73.000 km Kullandığım Zincirin Bakımını Nasıl Yapıyorum?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
zincir kurumuyor mu o şekilde?
Sık sık yapmak lazım + her yağışlı havada kullanımdan sonra mutlaka tekrarlamak gerekir. Uğraştırıcı bir şey, o sebeple ben klasik spreylerden kullanıyorum. 20.000'de bir değiştiririm, o kadar çok yol yapmıyorum canımı sıkmaz...

Motosikleti
cbf 150
Hayabusa 7000km de yiyor. En uzun değiştirmediğim zincir nc700x deydi 45000kme yakındı. Marifet değil tabi bu

asabi kardesim bana neden yukleniyon.
ben size akıl vermiyorum, yaptığımı yazdım sadece.

valla benim motorun jantının battığını hiç görmedim.

seninki gibi kavuniçi jantım olsa belki az da olsa farkedilirdi, bilemiyorum.

zincirim kuru olmuyor, ama bu yapışan yağ kadar da ele bişey gelmiyor tabi.

yaa şu yapışkan seyi nasıl surunuyonuz asıl ben ona hayret ediyorum. zktimin seyini çıkarmak çok zor ve ugrastırıcı. temizlemesen igrenc bir goruntu.

verilen paraları yazmıyorum bile.
ben seni anlamadım arkadaşım, ne yazsam şahsına yönelik yazdığım yönünde bi algın var, çözemedim. ben videodaki elemana ithafen yazıyorum. videodaki sen misin?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben seni anlamadım arkadaşım, ne yazsam şahsına yönelik yazdığım yönünde bi algın var, çözemedim. ben videodaki elemana ithafen yazıyorum. videodaki sen misin?
:)

- zincire yapışan zincir yağı kullanmıyorum , dedim.

sen de, "zincire yapışan yağ kullanmıyormuş", ne anlayım şimdi ?

başlığı acanın videosu izlemedim ama xcp ürünü kullanıyorum yazmış.

üzerime alınmam çok normal yani sinirli kardes.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
zincir dişlim geldi ama 2 sorum var normalde kullandığım dişli 40t yeni gelen 42t bundan önce 5. vitese kadar 4bin devirin altındayken motor boğulmaya sarsılmaya başlıyordu bunu bi nebze düzeltir mi bir de motul c1 ve c4üm var hangisi kullanmalıyım ketçabın kusuruna da bakmayın
IMG-20250329-WA0001.jpg

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
zincir dişlim geldi ama 2 sorum var normalde kullandığım dişli 40t yeni gelen 42t bundan önce 5. vitese kadar 4bin devirin altındayken motor boğulmaya sarsılmaya başlıyordu bunu bi nebze düzeltir mi bir de motul c1 ve c4üm var hangisi kullanmalıyım ketçabın kusuruna da bakmayın
IMG-20250329-WA0001.jpg
Çekiş artacak ama son hızın düşecektir.

Motosikleti
cbf 150
100 yapıyorsan 96 yapıcaksın gardaş hayabusan varsa 300 yapacana 288 yapıcaksın. Kasma tak yürü

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
calculatordan bakmıştım %4 torku artıp top speedi düşecek diyordu pratikte de bu kadar düşüyor mu

Eski 250 cc tek silindir makinemde arka dişliyi bir diş büyütmüştüm. Bana anlaşılır bir fark gibi gelmedi ama motorun titreşimi artmıştı onu hatırlıyorum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Eski 250 cc tek silindir makinemde arka dişliyi bir diş büyütmüştüm. Bana anlaşılır bir fark gibi gelmedi ama motorun titreşimi artmıştı onu hatırlıyorum.
ya zaten titreşimden ayaklarım uyuşuyor vallahi bıktım bu motordan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

koruma demirini çıkarayım bari bi nebze o azaltır

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
ya zaten titreşimden ayaklarım uyuşuyor vallahi bıktım bu motordan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

koruma demirini çıkarayım bari bi nebze o azaltır
Boşver kalsın bence koruma demirleri, kaza bela başına gelir o zaman sorun olur.

asabi kardesim bana neden yukleniyon.
ben size akıl vermiyorum, yaptığımı yazdım sadece.

valla benim motorun jantının battığını hiç görmedim.

seninki gibi kavuniçi jantım olsa belki az da olsa farkedilirdi, bilemiyorum.

zincirim kuru olmuyor, ama bu yapışan yağ kadar da ele bişey gelmiyor tabi.

yaa şu yapışkan seyi nasıl surunuyonuz asıl ben ona hayret ediyorum. zktimin seyini çıkarmak çok zor ve ugrastırıcı. temizlemesen igrenc bir goruntu.

verilen paraları yazmıyorum bile.
Sıfır zincirler üzerinde gres yağıyla geliyor. Yağın yapışanı makbul aslında. Ancak gres pahalı olduğu için her seferinde onu kullanmak büyük maliyet.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
IMG-20250329-WA0001.jpg
Motul C1 temizleme şeysi, C4 de yağlama şeysi. C1 sıkıcan, fırça ya da bezle dürtüp pislikler akınca biraz süzülmesini bekleyeceksin sonra c4 sıkıp yağlayacaksın.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
pardon c1 var c2 var c4 var
C2'yi bilmiyorum, temizleme spreyi diye c1 görüp almıştım, yağlamak için da ipone expreme diye bir şey aldım, iki sprey de daha dopdolu, bir yazda yarıya bile gelmemiştir, bunların son kullanma tarihi yoktur umarım, benim sürüşümle 3-4 yıl yetecek gibi duruyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar