bence mantıgı yok bu işin.
2024 sonu motoru sattım, satarken de birkaç kişi yeni motor alıyordu. hepsinin de ilk motoru idi bu arada; daha önce üstlerine kayıtlı araçta yok. 20yaşında falanlardı.
D250'ye 2800 ; Ns200'e 3200; sr250'ydi sanırım o da max 3500 gibi birşey ödemişlerdi.
Ocak başında d400'e sigorta yaptırdım kadememi bilmiyorum 7 falan mıydı neydi galiba 2700 mü ne verdim.
ben anlamadım bu işi..
hasarsızlığım 1 kademe yukseldiği halde neden ben daha cok oduyorum yaa.yaşsa yaşım hepinizden fazla.
Sinir oldum iyice.
@Metin_7 125 CC dandik bir motor ya, siz istanbul mu ?
Eğer oyleyse vallahi büyük haksızlığa uğradım.
şart oldu, eyvallah.onu galiba seçerken göremiyorsun teklif sırasında firma sana bildiriyor X / Y tutarında karşılarız diye.
Normalde minimum olanı söylerler; kar marjı yüksek diye sana bi ayıp yapmış olabilir. Birden fazla kişiden teklif almak en mantıklısı
Evet hocam istanbulben anlamadım bu işi..
hasarsızlığım 1 kademe yukseldiği halde neden ben daha cok oduyorum yaa.yaşsa yaşım hepinizden fazla.
Sinir oldum iyice.
@Metin_7 125 CC dandik bir motor ya, siz istanbul mu ?
Eğer oyleyse vallahi büyük haksızlığa uğradım.
@Burak Kara sizinki çoklu kişilik olduğu için yüksek.![]()
Sigortayla ilgili şöyle enteresan bir bilgi vereyim.çoklu kişlik bozukluğum yok allaha şukur.neysek oyuz.
Dun sigortam.net i aradım. Dedim genc genc cocuklar ucuza sigrorta yaptırıyor nasıl oluyorda benim 1 sene hasarsızlığım olduğu halde kol gibi oduyorum.
"Beyefendi, 1 senelik hasarsızlık zaten %5 indirim onu yok gibi dusununun" dedi. Yine de yuksek cıkıyor dedim.
"anlık değişir sıkıntı yapmayın bu kadar" dedi.
Ok dedim.
Yaş 502015 model Yamaha xmax 250, hiçbir kaza bela tutanağı yok sigorta yenilemelerinde aksama yok yaş 68, 22 Nisan 2025 SIPAY/BEREKET SIGORTA 6.501,86 tl. geçen sene 2.bin küsur tl. idi. Bana göre bu kadar artışın sebebi enflasyon değil. Motosiklet ithal eden mümessiller iç pazara ucuza motosiklet satıp, sonradan yedek parça fiatlarını fahiş fiyata satan mümessillerden dolayı olduğuna inanıyorum, dikkat ederseniz parça fiatları lüks araba fiatların çok pahalı. Bu durumdada sigorta firmaları bu mümessiller yüzünden sigorta pirimlerini yükseltmek zorunda kalıyor, Ticaret bakanlığıda iş yapıyorum diye, göstermelik olarak marketleri, soğan, patatesçileri denetliyor, gerisini koyveriyor.
Acente ismini yazabilirseniz memnun olurum, çok iyiymiş.Yaş 50
8. basamak
Motor 2013 Cbf150
Geçen yıl Corpus sigorta 2.000 TL. ye yaptırdım.
Az önce fiyat aldım Corpus Sigorta 2.724 TL. IMM yok sadece Asistant var.
Bereket sigorta aynı motora 6.525 TL. veriyor. IMM, FKS, Asistant, Hukuksal Koruma, Çekme-Çekilme dahil.
Fiyatları acenteden almadım. Aşağıdaki linkten teklif sorgulattım.Acente ismini yazabilirseniz memnun olurum, çok iyiymiş.
Ben MRT sigortadan yaptırıyorum sigortalarımı. Geçen hafta yeniledim.Acente ismini yazabilirseniz memnun olurum, çok iyiymiş.
Motorun hayırlı olsun brom. Valla sigorta soruna cevabım yok ama motosiklet fiyatının şu kadarı sigorta olması kısmına takıldım. Ben de yeni motor almaya niyetliyim. Motor dışında hesaba girince 13000TL zincir, 12000 sigorta, kasko ne kadar bilmiyorum, 8000 disk kilidi, koruma demiri ne kadar olur bilmiyorum, kasketi , ceketi derken bir kaliteli scooter parası da dağa taşa gidiyor maalesef. Benim almak istediğim motor 200 000TL. Şu masrafları ekleyince 300000i buluyor neredeyse. Hah bir de stok lastikler değişecek of of.Arkadaşlar herkese selamlar, 24 yaşımda ilk defa 125cc sıfır bir motosiklet aldım taksitle bugün, sigorta işlemlerinden sonra teslim alacağım bayiden. Daha önce hiçbir sigorta geçmişim olmadığı için 4. basamak sayılıyorum anladığım kadarıyla.
Fakat sitelerden aldığım fiyatlar sigorta için 12-14k bandında dolaşıyor. Motosiklet fiyatının neredeyse %15i kadar bir sigorta ödemesi mantıklı mı? Yoksa ben mi bir şeyleri yanlış yapıyorum? Önerebileceğiniz bir şeyler var mı bu konuda?