istanbul-izmir yolculugu

pulsar rs200 motorum var yazın istanbul-izmir yolculugu yapmayi dusunuyorum yapabilir miyim ve nelere dikkat etmeliyim? Ayrica bunun ucreti ne kadar olur gecisler vs. benzin dahil olmadan.

Motosikleti
D400
Tek yön 2 ay önce baktıgımda tüm yolculuk geçişler 1400 lira idi yanlış bakmadıysam.

Motor gücü olarak evet yapabilirsin ben ns200 ile yapmıştım ancak rs200 de oturma pozisyonuna göre senin karar vermen gerekiyor, uzun yolda rahatsız edebilir belki.

Avadanlık; gevşeyen vidaların vs. var ise onlar için vida/conta vs almanda fayda var. zincir spreyi, patlak lastik kiti (sprey olan) alsan yeterli.

Ücretli yol uzun oldugu için göz dalgınlıgı yaşama ihtimaline karşılık mola saatlerine dikkat etmen, su / soda tüketmen de önemli.

Özetlersek o motor çok rahat gider, kalan kısım tamamen senin kullanım becerine bağlı.

Tek yön 2 ay önce baktıgımda tüm yolculuk geçişler 1400 lira idi yanlış bakmadıysam.

Motor gücü olarak evet yapabilirsin ben ns200 ile yapmıştım ancak rs200 de oturma pozisyonuna göre senin karar vermen gerekiyor, uzun yolda rahatsız edebilir belki.

Avadanlık; gevşeyen vidaların vs. var ise onlar için vida/conta vs almanda fayda var. zincir spreyi, patlak lastik kiti (sprey olan) alsan yeterli.

Ücretli yol uzun oldugu için göz dalgınlıgı yaşama ihtimaline karşılık mola saatlerine dikkat etmen, su / soda tüketmen de önemli.

Özetlersek o motor çok rahat gider, kalan kısım tamamen senin kullanım becerine bağlı.
yol üzerinde mola verme yerleri benzinlikler vs. nereden görebilirim acaba. ve zinciri yağlamayı nasıl yapabilirim önerdiğin bir kit var mı

Motosikleti
D400
Dostum o kadar ince elemene gerek yok zaten mola verme ihtiyacı duydugun her noktada benzınlık bulursun ücretli yollarda o kadar mesafe olmuyor. goog map de istediğin bölgeye gelip arama kısmına benzinlik yazınca çıkar karşına.

zincir yağlama için kit değil sprey alacaksın; motul / putoline kullanıyorum ben genelde. yola çıkmadan önce spreylersin biraz kurur. sonra vardıgın zaman izmirde spreylersin yeterli olacaktır.

Çıkmadan önce vidaların sağlamlıgına bak, fren hidrolik sıvılarına bak. bakımın yapılmış olsun yağ seviyene ve sogutma sıvısı seviyelerine bak yeter.

Dostum o kadar ince elemene gerek yok zaten mola verme ihtiyacı duydugun her noktada benzınlık bulursun ücretli yollarda o kadar mesafe olmuyor. goog map de istediğin bölgeye gelip arama kısmına benzinlik yazınca çıkar karşına.

zincir yağlama için kit değil sprey alacaksın; motul / putoline kullanıyorum ben genelde. yola çıkmadan önce spreylersin biraz kurur. sonra vardıgın zaman izmirde spreylersin yeterli olacaktır.

Çıkmadan önce vidaların sağlamlıgına bak, fren hidrolik sıvılarına bak. bakımın yapılmış olsun yağ seviyene ve sogutma sıvısı seviyelerine bak yeter.
sag olun hocam

hocam yola çıkmadan önce zincir yağlamanı yapsan yol boyunca ihtiyaç duymazsın diye düşünüyorum. totalde 500 km civarı yol, hiç durmadan 5 saat civarı, ancak motosikletle olduğun için en az 2 mola vermeni tavsiye ederim, hatta 3 mola ideal. istanbuldan bursaya kadar paralı otoban, sonrasında normal yolu kullanabilirsin, bursadan sonra çok yoğunluk olmuyor.

Motosikleti
Honda CBR500R
yol üzerinde mola verme yerleri benzinlikler vs. nereden görebilirim acaba. ve zinciri yağlamayı nasıl yapabilirim önerdiğin bir kit var mı
Oksijendeyiz sitesini aratırsan otoban üzerindeki mola yerlerini görebilirsin.

Eğer olur da yolda kalırsan ki umarım öyle bir şey olmaz bu bahsettiğim sitede yol yardım numarası var iletişime geçersin.

Böyle şeyleri önceden düşünüp kafanı yorma çöle gitmiyorsun sonuç olarak. Kervan yolda düzülür deyip kontağı açacaksın. Alt tarafı 5 saatlik yol. Yalova vapur parası vereceksin sonrada ücretsiz mavi tabelalı yolları takip edeceksin. Dikkat etmen gereken tek şey sabah 6 da kontak açacaksın trafiğe takılmayacaksın

Motosikleti
D400
Böyle şeyleri önceden düşünüp kafanı yorma çöle gitmiyorsun sonuç olarak. Kervan yolda düzülür deyip kontağı açacaksın. Alt tarafı 5 saatlik yol. Yalova vapur parası vereceksin sonrada ücretsiz mavi tabelalı yolları takip edeceksin. Dikkat etmen gereken tek şey 6 da yola çıkacaksın trafiğe takılmayacaksın

muhtemel ilk motoru daha tecrübesiz, heyecan yapmıştır :D

cogumuz öyle idik, benim 10 yıllık motoru olup henüz 150 km üstü yola gitmemiş arkadaşlarım var onlar bile tedirgin :D

Dostum hepi topu 400 km yol gidicen o kadar dert edilecek bir güzergah değil , yüzlerce benzin istasyonu var İzmir'e kadar , geçtiğin her şehirde de sanayi siteleri motosiklet servisleri vs var , elin anahtar tutmuyorsa gündüz git bulursun biryer , en azından lastiğin patlarsa gündüz açık birsürü lastikçiye denk gelirsin , otobana girip 1500 tl vermene pekde gerek yok zaten ufak cc ile 90-100 km/s gidersin daha üstü hızlarda seni çok yorar , Eskihisar'dan feribotla Yalova'ya geç Bursa , Balıkesir , Manisa devlet yolundan devam et , şehirleri seyrede seyrede git otoban gibi sıkılmazsın , otobanın etrafı dağ taş sıkıldıkça yol bitsin diye 140-150 basacan , hem iki katı yakacaksın hem kendini hem motorunu yoracaksın , inan 1,5 saat erken varmaya değmez , otoyol ve yakıttan 2000 tl tasarruf edersin aksam varınca kendine güzel bir ziyafet çek 😉

Böyle şeyleri önceden düşünüp kafanı yorma çöle gitmiyorsun sonuç olarak. Kervan yolda düzülür deyip kontağı açacaksın. Alt tarafı 5 saatlik yol. Yalova vapur parası vereceksin sonrada ücretsiz mavi tabelalı yolları takip edeceksin. Dikkat etmen gereken tek şey sabah 6 da kontak açacaksın trafiğe takılmayacaksın
oyle yapmayı dusunuyorum tesekkurker

Motosikleti
1250 trofi
motorla acele bir iş yoksa otobana girmenin mantığını anlamıyorum, buralarda genelde hız yapmaya çevre yoluna çıkıyorlar hadi bir nebze anlarım da, geze geze git işte motorla seyahatin amacı ne zaten? motora binmek için bi yerlere gidiyoruz sonuçta.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Parasız yoldan gidersen daha çok zevk alırsın. En azından bende öyle oldu. Paralı yol çok sıkıcı. 2 haftada bir yalovya gidiyorum. Eskihisardan topçulara gidiş dönüş 490 tl veriyorum. Yeme içme masrafın ne kadar olur bilemem. Ben her uzun yola çıkmadan önce bakım zamanı gelmese bile ustaya gider uzun yola şuraya gideceğim. Bir sağına, soluna, yağına, suyuna, frenleri vs baktırır eksik gedik var ise tamamlar öyle çıkarım uzun yola. Kafam rahat olsun keyif eziyete dönmesin sonuçta.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
motorla acele bir iş yoksa otobana girmenin mantığını anlamıyorum, buralarda genelde hız yapmaya çevre yoluna çıkıyorlar hadi bir nebze anlarım da, geze geze git işte motorla seyahatin amacı ne zaten? motora binmek için bi yerlere gidiyoruz sonuçta.
Otoban daha risksiz ve rahat. Ücretsiz yolda çok kavşak, trafik ışığı, meskûn mahal geçişleri vs. var. Kaza yapma riski daha yüksek. Otobanda 120-130'a bağla, sağ şeritten veya sağdan ikinci şeritten tatlı tatlı olaysız ve benzin molası vb. hariç durmaksızın gidebilirsin.

Misal, 750km İstanbul - Bodrum Akyarlar mesafesinin yaklaşık 380km kadarı otoban. Otoban harici ort. genelde 80-90km/s oluyor. Bu durumda otoban kullanmadan 750km / 85lm/s = 08:50s net sürüş var. (Feribot kısmını katmadım...) Otobanda ort. sürat benim için 130km/s oluyor. Otoban kullanılırsa ((750 - 380) / 85) + (380 / 130) = 07:15s net sürüş oluyor. Yani bu hatırı sayılır mesafedeki net sürüş süresi kazancı 01:35s. (Feribotu katarsak 02:00s diyebiliriz...) Sırf süre kazancı için otoban kullanmaya çok da değiyor gibi durmuyor değil mi?

Dolayısıyla ilk paragrafa dönüyoruz... (Benim tercihim de otoban olur bu durumda, eski yoldan da çok gittim - zahmeti daha fazla.)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Otoban daha risksiz ve rahat. Ücretsiz yolda çok kavşak, trafik ışığı, meskûn mahal geçişleri vs. var. Kaza yapma riski daha yüksek. Otobanda 120-130'a bağla, sağ şeritten veya sağdan ikinci şeritten tatlı tatlı olaysız ve benzin molası vb. hariç durmaksızın gidebilirsin.

Misal, 750km İstanbul - Bodrum Akyarlar mesafesinin yaklaşık 380km kadarı otoban. Otoban harici ort. genelde 80-90km/s oluyor. Bu durumda otoban kullanmadan 750km / 85lm/s = 08:50s net sürüş var. (Feribot kısmını katmadım...) Otobanda ort. sürat benim için 130km/s oluyor. Otoban kullanılırsa ((750 - 380) / 85) + (380 / 130) = 07:15s net sürüş oluyor. Yani bu hatırı sayılır mesafedeki net sürüş süresi kazancı 01:35s. (Feribotu katarsak 02:00s diyebiliriz...) Sırf süre kazancı için otoban kullanmaya çok da değiyor gibi durmuyor değil mi?

Dolayısıyla ilk paragrafa dönüyoruz... (Benim tercihim de otoban olur bu durumda, eski yoldan da çok gittim - zahmeti daha fazla.)
iyi güzel de bu dediğin orta/yüksek cc motorlar için geçerli biraz da.
200cc pulsar ile otobanda kamyonları sollamakta bile zorlanır.

Bir de otobanlar sahiden çok sıkıcı, ben de istanbul'da işim olunca zamandan kazanmak için otobandan gidiyorum ama etraf her yer aynı dümdüz yol, sıkılıp bir süre sonra hızlanıyorum ister istemez, 140-140'yi geçmeyince güzel de sıkıcı oluyor uyku basıyor, 160'la gidince de çok yakıyor. Bir an önce yol bitsin demeye başlıyorum.

Motosikleti
D400
valla tekirdağa giderken canakkale köprüsünde ücretli yola girdik yemin ederim son yapıştır viraj yap gez derken en eglenceli kısım orasıydı.

ns200'le de zevkli oluyordu 120 de rahat rahat gidebiliyorsun, rs200 de gider.

ücretsiz yollarda yok cukur cıkar yok kırmızı ışık yok trafik.. insanı sogutur.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Otobanda da öpülme riski çok yüksek. Devlet enişte düğün bayram aramıyor. :rolleyes:
q8aegle.jpg

Hız Koridoru Olan Otobanlar​

Otobanlarda hız sınırının aşılmasını önlemeye yönelik çalışmalardan biri de hız koridorudur. Hız koridoru; iki gişe arasındaki mesafenin, mevcut hız sınırına göre ne kadar sürede gidileceğinin hesaplandığı bir uygulamadır. Hız koridoru uygulaması bulunan otoyollar şöyle:
  • İstanbul - Edirne Otoyolu
  • Ankara - İstanbul Otoyolu
  • İzmir - Aydın Otoyolu
  • Adana - Mersin Otoyolu
  • Adana - Şanlıurfa Otoyolu
  • Niğde - Şanlıurfa Otoyolu
Bu otoyollardaki hız koridoru uygulamasını şöyle bir örnekle açıklayabiliriz:
İki gişe arasının 260 kilometre olduğunu varsayalım. Bu durumda 130 km/s hız sınırına tabi bir otomobilin, bir gişeden diğer gişeye gitmesi en az 2 saat sürmelidir. Daha kısa sürmesi hâlinde hız sınırının aşıldığı tespit edilir ve ilgili araca ceza yazılır. Gişelerdeki geçiş sistemleri araçların geçiş saatlerini de kaydettiği için bu süre otomatik olarak hesaplanır ve gerekli durumlarda ceza yazılır.

2025 yılında verilen şehirler arası, şehir içi ve otoban hız sınırı cezaları şöyle sıralanıyor:
  • Hız sınırını %10’dan %30’a kadar aşmanın cezası: 2.167 TL
  • Hız sınırını %30’dan %50’ye kadar aşmanın cezası: 4.512 TL
  • Hız sınırını %50’den fazla aşmanın cezası: 9.267 TL
    08eb227f90ffb54fe0ea92d13e1da2c5363f471ea108a39cc54eab56f1c3caf9_1.jpg

Motosikleti
D400
@Osm@n yav adamın motor rs200 ; 130 hız sınırını %10 aşsa zaten 10 dakıka sonra blogu eline alır :D

valla tekirdağa giderken canakkale köprüsünde ücretli yola girdik yemin ederim son yapıştır viraj yap gez derken en eglenceli kısım orasıydı.

ns200'le de zevkli oluyordu 120 de rahat rahat gidebiliyorsun, rs200 de gider.

ücretsiz yollarda yok cukur cıkar yok kırmızı ışık yok trafik.. insanı sogutur.
Bende 2017 ns 200 var. O motor 6 -7 bin devir sonrasında çok bağırmaya çok yakıt tüketmeye başlıyor. Kaymak gibi bir yolda gideri 100 km. Üstü hızlarda uzun mesafe gidilecek bir makine değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar