Dominar 250 bu duman normal mi

Merhaba 3. motorum olarak Bajaj dominar 250d 2021 model motosiklet almayı düşünüyorum sabah motora bakmaya gittiğimde heryeri tertemizdi ama gaz verdiğimde şu şekil duman atıyordu bu normal midir. Motor 10bin kilometrede. Yarın notere gideceğimden servisede gösteremiyorum.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
motoru soğuk iken çalıştırınca beyaz duman atar, bir kaç dakika çalışıp ısındıktan sonra duman atmaz, normal bir şey. arabalarda da oluyor dikkat edersen, özellikle sabah erken saatlerde yeni çalışmış arabalara bak onlarda beyaz duman atar..

peki niye dominar 250? 400 varken niye 250?

motoru soğuk iken çalıştırınca beyaz duman atar, bir kaç dakika çalışıp ısındıktan sonra duman atmaz, normal bir şey. arabalarda da oluyor dikkat edersen, özellikle sabah erken saatlerde yeni çalışmış arabalara bak onlarda beyaz duman atar..

cevabınız için teşekkürler, dominar 400lerin km bu fiyatlarda çok daha yüksek oluyor ve çok deneyimim olmadığından o makine bana güçlü gelir diye düşündüm

Motosikleti
Forza 250

biraz değişik bir soru olmuş son sorduğunuz soru bende şöyle sorayım neden r1300gsa varken d400?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Öyle mi,o zaman neden SpaceX Falcon 1 varken Triumph Rocket 3 Storm ?

Madem bir rocketten bahsediyoruz asdasdg

Madem ki kim daha uzağa işeyecek? Buyur.
s-aad4bba31c2a883b51d5c5cf7799c7fb0749d176.jpg

Motosikleti
Forza 250
Kıssadan hisse herkes bütçesine göre alışveriş yapar,ama donumor 400-250den iyi bu doğru ikisinide 12şer bin km kullandım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Herhalde montajını daha özenerek yapıyorlar,D250de yaşadığım abidik gubidik sorunların hiç birini yaşamadım

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
cevabınız için teşekkürler, dominar 400lerin km bu fiyatlarda çok daha yüksek oluyor ve çok deneyimim olmadığından o makine bana güçlü gelir diye düşündüm
ne güçlüsü kardeşim, basıyorsun gitmiyor motor, hey gidi günler be, gsr600 ile işe gidip gelmek çok zevkliydi, ne çabuk işe geldim diye üzülüyordum.. uzak mesafelerde iş çıkınca seviniyordum yolda daha fazla gideceğim diye..

şimdi motor öldü yatıyor.. dominar 400 ile idare ediyorum parasızlıktan, ama hakkını yemeyelim ben tipini çok sevdim, 2023 model dominar 400 ug çok yakışıklı olmuş, aksesuarlar ile beraber biraz gösterişli ve biraz da heybetli duruyor motor.

şu amortisör borularına baksana, bacağım kalınlığında, biraz sertler, nasıl yumuşatırım onu düşünüyorum.
kgbr4wc.jpg

edit: geçen hafta yağ değişimi yaptım da bir şey fark ettim, yağ filtresinin kapağını söktüm ve kapağın arkasında KTM yazıyor, neden?

Motosikleti
Ns200 15"
, biraz sertler, nasıl yumuşatırım onu düşünüyorum.
kgbr4wc.jpg

edit: geçen hafta yağ değişimi yaptım da bir şey fark ettim, yağ filtresinin kapağını söktüm ve kapağın arkasında KTM yazıyor, neden?
Amortisörleri yumuşatmak için yağ seçimini ve yayları değiştirmek gerektirir, bu işle uğraşana kadar yumuşak amortisörlü motosiklet almak daha karlı.

Ns serilerindede yağ kapağında KTM ibaresi vardır, KTM karterlerindede Bajaj ibaresi. 390 Olan serilere kadar Hindistan’da üretiliyor haliyle çıkan sarf malzemeleride Bajaj ile kullanılanlar aynı marka çıkıyor.

390 Serisine kadar Hindistan (Bajaj)
790 Serisi Çin (Cf moto)
1390 Serisine kadarda kendi fabrikası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar