
beygir olarak aynı, 200/250 cc olarak bakma. bir de 20 bin fiyat farkı artık para değil; zaten ilk yaşayacagın arızada eşitlemiş olacaksın.

tamamen senin bileceğin iş tabi ki ;=)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar