Başlangıç Motoru Tercihi: Yeni Yamaha MT-07 Y-AMT mi, Honda NC750X DCT mi? (Tecrübelerim + Sorularım)

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Chopper türü ile başladım daha cooookkk yeniyim, FJR almayı planlıyodum şaft aktarma evladiyelik makina ama iyiki almamışım, bulunduğunuz yerde motosiklet kulüpleri vardır illa ki onlarla görüşüp onların motora binip bi agirliklarina bakılabilir mesela artçı gibi arkasına binilir vs ilk hissiyat için. Markadan ziyade diğer etkenler daha önemli bence,zevk,güvenlik,sesi,görünüşü vs vs . Marka odaklı değilde bu tip bı liste daha güzel olurdu " bence "😁

• Love
Tepkiler: JaS
Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Merhaba. 18 yıldır motosiklet kullanan, 7-150 hp motosikletlere sahip olmuş/olmakta olan binici olarak size şu tavsiyelerde bulunabilirim.

Motosiklete 700 cc ile başlamayın:

Yaşınız ve fiziksel özellikleriniz her ne kadar başlangıç motorunun gücü ve kilosunu göreceli olarak yukarı çekebilse de fazla güçlü bir motosiklet ile başlamak, sizde korkudan yahut olası bir kazadan dolayı motosiklet hayatınızın kısa sürmesi ile sonuçlanabilir. (Bu iki şekilde de çok tanıdığım var) 32 yaşımda motosiklete başladığımda 18 (evet on sekiz) yıldır otomobil kullanan biriydim. Motosiklete 125 cc ile başladım. Sİze 125 cc önermiyorum elbette. Ancak gücü 20-40 hp arası bir motosiklet hem size motosikleti daha az risk ile öğretir hem de gücünün yetersizliğinden dolayı erken büyütme isteği yaratmaz. Motosiklette sizi tehlikeye sokacak konu hızdır. Söylediğiniz motosikletlerin ikisi de yeterince hızlıdır. Buradaki asıl sorun durabilmeyi ve dönebilmeyi öğrenmektir. Asıl sonun bu ikisidir. Atik ve hızlı bir motosiklet insana sahte bir güven verir. İşte tam da bunlar için, hata toleransı daha yüksek motosikletlerle başlamak daha mantıklıdır. Emin olun 80 ile döndüğünüz viraj, arabayla 130 ile döndüğünüze benzer miktarda heyecan verecektir. Daha küçük hacimde bir motosikleti iyice, onu bir uzvunuz haline getirmişçesine kullanabildikten sonra büyütmeniz mantıklı olacaktır. Ehliyet sınıfları bunun için var. Yaş nedeniyle A alabiliyor olmanız en başta o özelliklerde motosikleti güvenli bir şekilde kullanabileceğinizi garanti etmez. Kas hafızasının, otomatik hareketlerin yerleşmesi gerekir. Bunun için de yukarıda yazdığım gibi hata payı daha yüksek motosikletlerle öğrenmenizi öneririm.

Motosiklete otomatik vites ile başlamayın:

Motosiklette ve hatta otomobilde, öğrenmeye manuel ile başlanması gerektiğini düşünürüm. Motosiklette arabadakine göre fark daha belirgin olmak kaydıyla, otomatik viteste her zaman araç ile sizin aranızda bir kopukluk olur. Manuel ile tam kontrole sahip olur ve o şekilde öğrenirsiniz. Yukarıda yazdığım motosikletin uzvunuz gibi olma durumu otomatikte pek mümkün olmayacaktır. Aynı zamanda motosikleti değiştirmek istediğinizde kendinizi hep otomatik motosikletlerle sınırlandırma ihtimaliniz olacaktır. Öğrendikten sonra istediğiniz motosikleti alın ama ilk motosikletiniz manuel olsun.

Dip not: İnanın motosiklette hacim buyudukçe bütün sorunlarınız küçülmüyor. Aksine yani sorunlarla da yüzleşmeye başlayabiliyorsunuz. Önemli olam psikolojinizi ona göre düzenlemek. Garajda 150 hp /1200 cc motor da varken bir kaç yıl önce 150cc/12 hp motosiklet ile 3600 km, birkaç ay önce de 200cc/19 hp motosikletle 3000 km civarı geziler yaptım, çok da keyif aldım. Ve hatta günlük kullanımında koca motoru kim çıkaracak diye üşendiğim için ufaklıklarla gezdiğim de oluyor. Emin olun daha büyüyünün daha çok keyif vermesi her durumda olmayabiliyor.

Buralarda soru soruyor olmanız ve tecrübelerden faydalanmaya çalışmanız çok güzel. Ama aynı şeyi farklı şekilde söyleyen insanlara da kulak vermenizi öneriyorum.

Referanslar:
1- Motosiklete nasıl başlanılmaz?
2- Küçük hacim de keyifli olabilir.
3- Referanslara ek

Saygılar, güvenli sürüşler.

JaS

Merhaba. 18 yıldır motosiklet kullanan, 7-150 hp motosikletlere sahip olmuş/olmakta olan binici olarak size şu tavsiyelerde bulunabilirim.

Motosiklete 700 cc ile başlamayın:

Yaşınız ve fiziksel özellikleriniz her ne kadar başlangıç motorunun gücü ve kilosunu göreceli olarak yukarı çekebilse de fazla güçlü bir motosiklet ile başlamak, sizde korkudan yahut olası bir kazadan dolayı motosiklet hayatınızın kısa sürmesi ile sonuçlanabilir. (Bu iki şekilde de çok tanıdığım var) 32 yaşımda motosiklete başladığımda 18 (evet on sekiz) yıldır otomobil kullanan biriydim. Motosiklete 125 cc ile başladım. Sİze 125 cc önermiyorum elbette. Ancak gücü 20-40 hp arası bir motosiklet hem size motosikleti daha az risk ile öğretir hem de gücünün yetersizliğinden dolayı erken büyütme isteği yaratmaz. Motosiklette sizi tehlikeye sokacak konu hızdır. Söylediğiniz motosikletlerin ikisi de yeterince hızlıdır. Buradaki asıl sorun durabilmeyi ve dönebilmeyi öğrenmektir. Asıl sonun bu ikisidir. Atik ve hızlı bir motosiklet insana sahte bir güven verir. İşte tam da bunlar için, hata toleransı daha yüksek motosikletlerle başlamak daha mantıklıdır. Emin olun 80 ile döndüğünüz viraj, arabayla 130 ile döndüğünüze benzer miktarda heyecan verecektir. Daha küçük hacimde bir motosikleti iyice, onu bir uzvunuz haline getirmişçesine kullanabildikten sonra büyütmeniz mantıklı olacaktır. Ehliyet sınıfları bunun için var. Yaş nedeniyle A alabiliyor olmanız en başta o özelliklerde motosikleti güvenli bir şekilde kullanabileceğinizi garanti etmez. Kas hafızasının, otomatik hareketlerin yerleşmesi gerekir. Bunun için de yukarıda yazdığım gibi hata payı daha yüksek motosikletlerle öğrenmenizi öneririm.

Motosiklete otomatik vites ile başlamayın:

Motosiklette ve hatta otomobilde, öğrenmeye manuel ile başlanması gerektiğini düşünürüm. Motosiklette arabadakine göre fark daha belirgin olmak kaydıyla, otomatik viteste her zaman araç ile sizin aranızda bir kopukluk olur. Manuel ile tam kontrole sahip olur ve o şekilde öğrenirsiniz. Yukarıda yazdığım motosikletin uzvunuz gibi olma durumu otomatikte pek mümkün olmayacaktır. Aynı zamanda motosikleti değiştirmek istediğinizde kendinizi hep otomatik motosikletlerle sınırlandırma ihtimaliniz olacaktır. Öğrendikten sonra istediğiniz motosikleti alın ama ilk motosikletiniz manuel olsun.

Dip not: İnanın motosiklette hacim buyudukçe bütün sorunlarınız küçülmüyor. Aksine yani sorunlarla da yüzleşmeye başlayabiliyorsunuz. Önemli olam psikolojinizi ona göre düzenlemek. Garajda 150 hp /1200 cc motor da varken bir kaç yıl önce 150cc/12 hp motosiklet ile 3600 km, birkaç ay önce de 200cc/19 hp motosikletle 3000 km civarı geziler yaptım, çok da keyif aldım. Ve hatta günlük kullanımında koca motoru kim çıkaracak diye üşendiğim için ufaklıklarla gezdiğim de oluyor. Emin olun daha büyüyünün daha çok keyif vermesi her durumda olmayabiliyor.

Buralarda soru soruyor olmanız ve tecrübelerden faydalanmaya çalışmanız çok güzel. Ama aynı şeyi farklı şekilde söyleyen insanlara da kulak vermenizi öneriyorum.

Referanslar:
1- Motosiklete nasıl başlanılmaz?
2- Küçük hacim de keyifli olabilir.
3- Referanslara ek

Saygılar, güvenli sürüşler.
Elinize sağlık.Tecrübeyle sabit güzel bilgiler. Referanslarıda müsait olduğumda okuyacağım. Buradaki mesajlar sonrası düşüncelerim değişmeye başladı.Teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sizlerin ve birkaç arkadaşımın önerileriyle birlikte kafam iyice karıştı. Dün Hasanpaşa (KTM-Husqvarna bayii)'ya gittim. Svartpilen 125, 250, Duke 390 gibi naked modellere ve bir iki adventure modele oturup ağırlıklarını hissetmeye çalıştım.
Üstündeyken bir adventure motosikletle sohbet ediyorduk ki, az kalsın motoru sağ tarafa yatırıyordum. Satışçı motorun ağırlığının yaklaşık 180 kg olduğunu söyledi. Sağ ayağımla son anda tuttum. Satışçı da esprili şekilde “Az kalsın iki motor sahibi oluyordunuz” dedi.
O an aklımdan geçen şey şu oldu:
"Bu ağırlıkta bile böyle korku yaşadıysam, 220 kg NC750X ile neler olur acaba?"

Bu yaşadığım küçük olay sonrası, kafamda bir şeyler daha da netleşmeye başladı.
Şu ana kadar bana önerilen bazı yolları kısaca özetlemek istiyorum:

Seçenek 1: Önce Scooter ile Başlamak
Yakın bir arkadaşım, "Acele etme, sıfır bir Honda PCX al, onunla rahatla. Scooterı hızlıca elden çıkarırsın, sonra NC750X gibi modellere geçersin" dedi.
Benim düşüncem: Scooter bana hiç sıcak gelmiyor. Bir de sıfır fiyatları 200 bin TL civarına çıkmış. 2025 modeller yeni vergilerle beraber maalesef pahalı geliyor.

Seçenek 2: Hafif Naked Vitesli Motor ile Başlamak
Dünkü Hasanpaşa ziyaretinden sonra kafam daha çok bu seçeneğe kaydı.
Vitesli bir motora bir şekilde alışırım diye düşünüyorum.
700cc altı otomatik vitesli model çok yok zaten. (Scooterlar hariç.)
Bu noktada da şu yeni kıstasları kendime belirledim:
  • Ön/arka ABS mutlaka olmalı.
  • Kaydırmalı debriyaj olursa çok iyi olur.
  • Mümkünse Traction Control ve hatta Viraj İçi ABS olsun isterim.
Şu anda düşündüğüm modeller: (Araştırmalara devam ediyorum. Sizinde önerilerinizi almak isterim.)
  • Husqvarna Svartpilen 250 (Makyajlı 2024)
    • Ön/Arka ABS var, Kaydırmalı Debriyaj var.
    • Traction Control yok, Viraj İçi ABS yok, Elektronik Gaz Kolu yok.
    • Sıfırı: 250 bin TL.
    • İkinci el (az km): 180-200 bin TL civarı.
    • Ancak ikinci el piyasası biraz zayıf, elden çıkarırken zorlanabilirim.
  • Husqvarna Svartpilen 401 (2024)
    • Ön/Arka ABS, Viraj İçi ABS, Elektronik Gaz Kolu, TFT renkli ekran gibi birçok özellik mevcut.
    • Sıfırı: 380 bin TL.
    • İkinci el (az km): 280-300 bin TL arası.
    • Çok hoşuma gitti. İstanbul - Sapanca gibi küçük turlar için çok uygun olurdu.
    • Yine ikinci el piyasası çok güçlü değil, buna dikkat etmek lazım.

Seçenek 3: NC750X DCT'yi Alıp Yanına Ucuz Scooter Eklemek
Bir başka tavsiye de şu şekilde:
  • NC750X'i alın, garaja koyun.
  • Yanına ucuz bir Çin scooter alın.
  • Scooter ile günlük antrenman yapın, arada NC'ye binerek büyük makineye de alışın.
    Bunun dezavantajı, ekstra bir maliyet olacak olması.
    Ayrıca yeni NC750X’in lansman fiyatı henüz net değil: 650 bin TL diyen de var, 700 bin TL diyen de.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Elinize sağlık.Tecrübeyle sabit güzel bilgiler. Referanslarıda müsait olduğumda okuyacağım. Buradaki mesajlar sonrası düşüncelerim değişmeye başladı.Teşekkür ederim.

Sizlerin ve birkaç arkadaşımın önerileriyle birlikte kafam iyice karıştı. Dün Hasanpaşa (KTM-Husqvarna bayii)'ya gittim. Svartpilen 125, 250, Duke 390 gibi naked modellere ve bir iki adventure modele oturup ağırlıklarını hissetmeye çalıştım.
Üstündeyken bir adventure motosikletle sohbet ediyorduk ki, az kalsın motoru sağ tarafa yatırıyordum. Satışçı motorun ağırlığının yaklaşık 180 kg olduğunu söyledi. Sağ ayağımla son anda tuttum. Satışçı da esprili şekilde “Az kalsın iki motor sahibi oluyordunuz” dedi.

Yakın bir arkadaşım, "Acele etme, sıfır bir Honda PCX al, onunla rahatla. Scooterı hızlıca elden çıkarırsın, sonra NC750X gibi modellere geçersin" dedi.
Benim düşüncem: Scooter bana hiç sıcak gelmiyor. Bir de sıfır fiyatları 200 bin TL civarına çıkmış. 2025 modeller yeni vergilerle beraber maalesef pahalı geliyor.

Şu anda düşündüğüm modeller: (Araştırmalara devam ediyorum. Sizinde önerilerinizi almak isterim.)
    • Ön/Arka ABS, Viraj İçi ABS, Elektronik Gaz Kolu, TFT renkli ekran gibi birçok özellik mevcut.

• Scooter ile günlük antrenman yapın, arada NC'ye binerek büyük makineye de alışın.
    Ayrıca yeni NC750X’in lansman fiyatı henüz net değil: 650 bin TL diyen de var, 700 bin TL diyen de.
Küçük bir vitesli motorla başlayın, ABS kesin olsun, traction control da olsa güzel olur ama ABS kadar şart değil, viraj abs falan zaten ilk başta acemiliği atana kadar çok ihtiyacınız olmaması gerekir. Yani ABS'si olan hafif bir naked motorla acemliği güzel atarsınız.

180kg adventure motor için aslında hafif sayılır. Benim yamaha xmax maksi scooter ve o bile 185 kilo. xmax ile yeni aldığım vstrom 650 motoru almaya gittiğimde 225kg ağırlığı ile vstrom dev gibi gelmişti, üzerine bindim ve indim, satan arkadaş sağolsun parkedeceğim otoparka kadar getirdi. Eğitim alıp öyle binmeye başladım, hatta eğitim alanına kadar bile sürmeyeyim riske girmeyeyim dedim, kardeşimden rica ettim vstrom'u o getirdi ben eğitim alanına xmax ile gitmiştim. Ağır motor zor, ilk başta 200kg altı motorlara bakın, abs kesin olsun diğer özellikler olsa da olur.

hayal ettiğiniz sürüş stilinizi anladığım kadarıyla, eğer manuel bir motosiklet ile başlayacaksınız, düşük devirlerde yüksek tork üreten motosikletleri değerlendirmenizi öneririm.

• Beğen
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hangi motoru alırsanız alın ama o aldığınız motorla muhakkak bir kapalı alan hakimiyet eğitimi alın. Adaptasyon süreciniz hızlanır, sonrasında da kapalı alanlarda bol bol antrenman yapın.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v

Ben yazmayı unutmuşum ama @espresso eklemiş. Mutlaka ABS olsun. 90.000 km den fazla ABS olmayan motor kullanmış biri olarak bunu kesinlikle öneriyorum.

Svartpilenlerin ikisi de kaliteli, iyi dönen, iyi duran, güvenli motosikletler. Teknik olarak Duke serileriyle hemen hemen aynı. Büyük olanı biraz agresiftir 13.000 km 250 duke kullanmış biri olarak kullanmasının keyifli olacağını garanti ederim. Bu tarz hoşunuza gidiyorsa Honda CL 250ve CB250r Triumph 400, Royal Enfield scram 411, Himalayan ve daha az güçlü olan Hunter modellerini de inceleyebilirsiniz. Hunter 21 hp, az gibi gelebilir ama şu an sahip olduğum aynı blok'a sahip Classic 350 keyfimden hiç bir şey eksiltmiyor.

Bu arada motorun üstüne oturup tartmakla çok doğru bir şey yapmışşınız. Araba sürülür ancak motosiklet kıyafet gibidir. Size uyması gerekir. Aynı hacimde farklı tür motorlar size çok farklı his de verebilir.

Ayrıca motosiklet konusunda en yukarı çıkmadan da aşağıdaki modellerin kıymeti anlaşılamıyor. Bu söylenenler size anlamsız da geliyor olabilir.

Ek olarak büyük bir motosikleti alıp kenara koymak -öngörülemeyen vergi politikalarını hariç tutarsak- çok mantıklı olmayabilir. İki nedenle; birincisi aldığınız motosikletin yeni modeli çıkacak ve siz binmeye başladığınızda güncel olmayan bir modele bineceksiniz. İkincisi ve daha önemlisi de bu işe adım attıktan sonra belli olur genelde ne istediğiniz, tarzınız. Kullanmaya başlamadan önce tipini tarzını çok beğendiğiniz motosikletler, işin içine girdikten sonra size o kadar da cazip gelmeyebilir. Onun için bu işe büyük meblağlar bağlamadan önce bir başlayın, sonra fikriniz çok değişecek zaten. Ben başlamadan beğendiğim modellere bakıyorum da, gülesim geliyor :D Harcanan meblağdan kastım kesinlikle ekipman konusunda değil. Ekipman tam ve alınabilen en güvenli olanlardan seçilmelidir.

JaS

Ben yazmayı unutmuşum ama @espresso eklemiş. Mutlaka ABS olsun. 90.000 km den fazla ABS olmayan motor kullanmış biri olarak bunu kesinlikle öneriyorum.

Svartpilenlerin ikisi de kaliteli, iyi dönen, iyi duran, güvenli motosikletler. Teknik olarak Duke serileriyle hemen hemen aynı. Büyük olanı biraz agresiftir 13.000 km 250 duke kullanmış biri olarak kullanmasının keyifli olacağını garanti ederim. Bu tarz hoşunuza gidiyorsa Honda CL 250ve CB250r Triumph 400, Royal Enfield scram 411, Himalayan ve daha az güçlü olan Hunter modellerini de inceleyebilirsiniz. Hunter 21 hp, az gibi gelebilir ama şu an sahip olduğum aynı blok'a sahip Classic 350 keyfimden hiç bir şey eksiltmiyor.

Bu arada motorun üstüne oturup tartmakla çok doğru bir şey yapmışşınız. Araba sürülür ancak motosiklet kıyafet gibidir. Size uyması gerekir. Aynı hacimde farklı tür motorlar size çok farklı his de verebilir.

Ayrıca motosiklet konusunda en yukarı çıkmadan da aşağıdaki modellerin kıymeti anlaşılamıyor. Bu söylenenler size anlamsız da geliyor olabilir.

Ek olarak büyük bir motosikleti alıp kenara koymak -öngörülemeyen vergi politikalarını hariç tutarsak- çok mantıklı olmayabilir. İki nedenle; birincisi aldığınız motosikletin yeni modeli çıkacak ve siz binmeye başladığınızda güncel olmayan bir modele bineceksiniz. İkincisi ve daha önemlisi de bu işe adım attıktan sonra belli olur genelde ne istediğiniz, tarzınız. Kullanmaya başlamadan önce tipini tarzını çok beğendiğiniz motosikletler, işin içine girdikten sonra size o kadar da cazip gelmeyebilir. Onun için bu işe büyük meblağlar bağlamadan önce bir başlayın, sonra fikriniz çok değişecek zaten. Ben başlamadan beğendiğim modellere bakıyorum da, gülesim geliyor :D Harcanan meblağdan kastım kesinlikle ekipman konusunda değil. Ekipman tam ve alınabilen en güvenli olanlardan seçilmelidir.
Alternatif öneriler için teşekkür ederim.Tek tek hepsini inceleyeceğim. Fazla tecrübem yok.İnternetten araştırarak ulaşmaya çalışıyorum.

Svartpilenler kullanıcılarının olumsuz ortak bir kaç yorumu var. Bu sebepten vazgeçtim bu modelden.
- Titreşim rahatsız edici, özellikle ayak pedlerinde aşırı bir rahatsızlık hissiyatı oluşturuyor.Bazı kullanıcılarda koltuk rahatsız ediyor. İkinci eli kötü, değer kaybı çok fazla.Distrübütör ilgisiz. Servis tecrübesiz. Yedek parça temin süreci uzun problemli. Uzak durmaya karar verdim.

Diğer modelleri araştıracağım. (Royal Enfield, Triumph , Honda , Benelli , Aprilia , Yamaha hepsini inceliyorum)...

Son düzenleme:
Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
İstediğiniz kadar eğitim sertifika alın hiç biri gerçek tecrübenin yerine geçmez. mutlaka önce max 10-15 beygir arası motosiklet veya scooter ile başlamanız olacak. konu motor hakimiyeti sürat yapmak vs değil, önce bu hacimde bir makine ile trafiği okumayı öğrenmeniz daha kolay olacaktır. diğerlerinde daha pahalı olabilir.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
avatarının hatrına ciddi tavsiye vereyim sana o vakit.
önce bir ufak motor alacaksın, tercihen 125-150 cc, en fazla 250 lik olacak, iyi bir pişeceksin bunda, sonra daha büyük bir motoru sürebilir misin süremez misin belli olacak
madem daha büyük hacimli birşeye geçme kararlılığın ve imkanın var, o zaman hem seni uğraştırmayacak, hem de kolay elden çıkarabileceğin bir motor bakman lazım, veya elden çıkardığında değer kaybı seni üzmeyecek bir motor
ancak ben eğitim alacam, direk büyükle başlayayım deme, büyük hata yaparsın

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
avatarının hatrına ciddi tavsiye vereyim sana o vakit.
önce bir ufak motor alacaksın, tercihen 125-150 cc, en fazla 250 lik olacak, iyi bir pişeceksin bunda, sonra daha büyük bir motoru sürebilir misin süremez misin belli olacak
madem daha büyük hacimli birşeye geçme kararlılığın ve imkanın var, o zaman hem seni uğraştırmayacak, hem de kolay elden çıkarabileceğin bir motor bakman lazım, veya elden çıkardığında değer kaybı seni üzmeyecek bir motor
ancak ben eğitim alacam, direk büyükle başlayayım deme, büyük hata yaparsın
Ben buna ekleme yapayım, bu başlangıç motorunu sıfır alma, sıfır motor ne olursa olsun satarken maddi kaybı olacaktır, ikinci el temiz bir tane bulursanız 10-15bin km gezdikten sonra satarken zaten ucuz almış olduğunuz için satarken kaybı çok olmaz.

• Beğen

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Boyunuz çok uzun değil, en büyük derdiniz büyük olasılıkla park ederken motoru yatırmak olacak.
Aynası maneti ucuz, koruma demirleri olan bir şey alın. Bence acemiliği atmak için en güzel seçenek Pulsar.

Scooter önermem, oturuşu, sürüşü vs bambaşka. Motor tecrübesi olmayacağını düşünüyorum.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Mt07 almayın. NC görece daha uygun.

Bir arkadaşım çok gaza gelip motora başladı. 36 yaşında. CL250 ile başlattım. Uygun fiyatlı, crf 250 ile aynı altyapıyı paylaşıyor yani sorunsuz vs. Listeye koyabilirsiniz. En azından gaz kontrolü fren vs gibi durumlarda daha kolay. Yere yakın. Hafif sayılır.

JaS

Güncel durum için bilgi vermek isterim. Hala motor alamadım ama ekipmanları dizdim :)

Scorpion EXO-R1 AIR CARBON Matte Black
Knox MEN’S URBANE PRO® MK3
Alpinestar CR-X Drystar® Riding Shoes
Alpinestar Copper Gloves
Alpinestar Bionic Plus Knee Protector

Husqvarna Svartpilen 401 için bayiden sıfır çok iyi fiyatlar aldım.(320-340K bandı sıfır nakit) İkinci eli çok kötü. Yedek parça yok. Servisi arıyorum.Telefonu açmıyor.Bakım parça fiyatları anlamsız yüksek. Aksesuar yok. Bu rakamı vermeye çekiniyorum.

Yamaha MT-25 sordum bayilerde yok. 2025 yılı yeni kasa İstanbul bayisi Temmuz diyor. Farklı şehirler Mayıs - Haziran diyor. İkinci el güvenemiyorum.

Honda CB250R ilanları takip ediyorum. Sıfır bayilerde yok. Temiz motorlar mantıklı fiyatlar ertesi güne kalmıyor.

Arada uygun çin malı motorlara bakıyorum.Sonra riske girme diyorum. Şikayetvar bakınca insanın midesi bulanıyor.

Güncel durum için bilgi vermek isterim. Hala motor alamadım ama ekipmanları dizdim :)

Scorpion EXO-R1 AIR CARBON Matte Black
Knox MEN’S URBANE PRO® MK3
Alpinestar CR-X Drystar® Riding Shoes
Alpinestar Copper Gloves
Alpinestar Bionic Plus Knee Protector

Husqvarna Svartpilen 401 için bayiden sıfır çok iyi fiyatlar aldım.(320-340K bandı sıfır nakit) İkinci eli çok kötü. Yedek parça yok. Servisi arıyorum.Telefonu açmıyor.Bakım parça fiyatları anlamsız yüksek. Aksesuar yok. Bu rakamı vermeye çekiniyorum.

Yamaha MT-25 sordum bayilerde yok. 2025 yılı yeni kasa İstanbul bayisi Temmuz diyor. Farklı şehirler Mayıs - Haziran diyor. İkinci el güvenemiyorum.

Honda CB250R ilanları takip ediyorum. Sıfır bayilerde yok. Temiz motorlar mantıklı fiyatlar ertesi güne kalmıyor.

Arada uygun çin malı motorlara bakıyorum.Sonra riske girme diyorum. Şikayetvar bakınca insanın midesi bulanıyor.
Merhaba, diz korumayı nereden aldınız acaba?

Nacizane fikrim, başlangıç için ikisi de uygun değil. Ancak ikisi arasında kaldıysan NC tercih etmen daha sağlıklı olacaktır. MT07 diğerine göre daha agresif bir motor. Yine de aklın kurcalanmaya devam ediyorsa iki motoru da test edebiliyorsan kullan. Hangisinden pozitif enerji alıyorsan onu tercih et. Sağlıcakla.

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Temiz bir mt-25 alın ikinci el, km düşük, ödeyip alın.

Veya yamaha bayine fiziken gidin, sağlam bi kapora bırakın. Gitmişken YRA dan eğitim almak istediğinizi iletin. Parayla ilgili soru işareti yoksa böylesi en sağlıklısı olacak. Önce güvenlik.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar