NC 750 X dct ve vstrom dl 650 karşılaştırması

F54

bu sınıfta motor alacak adam ısrarla nc al nc al diye diretenlere hayret ediyorum
bu motor gitmiyor arkadaş gitmiyor evet 250 cc den geçersen ilk başlarda güzel GELİYOR ama gerçekten kendi sınıfında çok cılız
sadece az yakıyor diye kendini avutanlar aynı şekilde v storm veya tracer 700 kullansın oda 0.5 lt fark ediyor atla deve değil uzun ömürlü diyenler v storm ve ya cp2 bloğa sahip tracer da çok çok uzun ömürlü 470k da v storm gördüm 450 k nc de gördüm
birşeyi babanızın malı gibi savunmayın tavsiye verecekseniz objektif olun böyle can siperhane honda yı savunurken çok CAHİL gözüküyorsunuz
şimdi afrika twin kullanıyorum bu gün sıfır afrika alacak olsam 1m dct elektronik süspansiyonlusu en full olanı
ama triump 900 750k bmw f900 800k ducati desert 650k norden 770k ktm 1290 900k yani kendi sınıfında ki muadillerinden %25 daha pahalı insanın kafayı peynir ekmekle yemesi lazım böyle bir ticarete girmesi için
bir motor alırken bütün herşeyi düşünün parayı yoldan toplamıyorsanız
ha parayı yoldan topluyorsanız kafanıza göre takılın

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1 milyonluk africa diğerleriyle top diye oynar.

ktm diyor, norden diyor hala.. yavv bunlar her an patlayacak el bombası hiç mi takip etmiyosunuz motor dünyasını.

desertx zaten fazlaca offroad ozellikli ve onda elektronik suspansiyon yok.

neden 730.000 tl lik duz africa ile kıyaslamadın desert x i ?

tiger 900 mu ? pehhh. africa l1 e meze olur anca.

gorulduğu gibi africa yine 1 numara.

nc750 de muthis motor. 2025 nc750 alan adam bence akıllıdır., zekidir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ilgilterede transalp ten 110.000 tl ucuz

2025 transalp 670

670 - 110 = 560.000

rakibi vstrom 800 2025 modeli kaç olur bilmiyorum.

pekiiiiiii 2023 model, 2024 cıkışlı 7000 km de 650.000 e bu satılıyor.. nasıl işler bunlar yavvvv

japonlar bitti :(
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

üstadlar , 5.foto da şasi yamuk mu ya,

Son düzenleme:
Toplamda 200.000 km'yi aşkın farklı motosikletler ve 50.000 km'yi aşkın süredirde nc dct kullanıyorum.Uzun yol,şehir içi,otoban, amanos dağları vb çoğu yola gittim.Aynı gün 750 km yollar yaptım ve yakıt alımları için durdum.
İlaveten vstrom650'yide test ettim ve inazuma kullanıcısıda oldum geçmişte.
Vstrom650 ile Nc750 arasında hiçbir anlamda abartılacak bir fark görmedim.İki modelinde birbirine karşı üstün olduğu noktalar mevcut.Beklentiye ve kullanım amacına odaklı olarak ikiside seçilebilir.İkiside pişman etmez.
Günün sonunda yükseltme veya değişiklik amaçlı ne nc'den vstrom'a nede vstrom'dan nc'ye geçmenin anlamlı olduğunu düşünmüyorum.

DL 650 artık üretilmeyen bir makina.
Ama NC 750 goruyorsunuz gümbür gümbür devam ediyor satışlarına.

Zaten 2025 NC750 ye bok artan herhangi bir insan olamaz, olmamalı.

Bahane ne ? Gitmiyormuşşşşşşş.
Bak bak bak

Ulen 800.000 900.000 TL lik TMAX cok mu gidiyor dsafadf
Bunlar hep ezbere dayalı amator yorumlar.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
DL 650 artık üretilmeyen bir makina.
Ama NC 750 goruyorsunuz gümbür gümbür devam ediyor satışlarına.
...

2025 modeli var ama Euro 5+ dolayısıyla Türkiye'ye gelmez artık. Bildiğim kadarıyla DL650'nin Euro 5+ uyumluluğu ile ilgili bir çalışma yapılmadı.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Toplamda 200.000 km'yi aşkın farklı motosikletler ve 50.000 km'yi aşkın süredirde nc dct kullanıyorum.Uzun yol,şehir içi,otoban, amanos dağları vb çoğu yola gittim.Aynı gün 750 km yollar yaptım ve yakıt alımları için durdum.
Vstrom650 ile Nc750 arasında hiçbir anlamda abartılacak bir fark görmedim.İki modelinde birbirine karşı üstün olduğu noktalar mevcut.Beklentiye ve kullanım amacına odaklı olarak ikiside seçilebilir.İkiside pişman etmez.
Günün sonunda yükseltme veya değişiklik amaçlı ne nc'den vstrom'a nede vstrom'dan nc'ye geçmenin anlamlı olduğunu düşünmüyorum.

Daha önce de yazmıştım, nc ile vstrom arasında konfor ve güç olarak çok fark olsa d abiri diğerinden yükseltme anlamında farketmez.
vstrom'un amortisörleri daha iyi, bozuk yollarda konfor sağlıyor, virajlarda daha iyi yol tutuyordur falan ama sonuçta nc sürüyorum yükselteyim diyen AT ya da GS bakmalı artık.

Nc gider mi gitmez mi bilmiyorum ama bu yorumlar tamamen göreceli. Bana göre giden bir şey size göre gitmeyebilir. Demek istediğim motosiklet gibi kullanıcıya özel tecrübe sunan araçların kullanımı yada özellikleri eleştirildiği zaman bu eleştirenin görüşüdür. Bu görüşler herkesin görüşüymüş gibi düşünülmemelidir. Ancak çoğunluk aynı konuya benzer eleştiri getiriyorsa ancak o zaman çoğunluk görüşü olarak ele alınmalıdır. Nc özelinde dinlediğim kullanıcıların tamamına yakını motosikletin ruhsuz olduğunu ve temelde sadece ulaşım amaçlı iş görebileceğini söylemişlerdi. Şimdi siz bana bu motosikletin dünyanın en iyi motosikleti olduğunu söyleseniz de , sizin karşınızda pek çok kullanıcının karşı görüşü var. Bu durumda söylediğiniz şeyler ancak sizi bağlayan düşünceler oluyor. Aynı zamanda ikna edici de olmuyor. Çünkü kalabalık sizin tam tersinizi söylüyor ve siz görüşünüzün haklılığını savunmak için diğerleri ile dalga geçerek aşağılama yoluna gidiyorsunuz. Bu üstüne antipatik oluyor.
Ben Vstrom araştırıyorum . Ancak eğer bulunduğum ilde vstrom bulamazsam, ( Sayın CYAN da satmaz ise) NC 750 alacağım. Hem de manuel alacağım. Dediğim gibi ihtiyaçlar ve görüşler farklıdır. Öyle olmasaydı keller ve körler evlenemezdi.( Sözüm Tommygun'a değildir) . :)

Nc gider mi gitmez mi bilmiyorum ama bu yorumlar tamamen göreceli. Bana göre giden bir şey size göre gitmeyebilir. Demek istediğim motosiklet gibi kullanıcıya özel tecrübe sunan araçların kullanımı yada özellikleri eleştirildiği zaman bu eleştirenin görüşüdür. Bu görüşler herkesin görüşüymüş gibi düşünülmemelidir. Ancak çoğunluk aynı konuya benzer eleştiri getiriyorsa ancak o zaman çoğunluk görüşü olarak ele alınmalıdır. Nc özelinde dinlediğim kullanıcıların tamamına yakını motosikletin ruhsuz olduğunu ve temelde sadece ulaşım amaçlı iş görebileceğini söylemişlerdi. Şimdi siz bana bu motosikletin dünyanın en iyi motosikleti olduğunu söyleseniz de , sizin karşınızda pek çok kullanıcının karşı görüşü var. Bu durumda söylediğiniz şeyler ancak sizi bağlayan düşünceler oluyor. Aynı zamanda ikna edici de olmuyor. Çünkü kalabalık sizin tam tersinizi söylüyor ve siz görüşünüzün haklılığını savunmak için diğerleri ile dalga geçerek aşağılama yoluna gidiyorsunuz. Bu üstüne antipatik oluyor.
Ben Vstrom araştırıyorum . Ancak eğer bulunduğum ilde vstrom bulamazsam, ( Sayın CYAN da satmaz ise) NC 750 alacağım. Hem de manuel alacağım. Dediğim gibi ihtiyaçlar ve görüşler farklıdır. Öyle olmasaydı keller ve körler evlenemezdi.( Sözüm Tommygun'a değildir) . :)

yok yaaaaa.Bu gitmiyor diyenlerin alayı X adv ye hasta, ağızlarının suyu akıyor çok gordum bunu.Ama TMaX orneğinde olduğu gibi X adv ye de kimse gitmez demiyor.

Nasıl oluyor di mi ? İkisi de aynı motor aslında. Yorumlar ezbere çunku.
NC750 un fiyatı, yapabilecekleri ve rakipleri belli. Kendi çapında başırılı bir motordur, rakiplerinden de çok satar.
Yakışıklı yaa keretaa

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
NC gidiyor da devir aralığı biraz dar olduğu için "uzama" hissi vermiyor. DL650'de trafikte 2. viteste çok güzel uzatabiliyorsunuz mesela, NC'de bunu aynı rahatlıkla yapamazsınız çünkü devir anında bitiyor. Bir üst viteste kullanıp torktan faydalanabilirsiniz ama ikisinin hissi farklı.

NC'de max. tork 4750 devir, max. güç ise 6750 devirde geliyor.
DL650'de ise max. tork 6500 devir, max. güç ise 9200 devirde geliyor.

Konu bu kadar. Paragraflarca yazıya denk iki cümle yukarıdakiler...

NC'den V Strom'a geçilebilir, eğer NC'nin artık değişim zamanı gelmişse ama tersi bence imkânsız. Ben yapmam mesela. V85TT kullanırken de o devir yetersizliği hissini yaşadım, motosikleti ulaşım aracı olarak kullanıyorsanız OK de onun harici hafakan bastırır artık bana NC. (Ki 19" jant, stok amortisörlerin çok daha güzel çalışması ve inanılmaz rahat sele / yolculuk konforu deyince insan NC neden alayım ki? der...) NC'den V Strom'a daha rahat uzun yol yapmak, motosikleti daha rahat iki kişi kullanmak, kendi kapsamı içinde biraz yaramazlık yapmak için gayet de geçilir.

Yine de katılırım; kesmez, daha yukarı bakmak lazım. Ama "bana bu kadar yeter, uçmak istemiyorum, eskidi diye değiştireceğim vs." dendiği noktada NC'den V Strom'a geçilebilir pekâla...

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Her yakıt alımında tüketim hesaplayan biri için NC, aksi her durum için V-Strom.

DCT konu dışı tabi, seveni de çok. Hazetmem otomatik motosiklet fikrinden.

Dct konu dışı olamaz,tamda konunun tam ortasında zaten.Büyük bir kesim tarafından Bu motosikletin tercih edilme sebebi dct olması zaten.
Ben uzun dönem vitesli motosikletler kullandım.Dct farklı bir dünya.Güzel bir teknoloji.Manuel'de kullanım seçeneğiyle virajlarda dolu devirle kullanabiliyorsunuz.
Dct'nin diğer avantajı devir aralığı kısa olan motorun akıcı olmasını sağlıyor sistem vitesleri attığında, özellikle spor modunda motor gayet güzel uzuyor.
Yakıt harici aksi her durum ayrımı yanlı bir yorum olmuş.

Sayın CYAN da satmaz ise) NC 750 alacağım. Hem de manuel alacağım. Dediğim gibi ihtiyaçlar ve görüşler farklıdır. Öyle olmasaydı keller ve körler evlenemezdi.( Sözüm Tommygun'a değildir) . :)

cyan dan başka satan mı yok neden cyan ? Cyan ucuza verrir diye hayal ediyosan boşa hayaller kurma.
Zaten satmaz.Satsa ne alacak guzzi alacak hali yok ssdfdsad Ducati de almaz cunku korlas la uğraşmak istemez. Mecbur devam edecek.

Sana satıp sonra gidip 2025 NC750 alıyomus :d

cyan dan başka satan mı yok neden cyan ? Cyan ucuza verrir diye hayal ediyosan boşa hayaller kurma.
Zaten satmaz.Satsa ne alacak guzzi alacak hali yok ssdfdsad Ducati de almaz cunku korlas la uğraşmak istemez. Mecbur devam edecek.

Sana satıp sonra gidip 2025 NC750 alıyomus :d
Neden Cyan çok basit. Çünkü titiz ve motosikletine değer veriyor. Bunu mesajlarından anlayabiliyorum. Mesela sizden 10 binde Nc750 almam ama Cyan'dan 100 binde v strom alırım. Mesele kişiler yada karakter ile ilgili değil yanlış anlamayın lütfen ancak titiz olmak yada güven duyulmak farklı bir durum. Siz bende bunu sağlayamadınız.

Neden Cyan çok basit. Çünkü titiz ve motosikletine değer veriyor. Bunu mesajlarından anlayabiliyorum. Mesela sizden 10 binde Nc750 almam ama Cyan'dan 100 binde v strom alırım. Mesele kişiler yada karakter ile ilgili değil yanlış anlamayın lütfen ancak titiz olmak yada güven duyulmak farklı bir durum. Siz bende bunu sağlayamadınız.

ajaajajahahaaa Cyan motoruna iyi bakar tabi, bende de oyle bir izlenim var.
Ama bir ben olamaz. Ben acayip iyi kullanırım makineyi, bilen bilir beni :d

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Dct konu dışı olamaz,tamda konunun tam ortasında zaten.Büyük bir kesim tarafından Bu motosikletin tercih edilme sebebi dct olması zaten.
Ben uzun dönem vitesli motosikletler kullandım.Dct farklı bir dünya.Güzel bir teknoloji.Manuel'de kullanım seçeneğiyle virajlarda dolu devirle kullanabiliyorsunuz.
Dct'nin diğer avantajı devir aralığı kısa olan motorun akıcı olmasını sağlıyor sistem vitesleri attığında, özellikle spor modunda motor gayet güzel uzuyor.
Yakıt harici aksi her durum ayrımı yanlı bir yorum olmuş.
DCT konu dışı. Meraklıları vardır kesin ama ben ne arabada ne motosiklette otomatikten hazetmiyorum. Motosiklet özelinde öncelikli olarak güvenlik bağlamında, sonra da sürüş hissiyatı ve kontrolün tam olarak bende olmaması nedeniyle. Honda'ya bir gıcığım yok; Transalp de, Africa da hatta Goldwing de alınıp binilebilecek iyi motorlar, manuel oldukları sürece. Bu yüzden scooter de sevmem. Meraklısı alsın kullansın. DCT konu dışı ve konu tercihlerim olduğu için doğal olarak yanlı bir yorum. Yukarıda yazmadım; benzincideki hesap harici bagaj da ilk bakışta tercih sebebi olabilir ki o da yakıt dolumu nedeniyle kendi değerini azaltıyor.

V stromdan üstün olan yönü nedir yazarsanız hep beraber öğrenebiliriz. Fren? viraj? güç? konfor? dayanıklılık? hangileri daha iyi?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
ajaajajahahaaa Cyan motoruna iyi bakar tabi, bende de oyle bir izlenim var.
Ama bir ben olamaz. Ben acayip iyi kullanırım makineyi, bilen bilir beni :d
Hakkında bildiklerimiz, arkadaşının satamadığı scrambler'ı ve metropol kartı devirmeye çalıştığın. Hakkında başka hiç birşey bilmiyoruz.

V stromdan üstün olan yönü nedir yazarsanız hep beraber öğrenebiliriz. Fren? viraj? güç? konfor? dayanıklılık? hangileri daha iyi?

me.. mesela bujiler..ne alakası var diyeceksiniz. Vstromda bujiler 12 binde değişken, nc de 52k de değişiyor.

aşağıdaki video aklıma geldi yeminle, izleyin,izlettitin sfaffda

Peki sadece bu kriterlerden değerlendirelim.
Fren,viraj ve dayanıklılık konularında başabaştırlar.Hatta kullanıcıya göre değişebilirde.
Güç ve konfor olayında vstrom öndedir.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Zevkler ve renkler meselesi tartışılmaz. Fakat NC daha otomobilvari bir motor bence hatta DCT'si otomatik vites turbo otomobil gibi. Makinanın ruhu yok gibi sanki. Bir de NC ülkemizde gereksiz pahalı bence. Motosikleti keyif almak için kullandığımızı varsayarsak otomatik vites ya da benzeri bir şanzımana sahip motosiklet fikri hiç cazip gelmiyor bana. Yarım saat sonra sıkılırım aga ben, uykum gelir onun üstünde😂 V-Stroma geçiş yapılır mı kısmına gelecek olursak bence gereksiz olur. Ayrıca o paralara daha kuvvetli, daha donanımlı, daha çok silindire sahip, daha rafine motosikletler var agalar, Japona takılıp kalmayın🤪🤪🙃😁

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar