ZX-4RR mı CBR 650 R mı almalıyım ?

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Tabii ki katılmayabilirsin ama ben de bunun aksini düşündürtecek 2-3 tane insan zor tanıdım bu kadar yılda. Sorunca herkes "bileğine hakim", "kendisini biliyor", "apaçi değil" falan filan.

Bu sıfatları barındırsa dahi, yani sürmek var sürmek var. Ben bir motosikletin üzerine binip A noktasından B noktasına gidebilmeyi motosikleti kullanabilmek olarak görmüyorum. O yüzden böyle kısa süreli deneyimlerle büyük motor kategorisine geçmeyi doğru bulmuyorum.

ZX4RR da zaten olmaz aslında, ama yine biraz aha devre muhtaç bir arkadaş olduğu için belki belki bir çıtır ikisi arasından daha OK diyebilirim - yoksa birisi gelip bana dümdüz bunlardan sonra ZX4RR dese ona da olmaz derim.

Tabi, herkesin kendi düşüncesi bu konuda hem fikiriz zaten.
Tecrübede gerekli tabi, fakat alsın 650r ile tecrübeler edinsin, o motoru çözsün, eline de hakim olmayı öğrensin.
Zaten yukarıda onuştuğumuz sıfatları barındırmıyor ise 125cc2lik motorlada arabanın altına girer :(

Deneyimin önemini tabii ki yadsımıyorum ama tek başına fazla yol yapmanın pek bir getirisi olduğunu da düşünmüyorum. Motosiklete ve tepkilerine alışmak için önemli ama. Bu da öyle binlerce km yapmayı gerektirmiyor.
Honda Gelişim Merkezinde eğitim alırken, binlerce km yapmış adamların nasıl da elinin ayağının dolaştığını biliyorum. Dolayısı ile yol yapmak önemli ama o yolu nasıl yaptığın daha önemli.

Tabii burada her şeyi pistte hız yapmaya, sektör geçmeye, SS sürmeye bağlayan zihinler için süreç farklı ilerleyebilir. Ben klişelerle problemliyim biraz...
hocam yol yapmaktan kastım dümdüz otobanda binlerce km yol yapmak değil zaten. bahsettiğim gibi sürekli kullandığın yoldaki farklı şartlarda vereceğin farklı tepkileri görmek adına fazlaca km yapmak gereklidir diyorum.

Motosikleti
cbf 150
Zx4rr daki süspansiyonları gördünmü? 650 r ile karşılaştırmak bile komik. Biri racetrack için hazırlanmış diğeri yol. Zx 4 rr hem yolda kullanırsın hemde pistte. herşey beygir değil. aralarında zaten 10 beygir fark var yok.

Bence konu biraz da bileğine hakim olmakla alakalı değil mi sizce de? Şuan ortalama üstü motosikletlerin hepsinde modlar,çekiş kontroller,absler vs mevcut. Şuan herhangi bir 250 cc makine ortalama 160-170 yapıyor. Bu hızlar da ölmek için gayet yeterli hızlar. Ben biraz eğitimle üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum. Artık 30 yaşına da geldim hemen hemen r25'e binmek istemiyorum 😅

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bileğe hakim olmak güzel bir şey ama bir de bunun frenleyebilmek, dönebilmek, konumlanmayı bilebilmek, engelden kaçabilmek gibi olmazsa olmazları var. Modlar da iyidir, güzeldir ama tek başına yeterli değildir. Gaz kolunu hassas bir şekilde açıp kapayabilen biri bile yukarıda saydığım diğer gerekliliklerden yoksunsa bir yerlerde kaza yapması çok olasıdır.

Kullandığın motorun, arabanın güzel sesinin olması sürüş zevkini çok artırıyor. Benim motor cp2 bloklu. Orijinal egzozla hiç ses çıkmıyor. arkadaşımın cp3 bloklu motorunu kullandığımda, daha yavaş bile kullansam sırf verdiği sesten dolayı daha çok zevk alıyorum. O da orijinal egzozlu ama onun sesi daha bi güzel çıkıyor.
Abi katalizör çıkışından boruyu kestirip çıkışı az biraz genişlettiriyorsun, daha sonra 44mm boru kaynaklattırıp üstüne de kapağı geri takıyorsun, bir daha da egzoz konusunu ne düşünüyorsun ne üzülüyorsun :)

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Abi katalizör çıkışından boruyu kestirip çıkışı az biraz genişlettiriyorsun, daha sonra 44mm boru kaynaklattırıp üstüne de kapağı geri takıyorsun, bir daha da egzoz konusunu ne düşünüyorsun ne üzülüyorsun :)
Şöyle bir çözüm düşünülebilir.

Şuan ortalama üstü motosikletlerin hepsinde modlar,çekiş kontroller,absler vs mevcut.

Daha tek bir istisnasını görmediğim ender durumlardan biri, belki tek.
Elektroniklere güvenen bir gün mutlaka patlıyor.

Hiç bir TCS sistemi biniciye gazı doğru çevirmeyi öğretemez. Hiç bir ABS ve eklentisi de kötü freni iyi frene dönüştürmez.
auto-pilot var diye gidip A320 uçurmaya kalkıyor muyuz? :)

Motosikleti
Çin Malı Skuter
vallahi ben erken geçilmesinin bi problem olmadığını düşünenlerdenim benim de toplam tecrübem 15bin km civarı bu ay tuareg almayı düşünüyorum tuareg olmasının sebebi de elektronik gaz kolu olması sürüş modları gaz hassasiyetini ayarlayabilmek ki ben o kilometrenin yarısını uzun yolda yarısını performans sürüşleri için yapmışımdır ona rağmen hala kendime güvenmiyorum 2bin km vitesli motosiklet hele hele supersport makinelere hakim olabilmek için mümkün değil
Katiliyorum. Cg suren birine zx4 ver, kafaya alir. En basta gaz tepkisi vb. ayni degil. Cg surer gibi gaz acacak, hop kafaya. Sonra motosiklet kotu. Benim de 250cc 10 bin kilometrem var, 4 yil gibi bir surede yaptim, %90i da sehir icinde ve performans surusu seklinde. Bende hala 650R/F dusunurken bi 5-6 sefer dusunuyorum, acaba kafama alir miyim diye. 2 teker sakaya gelmiyor. Cc arttikca gaz ve fren tepkisi cok degisiyor, o yuzden cok riskli bence 2 bin kmden sonra boyle bi motosiklet.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
hocam yol yapmaktan kastım dümdüz otobanda binlerce km yol yapmak değil zaten. bahsettiğim gibi sürekli kullandığın yoldaki farklı şartlarda vereceğin farklı tepkileri görmek adına fazlaca km yapmak gereklidir diyorum.
Sürekli kullandığın yolda yaptığın km'nin faydası, eğitimle edinilen yetkinliklerin farklı yollarda, farklı şartlarda tecrübe edilmesiyle elde edilen faydanın yanında yok hükmündedir diyorum aslında.

Bu dediğim, senin söylediğin faydayı yok saymıyor, yanlış anlama. Sadece ikisi arasındaki farkı dile getiriyorum. Durduk yere tartışma çıkmasın. Zaten şurada kaç Hornetçiyiz :)

Sürekli kullandığın yolda yaptığın km'nin faydası, eğitimle edinilen yetkinliklerin farklı yollarda, farklı şartlarda tecrübe edilmesiyle elde edilen faydanın yanında yok hükmündedir diyorum aslında.

Bu dediğim, senin söylediğin faydayı yok saymıyor, yanlış anlama. Sadece ikisi arasındaki farkı dile getiriyorum. Durduk yere tartışma çıkmasın. Zaten şurada kaç Hornetçiyiz :)
hocam tartışmak iyidir, tartışma diyince sürekli kavga dövüş geliyor çoğunun aklına ancak öyle değil, karşılıkl fikir beyan etmek, bi konu üzerine kafa yormaktır tartışma ve iki tarafı da geliştirir.
yapılan hiçbir km nin faydasını yok hükmünde sayamayız bence. bugün yapacağın 5 km yol bile sana bişiler katabilir.

Daha tek bir istisnasını görmediğim ender durumlardan biri, belki tek.
Elektroniklere güvenen bir gün mutlaka patlıyor.

Hiç bir TCS sistemi biniciye gazı doğru çevirmeyi öğretemez. Hiç bir ABS ve eklentisi de kötü freni iyi frene dönüştürmez.
auto-pilot var diye gidip A320 uçurmaya kalkıyor muyuz? :)
Allah korusun yahu, bir önceki motosikletimde vardı cok rahat etmiştim o sebeple dedim. Fikirleriniz benim için çok önemli,şuan bir süreliğine askıya aldım 4 silindir işini 😅 bu yaz temiz bi 500 cc çift silindir motosiklet bulup en az 4-5 bin km tecrübe edileceğim. Seneye yeni motorum diye başlık açarım nasip olursa 🥲

Motosikleti
DUKE 250
ee ben pedallı mopedden (peugeot star 103) direkt zx6 ya geçtim, benim halim ne olacak :)
kendine hakim olan, ortalama iq üzeri, biraz trafik bilgisi olan herkez istediği cc de makina kullanabilir bence.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ee ben pedallı mopedden (peugeot star 103) direkt zx6 ya geçtim, benim halim ne olacak :)
kendine hakim olan, ortalama iq üzeri, biraz trafik bilgisi olan herkez istediği cc de makina kullanabilir bence.
bu işin seviyeleri var kendine hakim olan adam merdiveni adım adım çıkar kendine hakim olamayansa 3 4 basamak atlayarak mopedden zx6ya atlar

Allah korusun yahu, bir önceki motosikletimde vardı cok rahat etmiştim o sebeple dedim. Fikirleriniz benim için çok önemli,şuan bir süreliğine askıya aldım 4 silindir işini 😅 bu yaz temiz bi 500 cc çift silindir motosiklet bulup en az 4-5 bin km tecrübe edileceğim. Seneye yeni motorum diye başlık açarım nasip olursa 🥲

Allah koruyorsa ona göre sürücem bak kesin bilgi mi? :)

Konu silindir de değil, 4-5-x km de değil esasen. Tamamen motosikletin davranış biçimi özellikle ve gücüne alışmak. Yoksa 600cc dört silindirli motorların 600-700cc iki silindirli rakiplerini kullanmak daha zordur genelde dört silindirden.

Benim söylemek istediğim bir motosikletin kullanılabilmesi için yeri geldiğinde gazı sonuna kadar çevirebilmek, motorun kapasitesi kadar freni yapabilmek, engelden boktan püsürden kaçmak gerektiğinde nasıl hakim olunacağı bilinmeyen bir durumda kalmamak. Yoksa yani daha önce de çokça yazdım, Panigale ile başlayan insanlla tanıştım ben, en son hayattaydı.
Deneyimin de km ile doğrudan bir ilgisi yok. 3-5bin km'nin bir anlam ifade etmeyebileceğini söylemek için belirtiyoruz bunu. Yoksa 20bin km yapınca veya 50bin km yapılınca çok iyi olunur gibi bir denklem de yok ortada.

Uzun lafın telgrafı, o 250SR'la it gibi dönebiliyorsan git ZX4RR al, yoksa alma. :) Belli ki spor motosiklet seviyorsun, yollardaki sürü sepet supersport kullanıcısı gibi emanet gezme. Maalesef motorla A'dan B'ye varabilen sürdüğünü sanıyor, sonra birer istatistik oluyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar