Bu motor alınır mı ?

Motosikleti
FAZER 8
Hocam ince eleyip sık dokuman lazım. Çok düşük kilometrede değil. Sahibi 2bin km kuryelikte kullandım diyor ama ne kadar doğru yada ne kadar düzgün kullanıldı. Çin malı motosikletlerde hiç bir şey olmasa bile bir şey illa oluyor.

Hevesini kırmaya çalışmıyorum ama aldıktan sonra "Ulan 3-5 daha verseydim de 20bin kmdeki şu falanca japonu alsaydım" deme diye küçük bir anekdot bırakıyorum. Umarım hayırlı olur ve bir ömür istediğin motora binersin.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Hocam ince eleyip sık dokuman lazım. Çok düşük kilometrede değil. Sahibi 2bin km kuryelikte kullandım diyor ama ne kadar doğru yada ne kadar düzgün kullanıldı. Çin malı motosikletlerde hiç bir şey olmasa bile bir şey illa oluyor.

Hevesini kırmaya çalışmıyorum ama aldıktan sonra "Ulan 3-5 daha verseydim de 20bin kmdeki şu falanca japonu alsaydım" deme diye küçük bir anekdot bırakıyorum. Umarım hayırlı olur ve bir ömür istediğin motora binersin.
Jupiter çin değil ki

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
Km yuksek birde kuryede kullandım diyor. Ben olsam almam dostum

Motosikleti
FAZER 8
Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Merhabalar aşağıdaki motoru almayı düşünüyorum. Motoru dün gittim gördüm bir sıkıntısı gözükmüyordu. Akşamda ustaya göstereceğim sizce bu motor alınır mı bu fiyata ?

10 bin fark için, 2. el pakette kullanılmış, yan yatmış motor almak akıl alır bir mantık değil hocam, ayrıca 2 el değiştirmiş alet, japon mu bu sağlamlığına güvenilip alınsın?

o 10 lirayı kredi çekin, 2 ay fazladan ödeyin ama kafanız rahat olsun en azından.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Koruma demirsiz devrilmiş, belki sürüklenmiş. Sol manette yamulma belli oluyor. Yürüyen aksam önemli tabi, bir motorcuya baktırmak lazım.

Sıfırı bu sene başında 70 bine satılan motoru 12k kmde kazalı olarak 50'ye almazdım şahsen.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
10 bin fark için, 2. el pakette kullanılmış, yan yatmış motor almak akıl alır bir mantık değil hocam, ayrıca 2 el değiştirmiş alet, japon mu bu sağlamlığına güvenilip alınsın?

o 10 lirayı kredi çekin, 2 ay fazladan ödeyin ama kafanız rahat olsun en azından.
Ne öneriyorsunuz peki? Hangi motoru almak mantıklı

Motosikleti
Ne öneriyorsunuz peki? Hangi motoru almak mantıklı
Birkaç temel soruya cevap verirseniz, naçizane öneride bulunabilirim;
  1. Bütçeniz nedir?
  2. Ne amaçla motoru kullanacaksınız (evden işe işten eveyse ev iş arası nedir)?
  3. motosiklet tecrübeniz nedir? kaç km tecrübeye sahipsiniz?
  4. kaç kişi kullanacaksınız ? (artçılı / artçısız)
  5. motosikletten beklentiniz nedir? (az yakması mı? sorunsuzluğu mu? yürümesi mi? vs.)

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Birazcık indirmeye çalışcam. Belki 40 45 arası birşey
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Birkaç temel soruya cevap verirseniz, naçizane öneride bulunabilirim;
  1. Bütçeniz nedir?
  2. Ne amaçla motoru kullanacaksınız (evden işe işten eveyse ev iş arası nedir)?
  3. motosiklet tecrübeniz nedir? kaç km tecrübeye sahipsiniz?
  4. kaç kişi kullanacaksınız ? (artçılı / artçısız)
  5. motosikletten beklentiniz nedir? (az yakması mı? sorunsuzluğu mu? yürümesi mi? vs.)
1)Bütçe kredi kartına taksit ile max 80 90k.
2)Evim okmeydanında iş yeriö ise istoçta. Yani otoyoldan giidp geleceğim.
3) Motorsiklet tecrübem yurt dışında var. Vietnam, Endonezya, Tayvan gibi ülkelerde tecrübem var. Endonezyada 3 haftalık, tayvanda 10 günlük tur yapmıştım. Scootera çok hakimim.
4)Genelde işe giderken tek. Fakat haftasonları artçı olacak. Ekstrada belki çadır ve kamp malzemeleri.
5) Tek beklentim sorun çıkarmaması. Yakması sorun değil

Motosikleti
Birazcık indirmeye çalışcam. Belki 40 45 arası birşey

1)Bütçe kredi kartına taksit ile max 80 90k.
2)Evim okmeydanında iş yeriö ise istoçta. Yani otoyoldan giidp geleceğim.
3) Motorsiklet tecrübem yurt dışında var. Vietnam, Endonezya, Tayvan gibi ülkelerde tecrübem var. Endonezyada 3 haftalık, tayvanda 10 günlük tur yapmıştım. Scootera çok hakimim.
4)Genelde işe giderken tek. Fakat haftasonları artçı olacak. Ekstrada belki çadır ve kamp malzemeleri.
5) Tek beklentim sorun çıkarmaması. Yakması sorun değil
Dürüst bir cevap yazmaya özen göstereceğim o halde size. Hocam o bütçelere kamp yapacak eli yüzü düzgün ve bilhasssa sorunsuz motor bulmak deveye hendek atlatmak kadar zor maalesef.

Realist olarak bu bütçelerdeki motorların taleplerinizi ne kadar karşılayabileceğini ifade edeyim, siz tercihinizi yapın.
  1. İşe gidip gelmelik (bahsettiğiniz yol yaklaşık 15 km) 125 CC scooter yeterli olacaktır. Tarz olarak scooter'da ısrarcı değilseniz 2.el Honda / Yamaha alternatiflerine bakabilirsiniz. 0 motosiklet olarak bütçe çok kısıtlı olduğundan ancak Çin menşeili ancak birkaç önerim olabilir:
    1. Kuba:
      1. kompakt: https://www.kubamotor.com.tr/model/brilliant-125-pro-x
      2. daha kaslı: https://www.kubamotor.com.tr/model/chia125
      3. en kaslı :) https://www.kubamotor.com.tr/model/arome-125-pro
    2. Mondial:
      1. kompakt: https://www.mondialmotor.com.tr/model/lavinia-pro
      2. tam bir klasik: https://www.mondialmotor.com.tr/model/road-boy
  2. Ev / işyeri arası otobana çıkıyorsunuz 125 cc bile zayıf kalabiliyor. Naçizane Çin'li sıfır almak dışında 2. el japonlara şans vermenin de iyi bir alternatif olacağı kanısındayım. Zaten tecrübeniz de az olsa varmış, sorunsuzluğu ile bilinen CB125F / PCX / Nmax 'lerin 2017-2018 modellerine yönelebilirsiniz. Sorunsuzluk aradığınızı söylediğiniz için Japon öneriyorum.
  3. Artçı konusunda kötü haberlerim var, zira scooter'lar güç kaybı konusunda en verimsiz motosiklet türüne sahipler. 125 lik scooterlar rampada 40-50 km ye düşmekte, bu da artçı + çadır malzemeleri ile yolu eziyete dönüştürecek gerekçeler. Tabii maxi-scooter (bu elbette bütçeyi 150-200 bin bandına çıkarmanız anlamına geliyor) yani 250CC üstü araçlar ile eğlenceli hale getirilebilir. Ancak bütçeniz yoksa şimdilik bu beklentinizi askıya alabilirsiniz.
  4. Sorunsuzluk diyince akla elbette Japon araçlar gelmekte, o yüzden bu kriter sizin için çok önemliyse Japon 2. el sizin için en doğru seçenek olacaktır.

Motosikleti
Ns200 15"
12.500 Kilometre bana görede az, burda bakım kriteri çok önemli. Jüpiterle 55.000 kilometre civarı kuryelik yapıp problem yaşamayanıda gördüm. Evet Japon motosikletler dayanıklıdır ama onlarada gerekli bakımlar yapılmazsa veya yapılsa dahi dandik parça takılıyorsa Japon almanında bir kıymeti yok.

İlandaki motosikleti 40-45.000 arasına alınırsa mantıklı olabilir...

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Çok teşekkür ederim bilgiler için. Peki japon ne öneriyorsunuz 2. el olarak. Km yüksek japon alınır mı ? Alınırsa kaç km olmalı ? Endonezyada ben yaklaşık 3000m yamaha xride 2014 kullanmıştım 2023 yılında. Yaşına göre iyiydi ama torku çok düşük gelmişti. Her ne kadar Türkiyede yoksada diğer yamaha modellerde de böyle sorun yaşar mıyım sizce ?

hocam boşver japonu falan. 40 bin civarına 12 binde tvs jupiter gayet ekonomik güzel bir çözüm olur. bakımlarını kontrol edin bayiden. sıkıntı yoksa alın gitsin.

gideceksiniz japonya'nın çin'i işgal ettiği dönemden kalma diolara falan 80-100 bin isteyecekler. burada japon al vs diyenler de geveleyip duruyor dikkat ederseniz. boşverin onları.

Motosikleti
Forza 250
Motorun kmsinde ne var hocam bir yılda o km gayet makul,napsın süs olarak mı kullansın.Ben xmaxı alalı 2 ay oldu 3k km yol yaptım diğer motorlarıda sayarsam 2 ayda 5k km yolum var 🤣

o paraya sıfır mondial 125 var.. ikinci el motor almak ve o kilometrede üstelik.. Motor daha 1 yaşında ve yaptığı km meydanda. Yarın kafanı duvarlara vurursun.
Mondialı bırak herhangi bir en kötü çinli al bundan on kat iyidir.

Kİ TVS,mondialı 5e katlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar