- Motosikleti
- Ns200 15"
Adının hakkını veriyor Kawasaki, adı üstünde ağır sanayi.kawasaki 400'lük motor yapmış; ama 1000'lik makina ağırlığında. sırf bu sebepten bile almam ben olsam.
Adının hakkını veriyor Kawasaki, adı üstünde ağır sanayi.kawasaki 400'lük motor yapmış; ama 1000'lik makina ağırlığında. sırf bu sebepten bile almam ben olsam.
Tam bu videoyu paylaşmaya gelmiştim ki siz benden önce davranmışsınız.2025 CBR 650 R için pek iyi şeyler söylememiş...
Üretim hatası olma ihtimali tabii ki yüksek ama pek hoş olmamış hakikaten.
söylediği çoğu şey ıvır zıvır, pegte vida unutulması, yok 15 saniye marş almaması falan, ancak tek büyük sıkıntı yolda arıza verip 2 silindire geçmesi söylenebilir. onunla ilgili de binlerce arasında bi tane denk gelmiş olabilir. vitesi aşağı atamaması e-clutchtan değil de quickshifterdan kaynaklı gibi. bi motorda kronik arızadan söz edebilmek için 1000 tane motorun 200-300 ünde benzer sorunların çıkması gerekli.2025 CBR 650 R için pek iyi şeyler söylememiş...
Üretim hatası olma ihtimali tabii ki yüksek ama pek hoş olmamış hakikaten.
Sanmıyorum...
10bin km'yi bulmayan ve 150-250cc motosikletleri içeren bir tecrübe ile CBR 650R almamalısın.
ZX4RR da tartışmaya açık olur ama 650R no no.
vallahi ben erken geçilmesinin bi problem olmadığını düşünenlerdenim benim de toplam tecrübem 15bin km civarı bu ay tuareg almayı düşünüyorum tuareg olmasının sebebi de elektronik gaz kolu olması sürüş modları gaz hassasiyetini ayarlayabilmek ki ben o kilometrenin yarısını uzun yolda yarısını performans sürüşleri için yapmışımdır ona rağmen hala kendime güvenmiyorum 2bin km vitesli motosiklet hele hele supersport makinelere hakim olabilmek için mümkün değilŞahsen ben bu fikre katılmıyorum. Benim de 250cc ile toplasan 4-5bin tecrübem olmuştur sonrasında Ninja 650'ye geçtim. Eline, başına, totona hakim olduktan sonra gerisi Allah'a emanet zaten
Kendim için söylemiyorum, ama bazı insanlarda yetenek vardır sürer. Benim arakdaşın başlangıç motoru Multistrada V2 idi hiç bir şeyde olmadı.
ZX4-RR'da tehlikeli, 400cc motor 4 silindir 80 beygir. Eline hakim olamadıktan sonra bu motoruda alırsın üstüne![]()
hocam herkes kendine güvenir ayrı konu, ancak şu kadar km yapmadan geçme olayı yıllardır insanların tecrübeleri sonucu ortaya çıkmış bir durum. başlangıçta ben de ne gerek var o kadar km yapmaya diyordum, ancak durum öyle değilmiş. aynı yoldan 30 defa geçip her seferinde farklı tarzda sürüş yapman gerektiğinde (yol durumu, trafik durumu vs) daha iyi anlıyorsun neden bu kadar çok km yapman gerektiğini.Şu kadar km yapmadan şu CC'ye geçme...
Şu kadar CC kullanmadan şu CC'ye geçme...
Şu kadar gezmeden, şu CC'ye geçme...
Diyenlere itibar etmeyiniz...
Motosiklet kullanmak; eğitimle geliştirilen, yetenekle pekiştirilen, yaşama bakışla dizginlenebilen, görgü ile sürdürülebilen bir değerler bütünüdür. Bunları özümsemeyen adamın altında değil motosiklet, bisiklet bile tehlikeli araçtır.
Şahsen ben bu fikre katılmıyorum. Benim de 250cc ile toplasan 4-5bin tecrübem olmuştur sonrasında Ninja 650'ye geçtim. Eline, başına, totona hakim olduktan sonra gerisi Allah'a emanet zaten
Kendim için söylemiyorum, ama bazı insanlarda yetenek vardır sürer. Benim arakdaşın başlangıç motoru Multistrada V2 idi hiç bir şeyde olmadı.
ZX4-RR'da tehlikeli, 400cc motor 4 silindir 80 beygir. Eline hakim olamadıktan sonra bu motoruda alırsın üstüne![]()
Deneyimin önemini tabii ki yadsımıyorum ama tek başına fazla yol yapmanın pek bir getirisi olduğunu da düşünmüyorum. Motosiklete ve tepkilerine alışmak için önemli ama. Bu da öyle binlerce km yapmayı gerektirmiyor.hocam herkes kendine güvenir ayrı konu, ancak şu kadar km yapmadan geçme olayı yıllardır insanların tecrübeleri sonucu ortaya çıkmış bir durum. başlangıçta ben de ne gerek var o kadar km yapmaya diyordum, ancak durum öyle değilmiş. aynı yoldan 30 defa geçip her seferinde farklı tarzda sürüş yapman gerektiğinde (yol durumu, trafik durumu vs) daha iyi anlıyorsun neden bu kadar çok km yapman gerektiğini.
sonuç olarak belirli bir km yapman şart değil, ancak yaparsan daha iyi tecrübelenirsin, motosikletin dinamiklerini ve kendi tepki sürelerini daha iyi tanırsın.