lastik ısıtmak

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
açılan konuda hiçbir bilgi vermedim şöyle lastik ısıtıyorum veya şöyle ısıtılır demedim siz kendi bi yerinizden uydurmuşsunuz bunu hakaret olsun diye söylemiyorum acilen bi doktora başvurun
@F54 kavga etmek için bahane arıyor gibi geldi bana, bazı insanlar negatif olur. Yani yapılan şakalar beğenilmeyebilir yada yersiz bulunabilir yada saçmalanın verdiği bir komiklik olduğundan ötürü insanlar bilerek saçmalıyor olabilir...

Türkiye de psikolojisi düzgün insan bulmakta kolay değil, boşver yani :D balatayı sıyırmışlar kanka

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Daha üç günlük motorcu çıkmış lastik nasıl ısıtılır diye soruyor. Bununla da kalmayıp milleti doktora falan yollamaya çalışıyor.

Yavrucuğum senin için sıcak yada soğuk lastik arasında neredeyse fark yok. Henüz o tutuşu faydalı olarak kullanabilecek seviyede değilsin. Öncelikle temel konularda kendini geliştir ondan sonra sıcak lastik ile soğuk lastik arasındaki farkı kolayca anlayabildiğini göreceksin. Bu gün yaptığın sürüş hatalarından lastiğin ısısı seni kurtaramaz.

Ana okulunu bitirmeden doktora yapmaya çalışan tipik genç aklı .
lastiklerimi yeni aldım o zamana kadar limitlerimi zorlamaktan korkuyordum ama artık kademeli olarak arttırıyorum bunu garantiye alıp ısınan lastiklerle yapabilmek varken niye şansa bırakayım? sadece konuşmak için konuşuyorsunuz bunu da çok fena belli ediyorsunuz :)

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
puhahaha valla helal olsun F54.

arada sırada guzel mesaj yazdığın oluyor :d
nesi güzel? lastiğin nasıl ısındığını ben hiç araştırmadım, bende bilmiyorum, merak etmedim ama hani bilgi paylaşılsa öğrenmiş olurdum ama afedersiniz de regl dönemindeki kadınlar gibi tartışmaya girilmiş.

bilgi versenize kardeşim, vermiyorsanız da devam edin geçin. neyse sanırım kavga etmek isteyenler var buyurun başlayalım hadi,

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Türkiye de psikolojisi düzgün insan bulmakta kolay değil, boşver yani :D balatayı sıyırmışlar kanka

ulen Fatih, ev sahibini oldurecem bu gidişle diyen sensin. Hspse girsem de farketmez hava değişikliği olur diyen de.

f54 u sevmem ama senin pskoloji cok daha fena sanki

senden ciddi sekilde irkiliyorum olm, :d
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Daha üç günlük motorcu çıkmış lastik nasıl ısıtılır diye soruyor. Bununla da kalmayıp milleti doktora falan yollamaya çalışıyor.

Yavrucuğum senin için sıcak yada soğuk lastik arasında neredeyse fark yok. Henüz o tutuşu faydalı olarak kullanabilecek seviyede değilsin. Öncelikle temel konularda kendini geliştir ondan sonra sıcak lastik ile soğuk lastik arasındaki farkı kolayca anlayabildiğini göreceksin. Bu gün yaptığın sürüş hatalarından lastiğin ısısı seni kurtaramaz.

Ana okulunu bitirmeden doktora yapmaya çalışan tipik genç aklı .

çok sert bir mesaj.

yazık, çok yazık..

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
lastiklerimi yeni aldım o zamana kadar limitlerimi zorlamaktan korkuyordum ama artık kademeli olarak arttırıyorum bunu garantiye alıp ısınan lastiklerle yapabilmek varken niye şansa bırakayım? sadece konuşmak için konuşuyorsunuz bunu da çok fena belli ediyorsunuz :)
Ben de diyorum ki

Lastiklerinin ısınması birşeyi garanti etmez . Doğru kullanmıyorsan ,geri bildirimleri okuyamıyorsan , vücut pozisyonun yanlışsa , kolların gerginse , bakışın yanlış ise , gazı düzgün kullanamıyorsan , freni düzgün dozlayamıyorsan vb vb bir sürü faktörü yerine getiremiyorsan lastik ısısı devede kulak kalır.

Sıcak lastik düzgün asfalt tek başına işe yarasaydı pistte hiç kimse hatta Toprak bile düşmezdi .

Detaylara boğulmak yerine asıl olana odaklanın , üç gün motora bindiniz diye kendinizi büyük binici sanıyorsunuz ve sonucu hoş olmayabiliyor.

Motosikleti
bu konuda da tartışmayı kavga etmeyi becerdiniz ya, tüh sizin kalıbınıza!
Hayır size katılmıyorum . Tam da kavga edilecek bir konu bu.

Daha üç günlük motorcu , motora oturmayı bile öğrenmeden , lastik nasıl ısıtılır diye sorarsa ağzına kürekle vurulması gerekir.

Başlığı açana kibarca bu konuyu hatırlatan dostlara verdiği hadsiz cevaplara ancak bu üslup ile cevap verilirdi.

Yazdığı hemen her mesajda polemik arayan ergenlere gereken terbiyeyi aramızda veremezsek , dışarıdaki trafik unsurları çok daha acı bir şekilde ders vereceklerdir.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
ulen Fatih, ev sahibini oldurecem bu gidişle diyen sensin. Hspse girsem de farketmez hava değişikliği olur diyen de.

f54 u sevmem ama senin pskoloji cok daha fena sanki

senden ciddi sekilde irkiliyorum olm, :d

çok sert bir mesaj.

yazık, çok yazık..
motorumda 3 lü çanta seti takılı ve son zamanlarda habire motorları çevirip çanta için ceza kesiyorlarmış. 940 lira civarı ceza... çantaları ruhsata işleteyim dedim ve bunun için TSE zımbırtısına 14600 lira vermem gerekiyormuş inceleme masrafı için.. sonra noterden tasdiklemek için 1600 lira da oraya verecem sonra o evraklar ile muayene istasyonuna sanırım 1100 lira gibi bir para vereceğim.

kurye değilim, para yok diye araba alamıyoruz ve motora çanta taktık ve çantalara zaten 15 bin ödedim. şimdi zaten param az iken birde 17 bin lira boşa para ödeyeceğim.

bu ne iş ben anlamadım ya, saçmalığa bak abi o zaman satmasınlar bu çantaları.. yani tamamen klavuza göre montaj yaptım.

benim psikolojim nasıl düzelsin şimdi?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ben de diyorum ki

Lastiklerinin ısınması birşeyi garanti etmez . Doğru kullanmıyorsan ,geri bildirimleri okuyamıyorsan , vücut pozisyonun yanlışsa , kolların gerginse , bakışın yanlış ise , gazı düzgün kullanamıyorsan , freni düzgün dozlayamıyorsan vb vb bir sürü faktörü yerine getiremiyorsan lastik ısısı devede kulak kalır.

Sıcak lastik düzgün asfalt tek başına işe yarasaydı pistte hiç kimse hatta Toprak bile düşmezdi .

Detaylara boğulmak yerine asıl olana odaklanın , üç gün motora bindiniz diye kendinizi büyük binici sanıyorsunuz ve sonucu hoş olmayabiliyor.
dediğiniz bütün konularda az çok bi şeyler öğrendim ama hiç bilmediğim konu lastik onu da gelip burada soruyorum sidik yarıştırmıyorum sadece soru soruyorum bi boklar öğrenip güvenli sürebilmek için olabildiğince bilincinde olayım da hem kendimi geliştireyim hem eve sağ salim gidebileyim diye 2 senedir bu motosiklete sahibim gündelik hayatta da scooterım var onu sürüyorum bunu da sadece kendimi geliştirmek için kullanıyorum zaten buraya gelip sormamın sebebi de hoş olmayan şeylerin önüne geçmek

Daha üç günlük motorcu , motora oturmayı bile öğrenmeden , lastik nasıl ısıtılır diye sorarsa ağzına kürekle vurulması gerekir.

Başlığı açana kibarca bu konuyu hatırlatan dostlara verdiği hadsiz cevaplara ancak bu üslup ile cevap verilirdi.

Yazdığı hemen her mesajda polemik arayan ergenlere gereken terbiyeyi aramızda veremezsek , dışarıdaki trafik unsurları çok daha acı bir şekilde ders vereceklerdir.
ben motoruma gayet alıştım nasıl sürülür nasıl oturulur nasıl fren yapılır biliyorum hadi bilmesem dahi bi eksiği tamamlamak için insan gibi soru soruyorum ama burada hadsiz kim biliyor musunuz sidik yarıştırmaya gelen yaşlı başlı adamlar açtığım konuda en ufak yorum yok en ufak karşılıklı tartışacak bir şey yok sadece soru var siz buradan polemik çıkarıyorsunuz burada ergen gibi davranan ben değilim sizsiniz beni sevmiyorsanız yazdıklarım hoşunuza gitmiyorsa 2 tuşa basıp engelleyin bak ben bana bir şey katmayan 2 kişiyi engelledim hayatımda yoklar çok da mutluyum aynısını size de öneriyorum

önceki mesajlarda biri, troll mesajların ciddiyetle atıldığı kanısıyla giydirmeye başladı, ondan sonra koptu zaten.

--------------------

yanlız şu da gözümden kaçmıyor, forum genelinde bu "elitist jerk" tavırları artmaya başladı.

Motosikleti
önceki mesajlarda biri, troll mesajların ciddiyetle atıldığı kanısıyla giydirmeye başladı, ondan sonra koptu zaten.

--------------------

yanlız şu da gözümden kaçmıyor, forum genelinde bu "elitist jerk" tavırları artmaya başladı.

Gerçekten elitist değilim , sadece öncelikler konusunda gençleri uyarmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum . Şurada konuya hakim 10 kişi ya var ya yok. Temel öncelikleri halletmeden görselliğe kayan ilgiyi frenlemeliyiz. Aksiyon kameraları ve sosyal medya yaygınlaştıktan sonra insanlar görsellik için sürüyorlar. GS e 8 tane sis farı takanla , aynaları kapatıp aralardan gazlayanlar aslında aynı zihniyet. Beni görün , bakın ben ne kadar acaip sürüyorum kafasında adamlar.

Ben motosikleti gerçekten seven ve saf sürüşten keyif alan gençleri arıyorum .

Sevgilerimle

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Gerçekten elitist değilim , sadece öncelikler konusunda gençleri uyarmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum . Şurada konuya hakim 10 kişi ya var ya yok. Temel öncelikleri halletmeden görselliğe kayan ilgiyi frenlemeliyiz. Aksiyon kameraları ve sosyal medya yaygınlaştıktan sonra insanlar görsellik için sürüyorlar. GS e 8 tane sis farı takanla , aynaları kapatıp aralardan gazlayanlar aslında aynı zihniyet. Beni görün , bakın ben ne kadar acaip sürüyorum kafasında adamlar.

Sevgilerimle
anlamadığın ve hala cevap veremediğin şey şu sen beni tanımıyorsun aklında oturttuğun genç motosiklet süren profili var ve tanımadan bu profile oturtuyorsun benim gözümde de gsine 8 tane sis farı takan günübirlik gözleme yemeye giden bi yaşlısın benim derdim aksiyon kamerası takıp sosyal medyada ilgi için içerik üretmek değil aylardır bilmediklerimi burada soruyorum derdi bu olan gider instagram hesabı açar oraya yükler saçma sapan videolarını burada bir şey öğrenmek için soru mu sorar

benim bu aletle birinci derdim gezmek sırf onun için zaten şuan motosiklet arıyorum okuldan kalan sürede part time kuryelik yapıyorum yaza kadar nx500 benzeri bi motor alacağım kesin ikincisi kendimi geliştirmek sürdüğüm aleti anlamak ve bundan zevk almak

ulan bir de Temel öncelikleri halletmeden görselliğe kayan demiş ısınan lastiğin nasıl bi görselliği var onu anlayamadım bak ben gerçi hala daha karşı bi argüman sunamamandan derdin belli polemik yaratmak bayramda elinizi öpmeye gelen genç yok da ondan mı bana bulaşıyorsunuz :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Trafikte normal seyirde ilerlerken birden aynı şeritte lastik ısıtmak için slalom yapmaya başlayan kardeşlerimi ben hafiften kendi kendine vücut çalımı atan Galatasaraylı Sabri'ye benzetiyorum.

Haci gugılla boyle sorulari yada youtube videosu falan izle. Bu forum ayni zamanda bi veri bankasi. Boyle basliklar buranin veri cöplügüne donusmesine sebep olur.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Haci gugılla boyle sorulari yada youtube videosu falan izle. Bu forum ayni zamanda bi veri bankasi. Boyle basliklar buranin veri cöplügüne donusmesine sebep olur.
hocam yok zaten internette bi tek motomaxin videosu var orada da zamanla km yaparak ısınacağını söylüyor ani gaz açışlarıyla ani frenle ilgili hiçbir şey yok en yenisi 12 sene önceden lastik ısıtmak yazınca bile ilk çıkan içerik bu konu :D

ve ben hala lastiğin yeterince ısınıp ısınmadığı nasıl anlayacağımı bilmiyorum birilerinin sidik yarıştırma derdinden dolayı

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Teori sunayım, doğruluğunu yanlışlığını benden daha iyi bilenler açıklar.

Lastik ısıtmak demeyelim de acaba lastiğin kenarlarındaki tozdu, kirdi, kakaydı, yağdı bunları temizlemek için virajlar öncesi düz yolda kertenkele gibi slalom yapsak bu pisliklerin giderilmesine fayda sağlar mı?

ve ben hala lastiğin yeterince ısınıp ısınmadığı nasıl anlayacağımı bilmiyorum birilerinin sidik yarıştırma derdinden dolayı
Kışın çok soğukta lastik marka modeline göre 10-15 km yazında 5 km içinde lastiğin en iyi tutuşu sağlayacak ısıya gelir , uzun süre aynı lastik ve motoru kullanan tecrübeli bir sürücü sıcak soğuk farkını hisseder..

pirelli muhendisinin acikladigina gore normal surus icin, duz sekilde kuvvetli hizlanma ve fren yeterli.
pistte ve ya yaris icin en az 1 saat duz ve yatarak surus tavsiye ediyor.
Makaleyi merak edenler icin link.
Sahsi olarak ben,15 dakika surmeden lastige guvenmiyorum

Sevgilerimle
Abi sana hiç cevap yazmamışımdır da, son zamanlarda fark ettim kimse çıkıp sana bir şey demediği için bence iyice saçmalamaya başladın. Bırak isteyen istediği gibi sürsün, sanane ya? Adam lastik nasıl ısıtılır diye sormuş, gelmiş yok 3 günlük motorcu, yok doğru fren bilmiyosan doğru oturuş bilmiyosan işe yaramaz zart zurt. Ne anlatıyosun sen hocam? Madem bu kadar şikayetçisin bu konudan, git yazma. Her konuya bu kadar muhalefet olmak zorunda mısın? Lastik nasıl ısıtılır sorusuna cevap vereceksen yaz, vermeyeceksen bu kadar tatava yapma allah aşkına her konuda bu saçma yargılayıcı mesajlarını görmekten bana gına geldi sen sıkılmadın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar