kazada % kac hakliyim

arkadaslar merhaba dun bi trafik kazasi gecirdim olayi anlataym cift seritli yol var 2 tanede scooterli var onumde biri sag seritte digeride ortalarda geziyorlardi cok yakinlardi sonra ben bu ortadakini sollayayim diye hizlandim hani şu yayalarin geçmesi icin bosluk koyuyolar ya ( bu yayalar icin demi dogru biliyorum ) cocukta bi anda sola kirdi bende sollicaktim cocugu carpistik %kac kusur verir bana sigorta

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
kaza tutanağını atsan daha iyi olur böyle hiçbir şey anlaşılmıyor

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
açıklanacakmış derken olay yerinde tutanak tutup fotoğrafını çekmediniz mi

Yaralanmalı kazalarda direkt hastaneye götürdükleri için çok sıkıntı oluyor bu tutanak olayları karşı tarafta bir şey yoksa kendi haklı çıkacak şekilde anlatıyor veya polis tanıdık vs. öyle yazıyorlar. Sonra sen gidip hakem heyeti gibi bir şeye başvuruyorsun kameralar izleniyor sonrasında yeniden düzenleniyor bu süreçte 1-1,5 ay sürüyor. Çocuk kullanıma kapalı bir alana dönüş yaptığı için asli kusurlu çıkar %75 büyük ihtimalle .

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
%0 (sıfır)

Arkadan Çarpma Kusur Oranı Nedir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi asli kusurlu sayılan hallerden birisi öndeki araca arkadan çarpma durumudur. Bunun sebebi arkadan gelen aracın araç takip mesafesini koruma yükümlülüğünden kaynaklanmaktadır. Arkadan çarpmalı kazalarda genellikle kişiye %100 kusur atfedilmektedir.
Olay forumda şu başlıkta simule edilmiş.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Siz sol şerittesiniz, adam sağda ve yaya geçidinden geçmek için önünüze mi kırıyor? Eğer öyleyse karşı tarafın hatası, sol şeride geçerken sinyal verip uygunsa geçmesi gerekiyor. Ama zaten soldaysa ve siz de sol şeritte sollamaya kalktıysanız sizde de hata var.

Bu olay düşük hızlarda mı yaşandı?

Sen sol şeritte, o sağ şeritteyse, o sol şeritte geçtiği için hatalı şerit değiştirmeden yüzde yüz kusurlu.

Sen sol şeritte, o da sol şeritte ise sen arkadan çarptığın için yüzde yüz suçlusun.

Onun kendi şerittin de sol yapması önemli değil, sonuçta aynı şerittesiniz ve sen arkadan gelip çarpıyorsun. Onun yayalar için bırakılan boşluğa doğru hamle yapması da önemli değil..

Son düzenleme:
cekildi fakat resimlerde sadece motor var
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yaralanmalı kazalarda direkt hastaneye götürdükleri için çok sıkıntı oluyor bu tutanak olayları karşı tarafta bir şey yoksa kendi haklı çıkacak şekilde anlatıyor veya polis tanıdık vs. öyle yazıyorlar. Sonra sen gidip hakem heyeti gibi bir şeye başvuruyorsun kameralar izleniyor sonrasında yeniden düzenleniyor bu süreçte 1-1,5 ay sürüyor. Çocuk kullanıma kapalı bir alana dönüş yaptığı için asli kusurlu çıkar %75 büyük ihtimalle .
kanka karşı tarafdaki artcının bacagı kırılmış benimde bacagim catladi yürüyemiyorum hastaneye gittim ilac yazdilar dün aci cektim gece uyuyamadım agridan pazar günüde gel ifadeni ver dediler ne diyeyim sence kameralar felan izlendi polisler izledi ama normal polis karakola gidince %50 %50 dedi trafik polisi degildi ona söylediler mi bilmiyorum umarım 50 50 cikmaz cikarsa itiraz etcem

Siz sol şerittesiniz, adam sağda ve yaya geçidinden geçmek için önünüze mi kırıyor? Eğer öyleyse karşı tarafın hatası, sol şeride geçerken sinyal verip uygunsa geçmesi gerekiyor. Ama zaten soldaysa ve siz de sol şeritte sollamaya kalktıysanız sizde de hata var.

Bu olay düşük hızlarda mı yaşandı?
2 tane scooter yan yana geziyolar biri orta şeritde geziyor bi sola yaylanıyor bi ortaya kayıyor diğeride sağdaydi sonra ortadakini geçeyim dedim solliyim dedim gazi actim hızlandım sonra bu orta şeritdeki cocuk önüme kırdı hani şey oluyor ya yayaların geçmesi için bi boşluk oluyor oraya gircekmiş güya sonra polisler felna geldi cocuk diyoki sinyal verdim orda dönmek için araçlar için biyer yok diye biliyorum benim hizim 40 45 civariydi onlar 15 20 ydi sanirim yavaşlardı baya sonra sola kırdı hızlanıp cocuk giriştik

Sen sol şeritte, o sağ şeritteyse, o sol şeritte geçtiği için hatalı şerit değiştirmeden yüzde yüz kusurlu.

Sen sol şeritte, o da sol şeritte ise sen arkadan çarptığın için yüzde yüz suçlusun.

Onun kendi şerittin de sol yapması önemli değil, sonuçta aynı şerittesiniz ve sen arkadan gelip çarpıyorsun. Onun yayalar için bırakılan boşluğa doğru hamle yapması da önemli değil..
o çocuk sol şertide degildi ortalarda geziyordu sonra onu sollayayim diye hızlandım cocuk bi anda sola kırdı direksiyonu o yayaların gecmesi için yer varya ordan geçicekmiş eve gitcekmiş öyle dedi yani şeridi tam belli değil cocugun bi sağa geçiyor orta şeritte bi sola yaylana yaylana geziyodu

%0 (sıfır)

Olay forumda şu başlıkta simule edilmiş.
kanka o zaman şeritde giderken bi anda sağa kırayım arkadaki araba bana çarpsin böyle bi mantık mı var

Son düzenleme:
Artçının bacağı kırılmış takip mesafesini koruyamamışsın arkadan çarpan sensin kusurlu olan da sensin.

15 20 km hızla giden insana arkadan çarpıyorsan takip mesafen yoktur.
Sola dönmüş sağa dönmüş fark etmez yaya çıkar kedi çıkar köpek çıkar fren yapar 15 20 km hızla giden adamın bacağını kırdıysan vurup kusurlu sensin.
Önüm de olan araç zevk için frene bassın vurursam arkadan suçlu benim.

o çocuk sol şertide degildi ortalarda geziyordu sonra onu sollayayim diye hızlandım cocuk bi anda sola kırdı direksiyonu o yayaların gecmesi için yer varya ordan geçicekmiş eve gitcekmiş öyle dedi yani şeridi tam belli değil cocugun bi sağa geçiyor orta şeritte bi sola yaylana yaylana geziyodu
Neyse yeğenim olayı sen tam anlatamıyorsun. Bu şekilde anlatırsan büyük bir ihtimal ifadeyi alacak olan memur kafasına göre tutanağı tutacak.

Sol şeritte değil diyorsun o zaman sağ şeritteydi. Yok ortalarda geziyordu falan. Boş ver ortayı kenarı çarptığın kişi hangi şeritteydi sen onu söyle.

Geçeceği, gideceği yeri boş ver onlar senin için önemli değil.

Yukarıda bir üste dediğim gibi o kişi şerit değiştirdi mi, değiştirmedi mi? Olayda kusuru belirleyen kriter bu.

Neyse yeğenim olayı sen tam anlatamıyorsun. Bu şekilde anlatırsan büyük bir ihtimal ifadeyi alacak olan memur kafasına göre tutanağı tutacak.

Sol şeritte değil diyorsun o zaman sağ şeritteydi. Yok ortalarda geziyordu falan. Boş ver ortayı kenarı çarptığın kişi hangi şeritteydi sen onu söyle.

Geçeceği, gideceği yeri boş ver onlar senin için önemli değil.

Yukarıda bir üste dediğim gibi o kişi şerit değiştirdi mi, değiştirmedi mi? Olayda kusuru belirleyen kriter bu.
cocuk hem sağ hem sol seritde gidiyodu yaylanarak sonra orta kisimda oldugu icin o cocuk sollayayim dedim bi anda sola kirdi şöyle gostereyim https://prnt.sc/R9l10u-u5TQR

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
suçunuz yok, kusur da o tarafa çıkacaktır bence.

olayı şöyle özetlemek lazım:
1) aynı yönde 2 şerit var ve 2 sürücü sürüş halindesiniz. Siz geride sürüyorsunuz.
2) sollamaya kalktınız ancak diğer sürücü trafik kurallarının dışında; orta refüjde yaya için yapılan alandan karşı şerit alanına geçmeye çalıştı. Çarpıştınız.

suçunuz yok, kusur da o tarafa çıkacaktır bence.

olayı şöyle özetlemek lazım:
1) aynı yönde 2 şerit var ve 2 sürücü sürüş halindesiniz. Siz geride sürüyorsunuz.
2) sollamaya kalktınız ancak diğer sürücü trafik kurallarının dışında; orta refüjde yaya için yapılan alandan karşı şerit alanına geçmeye çalıştı. Çarpıştınız.
Arkadan vurduysa her türlü haksız.

arkadaslar merhaba dun bi trafik kazasi gecirdim olayi anlataym cift seritli yol var 2 tanede scooterli var onumde biri sag seritte digeride ortalarda geziyorlardi cok yakinlardi sonra ben bu ortadakini sollayayim diye hizlandim hani şu yayalarin geçmesi icin bosluk koyuyolar ya ( bu yayalar icin demi dogru biliyorum ) cocukta bi anda sola kirdi bende sollicaktim cocugu carpistik %kac kusur verir bana sigorta
Geçmiş olsun, ciddi bir şey olmamış umarım. Olaya göre kusur oranını etkileyen birkaç önemli detay var, biraz analiz edelim:

### Olayın Özeti:
- Çift şeritli bir yolda gidiyorsun.
- İki tane scooter’lı var; biri sağda, biri biraz ortalarda.
- Ortada olanı sollamak için hızlanıyorsun.
- Bu sırada çocuk aniden sola kırıyor.
- Sen de sollarken çocuğa çarpıyorsun.
- Çarpışma, büyük ihtimalle yaya geçidine yakın bir yerde oluyor.

### Kritik Noktalar:
1. **Scooter’lı çocuk sinyal vermeden ani şerit değişikliği yapmışsa**, bu onun kusurunu artırır.
2. **Sen sollama yaparken dikkatli olmakla yükümlüsün.** Önündeki aracın sola kırabileceğini (özellikle şerit belli değilse) öngörmen beklenir.
3. **Eğer olay bir yaya geçidi yakınında olduysa** ve sen hızlandıysan, bu senin aleyhine bir durum olur çünkü yaya geçidi öncesinde sollama yapmak yasaktır.

### Kusur Oranı Tahmini:
- Eğer scooter'lı çocuk ani, dikkatsiz şekilde sola kırdıysa ama sen de dikkatli değilsen:
**Sen: %40 – Scooter: %60**
- Eğer senin sollama yaptığın yer yaya geçidine çok yakınsa ve çocuğun sola kırması nispeten makulse:
**Sen: %60 – Scooter: %40**
- Eğer çocuk sinyal bile vermeden şerit değiştirdiyse ve sen güvenli sollama yapıyorsan:
**Sen: %20 – Scooter: %80**

Kaza tespit tutanağındaki ifadeler, olayın geçtiği yerin çizimi ve varsa kamera kaydı çok şey değiştirir. Dilersen kazanın yerini ve koşullarını daha net anlatırsan daha keskin tahminde bulunabilirim.

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Arkadan vurduysa her türlü haksız.
Motosiklette de böyle olmasına ok ama anlatım araya giriş yapacağı yönünde. Diğer türlü takip mesafesine ki daha da önemlisi defansif sürüşten yani görünmez balonu ihlalden sonuç değişebilir. Belki sonuç çıkınca başlıkta yayımlarsanız öğreniriz bizde. Çok geçmiş olsun.

Motosiklette de böyle olmasına ok ama anlatım araya giriş yapacağı yönünde. Diğer türlü takip mesafesine ki daha da önemlisi defansif sürüşten yani görünmez balonu ihlalden sonuç değişebilir. Belki sonuç çıkınca başlıkta yayımlarsanız öğreniriz bizde. Çok geçmiş olsun.
tesekkur ederim haber veririm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar