Motoru park ettiği yerden yer değiştirilen sürücü, isyan etti

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
öyle bi dünya yok
O halde farklı dünyalarda yaşıyoruz büyük ihtimalle :D (Küçük yerde iseniz sorun olmayabilir de İstanbul vb. bir büyük şehirin kalabalık bir kesiminde iseniz böyle banal bir iş için polise başvurduğunuzda kesinlikle yukarıdaki gibi bir cevap alırsınız, ya da kimse gelmez vs.) Geçmiş tercübelerime istinaden, adalet ve kolluk sisteminden beklentimi son derece düşük tutuyorum...

O halde farklı dünyalarda yaşıyoruz büyük ihtimalle :D (Küçük yerde iseniz sorun olmayabilir de İstanbul vb. bir büyük şehirin kalabalık bir kesiminde iseniz böyle banal bir iş için polise başvurduğunuzda kesinlikle yukarıdaki gibi bir cevap alırsınız, ya da kimse gelmez vs.) Geçmiş tercübelerime istinaden, adalet ve kolluk sisteminden beklentimi son derece düşük tutuyorum...
hocam 18 yıldır savcılıktayım, henüz öyle biri denk gelmedi. bazen kafede otururken yanlış park etmiş bir aracı görüyorum, plakasını bildiriyorum 10 dakika sonra bir motorlu polis gelip fotoğraflarını çekip gidiyor. böyle basit bir konuda bile bizi niye çağırdın ettin diyen olmadı henüz. kaldı ki burada motoru senden habersiz başka tarafa çekecekler, belki zarar verdiler çekerken nereden bileceksin, tutanak tutturursan ileride tazminat davası açman da kolay olur.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
kitabın ortasından sorup bir daha yazmayı düşünmüyorum.

yarın seçim olsa sizi temsil eden bir siyasi parti varmı? burdan yada özelden veya cevap vermeyebilirsiniz.
Kitabın ortasından değil, sonundan sormuşsunuz...

Siyasi parti tercihi bir temsil kabiliyeti değil, sonuçtur. Türkiye'de bu sonuca ideal kriterlerle ulaşmak da hayaldir. Şunun şurasında bebek sayılabilecek demokrasi mekanizmamıza 2 tam, bir yarım, 1 çeyrek darbe sığdırdığım yaşamımda, siyasi parti tercihlerinin politik kültürümüze pek de katkıda bulunduğunu iddia edemem. Evet, yıllardır sol iddiasında olan partilere mühür bastık ama bu ne kişisel tatmine ne de ulusal çıkarlara tarihsel bir devinim getirdi mi, hiç emin değilim. Öncelikle halkın talepleri, devletin ideolojisi için kabul edilebilir bir uzlaşı zemini oluşturmadan, hangi siyasi partiye oy verdiğiniz önemli mi sizce?

Neyse, bunlar doğurgan tartışmalar. Çok da umursandığını sanmıyorum zaten. Sadece beklemediğim ithamlara karşı kendimi doğru ifade etmiş olmak için yanıt yazdım. Artık ferahlamışsınızdır...

Motosikleti
... Öncelikle halkın talepleri, devletin ideolojisi için kabul edilebilir bir uzlaşı zemini oluşturmadan, hangi siyasi partiye oy verdiğiniz önemli mi sizce? ...
Retorik anlamda doğru ama pratikte "sizi temsil eden bir siyasi parti var mı?" sorusu gibi anlamsız sorular bunlar.

"Sizi temsil eden bir siyasi parti" diye bir kavram olamaz, gâvurların deyimi ile oksimoron bu. Allah korusun da olmasın; çünkü bu sizin bozulmuş ve özünüzü kaybetmiş olduğunuz anlamına gelir.

Aman diyeyim...

Retorik anlamda doğru ama pratikte "sizi temsil eden bir siyasi parti var mı?" sorusu gibi anlamsız sorular bunlar.

"Sizi temsil eden bir siyasi parti" diye bir kavram olamaz, gâvurların deyimi ile oksimoron bu. Allah korusun da olmasın; çünkü bu sizin bozulmuş ve özünüzü kaybetmiş olduğunuz anlamına gelir.

Aman diyeyim...
sizi temsil eden cümlesinin ne anlama geldiğini herkes biliyor aslında, demagojiye gerek yok, tavizsiz Bir Atatürkçüyüm diyen birine sordum onu ben, net olmak lazım, bana göre şu anda gerçek Atatürk çizgisinde yada bu çizgiye en yakın olan tek bir parti var Zafer partisi.
bunun gibi bir cevap çokmu zor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
sizi temsil eden cümlesinin ne anlama geldiğini herkes biliyor aslında, demagojiye gerek yok, tavizsiz Bir Atatürkçüyüm diyen birine sordum onu ben, net olmak lazım, bana göre şu anda gerçek Atatürk çizgisinde yada bu çizgiye en yakın olan tek bir parti var Zafer partisi.
bunun gibi bir cevap çokmu zor.
Yeni yetme ırkçı faşist partiyi Atatürkçü diye yutturuyorlar.
Son zamanlarda Atatürkçülük de filin körü tarif etmesine benzedi zaten herkesin kendine göre tanımı var.

Kendi iradesini herhangi bir parti iradesine teslim etmek zaten asıl büyük sorun.

Motosikleti
...
Kendi iradesini herhangi bir parti iradesine teslim etmek zaten asıl büyük sorun.
Benim dediğim de bu zaten. Beni temsil eden bir parti olamaz, olamamalı zaten. Hepimiz biricik varlıklarız, nasıl olur da tek maksatları devletin (yani halkın) malını yemek olan iş takipçisi örgütleri / tiyatro kumpanyaları bizi temsil ediyor olabilir? (Ancak biz öyle isek olur o...)

Saf saf ideoloji politika falan demeyelim lütfen... Yok öyle bir şey. Çok marjinal 1-2 partide biraz vardır belki, onlar da olsa olsa hobi partisidir zaten. Kalanlar bozuk sistem aktörü.

Son düzenleme:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
hocam 18 yıldır savcılıktayım, henüz öyle biri denk gelmedi.
Eeee, sıkar tabi. Sen bir de vatandaş tarifesini gör. ;)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

şu anda gerçek Atatürk çizgisinde yada bu çizgiye en yakın olan tek bir parti var Zafer partisi.
Gülünüz, güldürünüz.
Bkz. Şekil birA
8x95f68.jpg

Son düzenleme:
Dün benim için epey garip bir gündü 2 tane garip olay yaşadım öğlen bir müşterinin otomatını güncellemeye esenlere gittim. Müşteri den çıktım bir şeyler yemek için eli yüzü düzgün bir dönerciye gittim. 1, 5 porsiyon pilav üstü döner istedim
Kız: Abi biz de pilav yok
Ben: tamam 1.5 porsiyon sadece döner
Kız: Abi biz de porsiyon yok
Ben: tamam bacım 1 tabak döner o zaman
Kız: Abi bizde tabak yok
Ben: Nasıl yani neyde yiyeceğim döneri ?
Kız: abi sadece dürüm yada tombik var
Ben: Yasabır bacım ekmek dürüm felan yemicem döneri lavaşın üstüne koy ver işte
Kız: Abi neyle yicen bizde çakal kaşık yok
Ben: ...
Kız: ...
Ben: 1.5 dürüm ozaman
Kız: abi bizde buçuk yok
en sonunda sahibi geldi kızı kenara itti lavaşı açtı için rastgele döneri koydu dürdü verdi kıza da ters ters baktı
neyse eve döndüm motoru çıkardım biker Jeans'e pantolon ve yelek almak için yola çıktım sakin sakin gidiyorum ışıkta sol şeritte durdum yunus geldi kaçlık bu dedi 450 dedim muhabbet ediyoruz arkadan koca volvo 90 Jip geldi cat diye vurdu hafif bir sarsıldı indim motora bakıyorum Kadın kafasını cam dan çıkardı:
Kadın: Allah sizin belanızı versin sol şeritte niye duruyorsun kenarda dursana diğer motoralar gibi seni polise şikayet edicem
Ben: döndüm polise baktım polis şok ben şok kuryeler şok, abla dedim ben bir motorlu taşıdım normal olarak şeritteyim ve ışığı bekliyorum (tabi bu sıra da yeşil yandı polis gitti )
Kadın: Sen motorsun şeritte bekleyemezsin kenardan durcan gerekirse kırmızı da geçeceksin
Ben: abla sen ehliyeti nereden aldın derken kocası indi yanıma geldi
dedim aha cümbüş var alışama karakolda yiz
adan sessizce geldi elini cebine attı bir tomar para çıkardı
Adam: Kardeş allah rızası için ne kadar istiyorsan al bu manyakla muhattap olma yalvarırım.
adam da maşallah 3 e 5 ben 1.70 adam 2 . kafam kadar kolu var.
motora baktım bir şey yok plaka ezilmiş biraz
abi bir şey yok siz gidin dedim adam bana bir numara verdi motoru tamirciye götür bir şey çıkarsa ara beni is tersen motorunuda alırım dedi gitti
çok garip bir gündü
Abi gerçekten çok komik. Özellik "bizde buçuk yok" kısmı. ne veriyorsan yarısı ver işye o buçuk oluyor. Tabak yok, kaşık yoku anlarımda buçuk yoku anlamam. :D

Motosikleti
Abi gerçekten çok komik. Özellik "bizde buçuk yok" kısmı. ne veriyorsan yarısı ver işye o buçuk oluyor. Tabak yok, kaşık yoku anlarımda buçuk yoku anlamam. :D
Tartısında yarım porsiyon tartabileceği ağırlık yoktur veya kasada 1,5 veya 1/2 diye seçebileceği bir seçenek yoktur (veya nasıl yapacağını bilmiyordur), dümdüz bir tiptir. Patron yapmış dürümü sanırım; büyük ihtimal fiş kesmemiştir. Tartmamış da, göz kararı yapmış zaten. Sonuç: Eleman düz. (Z kuşağı böyle genelde zaten - çoğunlukla inisyatif alma diye bir refleksleri yok, düşünmeyi de sevmiyorlar, işte robot gibiler, esneklik ve kıvraklık gösteremiyorlar... Sebep? Davar yetiştiren bir eğitim sistemi.)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Verilen yanıt, sorulan sorunun anlamsızlığına işaret ediyor zaten. Ben mi eksik yazmışım?

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Tartısında yarım porsiyon tartabileceği ağırlık yoktur veya kasada 1,5 veya 1/2 diye seçebileceği bir seçenek yoktur (veya nasıl yapacağını bilmiyordur), dümdüz bir tiptir. Patron yapmış dürümü sanırım; büyük ihtimal fiş kesmemiştir. Tartmamış da, göz kararı yapmış zaten. Sonuç: Eleman düz. (Z kuşağı böyle genelde zaten - çoğunlukla inisyatif alma diye bir refleksleri yok, düşünmeyi de sevmiyorlar, işte robot gibiler, esneklik ve kıvraklık gösteremiyorlar... Sebep? Davar yetiştiren bir eğitim sistemi.)
Kıvraklık gösterince de göstermeyince de sıkıntı olabiliyor. Eğitim sistemi zaten insiyatif alanın içinden geçmeye yönelik, söyleneni yaptığın sürece hayatta kalıyorsun. Mesela kız bir buçuk porsiyonu kendi hazırlayıp verse patrondan, "Bizde yok" dese müşteriden azar işitebiliyor. Patronu kızdırmak daha sakıncalı olduğundan müşteriyi kızdırıyor.

Babamda kızar arada "Kendin düşünemiyor musun?" diye. Genelde "kitaba uymak" kafama göre iş yapmaktan daha az zararla sonuçlandığından sormadan iş yapamaz hale geldim. Sonucunu kesin bilmediğim sürece kafama göre iş yapmıyorum.

Bu olayda ben hala restaurantda çatal kaşık tabak olmayışına şaşırıyorum kız orada abondone oldu nedesem yok diyecekmiş gibi bi havasi vardı. Ve neden bir doner restoranı sadece dürüm yada tombik satar onuda anlmış değilim hadi tamam pilav yok anlarım da... bu arada 3 durum 3 ayrana 325 tl ödedim orada da bi şok yaşadım ben ne yedim diye bu arada döner deyip duruyorum tavuk döner
Kıvraklık gösterince de göstermeyince de sıkıntı olabiliyor. Eğitim sistemi zaten insiyatif alanın içinden geçmeye yönelik, söyleneni yaptığın sürece hayatta kalıyorsun. Mesela kız bir buçuk porsiyonu kendi hazırlayıp verse patrondan, "Bizde yok" dese müşteriden azar işitebiliyor. Patronu kızdırmak daha sakıncalı olduğundan müşteriyi kızdırıyor.

Babamda kızar arada "Kendin düşünemiyor musun?" diye. Genelde "kitaba uymak" kafama göre iş yapmaktan daha az zararla sonuçlandığından sormadan iş yapamaz hale geldim. Sonucunu kesin bilmediğim sürece kafama göre iş yapmıyorum.

Motosikleti

Korku ile yaşanmaz ama, insan düşe kalka öğrenir. Böyle risk almadan bir yaşam yaşam değil. Bir de patrona sorabilirmiş yani, soru sormaktan da çekiniyor yeni nesiller. (Çünkü soru sormak / bilmemek zayıflık olarak algılanmaya başlamış - herkes her b.ku çok iyi biliyor çünkü! İlk mesajımda sebebini yazmıştım...)

Ben de 5-6 sene önce eski motorumu kapalı otoparkta bir yere koymuştum, herifin teki motoru kaldırmış, yandaki 2 araba arasına sokmuştu, önümde de kolon vardı. Arkadan motoru atlatana kadar kan ter içinde kalmıştım. Motoru kurtardıktan sonra eski kasa siyah Mercedes'i anahtarla boydan boya çizmiştim. Pişman mıyım? Değilim. Hatalı mıyım? Evet. Mutlu muyum? Çok..
Aynı benim kafadasin dostum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar