Başlangıç Motoru Tercihi: Yeni Yamaha MT-07 Y-AMT mi, Honda NC750X DCT mi? (Tecrübelerim + Sorularım)

2. el, hafif, görece düşük hacim bir motor al. öyle ben güçlüyüm falan-filan olmaz, yavaş manevrada ne olduğunu anlamadan yatıverir motor.

sıfır alırsan, yükselteceğin zaman değer kaybı moralini bozacak.

değerini çok kaybetmeyen yamaha almaya kalksan öyle liste fiyatından falan motor bulamazsın, 40-50 ekstra kitliyorlar.

Motosikleti
R1, Django 125
eski bir xsr900 kullanıcısı olarak (uzun süre 07 de kullandım) mt'den uzak durmanı tavsiye ederim başlangıç için.
sakin sürerim deme. süremiyorsun

JaS

Merhaba, diz korumayı nereden aldınız acaba?
Motomax den aldım.Depoda bir adet daha vardı.(1825TL)Cumadan sonra kur farkını fiyatlara yansıtacaklarını paylaşmışlar instagramdan baya kalabalıktı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Nacizane fikrim, başlangıç için ikisi de uygun değil. Ancak ikisi arasında kaldıysan NC tercih etmen daha sağlıklı olacaktır. MT07 diğerine göre daha agresif bir motor. Yine de aklın kurcalanmaya devam ediyorsa iki motoru da test edebiliyorsan kullan. Hangisinden pozitif enerji alıyorsan onu tercih et. Sağlıcakla.
Benim aklım nc750x de lansman fiyatı 600-650 arası olursa fırsat motoru olabilir. Kapora verdiğim içinde öncelikli alabilirim. Fakat Ağır olmasından dolayı çekiniyorum.Yamahayı zaten listeden kaldırdım.MT-07 y-amt olsada çok güçlü bir motor başlangıç motoru olarak asla düşünmüyorum.

Daha düşük bir motorla başlama düşüncesi forumdaki arkadasların yazılarında belirttiği gibi bana mantıklı geliyor. 2024 MT-25 sıfır yok.2025 yeni kasa için mayıs haziran diyorlar.İstanbuldaki bayi Temmuz diyor.Net bir bilgi yok.

Temiz bir mt-25 alın ikinci el, km düşük, ödeyip alın.

Veya yamaha bayine fiziken gidin, sağlam bi kapora bırakın. Gitmişken YRA dan eğitim almak istediğinizi iletin. Parayla ilgili soru işareti yoksa böylesi en sağlıklısı olacak. Önce güvenlik.
Temiz mt-25 bakıyorum ama ilanlarda hep oynanmış modifiye edilmiş modeller var. Cesaret edemiyorum. Yeni kasa için kapora verebilirim. Fakat bayiler geliş tarihi için net birşey söylemiyorlar. Yaz sezonunu motosikletsiz girmek istemem.

2. el, hafif, görece düşük hacim bir motor al. öyle ben güçlüyüm falan-filan olmaz, yavaş manevrada ne olduğunu anlamadan yatıverir motor.

sıfır alırsan, yükselteceğin zaman değer kaybı moralini bozacak.

değerini çok kaybetmeyen yamaha almaya kalksan öyle liste fiyatından falan motor bulamazsın, 40-50 ekstra kitliyorlar.
2.el seçeneklere bakıyorum. Temiz düşük km motorlara sıfır bayi fiyatından fazla çeken kullanıcılar var.Değişik bir piyasa var.

Son düzenleme:
10 yıl önce yamaha delight 115 le motosiklete başladım. Amacım şehir içi dolmuşa vereceğim paraya motosiklete binmekti. 2 ay sonra yetmemeye başladı. 6 ay sonra satıp 2016 xmax aldım. 6 ay sonra o da yetmedi tracer 700 alıyordum ki tayin oldum. xmax i kamyona atıp Kars'a götürdüm. 2 yıl sonra İstanbul'a sürerek döndüm yetmeyen xmax i satıp 2021 NC 750X aldım. İstanbul trafiğinde xmaxten daha rahat ve hakimiyeti daha kolay NCnin. Benim boyum 175, xmaxin sele genişliğinden dolayı ayak uçlarım yere değiyordu NC de komple yere basıyorum. xmax bana ağırlığını daha çok hissettiriyordu ama NC de hiç ağırlık ve hakimiyet problemi yaşamadım. Hatta 3 çanta, aksesuarlar, artçıyla bile NC ye hükmetmek kesinlikle xmaxten daha kolay. Bu arada yaş 45 oldu.

Herkese merhaba,
Sizlerden fikir almak istediğim bir konu var. Şöyle özetleyeyim:
  • Hiç aktif motor tecrübem yok.
  • 10 yıl önce Honda Academy'de motosiklet başlangıç eğitimi aldım, ardından sürücü kursuna yazılarak birkaç ders sonrası motor kullanmayı öğrenip ehliyetimi aldım.
  • Ancak sonrasında hiç motor sahibi olmadım ve üzerine uzun yıllar geçti.
  • Maddi durumumu biraz düzelttikten sonra, özellikle yeni çıkan otomatik vites motosikletler sayesinde eski hayalimi gerçekleştirmek için adım atmaya karar verdim.
  • 25 Mart'ta Yamaha Academy'de "Motosiklet Temel Hakimiyet ve Sürüş Teknikleri Eğitimi"ne katıldım.
  • Eğitim sonrası özgüvenim arttı ve bu işi artık ciddi şekilde yapmak istiyorum.
  • Yeni Honda NC750X için kaporamı da yatırdım (10 bin TL). Ancak Yamaha'nın yeni MT-07 Y-AMT versiyonu da aklımı çelmeye başladı.
  • İki modelin de bu ay (Nisan 2025) Türkiye lansmanı yapılıp satışa sunulacak.
Fiziksel bilgilerim:
  • Yaşım: 39 ,Boy: 1.74 cm, Kilo: 86 kg Crossfit yapıyorum, fiziksel olarak aktif ve güçlüyüm.
Kullanım planım:
  • Hafta sonları kısa geziler, sahil rotaları.(Sonrasında uzun rotalar; Sapanca, Ören ,Yunanistan...)
  • Spor/performans değil, akıcı, güvenli ve keyifli bir kullanım hedefliyorum.
Şu anda aklımda takılanlar:
  • Honda NC750X DCT'nin ağırlığı (~220 kg) beni ilk dönem zorlar mı?
  • Yamaha MT-07 Y-AMT daha hafif ve atik gözüküyor (~180 kg) ama başlangıç için fazla mı canlı olur?
  • İki model de otomatik vitesli olduğu için rahatlık arıyorum.
  • NC750X'in alt devir gücü ve sakin karakteri daha mı iyi olur yoksa bir süre sonra ağır mı gelir?
  • MT-07 Y-AMT ile daha fazla mı risk almış olurum?
  • Düşük hızda manevra, yokuşta kalkış, şehir içi kontrol gibi konularda hangisi daha kolay adapte olunacak bir motor olur?
Özetle:
  • Başlangıç motoru için hangisi daha affedici olur?
  • Hangi motor uzun vadede daha çok özgüven kazandırır?
  • İlk 6 ay - 1 yıl içinde "keşke başka motor alsaydım" dedirtmeyecek bir tercih yapmak istiyorum.

İki modeli de sabırsızlıkla bekliyorum ama forumdaki gerçek kullanıcıların ve tecrübelilerin fikirleri benim için çok değerli.
Şimdiden zaman ayırıp yorum yapacak herkese teşekkür ederim! 🙏
Düşük CC daha mantıklı ama iki tercih arasında NC daha mantıklı, bide hocam eğitimin üzerine 1-2 senelik bir tecrübeye sahip olsaydınız tadından yenmezdi. Güvenli sürüş yaptıktan sonra sorun olmaz İnşallah.

JaS

10 yıl önce yamaha delight 115 le motosiklete başladım. Amacım şehir içi dolmuşa vereceğim paraya motosiklete binmekti. 2 ay sonra yetmemeye başladı. 6 ay sonra satıp 2016 xmax aldım. 6 ay sonra o da yetmedi tracer 700 alıyordum ki tayin oldum. xmax i kamyona atıp Kars'a götürdüm. 2 yıl sonra İstanbul'a sürerek döndüm yetmeyen xmax i satıp 2021 NC 750X aldım. İstanbul trafiğinde xmaxten daha rahat ve hakimiyeti daha kolay NCnin. Benim boyum 175, xmaxin sele genişliğinden dolayı ayak uçlarım yere değiyordu NC de komple yere basıyorum. xmax bana ağırlığını daha çok hissettiriyordu ama NC de hiç ağırlık ve hakimiyet problemi yaşamadım. Hatta 3 çanta, aksesuarlar, artçıyla bile NC ye hükmetmek kesinlikle xmaxten daha kolay. Bu arada yaş 45 oldu.
Cesaret verici mesajınız için teşekkürler. Maalesef 2025 NC750x DCT fiyatı yüksek geldiBugün Honda dan aradılar. 2025 yeni kasa fiyatı açıklanmış. 674Bin TL dediler. Kapora verdiğim bayiyi aradım. İptal ettim.Kaporamı geri aldım. İçime sinen bir motor henüz bulamadım. Svartpilen 401 beni çok etkiledi.Fakat servis yedek parça problemleri soğuttu. Araştırmaya devam ediyorum.

Düşük CC daha mantıklı ama iki tercih arasında NC daha mantıklı, bide hocam eğitimin üzerine 1-2 senelik bir tecrübeye sahip olsaydınız tadından yenmezdi. Güvenli sürüş yaptıktan sonra sorun olmaz İnşallah.
Ekipman aldığım yerdende hediye eğitim alma şansım var. Fakat motorum yok.Nasıl olacak bilmiyorum. 674bin lik fiyatından dolayı NC den vazgeçtim.

Motosikleti
Ns200 15"
İstanbul'da yaşıyorsanız Husqvarna servisi ve yedek parça için problem yaşamazsınız.

Cesaret verici mesajınız için teşekkürler. Maalesef 2025 NC750x DCT fiyatı yüksek geldiBugün Honda dan aradılar. 2025 yeni kasa fiyatı açıklanmış. 674Bin TL dediler. Kapora verdiğim bayiyi aradım. İptal ettim.Kaporamı geri aldım. İçime sinen bir motor henüz bulamadım. Svartpilen 401 beni çok etkiledi.Fakat servis yedek parça problemleri soğuttu. Araştırmaya devam ediyorum.

Ekipman aldığım yerdende hediye eğitim alma şansım var. Fakat motorum yok.Nasıl olacak bilmiyorum. 674bin lik fiyatından dolayı NC den vazgeçtim.
İstanbul'da Svartpilen'den servis konularında handikap yemezsiniz, ama ikinci eli rezalet durumda gerçekten. Eğer piyasasının 20-30 bin lira altına veririm diyorsanız o zaman 3-5 arayan soran oluyor.

Motor çok güzel bu arada, en yakın arkadaşlarımdan birisi uzun süredir kullanıyor, herhangi bir gazlamada Tracer 700'le peş peşe geliyordu rahatça. Oturuş pozisyonu biraz garip, sele yapısından dolayı da herkes rahat rahat oturamayabiliyor. Boyum 1.85, ayaklarım parmak ucunda değiyordu; kullanan arkadaşım 180, ayakları yere tam basıyor. Vücut yapısı, bacak yapısı vs. çok etken bu motorda garip bir şekilde. Bir de kısa mesafe haricinde artçı almak imkansız gibi bir şey, sele küçücük.

Sürüş çok rahat, motor baya oyuncak gibi. Üstündeki lastikler bence güzel, quickshifter güzel çalışıyor. Anladığım kadarıyla yedek parçada biraz handikap var. Arkadaşımın ön diski eğilmişti, yeni ön disk siparişi verdi 40 günde geldi gelen disk eğik çıktı :) Ön-arka jant sık sık akort kaçırıyor, belki bizimkine özgüdür ama 1-2 kişiden daha duydum çevremde.

Tek düşüncem 174 86kg bir crossfitçinin altında bu motor oyuncak gibi kalabilir.

Bu arada dip not, yedek parça problemi şu sıralar neredeyse her markada var. Daha doğrusu şu sıralar demiyim, ne zaman yoktu ki diyim :)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

motomaxi diyorsunuz heralde eğitim için motora ihtiyacınız yok ama zaten o da arazi eğitimi veriyor sizinle pek alakası yok

JaS

İstanbul'da yaşıyorsanız Husqvarna servisi ve yedek parça için problem yaşamazsınız.
Svartpilen wp grubuna katıldım. Servisten kimse memnun değil. Yedek parça sıkıntısı yaşıyorlar. Tedarik parça konusunda servis tahmini bir zaman bile veremiyor.İstanbulda servisten parça bekleyen bir senedir parça tedariki yapamadıklarını ileten kullanıcı var.

İstanbul'da Svartpilen'den servis konularında handikap yemezsiniz, ama ikinci eli rezalet durumda gerçekten. Eğer piyasasının 20-30 bin lira altına veririm diyorsanız o zaman 3-5 arayan soran oluyor.

Motor çok güzel bu arada, en yakın arkadaşlarımdan birisi uzun süredir kullanıyor, herhangi bir gazlamada Tracer 700'le peş peşe geliyordu rahatça. Oturuş pozisyonu biraz garip, sele yapısından dolayı da herkes rahat rahat oturamayabiliyor. Boyum 1.85, ayaklarım parmak ucunda değiyordu; kullanan arkadaşım 180, ayakları yere tam basıyor. Vücut yapısı, bacak yapısı vs. çok etken bu motorda garip bir şekilde. Bir de kısa mesafe haricinde artçı almak imkansız gibi bir şey, sele küçücük.

Sürüş çok rahat, motor baya oyuncak gibi. Üstündeki lastikler bence güzel, quickshifter güzel çalışıyor. Anladığım kadarıyla yedek parçada biraz handikap var. Arkadaşımın ön diski eğilmişti, yeni ön disk siparişi verdi 40 günde geldi gelen disk eğik çıktı :) Ön-arka jant sık sık akort kaçırıyor, belki bizimkine özgüdür ama 1-2 kişiden daha duydum çevremde.

Tek düşüncem 174 86kg bir crossfitçinin altında bu motor oyuncak gibi kalabilir.

Bu arada dip not, yedek parça problemi şu sıralar neredeyse her markada var. Daha doğrusu şu sıralar demiyim, ne zaman yoktu ki diyim :)
Ufak tefek fit bir adamım :) Öyle düşünmeyin.Ufak tefek kalmıyor. 2024 kasasında depo büyüdü daha kalıplı, sele yüksekliği güncellendi.Yeni kasada daha düşük 84cm -> 82cm benimde altımda tam tabanlarım değmiyor ama parmak ucumda rahatca durabiliyorum.Sıfır fiyatları İlanlardaki düşük km 401 lerden daha düşük, cezbediyor.(Nakit ödeme yapacağım dediğinizde...)

Honda , Yamaha falan bir sene bekletmez asla diye düşünüyorum. Yamaha bayileriyle yeni mt-25 için görüştüm. Haziran sonu diyen var Mayıs sonu diyen var bütün yazı motorsuz geçirmek istemediğimden risk alamıyorum.

motomaxi diyorsunuz heralde eğitim için motora ihtiyacınız yok ama zaten o da arazi eğitimi veriyor sizinle pek alakası yok
Onroad eğitimi de veiriliyor. Ataşehirdeki 4000m2 lik alanda yapılıyor. Kendi ekipman ve motorunuzla katılıyorsunuz.Sitesinde detaylar mevcut.

Son düzenleme:
Tabiki 30 kg daha hafif MT7 tercih edilir , yeni başlayan acemi biri için en hayati kriter motosikletin hafif olmasıdır ve 30 kg o kadar büyük bir fark ki sana şöyle izah edebilirim anlaman için , şehir içi dur kalk trafikte yada sokak aralarında dar dönüşlerde NC750 kamyonet gibi hissettirirken Mt7 otomobil gibi hissettirir..

Motosikleti
Ns200 15"
Svartpilen wp grubuna katıldım. Servisten kimse memnun değil. Yedek parça sıkıntısı yaşıyorlar. Tedarik parça konusunda servis tahmini bir zaman bile veremiyor.İstanbulda servisten parça bekleyen bir senedir parça tedariki yapamadıklarını ileten kullanıcı var.
Ben eski Ktm çalışanıyım, hangi parça olursa olsun 2 aya elimize gelirdi. Bu işte en iyisi distribitör, bu yüzden İstanbul içinde iseniz problem yaşamazsınız demiştim.

Hiç öyle 1 sene parça bekleyen bir müşteri olmadı, ya servis oyalıyordur ya da başka bir şey, bunu distribitörün yapacağını zannetmem

• Beğen
Tepkiler: JaS

JaS

Ben eski Ktm çalışanıyım, hangi parça olursa olsun 2 aya elimize gelirdi. Bu işte en iyisi distribitör, bu yüzden İstanbul içinde iseniz problem yaşamazsınız demiştim.

Hiç öyle 1 sene parça bekleyen bir müşteri olmadı, ya servis oyalıyordur ya da başka bir şey, bunu distribitörün yapacağını zannetmem
2023 Kasa far ayağı bekleyen kullanıcı var 6 aydır gelişme yok servis muhattap olmuyor.Yurtdışında kendisi sipariş vermiş 3 misli para ödeyip gümrükten geçmemiş. Servisin cevabı ara ara sorgula belki gelir yedek parça diye belirtmişler.Bire bir kullanıcının cümleleri...

Başka bir kullanıcı 2024 svartpilen 250 sinyal sorunu yaşıyorlar. Servisle görüşmüşler kronik sorun diye belirtmişler.Bir sene olacak parça gelmemiş.Başka bir servis sorun için dışarıda yaptırabiliyorsan yaptır garanti dışı olmaz biz servis olarak giriş yaptık demişler. Gibi gibi...

Sizin önerdiğiniz bu problemleri çözebilecek bir servis varsa belirtin arkadaşları o servise yönlendirelim.

Motosikleti
Ns200 15"
2023 Kasa far ayağı bekleyen kullanıcı var 6 aydır gelişme yok servis muhattap olmuyor.Yurtdışında kendisi sipariş vermiş 3 misli para ödeyip gümrükten geçmemiş. Servisin cevabı ara ara sorgula belki gelir yedek parça diye belirtmişler.Bire bir kullanıcının cümleleri...

Başka bir kullanıcı 2024 svartpilen 250 sinyal sorunu yaşıyorlar. Servisle görüşmüşler kronik sorun diye belirtmişler.Bir sene olacak parça gelmemiş.Başka bir servis sorun için dışarıda yaptırabiliyorsan yaptır garanti dışı olmaz biz servis olarak giriş yaptık demişler. Gibi gibi...

Sizin önerdiğiniz bu problemleri çözebilecek bir servis varsa belirtin arkadaşları o servise yönlendirelim.
Ben hep irtibat halinde olduğum SporMoto, yedek parça durumları direkt olarak buradan sorgulanmalı yoksa çok uğraşırlar.

• Beğen

JaS

Motosikletimi satın aldım.Ödemesi yapıldı. Pazartesi veya Salı günü teslim alacağım. Husqvarna 2024 Svartpilen 250 ;) Yardımlarınız için teşekkürler.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Motosikletimi satın aldım.Ödemesi yapıldı. Pazartesi veya Salı günü teslim alacağım. Husqvarna 2024 Svartpilen 250 ;) Yardımlarınız için teşekkürler.
hayırlı olsun, kazasız belasız binersin inşAllah. doğru tercih oldu büyük hacimli almaman

• Beğen
Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Hayirli olsun cok yakisikli bir motor. Keyifli ve güvenli sürüsler dilerim.

• Beğen

JaS

Hayırlı olsun. Allah kaza, bela vermesin.
Teşekkür ederim. 🙏

4 sayfa sürdü ama olsun 🙃 kazasız belasız sürüşler.
:giggle::p Teşekkürler

hayırlı olsun, kazasız belasız binersin inşAllah. doğru tercih oldu büyük hacimli almaman
Sizin sayenizde , teşekkürler 🙏

Hayirli olsun cok yakisikli bir motor. Keyifli ve güvenli sürüsler dilerim.
Görüntüsü beni cezbetti. Teşekkürler

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar