73.000 km Kullandığım Zincirin Bakımını Nasıl Yapıyorum?

Dişliyi yenisiyle karşılaştırmadan ne kadar aşındığını anlayamaya bilirsin. Yüksek ihtimalle aşındı ve şuan yeni zincirini bozuyor.

73.000km zincirin kopmadan gitmesi için bol uzun yol ve düşük tork şart. Şehiriçinde 700cc motor için 73.000km zincirin gitmesi pek olası değil.

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
2006 model Ybr, 36 bin km.de, orijinal D.I.D. zincir dişli seti üzerinde benimde.

Demek ki daha gideri varmış. :)

Ama son zamanlarda ses gelmeye başladı. Her turda bi defa tık sesi geliyor.
Tek tek kontrol ettim bulamadım.

DİD MARKA ZİNCİR KULLANIYORUM
2014 Yılında Sıfır Ybr Esd aldım,temizliği=gaz yağı%80,dizel%18,benzin%2 3tane zincir spreyi,yanık motor yağı,90 numara yağ
Tek elden bindim,yurt içi,yurt dışında 4 mevsim bindim,64.000kmde zincirin gerginliği II çizgide,uzun yolda,yağmurdan sonra mutlaka temizledim,normal şartlarda 3 günde bir temizleyip yağladım.
Sprey kullanırsam 1000 kmde yağlarım,diğer yağlarda 500 kmde
DİD markanın orjinalini tavsiye ederim,yurt dışı tura çıktığımda,yedek zincir,bakla,zincir anahtarı alırım(kullanmak nasip olmadı,umarım kimseyede,uzun yolda giderken,zincir kopması yaşamasın)
Motosiklette orta ayakçık olması büyük nimet
İNZELL bu adamı fazla takip etmeyin,kayışı koparıp,belkide dünya turuna bile çıkabilirsiniz,benden sizlere uyarı
2018 Yılında kalan bir kare
43245685140_ec75cfc023_c.jpg

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Katılıyorum, zincir temizliği ve yağlaması için spreylere dünya para vermeye gerek yok.

Gazyağı veya mazot ile temizlik, sıvı gres veya gres motor yağı karışımı ile yağlayın eğer zincir kaliteli ise en az 50000 km kullanırsınız.

Dişliyi yenisiyle karşılaştırmadan ne kadar aşındığını anlayamaya bilirsin. Yüksek ihtimalle aşındı ve şuan yeni zincirini bozuyor.

73.000km zincirin kopmadan gitmesi için bol uzun yol ve düşük tork şart. Şehiriçinde 700cc motor için 73.000km zincirin gitmesi pek olası değil.
Sıfırdan beri bende olan 2011 cb600f Hornet motosikletimin 9 yıldır-47,500km fabrikanın taktığı zincir+dişli seti üzerinde...Rahat bir 10k daha yapar...oldu mu oluyor...kullanıcıya göre değişir.

ABicigim daha önce formula X koydum şöyle iyi böyle iyi diye övdün ..

Şimdi XCP kulanıyorum şöyle iyi böyle iyi diyorsun .

İkisini aynı kişi getiriyor ,sitelerinde senin motorunun resmi var..

Aklıma bir hikaye geldi , vatdaşın birisi vakit namazı için camiye gitmiş , neyse hoca farzı kıldırıken adam dayanamış pırtlatmış , tabi haliyle utanmış ayağında ki mest mest(bilmeyenler için deri çorap gibi bir şey) sürtmeye başlamış ..
Bir yandan hoca zanlı süreyi okuyor bir yandan bu ayagını bir birine sürtüyor,
YAnında ki dayanamamış kardeş demiş sesi benzettin de kokuyu ne yapalım..

kokuyu ne yapalım :queen:

İyiyse överim tabi yaa ne var bunda. :) Memnun kalmadığım hiçbir şeyi tavsiye edip önermem, bloguma göz atabilirsin. Tavsiye etmediğim bir sürü ekipmanım var. Ayrıca benim fotoğraflarımı dünyanın çeşitli ülkelerinden motosiklet firmaları kullanıyor.

Sıfırının formunda değildir kesinlikle ama bozuk dişliyi bilirim, henüz bu dişliler bozulmadı.
Ben de şehirlere, trafiklere giriyorum hocam. Eğer eskiten şey trafik vs ise, arazi sürüşleriyle bu etkinin 4-5 katını zaten yapıyorum.

inzell bişey soracağım 2010 civarında hiç PSP forumlarında takıldın mı :)
Haha evet, tanıdık biri mi yoksa?

DİD MARKA ZİNCİR KULLANIYORUM
2014 Yılında Sıfır Ybr Esd aldım,temizliği=gaz yağı%80,dizel%18,benzin%2 3tane zincir spreyi,yanık motor yağı,90 numara yağ
Tek elden bindim,yurt içi,yurt dışında 4 mevsim bindim,64.000kmde zincirin gerginliği II çizgide,uzun yolda,yağmurdan sonra mutlaka temizledim,normal şartlarda 3 günde bir temizleyip yağladım.
Sprey kullanırsam 1000 kmde yağlarım,diğer yağlarda 500 kmde
DİD markanın orjinalini tavsiye ederim,yurt dışı tura çıktığımda,yedek zincir,bakla,zincir anahtarı alırım(kullanmak nasip olmadı,umarım kimseyede,uzun yolda giderken,zincir kopması yaşamasın)
Motosiklette orta ayakçık olması büyük nimet
İNZELL bu adamı fazla takip etmeyin,kayışı koparıp,belkide dünya turuna bile çıkabilirsiniz,benden sizlere uyarı
2018 Yılında kalan bir kare
https://live.staticflickr.com/1968/43245685140_ec75cfc023_c.jpg
Ah Rusya ah, vizeleri kaldırsın diye beklerken salgın çıktı.

Sıfırdan beri bende olan 2011 cb600f Hornet motosikletimin 9 yıldır-47,500km fabrikanın taktığı zincir+dişli seti üzerinde...Rahat bir 10k daha yapar...oldu mu oluyor...kullanıcıya göre değişir.
Bu tamamen güzel ve doğru ayarda kullanmanızla alakalı. Benim sıfır aldığım CBF1000'de 44 bine gelmişti sanki bi o kadar daha gidecek gibiydi. Tracer'ın zincirinden daha da kaliteliydi çünkü..

Çin den 100tl ye otomatik zincir yaglama kiti aldım,90 numara şanzıman yağı ile çok başarılı bir ıkili oldu.
Hicbir şekilde sıçrama yapmıyor.

Rakamsal olarak hesaplamadım fakat 300-400 km de bir yagliyorum,motor orta sehpa da mandalı 2 kere çekmem yeterli oluyor.
Yanlis hatirlamiyorsam yag haznesi 200ml alıyor, 5000 km önce doldurmuştum hala bitmedi..

Bu sistemde ve 90 no şanzıman yağı ile zincir sanki daha verimli gibi hissettiriyor.Kilit nokta yaglamayi abartmamak.

1lt castrol 90 no yağ 35tl

Farklı zincir konularında da sıvı yağın sıçramasından şikayet eden arkadaşlara spreyleride fazla sıkarsanız sıçrar yazmıştık , buyrun örnekte olduğu gibi miktarı abartmazsanız jant ve lastiğin kenarlarına yağ gelmez.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
78.000 km kullandığım zincirin bakımını nasıl yaptım :

- zincir temizleyici hiç kullanmıyorum.
- zincire yapışan zincir yağı kullanmıyorum.
- tahminen 60 numara kalınlığında zincir yağını 300-400 km de bir uyguladım.
- bu kalınlıkta yağı bir bezle tertemiz yapmak çok kolay,
- sakin kullanırım.hayvan gibi kalkışlar yapmam, hayvan gibi vites düşürnem vs..

zincir daha giderdi de, hem ön dişlinin aşınması, hem de kopar mopar başıma bela almıyım diyerekten değiştirdim.

not: 1000 cc

not2 : did marka zincirdi. sahte demeyelim de, bazı did zincirlerin ikinci kalite olma ihtimali varmış. (bir arkadasım bundan cok emin ), haklı olabilir.

not3: kesinlikle zicirim uzun ömürlü olsun amacım yoktu. zincir set kaç para allasen bununla mı zengin olacam.pehh

Son düzenleme:
sarf malzemelerini uzun süre kullanmaya çalışmak marifet değil bence.
fren balatalarında da yapıyorlar bunu, övüne övüne ben motor freniyle duruyorum, balata bitmiyor diyenler yarın öbür gün motoru eline alınca balatanın çok da önemli bir maliyeti olmadığını anlayacaklar.

sarf malzemelerini uzun süre kullanmaya çalışmak marifet değil bence.
fren balatalarında da yapıyorlar bunu, övüne övüne ben motor freniyle duruyorum, balata bitmiyor diyenler yarın öbür gün motoru eline alınca balatanın çok da önemli bir maliyeti olmadığını anlayacaklar.

ya linuxcu,

"motor freni yapıyorum , fren balatasını bitirmiyorum"

bunu kim diyor yavv ? aea nın bir videosunda bahsettiği hayali biri bu.

cooooook istisnai bir adam var tabi.
Varahannes denen meşhur Alman.

adam Dct Africa nın motor frenini kullanıyor ve balatalarını geçektenn 100.000 lerce km değiştirmemiş.

motoru 550.000 km ve sıfır sorun puhahaga

tabi adamın motoru Africa olunca motoru eline almıyor, kendi motorunuzda denemeyin bence de :d

zincire yapışan yağ kullanmıyormuş da peki zincir döndüğünde yağ nerelere sıçrıyormuş? nereleri batırıyormuş?

dağ bayır gezsem benim de şeyimde olmaz jant bilmem yok motor bloğu balçık gibi sıvansın.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
zincire yapışan yağ kullanmıyormuş da peki zincir döndüğünde yağ nerelere sıçrıyormuş? nereleri batırıyormuş?

dağ bayır gezsem benim de şeyimde olmaz jant bilmem yok motor bloğu balçık gibi sıvansın.
İnce dişli yağı çok az miktarda sürülüp bir de bezle fazlası temizlenirse hiç sıçrama yapmaz, Burak Kara'yı bilmem ama birlikte yol yaptığımız başka bir arkadaş öyle yapıyordu, gayet mantıklı.

İnce dişli yağı çok az miktarda sürülüp bir de bezle fazlası temizlenirse hiç sıçrama yapmaz, Burak Kara'yı bilmem ama birlikte yol yaptığımız başka bir arkadaş öyle yapıyordu, gayet mantıklı.
zincir kurumuyor mu o şekilde?

asabi kardesim bana neden yukleniyon.
ben size akıl vermiyorum, yaptığımı yazdım sadece.

valla benim motorun jantının battığını hiç görmedim.

seninki gibi kavuniçi jantım olsa belki az da olsa farkedilirdi, bilemiyorum.

zincirim kuru olmuyor, ama bu yapışan yağ kadar da ele bişey gelmiyor tabi.

yaa şu yapışkan seyi nasıl surunuyonuz asıl ben ona hayret ediyorum. zktimin seyini çıkarmak çok zor ve ugrastırıcı. temizlemesen igrenc bir goruntu.

verilen paraları yazmıyorum bile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar