Şalvar diktirmek için rüzgar geçirmez kumaş önerisi

peki şalvarla düşüp kaza yaptık diyelim. Biliyorsun asfalt zımparalar adamı. kemiğe kadar girer o durumda iç organların gözükmesi caizmi ?🤦‍♂️

Motosikleti
Honda Forza
Şimdi benim anlamadığım / idrak edemediğim konu şu.

Peygamberimiz yaptı diye neden her şey sünnet olsun? Mesela o devirde kıyafet şalvardır onu giymiştir. Kot vs vardı da hayır Müslüman şalvar giymeli dediyse eyvallah giyelim. (avret yerini belli etmemek konusuna okeyim bu arada ama o iş kotla olmaz denilmesine katılmıyorum)

Veya misvak sünnet deniliyor. Ya hu colgate vardı da olmaz misvak kullanacağız mı denildi?

Sünnetin şu şekilde olacağına inanıyorum peygamberimiz misafire davranış şekli, camide, toplulukta oturuş şekli vs vs

Ha giyene bunu niye giyiyorsun da demem saygı duyarım. Bu arada alt takımlar konusunda fazlasıyla rahat ettireceği konusuna katılıyorum ama tarzım değil :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
selamın aleyküm hocam. Hız sınırı meselesini sordum. Hız sınırını geçmenin ve bu durumda allah muhafaza ölmenin intihar olmayacağını söyledi
Koruma kullanmadığınız için kendini yaralama kısmını sormamışsınız sanırım?

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Skinny kot giyerekte sünnet olmaz. İnsan birazda orta yolu bulmalı. Ç.ü, d..ğı ortada gezen adamda çok. Bu dar giymenin nüfus üstünde etkisi çok bence.

Motosikleti
RKS TNT 202
Cümleten selamın aleyküm cemaati müslimin ! :)

şimdi meselelerin cevabını aldım yazıyorum.

Bir şeyin sünnet olmasının sebepleri var.

Efendimiz aleyhisselamın tavsiyeleri

yaptıkları

yanında yapıldığında ses çıkarmadıkları.

Şalvarın bizatihi kendisi değil bol giyinmek sünnettir dedi. Yani bu ister şalvar olur, ister fistan olur, ister afgan takımı olur. Mesela afgan takımının altı dar ama gömlek bol ve uzun olduğu için bu bolluğu ve avreti muhafaza ediyor.

Misvak vs gibi sünnetlere gelince de Efendimiz aleyhisselamın bizzat tavsiyesi olması hasebiyle misvak kullanma sünneti oluyor. Mesela adam dişini fırçalasa dişlerini temizleme sünnetini yerine getirmiş oluyor ama misvak sünnetini yerine getirmiş olmuyor.

Bizzat tavsiye var çünkü.

Diktirme meselesine gelince de adamın bol giyinmesinde mahsur yoktur günahkar olmaz dedi.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Cümleten selamın aleyküm cemaati müslimin ! :)
ve aleykumun selam. Tehvid ehline merak duyuyor ve araştırıyorum. Tövbe edeli çok oldu Dine verdim kendimi. Yani diyeceğim şu ki söyleyeceklerimin maksadı seni susturmak değil;
sana soran arkadaşların 'bazıları' tamamen kendınce akıl eğlendiriyolar senle.
Yoksa öğrenmek isteseler motor forumunda aramazlar cevabı. Sen yoluna bak abim. Kendileri araştırmak isterseler Kuranı Kerimden bakabilirler.

Motosikleti
RKS TNT 202
ve aleykumun selam. Tehvid ehline merak duyuyor ve araştırıyorum. Tövbe edeli çok oldu Dine verdim kendimi. Yani diyeceğim şu ki söyleyeceklerimin maksadı seni susturmak değil;
sana soran arkadaşların 'bazıları' tamamen kendınce akıl eğlendiriyolar senle.
Yoksa öğrenmek isteseler motor forumunda aramazlar cevabı. Sen yoluna bak abim. Kendileri araştırmak isterseler Kuranı Kerimden bakabilirler.

e rasulullah neden geldi o zaman :) biz de baksaydık kuranı kerime ya. Bize birileri vesile oldu biz de olucaz tabi. Ben kimsenin benle kafa bulduğunu düşünmüyorum ama öyle bi şey varsa da başkası görür istifade eder

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
e rasulullah neden geldi o zaman :) biz de baksaydık kuranı kerime ya. Bize birileri vesile oldu biz de olucaz tabi. Ben kimsenin benle kafa bulduğunu düşünmüyorum ama öyle bi şey varsa da başkası görür istifade eder
Mesale ben ziyadesiyle istifade ettim.
Şalvarın içine don giyildiğini düşünüyordum.
Meğerse takım taklavat içerde halay çekiyormuş.

Motosikleti
RKS TNT 202
Mesale ben ziyadesiyle istifade ettim.
Şalvarın içine don giyildiğini düşünüyordum.
Meğerse takım taklavat içerde halay çekiyormuş.

ben bir şey giymiyoruz demedim ki. Google şeriat donu yazın çıkar giydiğimiz iç çamaşırı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu konularda zaten hemfikiriz, hayriyeten tabiki vesile olucaz .
Ben sadece seni düşündüğüm için söylüyorum üstadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar