Şalvar diktirmek için rüzgar geçirmez kumaş önerisi

Motosikleti
RKS TNT 202
Cümleten selamın aleyküm,

Rüzgar geçirmez kumaşların türü nedir? Hazır tekstil ürünü kullanamayacağım çünkü henüz rüzgar geçirmeyen bir şalvarın üretildiğini düşünmüyorum :) Bazı kumaşlar gördüm nette ancak benim aradığım hem rüzgar geçirmeyecek hem de havasız bırakıp beni bunaltmayacak. Böyle bir kumaşla motosikletimi sürerken giyebileceğim bir şalvar diktireceğim. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler..

Motosikleti
DUKE 250
içine deri tayt giy. rüzgardan korur, takımlara zarar vermez.

Merhaba,
Uzun süredir tekstil sektöründeyim giyimlik kumaşlarda rüzgar geçirmezlik ya da su geçirmezlik gibi özellikler eklendiğinde konu teknik tekstile girer ve teknik tekstildeki ürünler biraz daha pahalı olur, piyasada bulacağınız kumaşların hepsi rüzgarı rahatlıkla geçireceklerdir belki sizin işinizi görebilecek kumaş türü olarak piyasada paraşüt kumaşı diye bakabilirsiniz, zeytinburnu piyasasında bulunmakta mümkünse ripstop özellikli paraşüt kumaşı olarak araştırmanızı öneririm eğer bulabilirseniz goretex ya da PU katmanlı hazır kumaşlar işinizi gayet iyi görecektir.
temu da denemeniz için uygun bir ürün gözüme çarptı link i bırakıyorum

Motosikleti
RKS TNT 202
Merhaba,
Uzun süredir tekstil sektöründeyim giyimlik kumaşlarda rüzgar geçirmezlik ya da su geçirmezlik gibi özellikler eklendiğinde konu teknik tekstile girer ve teknik tekstildeki ürünler biraz daha pahalı olur, piyasada bulacağınız kumaşların hepsi rüzgarı rahatlıkla geçireceklerdir belki sizin işinizi görebilecek kumaş türü olarak piyasada paraşüt kumaşı diye bakabilirsiniz, zeytinburnu piyasasında bulunmakta mümkünse ripstop özellikli paraşüt kumaşı olarak araştırmanızı öneririm eğer bulabilirseniz goretex ya da PU katmanlı hazır kumaşlar işinizi gayet iyi görecektir.
temu da denemeniz için uygun bir ürün gözüme çarptı link i bırakıyorum

hocam çok teşekkürler cevabınız için, peki bu kumaşları normal dikiş makinaları diker mi

Rüzgar geçirmeyecek ama bunaltmayacak? Yani hava dışarı çıkacak. Hava çıkabiliyorsa içeri de girer, nasıl olacak?

Motosikleti
RKS TNT 202
Rüzgar geçirmeyecek ama bunaltmayacak? Yani hava dışarı çıkacak. Hava çıkabiliyorsa içeri de girer, nasıl olacak?

içine pamuk keten karışımı inci kumaştan bi astar yapılsa olabilir hocam şimdi aklıma geldi. Direkt tene deymeyeceği için daha konforlu olabilir.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Peki neden şalvar? Korumalı bir pantalon değil? Dini hassasiyetiniz olduğunu zannediyorum avatarıda görünce. Sünnette değil ki şalvar giymek. Eğer düşünceniz bir cemaat ya da tarikati temsilen giymekse hocanıza ya da her ne diyorsanız şunu sorar mısınız? Düştüğünüz zaman sürüklenme ile asfalt yanığı olduğunu farz edelim. Korumalı pantalon bu durumdan kurtarabilir. Giymezseniz ibadetleriniz aksatabilir, dolayısıyla korumalı giyinmek mi şalvar giymek mi?

Motosikleti
RKS TNT 202
Peki neden şalvar? Korumalı bir pantalon değil? Dini hassasiyetiniz olduğunu zannediyorum avatarıda görünce. Sünnette değil ki şalvar giymek. Eğer düşünceniz bir cemaat ya da tarikati temsilen giymekse hocanıza ya da her ne diyorsanız şunu sorar mısınız? Düştüğünüz zaman sürüklenme ile asfalt yanığı olduğunu farz edelim. Korumalı pantalon bu durumdan kurtarabilir. Giymezseniz ibadetleriniz aksatabilir, dolayısıyla korumalı giyinmek mi şalvar giymek mi?

hocam sünette şalvar var hatta asıl tam bizle alakalı bölüm : efendimiz as ata binerken giydiği oluyordu :) motosikleti de at gibi düşünürsek neden olmasın :) giyme sebebim de herhangi bir cemaati temsil etmek değil hocam, biliyosunuz erkeğin avret yeri göbeğiyle diz kapağı arası ve bu bölgenin belli olmaması gerekiyor bu tarz bir kıyafeti tarif ettiğimizde de şalvar ortaya çıkıyor. Hatta afgan takımları daha hoşuma gidiyor ama kullanım açısından şalvar çok daha kullanışlı. Ayriyeten aşırı rahat deneyen arkadaşlarım akrabalarım oluyor bazen, adamlar alt takımlar özgürlüğe kavuşunca oo hacı bu çok iyi diye nara atıyorlar :D ben işin dini boyutuna biraz değindim ama sizin için medresedeki fıkıh hocasına sorucam kendisi çok bilgili biri usulü fıkıh bitirmiş ayriyeten fıkıh derslerine de giriyor bize bir cevap verecektir

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
hocam sünette şalvar var hatta asıl tam bizle alakalı bölüm : efendimiz as ata binerken giydiği oluyordu :) motosikleti de at gibi düşünürsek neden olmasın :) giyme sebebim de herhangi bir cemaati temsil etmek değil hocam, biliyosunuz erkeğin avret yeri göbeğiyle diz kapağı arası ve bu bölgenin belli olmaması gerekiyor bu tarz bir kıyafeti tarif ettiğimizde de şalvar ortaya çıkıyor. Hatta afgan takımları daha hoşuma gidiyor ama kullanım açısından şalvar çok daha kullanışlı. Ayriyeten aşırı rahat deneyen arkadaşlarım akrabalarım oluyor bazen, adamlar alt takımlar özgürlüğe kavuşunca oo hacı bu çok iyi diye nara atıyorlar :D ben işin dini boyutuna biraz değindim ama sizin için medresedeki fıkıh hocasına sorucam kendisi çok bilgili biri usulü fıkıh bitirmiş ayriyeten fıkıh derslerine de giriyor bize bir cevap verecektir
Sünnet olduğundan şüphelerim var. Arap coğrafyasında giyilmiyor değil. Ancak şalvar orta asyadan bu tarafa genelde tarımla uğraşan toplulukların giydiği bir kıyafettir. Üşenmedim araştırdım. Kütüb-i Sitte'de geçiyormuş giydiği ile alakalı hadis. Ancak zayıf bir hadis olarak söyleniyor her yerde. Bu mantıkla bakınca sinek çorbana düşerse komple batır iç diye hadiste dolaşıyor. Biri zehirliymiş kanadın, biri zehirsizmiş falan. Yok öyle bir şey :) Daha fazla örnek verebilirim. Ancak inanmayı seçtiğiniz dinin gerekliliklerini hassasiyetle yerine getirmeye çalışmanız dolayısıyla vermiyorum.

Siz hocanıza sorun önce. Şunu da ekleyin, hız sınırlarını aştınız (biliyorsunuz motosiklet için çok düşük) ve kaza yapıp öldünüz. İntihar sayılır mı?

Şahsen otoyolda yavaş gidiyorum diye kör noktasında kaldığım bir kamyonun beni altına almasını istemem. Bazı noktalarda yavaş gitmek daha tehlikeli. Bu durumu nasıl yorumlar?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Z kuşağı bilmez, eskiden Mc Hammer diye bir rapçi vardı, "You can't touch this" diye bir şarkıyla meşhur olup sonrasında kariyeri dibi görmüştü. en sonunda da kendisini dine verip kiliselerde çalışmaya başlamıştı. Bu ağa şalvar giyerdi. Sen bence şalvarı boşver. Bu devirde seni şu şebeğe benzetirler, söz söylerler de rencide olursun.

Motosikleti
Ns200 15"
Z kuşağı bilmez, eskiden Mc Hammer diye bir rapçi vardı, "You can't touch this" diye bir şarkıyla meşhur olup sonrasında kariyeri dibi görmüştü. en sonunda da kendisini dine verip kiliselerde çalışmaya başlamıştı. Bu ağa şalvar giyerdi. Sen bence şalvarı boşver. Bu devirde seni şu şebeğe benzetirler, söz söylerler de rencide olursun.

Ağalarda şalvar giyiyor ama :)

Motosikleti
RKS TNT 202
Hocadan ses var mı?

medrese izindeydi ptesi başlıyor sorucam aklımda hocam. Bi kere ulaşmaya çalıştım da ulaşamadım müsait değildi. Ben de çok rahatsız etmek istemedim. Ptesi size de haber veririm
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

abi sıkıntı yok. Hatta inadına giyiyorum daha da hoşuma gidiyor. En son 3 tekerlekli go kat gibi bisikletlerle yarış yapıyoduk kaç kişi videoya çekmişti hocalara bak diye :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir de arkadaşlar şalvarı giyen vazgeçemiyor haberiniz olsunuz. Giyiyosunuz slip boxerları alt takıma yazık. İşkence resmen. Hepinizi özgürlüğe davet ediyorum :D

Son düzenleme:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bir de arkadaşlar şalvarı giyen vazgeçemiyor haberiniz olsunuz. Giyiyosunuz slip boxerları alt takıma yazık. İşkence resmen. Hepinizi özgürlüğe davet ediyorum :D
Hepten çıkaralım full+full özgür olalım o zaman.

Motosikleti
V-Strom 800 DE
Hiç giymedim. Bildiğim bir konu da değil ama rüzgarda bir yerlere dolanmıyor di mi, aman.

Motosikleti
RKS TNT 202

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar