Zorunlu Trafik Sigortası

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bence mantıgı yok bu işin.

2024 sonu motoru sattım, satarken de birkaç kişi yeni motor alıyordu. hepsinin de ilk motoru idi bu arada; daha önce üstlerine kayıtlı araçta yok. 20yaşında falanlardı.

D250'ye 2800 ; Ns200'e 3200; sr250'ydi sanırım o da max 3500 gibi birşey ödemişlerdi.

Ocak başında d400'e sigorta yaptırdım kadememi bilmiyorum 7 falan mıydı neydi galiba 2700 mü ne verdim.

ben anlamadım bu işi..

hasarsızlığım 1 kademe yukseldiği halde neden ben daha cok oduyorum yaa.yaşsa yaşım hepinizden fazla.
Sinir oldum iyice.

@Metin_7 125 CC dandik bir motor ya, siz istanbul mu ?

Eğer oyleyse vallahi büyük haksızlığa uğradım.

Motosikleti
D400
ben anlamadım bu işi..

hasarsızlığım 1 kademe yukseldiği halde neden ben daha cok oduyorum yaa.yaşsa yaşım hepinizden fazla.
Sinir oldum iyice.

@Metin_7 125 CC dandik bir motor ya, siz istanbul mu ?

Eğer oyleyse vallahi büyük haksızlığa uğradım.

kaç yaşındasın lo sen :D

onu galiba seçerken göremiyorsun teklif sırasında firma sana bildiriyor X / Y tutarında karşılarız diye.

Normalde minimum olanı söylerler; kar marjı yüksek diye sana bi ayıp yapmış olabilir. Birden fazla kişiden teklif almak en mantıklısı
şart oldu, eyvallah.

Motosikleti
Honda CBR500R
Geçtiğimiz yaz ilk motosikletim olan 125 cclik motosiklete 3300 tl ödemiştim. Nisan 2025'te 500 cclik motosiklete 14 bin tl sigorta yaptırdım.

@Burak Kara sizinki çoklu kişilik olduğu için yüksek. 😂

çoklu kişlik bozukluğum yok allaha şukur.neysek oyuz.

Dun sigortam.net i aradım. Dedim genc genc cocuklar ucuza sigrorta yaptırıyor nasıl oluyorda benim 1 sene hasarsızlığım olduğu halde kol gibi oduyorum.

"Beyefendi, 1 senelik hasarsızlık zaten %5 indirim onu yok gibi dusununun" dedi. Yine de yuksek cıkıyor dedim.
"anlık değişir sıkıntı yapmayın bu kadar" dedi.

Ok dedim.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Geçen sene eylül ayı sonunda yaptırdım. 2014 model suzuki burgman 650 motora 8. basamaktan 2156 tl ödedim trafik sigortasını. Benim aklımdan çıkıyor. Sigortacım hatırlatıyor. SBM den bakarsanız en düşük fiyatı alırsınız. Adını sanını duymadığınız sigorta firmaları bile çıkabilir. Bilginize.

Yaptırmadım ama 17 model 200 ns için 2806.34₺ fiyat aldım quick sigortadan ama genişletilmiş sigorta denen bir seçenekte var onda da 20 bin tl yazmışlar artık neyse.

Motosikleti
1190 ADV
Zorunlu trafik sigortası kaza halinde eğer hatalı taraf sizseniz karşı tarafın masraflarını (belli limit dahilinde) ödemek için vardır. O yüzden kullandığınız aracın yaşı, gücü, kaç cc olduğu fiyatını çok etkilemez. 1200cc GS ile 125cc scooterin sigorta primi aynı olabilir. Her ne kadar saçma da olsa Türkiye de zorunlu trafik sigortası ruhsat sahibinin yaşı, ikamet adresi, sigortalılık süresi, kaza geçmişi gibi bilgilerine bakılarak araca yapılır. Yani kriterlerde ruhsat sahibi baz alınır ama sigorta aracı kapsar ve kaza durumunda karşı tarafa ödeme yapar. Böyle saçma salak bir sistem işte.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
çoklu kişlik bozukluğum yok allaha şukur.neysek oyuz.

Dun sigortam.net i aradım. Dedim genc genc cocuklar ucuza sigrorta yaptırıyor nasıl oluyorda benim 1 sene hasarsızlığım olduğu halde kol gibi oduyorum.

"Beyefendi, 1 senelik hasarsızlık zaten %5 indirim onu yok gibi dusununun" dedi. Yine de yuksek cıkıyor dedim.
"anlık değişir sıkıntı yapmayın bu kadar" dedi.

Ok dedim.
Sigortayla ilgili şöyle enteresan bir bilgi vereyim.
Sigorta şirketleri artık trafik poliçelerine zorunlu olan teminatların dışında ekstradan İMM veya İkame Araç gibi eklemeler yapmaya başlamışlar.
Hatta bunu sigortacı teklif alırken sistemden kaldıramıyor.
Daha geçen gün başımıza geldi, kasko geçen seneye kıyasla %20 zamlanırken trafikte prim neden %90 arttı diye birkaç kere direttiğimizde bize bunu açıkladılar. Sistemden kaldırılamadığı için sigortacımız vasıtasıyla mail attırıp kaldırılmasını talep ettik, meğer fazladan İMM eklemişler poliçeye. Bir anda 2.800 TL indi fiyat. Haberiniz olsun. Onaylamadan önce poliçe örneğini isteyin, zorunlu teminatlar dışında fazladan İMM vs. eklenmiş mi kontrol edin ve kaldırılmasını talep edin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

V8LI-r.png

Hatta şöyle bir örnek görsel paylaşayım. Mesela bu İMM'yi zorla ekstradan eklemişler zorunlu teminat olmadığı halde. 2,167.88 TL inmiş aklımda yanlış kalmış pardon.

Son düzenleme:
2015 model Yamaha xmax 250, hiçbir kaza bela tutanağı yok sigorta yenilemelerinde aksama yok yaş 68, 22 Nisan 2025 SIPAY/BEREKET SIGORTA 6.501,86 tl. geçen sene 2.bin küsur tl. idi. Bana göre bu kadar artışın sebebi enflasyon değil. Motosiklet ithal eden mümessiller iç pazara ucuza motosiklet satıp, sonradan yedek parça fiatlarını fahiş fiyata satan mümessillerden dolayı olduğuna inanıyorum, dikkat ederseniz parça fiatları lüks araba fiatların çok pahalı. Bu durumdada sigorta firmaları bu mümessiller yüzünden sigorta pirimlerini yükseltmek zorunda kalıyor, Ticaret bakanlığıda iş yapıyorum diye, göstermelik olarak marketleri, soğan, patatesçileri denetliyor, gerisini koyveriyor.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Honda Hornet 5. basamak trafik sigortası için ödediğim prim 4335 TL. İMM yok.

Lunatique'nin bahsettiği doğru. Trafik sigortasına da İMM eklenebiliyor. Ancak, ayrıca kasko yaptırıp yüksek bir İMM'de eklettiyseniz, trafik sigortanızdaki İMM'yi iptal ettirebilirsiniz. Diğer türlü trafik sigortasının karşı tarafa ödeyeceği rakam düşük kalacağından, İMM ekli değilse kaza durumunda mağdur olabilirsiniz. Bu nüanslara dikkat edin.

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
2015 model Yamaha xmax 250, hiçbir kaza bela tutanağı yok sigorta yenilemelerinde aksama yok yaş 68, 22 Nisan 2025 SIPAY/BEREKET SIGORTA 6.501,86 tl. geçen sene 2.bin küsur tl. idi. Bana göre bu kadar artışın sebebi enflasyon değil. Motosiklet ithal eden mümessiller iç pazara ucuza motosiklet satıp, sonradan yedek parça fiatlarını fahiş fiyata satan mümessillerden dolayı olduğuna inanıyorum, dikkat ederseniz parça fiatları lüks araba fiatların çok pahalı. Bu durumdada sigorta firmaları bu mümessiller yüzünden sigorta pirimlerini yükseltmek zorunda kalıyor, Ticaret bakanlığıda iş yapıyorum diye, göstermelik olarak marketleri, soğan, patatesçileri denetliyor, gerisini koyveriyor.
Yaş 50
8. basamak
Motor 2013 Cbf150
Geçen yıl Corpus sigorta 2.000 TL. ye yaptırdım.
Az önce fiyat aldım Corpus Sigorta 2.724 TL. IMM yok sadece Asistant var.

Bereket sigorta aynı motora 6.525 TL. veriyor. IMM, FKS, Asistant, Hukuksal Koruma, Çekme-Çekilme dahil.

Yaş 50
8. basamak
Motor 2013 Cbf150
Geçen yıl Corpus sigorta 2.000 TL. ye yaptırdım.
Az önce fiyat aldım Corpus Sigorta 2.724 TL. IMM yok sadece Asistant var.

Bereket sigorta aynı motora 6.525 TL. veriyor. IMM, FKS, Asistant, Hukuksal Koruma, Çekme-Çekilme dahil.
Acente ismini yazabilirseniz memnun olurum, çok iyiymiş.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Acente ismini yazabilirseniz memnun olurum, çok iyiymiş.
Ben MRT sigortadan yaptırıyorum sigortalarımı. Geçen hafta yeniledim.
Yaş 55, plaka istanbul değil, 5. kademe 4730TL çıktı. ikinci motor olduğu için yüksek çıktı, geçen yıl eski motoru satmadan almıştım bu motoru.
300bin lira imm yazmışlar, benim kasko'da da imm var, imm düşük yaptırsaymışım olurmuş aslında.

Arkadaşlar herkese selamlar, 24 yaşımda ilk defa 125cc sıfır bir motosiklet aldım taksitle bugün, sigorta işlemlerinden sonra teslim alacağım bayiden. Daha önce hiçbir sigorta geçmişim olmadığı için 4. basamak sayılıyorum anladığım kadarıyla.

Fakat sitelerden aldığım fiyatlar sigorta için 12-14k bandında dolaşıyor. Motosiklet fiyatının neredeyse %15i kadar bir sigorta ödemesi mantıklı mı? Yoksa ben mi bir şeyleri yanlış yapıyorum? Önerebileceğiniz bir şeyler var mı bu konuda?
Motorun hayırlı olsun brom. Valla sigorta soruna cevabım yok ama motosiklet fiyatının şu kadarı sigorta olması kısmına takıldım. Ben de yeni motor almaya niyetliyim. Motor dışında hesaba girince 13000TL zincir, 12000 sigorta, kasko ne kadar bilmiyorum, 8000 disk kilidi, koruma demiri ne kadar olur bilmiyorum, kasketi , ceketi derken bir kaliteli scooter parası da dağa taşa gidiyor maalesef. Benim almak istediğim motor 200 000TL. Şu masrafları ekleyince 300000i buluyor neredeyse. Hah bir de stok lastikler değişecek of of.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar