Metzeller Me 888 maraton ultra

Motorum henüz çok yeni ancak sorun yasamasamda okuduklarimdan sonra orijinal lastiklerimden (IRC) soğudum. Önümüzdeki ay Çanakkale ye gidip gelicem o yüzden lastik değiştirmeye karar verdim biraz araştırdım ve Metzeller Me 888 maraton ultra almayı düşünüyorum kullananlar olduğu artıları eksileri nelerdir ve tavsiye edebileceğiniz başka bir marka varmi ? Lastik olculerim
Ön : 90/90 21M
Arka: 150/80 16M
Bu arada M neyi ifade ediyorum bilmiyorum

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bu arada M neyi ifade ediyorum bilmiyorum

Lastik Hız Endeksi Harfleri: Anlamları​

Hız endeksini belirleyen harfler, lastiğin dayanabileceği en yüksek hızı ifade eder. Peki lastik hız kodu nedir? Lastik hız kodu ile lastik hız endeksi aslında aynı şeyi ifade eder. Her ikisi de lastiğin maksimum güvenli hızını belirten bir değerdir. İşte lastik hız endeksi harflerinin karşılığı:
  • "A1-A8": Bu endeksler, lastiğin saatte 5 ila 40 km arası bir hız için tasarlandığını gösterir. Bu endeksler genellikle küçük, hafif araçlar ve bazı endüstriyel ekipmanlar için kullanılır.
  • "B": Lastiğin saatte 50 km'ye kadar olan hızlara dayanabileceğini gösterir.
  • "C": Bu harf, lastiğin saatte 60 km'ye kadar olan hızlara dayanabileceğini ifade eder.
  • "D-E": Bu endeksler, lastiğin saatte 65 ila 70 km hızlara dayanabileceğini belirtir.
  • "F": Bu endeks, lastiğin saatte 80 km hıza kadar dayanabileceğini gösterir.
  • "G-J": Bu harfler, lastiğin saatte 90 ila 100 km hızlara dayanabileceğini ifade eder.
  • "K-N": Bu endeksler, lastiğin saatte 110 ila 140 km hızlara dayanabileceğini belirtir.
  • "P-Q": Bu harfler, lastiğin saatte 150 ila 160 km hızlara dayanabileceğini gösterir.
  • "R-U": Bu endeksler, lastiğin saatte 170 ila 200 km hızlara dayanabileceğini ifade eder.
  • "H": Bu endeks, lastiğin saatte 210 km hıza kadar dayanabileceğini belirtir.
  • "V": Bu harf, lastiğin saatte 240 km'ye kadar olan hızlara dayanabileceğini ifade eder.
  • "Z": Bu endeks, lastiğin saatte 240 km'den daha yüksek hızlara dayanabileceğini gösterir.
  • "W-Y": Bu harfler, lastiğin saatte 270 ila 300 km hızlara dayanabileceğini belirtir.
Lastiğin üzerinde ulaşabileceği maksimum hızı gösteren harf ve rakamlar, yalnızca lastiğin teknik sınırlarını ifade eder ve bu hızlara ulaşmanın her zaman güvenli veya yasal olduğu anlamına gelmez. Bu nedenle, her zaman trafik kurallarına uymalı ve güvenli sürüş pratiği yapmalısınız.

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Paylaştığınız lastik ebatlarına bakarak söyleyebilirim ki Chopper/cruiser tarzı bir alete sahipsiniz. Alttaki değerlendirmelerim de bu paralelde olacaktır.

Metzeller Maraton'u Honda Shadow VT 750'de kullanıyorum, parasının lastiği diyebilirim. Kuru zemin performansı mükemmel, ıslak zeminde (ben de çok zorlamadığım için) gayet stabil bir performans sağlıyor. Kışın biraz lastiklerin ısınması vakit alabilir, ancak bir süre sonra lastiğin ısındığını sürüşten anlayabilecek kadar lastiği tanıyabiliyorsunuz :)

Michelin Commander serisi lastiklerde kullandım, ilk yıl performansı gerçekten hariküladeydi, ancak sonraki sezon metzeller ile kafa kafaya geldi, sonraki sezonsa ürkütür olmuştu bilhassa ıslak zeminde.

Paylaştığınız lastik ebatlarına bakarak söyleyebilirim ki Chopper/cruiser tarzı bir alete sahipsiniz. Alttaki değerlendirmelerim de bu paralelde olacaktır.

Metzeller Maraton'u Honda Shadow VT 750'de kullanıyorum, parasının lastiği diyebilirim. Kuru zemin performansı mükemmel, ıslak zeminde (ben de çok zorlamadığım için) gayet stabil bir performans sağlıyor. Kışın biraz lastiklerin ısınması vakit alabilir, ancak bir süre sonra lastiğin ısındığını sürüşten anlayabilecek kadar lastiği tanıyabiliyorsunuz :)

Michelin Commander serisi lastiklerde kullandım, ilk yıl performansı gerçekten hariküladeydi, ancak sonraki sezon metzeller ile kafa kafaya geldi, sonraki sezonsa ürkütür olmuştu bilhassa ıslak zeminde.
Evet Motorum cruiser Kawasaki Elaminator 500 Çok fazla seçenekte bulamıyorum açıkcası büyük ihtimal metzeller alacağım

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Evet Motorum cruiser Kawasaki Elaminator 500 Çok fazla seçenekte bulamıyorum açıkcası büyük ihtimal metzeller alacağım
Eğer çok viraj tutkunu ve sürüş hastası değilseniz, uzun yıllar mutlu mesut Metzeller kullanırsınız, şu an üzerinde ne var?

Eğer çok viraj tutkunu ve sürüş hastası değilseniz, uzun yıllar mutlu mesut Metzeller kullanırsınız, şu an üzerinde ne var?
Sakin tatlı tatlı giden biriyim teşekkürler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bugün tek tek metzeller bayilerinin aradim adamlarla bir türlü uzlasamadik ben diyorum ki motor on lasti 90/90-21 onlar diyorki 130/70 ben diyorum sitesinde böyle yazıyor sistem böyle veriyor diyorlar motorun lastiğine bi baktım adamlar haklı benm şimdi on lastik hangisini almam lazım
Not; motoru 0 aldım

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar