Harley Davidson Harley Davidson Road-King / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Herkese selamlar,

Yakın zamanda edindiğim motosikletimin bir paylaşım grubu olmadığını gördüm ve böyle bir konu olması gerektiğini düşündüm. Diğer motosikletler gibi "detaylar" bölümü oluşturmak isterdim ancak yıllar içerisinde "Road King" değişime uğradığı için Road King -> CVO Road King -> Road King Special gibi, detay vermek yerine görsellerle beslemenin daha güzel olacağı kanısındayım. Son fotoğraf kendi motosikletime aittir :)
753618942o.jpg

2008-harley-davidson-road-king-i017.jpg

harley-cvo.jpg

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Hayırlı olsun Twincam alarak güzel yapmışsınız. Muhtemelen sürdüğünüz zaman boyunca fazla birşey beklemez ruhuna aykırı isteklerde bulunmazsanız çok seveceksiniz.

2023’te krom modelleri içeren classic modelini kaldırarak ve dark custom modasını destekleyecek şekilde komple geçerek bence ruhunu öldürdüler. Şimdi geri dönüş yapıyorlar. En sevdiğim modellerden biridir hala. Ama Tr fiyat politikası çok yanlış RK için. Bi ara sıfırda 1500€ farkla street ya da road glide alınabiliyordu. Büyük bir fairing ve multimedia için değer bir fark.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Başka bir ülkede yaşasam bir harleyim ve bara gidince deri yelekli arkadas grubum ile sürmeyi çok isterdim.
Tr de bu işleri çok romantize ediyorlar

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
HOG plaka ayrıntısı çok hoş olmuş. Hayırlı olsun, çok şık makine.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Başka bir ülkede yaşasam bir harleyim ve bara gidince deri yelekli arkadas grubum ile sürmeyi çok isterdim.
Ya yelek olayı biraz brotherhood biz kardeşiz aileyiz falan ama, tr’de aslında öyle değil. 42 derece havada “yelek giyeceksiniz, bu turumuzda zorunlu” falan dediklerini gördüm. Ya olum deli misiniz hogta öyle bişey yok yelek giymek zorunlu değil bu havada giyilir mi dediğimde çıkıntı oldum. Biz kardeşiz dediler. Tamam en harleyci sizsiniz.🤣 Sonra bana da defalarca ne zaman yelek giyeceksin falan denildi. Hog’un kendi sayfasında yelek giymek zorunda değilsiniz pin takmak zorunda değilsiniz diyor. Yineledim sonra kimseye ısrar etmediler. Meydanı boş bulunca belki yapıyorlardır şimdi. Bilemem.

Burada olay bayiden yelek alınsın patch satılsın olayı aslında.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Mc ve mk’da yok o itiraz işi. Profesör adama motor yıkattıklarını bilirim. Hep söylenir gerçi kendim görmedim. Prospect olana kadar itin ardına sokarlar. Saçmalık.

Motosikleti
cbf 150
Yaptım ama :) tadını beğenmediler başkan denilen adam motorsikletle gezmekden çok çay köfte işğndeydi :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yaptım ama :) tadını beğenmediler başkan denilen adam motorsikletle gezmekden çok çay köfte işğndeydi :)
Gs kulübüne mi başvurdun? Gözleme falan? Fosforlu yelek?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mc ve mk’da yok o itiraz işi. Profesör adama motor yıkattıklarını bilirim. Hep söylenir gerçi kendim görmedim. Prospect olana kadar itin ardına sokarlar. Saçmalık.
Benden Mc ya da Mk üyesi olmaz. Üye aday adayıyken sürünüp, dayanıp es kaza bir gün full patch üye olsam da bana geçmişte eziyet eden tüm üyelere kin güder, ilk fırsatta onlardan intikam almak için fırsat kollardım.

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Trident 660
Ya yelek olayı biraz brotherhood biz kardeşiz aileyiz falan ama, tr’de aslında öyle değil. 42 derece havada “yelek giyeceksiniz, bu turumuzda zorunlu” falan dediklerini gördüm. Ya olum deli misiniz hogta öyle bişey yok yelek giymek zorunlu değil bu havada giyilir mi dediğimde çıkıntı oldum. Biz kardeşiz dediler. Tamam en harleyci sizsiniz.🤣 Sonra bana da defalarca ne zaman yelek giyeceksin falan denildi. Hog’un kendi sayfasında yelek giymek zorunda değilsiniz pin takmak zorunda değilsiniz diyor. Yineledim sonra kimseye ısrar etmediler. Meydanı boş bulunca belki yapıyorlardır şimdi. Bilemem.

Burada olay bayiden yelek alınsın patch satılsın olayı aslında.
En iyisi nomad takılmak, burada durum kasıntı diye ben ayak uyduramam muhtemelen.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
Hayırlı olsun Twincam alarak güzel yapmışsınız. Muhtemelen sürdüğünüz zaman boyunca fazla birşey beklemez ruhuna aykırı isteklerde bulunmazsanız çok seveceksiniz.

2023’te krom modelleri içeren classic modelini kaldırarak ve dark custom modasını destekleyecek şekilde komple geçerek bence ruhunu öldürdüler. Şimdi geri dönüş yapıyorlar. En sevdiğim modellerden biridir hala. Ama Tr fiyat politikası çok yanlış RK için. Bi ara sıfırda 1500€ farkla street ya da road glide alınabiliyordu. Büyük bir fairing ve multimedia için değer bir fark.
bu americada harleyin x modelleri var fakat bizde yok gelmemesinin özel bi nedemi var yoksa gelmiyor mu, demek istediğim başlangıç iyi bi motor olarak görünüyor. sen ne düşünüyorsun Act ?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
bu americada harleyin x modelleri var fakat bizde yok gelmemesinin özel bi nedemi var yoksa gelmiyor mu, demek istediğim başlangıç iyi bi motor olarak görünüyor. sen ne düşünüyorsun Act ?
O x modelleri hintli. Tek silindir. Harleyle alakası olmayan harleylerden. Jeep compass isimli fiat500x gibi. Tr değil bildiğim kadarıyla avrupada yok. Hero üretiyor. 350 ve 440cc olmalı. Ya da benzer bir şey.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada herhangi bir 883cc sportster şahane bir başlangıç motoru olabilir. 2013 sonrası absli, ve fob’lu (keyless go) bende 2016 iron vardı, devir göstergeside vardı elektronik olarak. Hangi sene başlıyor emin değilim. Bazı 2013lerde var sanırım. (Odometreyi gösteren küçük ekranda dijital olarak gösterir) Opsiyon olarak ise dijital hız analog rpm ve gösteren ayrıca yakıt miktarını gösteren bir gösterge satın alınabiliyor. 1200 Roadsterlarda standart olan gösterge. Çok kişi biliyorum 50cc scooter bile kullanmadan sportster ile başlayanı. Ancak enteresan şekilde inanılmaz pahalı. 2022-2023 Sıfıra yakın softail alınabiliyor bazı sportsterlara istenen paraya. Mesela street bob. Hayret ediyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Herkese selamlar,

Ben bu konuyu biraz yalnızlıktan dolayı açmıştım, kimse de yazmaz diyordum ama aramızda ne çok Chopper/Cruiser bilen/seven/anlayan varmış, bunu görmek pek sevindirdi :)

CVO Roadking'e Shadow 750'den geçmiş birisi olarak beklentilerimin dahi ötesinde şu an diyebilirim. Biraz daha tecrübe kazandıktan sonra bir inceleme yazısı da ekleyeceğim nasipse.

Siyah hususunda ise tamamen aynı fikirdeyiz hocam, şu lanet siyaha kilitlenip, her ne zaman krom opsiyon kitapçığına eklendi, o gün HD baya bir kan kaybetti. Eski modellerdeki o krom parıltıları yerini (bence) çirkin bir karanlığa terk edilmiş durumda.

Burada aslında kafanıza yatan kulübü/grubu seçmek hayli mühim. Ben de bir kulüp üyesiyim ancak bir kulübe dahil olmadan evvel şehrimdeki tüm kulüplerle birer kere çay içip sohbet etmişliğim var. Kimisi ağır şartları daha uygun bulur, kimisi samimiyet arar, kimisi de ciddiyetten yanadır. Bu husus biraz subjektif olduğu için sizi küstürmelerine izin vermeyin. Emin olun grup sürüşü, bireysel sürüşten çok daha eğlenceli ve öğretici. Ayrıca karşılıklı birkaç arkadaşla muhteşem bir manzarada ayakları motorlara uzatıp "çay" içmenin verdiği keyfi çok az şey veriyor bu hayatta :)

Motosikleti
cbf 150
Ben osmanlı akıncılarına üye olmuştum, çay kahve börek çörek yemekten obez olmuştum. Sonrasında kuzenin rock barı var oraya hells angels cokar takılıyordu gel dediler katıl bize dedim yok ben solo gezerim zaten yeterşnce arkadaşımı kaybettim birde anarşişt terorist olmıyak bu hayatta diye istememiştim. Gözünüzde kulupleri büyütmeyin. Yeni harleyler oyuncak gibi para verilmez. Tek beğendiğim model lowrşder st bronz jantlar tam benlik. Ama ben motorumun vucudumun bir uzantısı gibi olmasını isterim hızlı kabiliyetli. Harleyimi sattıgım gün gidip rolex submariner aldım aynı mekaniklik ve kültü. Saat değer kazandı harley değer kaybetti. Şimdilerde gene 883ler fiyatı arttı neden bilmşyorum vardır bir hikmeti nimeti

Motosikleti
Ben osmanlı akıncılarına üye olmuştum, çay kahve börek çörek yemekten obez olmuştum. Sonrasında kuzenin rock barı var oraya hells angels cokar takılıyordu gel dediler katıl bize dedim yok ben solo gezerim zaten yeterşnce arkadaşımı kaybettim birde anarşişt terorist olmıyak bu hayatta diye istememiştim. Gözünüzde kulupleri büyütmeyin. Yeni harleyler oyuncak gibi para verilmez. Tek beğendiğim model lowrşder st bronz jantlar tam benlik. Ama ben motorumun vucudumun bir uzantısı gibi olmasını isterim hızlı kabiliyetli. Harleyimi sattıgım gün gidip rolex submariner aldım aynı mekaniklik ve kültü. Saat değer kazandı harley değer kaybetti. Şimdilerde gene 883ler fiyatı arttı neden bilmşyorum vardır bir hikmeti nimeti
Bu durum gerçekten kulüpten kulübe değişiyor, kimisi sosyalleşmek için bir ortak nokta olarak görüyor, kimisi yollarda gitmekten, festival kovalamaktan motora benzin parası yetiştiremiyor :) elbette gözde büyütülecek birşey değil, kulüpler, o kulübe üye bireyler ile değer ve önem kazanan değerler, yoksa sırtımıza geçirdiğimiz bir deri yelekten ibaret olurlardı.

Kulüpler çoğu zaman misafirler için kapılarını her daim açık tutarlar, vakit geçirmekten, haftalık toplantılarına katılmaktan çekinmeyin, belki de aynı kafa yapısına sahip olduğunuz bir toplulukla tanıştığınızda çok daha keyifli bir ortama dahil olacaksınız.

Yeni harleyler bilhassa eklenen çoooooook fazla elektronik donanım sebebiyle benim de hoşuma gitmiyor. Umarım kromlu, klasik modelleri konusunda tekrar ısrarcı olurlar.

Motorun bir uzantıya dönüşmesi, o aletle geçirilen vakitle alakalı bir durum. Shadow'a ilk bindiğim gün "ya bu alet öküz ölüsü gibi, bunla nasıl aralara girilir ki" diye iç geçirmiştim, bugün tepesine çıktığımda bisikletten farkı yok, elbette bu cümleler için 20.000 KM'ye ihtiyaç duydum. Biraz alete, biraz da kendinize şans verip aletle bir bütün olmaya zaman ayırmak gerekiyor, bu durum HD gibi Chopper/cruiser aletlerde biraz daha vakit alıyor elbette, zira ağırlıkları ve duruşları ile ön plana çıkan aletler. Aleti kabiliyetli kılan üzerindeki sürücüsüdür, 2 zamanlı motorlar ile yarışan da var, 1000+CC motorla ev / cafe arasında gidip gelen de. Meziyet aslında insanın kendisinde :)

Motor bir yatırım aleti değil, hiçbir zaman olmadı / olmamalıydı, HD için de durum farksız, amaç yatırım yapmaksa Rolex yerine köşeye altın atmak lazım, bu aletler keyif temelli aletler, kar amacı gütmek heralde alma gerekçeleri arasında son sıraya bile yerleşemez...

Motosikleti
cbf 150
Rolex örneğini değer kaybetmeme ve mekaniklik açısından verdim. Harley temelinde mekanikdi şimdi tam bir elektonik süs aşetine döndü. Açılcası mekanik halindeyken iki tamir eder yürürdün şimdi harley diagnostic tool olmadan motoru çalıştırmazsın.

Motosikleti
Honda CBR500R
Shadow'u sattın mı? Satılıksa talip olmak isterim :sneaky:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar