NC 750 X dct ve vstrom dl 650 karşılaştırması

Zevkler ve renkler meselesi tartışılmaz fakat abi NC daha otomobilvari bir motor hatta DCT'si otomatik vites turbo otomobil gibi. Makinanın ruhu yok gibi sanki. Bir de NC ülkemizde gereksiz pahalı bence. Motosikleti keyif almak için kullandığımızı varsayarsak otomatik vites ya da benzeri bir şanzımana sahip motosiklet fikri hiç cazip gelmiyor bana. Yarım saat sonra sıkılırım aga ben, uykum gelir onun üstünde😂 V-Stroma geçiş yapılır mı kısmına gelecek olursak bence gereksiz olur. Ayrıca o paralara daha kuvvetli, daha donanımlı, daha çok silindire sahip, daha rafine motosikletler var agalar, Japona takılıp kalmayın🤪🤪🙃😁
Diğer motorlardan bir kaç örnek verebilir misiniz? Bende inceleyeyim. Belki fikrimi değiştir. Bu gidişle ya vstrom ya nc alcam.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
me.. mesela bujiler..ne alakası var diyeceksiniz. Vstromda bujiler 12 binde değişken, nc de 52k de değişiyor.
...
Vallahi ya, böyle bir saçmalık olamaz; ulan 12.000'de zincir dişli bile değişmiyor da buji nereden çıktı? Hay Suzuki senin gibi...

(Varsa) Özellikleri bire-bir uyan İridyum buji takabilirim 12.000'de. O zaman belki 12 ve 24.000'de bir söküp tırnak araları vs. kontrol edilir.

Buji dezavantaj da halojen farlar ve klasik akü bir avantaj (mesela...) Africa Twin'e göre. AT farına bir şey olursa maazallah 30-40.000 masraf çıkarır. Akü dediğin de standart akülerin üç katı. İyi bakmak lazım AT Lityum aküsüne...

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Vallahi ya, böyle bir saçmalık olamaz; ulan 12.000'de zincir dişli bile değişmiyor da buji nereden çıktı? Hay Suzuki senin gibi...

(Varsa) Özellikleri bire-bir uyan İridyum buji takabilirim 12.000'de. O zaman belki 12 ve 24.000'de bir söküp tırnak araları vs. kontrol edilir.

Buji dezavantaj da halojen farlar ve klasik akü bir avantaj (mesela...) Africa Twin'e göre. AT farına bir şey olursa maazallah 30-40.000 masraf çıkarır. Akü dediğin de standart akülerin üç katı. İyi bakmak lazım AT Lityum aküsüne...
Hocam buji kodunu biliyorsan yaz da bir araştıralım🙃

burda suzi vs tracer vs nc 750 testi yapılmış.

Value vs rivals​

başalığında aynen şunu demişler.

"Tracer ve Suzuki nin en iyi yanlarını tek bir motorda istiyorsanız Honda'yı seçin."

Hey yavrum heeeey. Ben demedim mi size ? Üstelik bu eski NC. Yeni NC zaten kral yemin ederim.
Tracer ne ya 2025 NC nin yanında ? gulerim ahhaha

led farın varrr derdin var :d
Aksam uzun yol yapacam, şöyle sol şeritte şimşek gibi çakayım da milletin aklını alayım.Farına kurban olunur oyle güzel bir far ❤️ ❤️

Motosikleti
Kullanıcı kitabında NGK MR8E-9 diyor.
Şöyle bir şey buldum:

Kaybolursa diye buraya yazayım; eleman NGK firmasına sormuş onlar da bire-bir uyumlu İridyum alternatif olarak CPR8EAIX-9 modelini önermişler.

Ekleme: Bajaj D250'nin bujisi bu, süpermiş. Fiyatı da uygun. Servise giderken bunlardan alıp gideyim, zaten garantisi bitti motorun, yağı da servisten almayıp Liqui Moly 5W-40 yağ koyduracaktım - garantisi devam ediyor olsa bile garantiden çıkartırlardı...

Ekleme 2: Fiyatı pek de uygun değilmiş, 700-800₺ civarı. Bir servise sorarım Nikel olanları kaça veriyorlar diye, ona göre alırım. Çok büyük ihtimal servis Nikelleri İridyum olanlardan pahalıya satacaktır.

Son düzenleme:
Şöyle bir şey buldum:

Kaybolursa diye buraya yazayım; eleman NGK firmasına sormuş onlar da bire-bir uyumlu İridyum alternatif olarak CPR8EAIX-9 modelini önermişler.

Ekleme: Bajaj D250'nin bujisi bu, süpermiş. Fiyatı da uygun. Servise giderken bunlardan alıp gideyim, zaten garantisi bitti motorun, yağı da servisten almayıp Liqui Moly 5W-40 yağ koyduracaktım - garantisi devam ediyor olsa bile garantiden çıkartırlardı...
Yağ 10 40 değil miydi?

Motosikleti
Yağ 10 40 değil miydi?
10W-40 yerine 5W-40 kullanabilirsin sorunsuz. Hatta avantajlı; motor soğukken 10W'den azıcık daha ince olacaktır, dolayısıyla aşınmanın en fazla olacağı ilk dakikalarda her yere daha çabuk ulaşacaktır. Motor ve yağ ısındığında aynı zaten. Ayrıca Liqui Moly'nin 5W-40'ı 10W-40'ından bir tık daha kaliteli bir ürün. (Soğuk 5W veya 10W sıcak 40'tan hayli hayli kalın bu arada, kafalar karışmasın...)

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Şöyle bir şey buldum:

Ekleme 2: Fiyatı pek de uygun değilmiş, 700-800₺ civarı. Bir servise sorarım Nikel olanları kaça veriyorlar diye, ona göre alırım. Çok büyük ihtimal servis Nikelleri İridyum olanlardan pahalıya satacaktır.
Hocam yurtdışı forumlarında bakındım biraz, CPR8EAIX-9 95134 İridyum; sizin bujinin karşılığı. Denso olarak da IU24D bilgisine ulaştım ama doğrulayamadım.

ahaga sizi gidi vstromcular. ömrünüz kaliteli buji aramakla gececek ddagdjgfh

nc ciler, şimdi anladınız mı neden nc demek kafa rahatlığı demek ?

motorunuzdaki bujiler en az 52k gidiyor çünkü buıjileriniz strese maruz kalmıyor, evet.

nc motoru güle oynaya calısan, sıkıştırılmamış bir motor.

tasarım harikası yaaa

Motosikleti
ahaga sizi gidi vstromcular. ömrünüz kaliteli buji aramakla gececek ddagdjgfh

nc ciler, şimdi anladınız mı neden nc demek kafa rahatlığı demek ?

motorunuzdaki bujiler en az 52k gidiyor çünkü buıjileriniz strese maruz kalmıyor, evet.

nc motoru güle oynaya calısan, sıkıştırılmamış bir motor.

tasarım harikası yaaa
Bulduk işte da, 3dk sürdü... 50k kullanırım artık :)

Bu Suzuki'deki uyanıklar Euro 4 muhabetine bu motora özel buji ürettirmişler. Sık değişim de emisyon normlarına uyum için tedbiren.

Nikel bujilerle sorunsuz 50k giden varmış ama o kadar da abartmaya gerek yok sanki.

Sorarım ilk bakımda buji seti fiyatını, verdikleri fiyatı beğenmezsem İridyum alır taktırırım.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Ben büyük motor severim. Ayrıca benim yaşım 48,5. Dede motorları bana daha uygun galiba. Amacım yurt dışı tur. Bu sebeple naked olmaz .
Japona takılıp kalmayın derken aslında alternatifler belli Avrupalı seyahat enduroları. Aşağı yukarı aynı yaşlardayız, arayış ve beklentiler de aynı gibi. Ben de geçen sene aynı ikilemleri yaşadım gerçi NC yukarıda yazdığım kişisel sebeplerden listemde değildi. Daha çok V-strom ya da Versys arasında kalmıştım. Hatta bir ara ucuz alternatif olarak Transalp ve Varaderoya bile hallendiydim. Sağolsun Tommygun vazgeçirdi😄 Videolar, incelemeler tavsiyeler derken rahmetli AEA'nın Avrupalı Seyahat Endurosu videosunu tekrar izledim ve Triumph Tiger 800XRx radarıma girdi. Korlas şöyle dayar, efenim parçası şöyle kazık gibi söylentilere kulak asmadan geçen Nisan ayında 310 bin liraya 2015 model 36k km.de Triumph Tiger 800XRx aldım. Yaklaşık 6,5k km yaptım gayet memnunum çok keyifli bir motosikletmiş. Boyum 1.84, 90 kiloyum 5,5 yıl Sym Wolf 250 sürdükten sonra çok rahat ettim. Japonlar gibi çok fazla alınıp satılmıyor ama alternatif olarak değerlendirmenizi tavsiye ederim. (Özellikle XRx veya XRt donanım olarak dolu versiyonlar)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Japona takılıp kalmayın derken aslında alternatifler belli Avrupalı seyahat enduroları. Aşağı yukarı aynı yaşlardayız, arayış ve beklentiler de aynı gibi. Ben de geçen sene aynı ikilemleri yaşadım gerçi NC yukarıda yazdığım kişisel sebeplerden listemde değildi. Daha çok V-strom ya da Versys arasında kalmıştım. Hatta bir ara ucuz alternatif olarak Transalp ve Varaderoya bile hallendiydim. Sağolsun Tommygun vazgeçirdi😄 Videolar, incelemeler tavsiyeler derken rahmetli AEA'nın Avrupalı Seyahat Endurosu videosunu tekrar izledim ve Triumph Tiger 800XRx radarıma girdi. Korlas şöyle dayar, efenim parçası şöyle kazık gibi söylentilere kulak asmadan geçen Nisan ayında 310 bin liraya 2015 model 36k km.de Triumph Tiger 800XRx aldım. Yaklaşık 6,5k km yaptım gayet memnunum çok keyifli bir motosikletmiş. Boyum 1.84, 90 kiloyum 5,5 yıl Sym Wolf 250 sürdükten sonra çok rahat ettim. Japonlar gibi çok fazla alınıp satılmıyor ama alternatif olarak değerlendirmenizi tavsiye ederim. (Özellikle XRx veya XRt donanım olarak dolu versiyonlar)
Kolay kolay alınıp sayılmayan motorlarda illa ki bir hayır vardır :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar