Güncel uygun fiyatlı uzun yol motoru

Spontini'de Yemeksepeti çantası artçı selesine kadar geliyor ve uzun yolda sırtımı yaslayıp gidiyorum, sahil kenarında öyle sakin sakin gitmek keyifli olmuyor değil. :)
Uzun yolda yalnızsam arka selenin üstüne kamp malzemelerini , mat , çanta vs sırtımı yaslayacak şekilde istifliyorum , hakkatten rahatlatıyor yaslanmak ama orda hafif bir hatunun oturmasını tercih ederim 🤣

Motosikleti
D400
Zaten uygun fiyatlı diye açmış konuyu. Bütçe o civarlarda olmalı. 350 binlere çıkınca Tracer 700 bulunuyor temiz. 200 civarına CB250R da olur ama çok uzun yol olmaz gibi.

cb250r yoracaktır bence de olmaz. bütçe bu civarda ise zaten tek alternatif gibi birşey (eksi model istemiyor ise)

mt25 ile uzun yol nasıl olur acaba merak ettım :D

Hocam gözünü seveyim bu anlattığın hikaye keyifli bir uzun yol hikayesi mi sence? Conta patlatmış, gaz teli kopmuş, çekiciyle uğraşmışsın. Bir insan uzun yola çıkınca niye bunları göze alsın? Ben çekiciyle uğraşacaksam, bi dünya masraf edeceksem ne anlamı kaldı gezip görmenin. Gezmek dediğin şey kafa tatilidir, insanın ruhunu besler deneyim kazandırır. Yolda çekiciyle uğraşmanın neresi kafa tatili?

Güzellemeyelim böyle şeyleri gözünüzü seveyim. 50cc'yle 125cc'yle uzun yol falan yapılmaz, bir kere en başında güvenli değil. Bu motorların üretim amacı bile "commuting" yani şehir içi işe gidip gelme, sağa sola gidip gelme eylemi.

Adamlar sırf gezi için bir sınıf bile üretmiş bknz. "Touring, Sport Touring". Sen şimdi yolda beline vuran ağrıdan, sürekli kamyonlar tarafından sollanıp pür dikkat riskli bir şekilde 500km yolu gitmekten memnun musun yani? Yolda bozulan motorun için yanında bir ton alet edevat taşımaktan, gerekirse motoru dağıtıp tekrar toplamaktan memnun musun? Yapmayın allah aşkına bir de bunu insanlara güzelliyorsunuz.

Al kardeşim +400cc çift silindir bir motosiklet, güzel güzel kafan rahat yap yolunu. Yok hızım düşükmüş, yok motor redline'da 80 gidiyormuş sollanıyormuşum ne gerek var böyle şeyleri düşünmeye? Ha maddi durumun yetmiyordur ama illa yapmak istiyorsundur orası ayrı. Ama gelip tehlikelerini güzelleyemezsin yok öyle bir kafa.
Hocam bu Gsli eğitmen abiler gibi konuşmanız çok mantıksız olmuş.Ki benim anlattığım durumda güzelleme vb yok siz kendi kafanızdan güzelleme diye bir sey çıkarmış olur olmadık örnekler vermissiniz.Benim anlattığım örnek uzun yola çıkmak isteyen her türlü çıkıyor ki 50 cc -125cc ile uzun yol yapılmaz gibide kesin hüküm vermişsiniz.Yeri geliyor bisikletle yaptığımız yolları o büyük motorları ile yapamayan nice insan oluyor.Bir sizin yaptığınız doğruymus bizler temelli yanlış*TEHLİKELİ* seyler yapıyormusuz gibi de bir havaya girmişsiniz.Adamlar sırf bunun için motor üretmiş falan.
Siz istediğiniz şekilde yapın biz size gelip yok sizin yaptığınızda motor sürmek mi,öyle keyfimi çıkar motorun felan diye ahkam kesmiyoruz.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
uygun bütçe denildiğinde en ucuz seçenek söylenir. 400cc olarak dominar var ve 7 bin devirde 130 gibi hızlarda sabit gidebilir. o devirde titreşim ben hissetmiyorum.

4 bin devirin altındayken ve üzerindeyken titreşim hissedilmiyor pek.. yani üst devirlerde titremiyor diyebilirim.. bu titreşimlerin frekansı her devirde farklı işlediği için aslında titreşimden rahatsız olanlar bunu da belirtse daha iyi olur..

mesela benim dominar 400 de 3500-4000 devir arası öyle bir titriyor ki gidon demirlerini uzun süre tuttuğunuzda eliniz uyuşur o derece... hatta bazen telefon tutucuya telefonu koyarken endişeleniyorum çünkü titreşim telefonda kameraya zarar veriyor diye duydum. acaba ne kadar doğru.

Hocam bu Gsli eğitmen abiler gibi konuşmanız çok mantıksız olmuş.Ki benim anlattığım durumda güzelleme vb yok siz kendi kafanızdan güzelleme diye bir sey çıkarmış olur olmadık örnekler vermissiniz.Benim anlattığım örnek uzun yola çıkmak isteyen her türlü çıkıyor ki 50 cc -125cc ile uzun yol yapılmaz gibide kesin hüküm vermişsiniz.Yeri geliyor bisikletle yaptığımız yolları o büyük motorları ile yapamayan nice insan oluyor.Bir sizin yaptığınız doğruymus bizler temelli yanlış*TEHLİKELİ* seyler yapıyormusuz gibi de bir havaya girmişsiniz.Adamlar sırf bunun için motor üretmiş falan.
Siz istediğiniz şekilde yapın biz size gelip yok sizin yaptığınızda motor sürmek mi,öyle keyfimi çıkar motorun felan diye ahkam kesmiyoruz.
Siz yolda yaşadığınız problemleri çözebilmenizle ve "her koşula rağmen" uzun yol yapabilmenizle böbürlenirken ben "bu problemleri yaşamanın böbürlenecek bir tarafı yok, bunları yaşamak yerine bu amaçla üretilmiş bir Touring alın rahat rahat yolunuzu yapın" dediğimde mi ahkam kesmiş oluyorum? Bırakın allah aşkına.

Tabii ki 50cc ile uzun yol yapılmaz, bir kere en başında kanun size bu motorun otobana çıkamayacağını söylüyor. Hadi bak her şeyi geçtim, siz adam akıllı freni olmayan küçük jantlı ABS'siz bir motorla yola çıkıp bu yolu GÜVENLİ bir şekilde tamamlayabilir misiniz? Otoban da demiyorum bakın, şehir içi yollardan gidin hadi sorun yok.

Ben size diyorum ki bu motorlar bu mesafeler için üretilmemiştir. 1000km yolu pürdikkat, her saniye başka bir tehlike geçirerek gitmek yerine (bknz. kamyonlar tarafından sollanmak, sıkıştırılmak, rampada motor gücünün yetmemesi vs.) gerçekten bu iş için üretilmiş bir sınıf alın. Ha siz ısrarla söylediklerimi bir tarafa atıp ben bu tehlikeleri göze alırım 50cc'yle de uzun yol yaparım diyorsanız keyfiniz bilir. Sonra gelip burda yok GS'ci abiler gibi ahkam kesiyorsunuz demeyin ama.

Siz yolda yaşadığınız problemleri çözebilmenizle ve "her koşula rağmen" uzun yol yapabilmenizle böbürlenirken ben "bu problemleri yaşamanın böbürlenecek bir tarafı yok, bunları yaşamak yerine bu amaçla üretilmiş bir Touring alın rahat rahat yolunuzu yapın" dediğimde mi ahkam kesmiş oluyorum? Bırakın allah aşkına.

Tabii ki 50cc ile uzun yol yapılmaz, bir kere en başında kanun size bu motorun otobana çıkamayacağını söylüyor. Hadi bak her şeyi geçtim, siz adam akıllı freni olmayan küçük jantlı ABS'siz bir motorla yola çıkıp bu yolu GÜVENLİ bir şekilde tamamlayabilir misiniz? Otoban da demiyorum bakın, şehir içi yollardan gidin hadi sorun yok.

Ben size diyorum ki bu motorlar bu mesafeler için üretilmemiştir. 1000km yolu pürdikkat, her saniye başka bir tehlike geçirerek gitmek yerine (bknz. kamyonlar tarafından sollanmak, sıkıştırılmak, rampada motor gücünün yetmemesi vs.) gerçekten bu iş için üretilmiş bir sınıf alın. Ha siz ısrarla söylediklerimi bir tarafa atıp ben bu tehlikeleri göze alırım 50cc'yle de uzun yol yaparım diyorsanız keyfiniz bilir. Sonra gelip burda yok GS'ci abiler gibi ahkam kesiyorsunuz demeyin ama.
Hocam sizde okuduğunu anlamama problemi var galiba.Ben ne böbürlendim ne de sizin gibi kesin hükümlerle konuşuyorum. Tutturmuşsunuz, bunun için üretilmiş motorlar var ondan alın demeye.Sen alabilirsin,durumu olanda alsın kimse bişey demiyor ona zaten.Fakat gelipte kesin hükümlerle yok düşük cc ile yapılmaz yol diyip duruyorsunuz.Siz yapmazsınız olur biter, durumu ona yeten adam onunla yapar tercih meselesi.
İnatla hala kesin hükümler verip kendi bildiğiniz tek doğruymuş gibi davranıyorsunuz.
Yok tehlike,yok motorun gücü yetmemesi sizlerin hazır bahanesi olmuş.Dedigim gibi siz yapmazsınız olur biter fakat gelipte yapan adama siz yanlış yapıyorsunuz olmaz öyle gidin büyük motor alın vb. Laflarınız olmuyor.
Dediğim gibi yeri geliyor bisikletle 1-2 haftalık turlara çıkıyoruz diyorsunuz ya rampada çekmeme felan biz o rampaları yeri geliyor 10 km/h hız ile çıkıyoruz.Bizler bundan mutluyuz,keyif alıyoruz ama gelipte kimseyi yargılamıyor,hükümler vermiyoruz.
Size büyük tur motorunuz ile mutluluklar dilerim.Gezginyörük instagram sayfasını da bir göz atmanızı dilerim 🙃

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
Hadi 50cc geçtim o olmaz evet gerçekten yavaş ama 125cc ile gayet güzel yapılır.Bakınız değerli büyüğümüz İsmet amcamız önce mobiletle türkiye turu sonra yengeyle beraber nordkapp, diger yandan asyada tur atan yörük kardeşimiz. Her motorla uzun yol yapılır, konfor ve hız kişiden kişiye göre değişir. @kamyoncumemo ile daha biz monkey ile nordkapp yapacaz.
Demem o ki herkes kimseye herkezin işine karışamaz😂

Motosikleti
Forza 250
YAPILMAZ kısmına katılmıyorum,sonuçta aynı yolları bisikletle giden 50-60 yaşında insanlar var.Her motorla her yolculuk yapılabileceği kanısındayım,ama tabi bunun sonucunda ortaya çıkan risk,düşük konfor gibi şeyleri göze almak veya almamak kişinin kendi iradesine bağlı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Üstteki arkadaşında dediği gibi biz üst klasman motorlara geçtikce bence birazcık ılımaya başlıyoruz.İlk uzun yolumu ilk motorum olan Nmax155 ile Kaş-İzmir-İstanbul olarak yapmıştım,800 küsür km sürmüştü.Şimdi arkaya dönüp bakınca nmax ile kaş-fethiye arası 110km gidilir mi ya diyorum kendi kendime oysa ki zaten 10katı mesafeyi katetmiştim aynı motorla :) Tamamen insanların konfor algısıyla alakalı bu mevzu,Dio kullanan adamın altına Nmax verirsen ilk 1 ay o motorla dünya turu bile yapabileceğini düşünür

Motosikleti
cbf 150
Hadi 50cc geçtim o olmaz evet gerçekten yavaş ama 125cc ile gayet güzel yapılır.Bakınız değerli büyüğümüz İsmet amcamız önce mobiletle türkiye turu sonra yengeyle beraber nordkapp, diger yandan asyada tur atan yörük kardeşimiz. Her motorla uzun yol yapılır, konfor ve hız kişiden kişiye göre değişir. @kamyoncumemo ile daha biz monkey ile nordkapp yapacaz.
Demem o ki herkes kimseye herkezin işine karışamaz😂
Bana komaz, Edirneye kadar motoru veriyorum zaten taşıma aracına sonrası kolay.Honda monkey en kral motor götüme kuyrukta takarım bana komaz maymundan geldik atalarım ağaç üstündeydi benmi adam oldum motora binince biz maymnuz maymun

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
Bana komaz, Edirneye kadar motoru veriyorum zaten taşıma aracına sonrası kolay.Honda monkey en kral motor götüme kuyrukta takarım bana komaz maymundan geldik atalarım ağaç üstündeydi benmi adam oldum motora binince biz maymnuz maymun
kamyoncu bak benzin depolarını büyütüp mega maymun olacagız unutma 😂😂😂

Tek silindir 150 cc ile de tek silindir 250 cc ile de uzun yol yaptım, çift silindir 650 cc ile de yapmaktayım. 120-130 sabit hızla gidelim dediğimizde 150'lik olan 9-10000 devre de çıksa bu hızı görmüyordu, 250lik olan 7000-7500 devirde bu hızı görüyor, bu devirlerde titreşim artıyor ve sollama anında hızlanmam gerektiğinde makinenin ciğeri bitiyordu. Güç kalmıyordu. Daha yüksek cc ile de orta alt devirlerde bu hıza ulaşıyor, titreşim olmuyor ve de gaz açmam gerektiğinde ayı gibi uzayacak güç oluyordu elimde. Ha her motor her yere gider ama yüksek cc ile bu işler daha rahat.
Ozmn bnm motor la uzun yol yapılır sürekli kafamda olan bir soruydu havaları bekliyorum bi Çanakkale yapucam

Hocam sizde okuduğunu anlamama problemi var galiba.Ben ne böbürlendim ne de sizin gibi kesin hükümlerle konuşuyorum. Tutturmuşsunuz, bunun için üretilmiş motorlar var ondan alın demeye.Sen alabilirsin,durumu olanda alsın kimse bişey demiyor ona zaten.Fakat gelipte kesin hükümlerle yok düşük cc ile yapılmaz yol diyip duruyorsunuz.Siz yapmazsınız olur biter, durumu ona yeten adam onunla yapar tercih meselesi.
İnatla hala kesin hükümler verip kendi bildiğiniz tek doğruymuş gibi davranıyorsunuz.
Yok tehlike,yok motorun gücü yetmemesi sizlerin hazır bahanesi olmuş.Dedigim gibi siz yapmazsınız olur biter fakat gelipte yapan adama siz yanlış yapıyorsunuz olmaz öyle gidin büyük motor alın vb. Laflarınız olmuyor.
Dediğim gibi yeri geliyor bisikletle 1-2 haftalık turlara çıkıyoruz diyorsunuz ya rampada çekmeme felan biz o rampaları yeri geliyor 10 km/h hız ile çıkıyoruz.Bizler bundan mutluyuz,keyif alıyoruz ama gelipte kimseyi yargılamıyor,hükümler vermiyoruz.
Size büyük tur motorunuz ile mutluluklar dilerim.Gezginyörük instagram sayfasını da bir göz atmanızı dilerim 🙃
Peki hocam en haklı sizsiniz, en çok gezen de sizsiniz. Belli ki biz aynı dili konuşmuyoruz. Size bol bol gezmeler dilerim.

Peki hocam en haklı sizsiniz, en çok gezen de sizsiniz. Belli ki biz aynı dili konuşmuyoruz. Size bol bol gezmeler dilerim.
😂😂😂 Şimdi de mesele haklı haksıza döndü.Alemsiniz valla.Sağolun hocam 50cc 2T'sinden tut 900cc makineye kadar hepsiyle gezip insanların yaptıklarına doğru yanlış şeklinde hükümler vermeyerek mutlu mutlu geziyorum.Sizi de memnun edemedik ama o kadarda olsun artık ne yapalım.🙃🙃

F54

neye karar verdiniz uzun yol yapmak için 50 cc mi 125 cc mi
bu kadar küçük cc ile uzun yol yapılmaz yapan var ama gerçekten eziyet ediyorlar kendilerine
uzun yol için en az 25 hp 250 cc bir motor bakın bundan küçüğü ile yollarda rezil olursunuz oo youtube de atıp tutan çakma sosyal medya yanıltıcılarına kulak asmayın pişman olursunuz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar