istanbul-izmir yolculugu

Motosikleti
D400
130 otomobil için , TR de otoyollarda yasal olarak motosikletle 100+%10 : 110 km yapabiliyoruz 😬
aa dogru bak :D otobanlarda hiç uymadıgım için (uymadıgım tek yer :D) aklıma gelmedi.

Bende 2017 ns 200 var. O motor 6 -7 bin devir sonrasında çok bağırmaya çok yakıt tüketmeye başlıyor. Kaymak gibi bir yolda gideri 100 km. Üstü hızlarda uzun mesafe gidilecek bir makine değil.

Çok ilginç geldi ; rodajında ya da başka birşeyinde problem olabilir mi?

Ben istanbul otobanını 120 sabit hız ile; 130 civarı kısa süreli gazlamalar ile gittim. 120'ye kadar hiç de bir bağırma problem yaşamadm sabit gidebildim çok rahat.

Hatta eskişehir-ankara arasındaki o upuzun yolu "blok elımde kalırsa kalsın" diyerek 130-135 sabit hızla gittim. o zaman ses cıkıyordu ama tıkaç ve müzik taktım :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dipnot: 2016 ns200 performans olarak daha iyi diyorlardı alakalı olabilir.

Motosikleti
D400
Bende otoyola girince 100+%100 tolerans yani 200 den aşağı düşemiyorum 😏 arkadaş tecrübesiz ya şimdi 130 diye yardırır hatırlatmak istedim 😄

ama yol da güzel yani insanın basası geliyor.

ama bence en güzeli çanakkaledeki; kimse de yok of bomboş uç git.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Otobanda da öpülme riski çok yüksek. Devlet enişte düğün bayram aramıyor. :rolleyes:
...
Orası öyle, motosiklet için saçma sapan hız sınırları var da bundan ceza alan daha duymadım, hele hele İstanbul - İzmir otobanında. TEM'de de sürekli bu sınırın üzerinde gidiyorum (110-120 civarları...)

ama yol da güzel yani insanın basası geliyor.

ama bence en güzeli çanakkaledeki; kimse de yok of bomboş uç git.
Çanakkale ve Çeşme otoyolu ne zaman geçsem rüzgardan dayak yedim yengeç gibi yan yan gittim yav motosiklet için hiç keyifli bir güzergah değil bence..

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...140-140'yi geçmeyince güzel de sıkıcı oluyor uyku basıyor, 160'la gidince de çok yakıyor. Bir an önce yol bitsin demeye başlıyorum.
Bende o 120-130'la gidiyorum diye sıkılma diye bir durum yok. (Araba ile bile 130'u geçmeyi sevmiyorum ki? Araba / motor hangi devirde mutlu ise o devirde gitmek beni de mutlu ediyor...) Otobanda 120 ile de gitsen 160 ile de gitsen aynı sıkıcılıkta. Ama 160'la giderken çok daha fazla rüzgar sesi / motor sesi alıyorsun ve çok daha fazla yakıt harcıyorsun o sebeple ben 120-130 ile çok mutlu gidebiliyorum. Anlık yakıt göstergen olsaydı sen de bir anda 120-130 ile gitmekten çok mutlu bir insan haline gelirdin emin ol :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bayram tatilinde arabayla TEM otoyolu edirne - istanbul arasını kullandım, eskiden görmezdim, yol kenarında polis otosu gördüm radar ile kontrol yapıyorlardı. Otoyol hız sınırı 130, ben arabada hız sabitleyiciyi 130'a ayarlayıp gidiyordum radar olmasını sorun etmedim ama aynı yolu motorla giderken 140-150 arası gidiyorum. Umarım motorla yakalanmam.

pulsar rs200 motorum var yazın istanbul-izmir yolculugu yapmayi dusunuyorum yapabilir miyim ve nelere dikkat etmeliyim? Ayrica bunun ucreti ne kadar olur gecisler vs. benzin dahil olmadan.
Gayette yaparsın belki biraz sırtın ağrıyabilir malum raceing motor olduğu için kambur duracaksın yaklaşık 500 km .Eskihisar-Topçular feribotu ile yalovaya geçip altınovadan otobana gireceksin batı bursadan çıkıp susurluk manisa vs derken izmirdesin :)

Son gittiğim gezide inegöl'den yalovaya kadar yağmura yakalandım .En düşük hızım 130 'du .Ceza filan gelmedi eve .

Bayram tatilinde arabayla TEM otoyolu edirne - istanbul arasını kullandım, eskiden görmezdim, yol kenarında polis otosu gördüm radar ile kontrol yapıyorlardı. Otoyol hız sınırı 130, ben arabada hız sabitleyiciyi 130'a ayarlayıp gidiyordum radar olmasını sorun etmedim ama aynı yolu motorla giderken 140-150 arası gidiyorum. Umarım motorla yakalanmam.
Yol kenarındaki radar öndeki plakayı okuyor yani eve hediyesi gelmez de otoyolda görmedim ama devlet yollarında 1-2 km sonra uygulama noktası oluyor , hız sınırını aşan motoru ihbar edip gel sağa diyebiliyorlar..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yol kenarındaki radar öndeki plakayı okuyor yani eve hediyesi gelmez de otoyolda görmedim ama devlet yollarında 1-2 km sonra uygulama noktası oluyor , hız sınırını aşan motoru ihbar edip gel sağa diyebiliyorlar..
işte benim istanbulda işim olduğu için gidecek olursam buradan TEM otoyolundan basıp gidiyorum, orada ilk defa radar gördüm. önden foto çekiyorsa iyi. :)
Yarın yine lastik değiştirme işi için istanbula gideceğim, 170km yol, 15dk kahve-sigara molası veririm silivri yakınlarındaki park alanında devam ederim, toplamda 2 saatte giderim diye planlıyorum. niyetim 6500 devri geçmeden sakin sürmek bu sefer.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Yatay ve Geri Zekalı Radar yapmışlar. Sizler yine de tikkatli olun!

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Otoban kullanımında sabah saatlerinde bazen İzmir'den Balıkesir'e kadar sis olabiliyor, ona dikkat etmek lazım. Güzergah çok rüzgarlı, mutlaka kulak tıkacı kullan. Bursa'ya girdiğinde dikkatli ol, çok kötü araba kullanıyorlar. Tünellerde 80'i geçme ve en sağ şeridi kullan, Eds bazen ceza kesiyor, 80 ile orta ya da solda olursan da seni biçerler. Ben İzmir'den full depo çıktığımda ilk molamı Yasa'da veriyorum, orada bir yemek yedikten sonra yola çıkıp 10-15 km sonra Mustafakemalpaşa Shell'de depoyu tekrar fulleyip İstanbul'a varıyorum. İstanbul'da yaşayan kız arkadaşım vesilesiyle çok sık kullandığım bir rotadır. Genelde Cuma akşam üstü İzmir'den yola çıkar, dönüşü de Pazartesi sabah 4 gibi İstanbul'dan yola çıkarak tamamlarım. Gece sürüşü yapacaksan da mutlaka fosforlu sarı ve reflektörlü yeleğin yanında olsun.

Motosikleti
Ns200 15"
Otoban kullanımında sabah saatlerinde bazen İzmir'den Balıkesir'e kadar sis olabiliyor, ona dikkat etmek lazım. Güzergah çok rüzgarlı, mutlaka kulak tıkacı kullan. Bursa'ya girdiğinde dikkatli ol, çok kötü araba kullanıyorlar. Tünellerde 80'i geçme ve en sağ şeridi kullan, Eds bazen ceza kesiyor, 80 ile orta ya da solda olursan da seni biçerler. Ben İzmir'den full depo çıktığımda ilk molamı Yasa'da veriyorum, orada bir yemek yedikten sonra yola çıkıp 10-15 km sonra Mustafakemalpaşa Shell'de depoyu tekrar fulleyip İstanbul'a varıyorum. İstanbul'da yaşayan kız arkadaşım vesilesiyle çok sık kullandığım bir rotadır. Genelde Cuma akşam üstü İzmir'den yola çıkar, dönüşü de Pazartesi sabah 4 gibi İstanbul'dan yola çıkarak tamamlarım. Gece sürüşü yapacaksan da mutlaka fosforlu sarı ve reflektörlü yeleğin yanında olsun.
Bursa'dan İstanbul'a gittiğimde İstanbul'da trafikte daha rahat ediyorum, Bursa maalesef trafik konusunda geride biraz. Şerit değiştiricem sinyal veriyorum beni geçmek yerine yavaşlayıp yavaş yavaş geçenler dolu burada.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar