Honda Kazık Onda diyebilir miyiz?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
hani japon ucuz avrupa motorları pahalıydı?
Caponlarınki küçükmüş diye bir şehir efsanesi vardı. Ondan şiyapmışlardır.

İşin aslı: Bizim paramız para değil. Hepimiz Şevket'iz.
q7oa9fc.jpg

halk rezil şekilde oy verdiği için ülke rezil bir şekilde yönetiliyor. (akp+chp+hdp+mhp+iyip=%95 ediyor)
ülke rezil şekilde yönetildiği için, ülkedeki yetkili servis sistemi, yetkili servise giden vatandaşın tüyünden yastık yapacak şekilde fiyatlandırma yapmak zorunda (devlet adam gibi yönetiliyor olsaydı, vatandaşını koruyan mantıklı bir sistem kurardı, motosikletlerde anlamsızca euro 5 emisyonlarına geçilmesi bile devleti milyonlarca dolar zarara uğratan bir şey, ve daha nice birkaç milyon detay...)
devlet otomobil-motosiklet vergilendirmesini, devletin çıkarına olacak şekilde yapsaydı, hem tüm ülkede her yıl yaktığımız binlerce ton yakıtın daha azını tüketirdik (belki %70ini), hem cari açık azalırdı, hem bozulan motorlar vb için ithal edeceğimiz yerek parça ve diğer kazıklardan kurtulurduk.
ama devlet, vatandaşı, vatandaş tüyü yastığa çevirecek şekilde yasalar geçiriyor.
ülke kendini soylu ilan etmiş, 2000-5000 kişinin (bazı vekiller, bazı parti meclisi üyeleri, bazı il başkanları,bazı iş adamları) işgali altında.
rahmetli ankaralı turgut abimiz, afyondan vekilime taze taze kaymak lazım diye şarkı yaparken, çok şey anlatıyordu.

özetlersek, burada suç kesinlikle hondada veya yetkili serviste değil, hondanın derdi kazık sokmak olsaydı, 2000 yılında da yapabilirdi, 2005 yılında da, 2010-2015 yılında da. bu sistem içerisinde ancak bu durum mümkün oluyor.

burada tüm suç, istisnasız, %95 kartel partilerine oy veren seçmende. yaptıklarının sorumluluğunu almayıp, başkalarını suçlamak çok yanlış bir şeydir.
honda benim babamın oğlu değil, hondayı savunmaktan para kazanmıyorum, dünyada en çok motosiklet üreten, ve sürümden en çok para kazanmayı hedefleyecek firmaya da kazıkçı demek kesinlikle doğru değil.

hastalık ile semptom farklı şeylerdir, grip hastalıktır, yorgunluk ise semptomdur.
hondanın bu fiyatları bir hastalık değildir, hondanın bu fiyatları bir sempotomdur.
hastalığın kaynağı, türk milletine hizmet etmeleri gerekiyorken, milletin aleyhinde her türlü işbirliğini yaparak, kendini soylu ilan eden yönetim kadrosudur.
(geçenlerde emekli vekillere bile trafik kurallarını ihlal etme hakkı verdiler, hammurabi kanunlarındaki soylu-normal-köle yasaları bile bu seviyede adaletsiz değildi, seçim günü geldiğinde, halk, o-şu bahaneyle-nefretle bu soylu-köle ayrımını desteklerse, bunun sonuçlarından şikayet hakkı kalmaz)

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
20 bin km. lerde varyatör değişimi yapılmaz. Bir sorun oluşmuştur. Yetkili serviste bu değişimler için şaşırtıcı bir fatura değil. Honda ya bu kadar ömürsüz bir varyatör yakışmamış. Varyatörüm 49 bin km. de ve sorunsuz. Bozulsa da kendim değiştiririm. Az masraf çıkar. Bakım-tamir konusunda bir şeyler öğrenmek iyidir.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
20bin km'de anca kayış değişir bagalar değişir, varyatör değişmesi sorun. ne oldu ki acaba da değişti.

Sıradan bir motosikletin periyodik bakımına 5-6 bin TL ye nasıl uygun diyorsunuz onu anlamadım.
Benim araba neredeyse 5 litre yağ aldığı halde, yağ, yağ filtresi,hava filtresi,yakıt filtresi değişimini 3 bine yaptırıyorum. Hadi serviste 5-6 olsun.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sıradan bir motosikletin periyodik bakımına 5-6 bin TL ye nasıl uygun diyorsunuz onu anlamadım.
Benim araba neredeyse 5 litre yağ aldığı halde, yağ, yağ filtresi,hava filtresi,yakıt filtresi değişimini 3 bine yaptırıyorum. Hadi serviste 5-6 olsun.
neden periyodik bakım olduğunu dusundun ? varyatör komple değişmiş yorumları var.

Facebook forza grubunda denk geldi.
Belgede ad soyad plaka yazan yeri kestim.

Şimdi soruyorum 3 parça halinde işçilik almak, bu fiyatları çıkarmak normal mi?

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada bu periyodik bakım. Bir arıza vs sebebiyle gidilmemiş.
Avrupalılar pahalı derler birde 😅 Onada yeni kulp bulurlar uzaklardan geliyor yeeniimm

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
20bin km'de anca kayış değişir bagalar değişir, varyatör değişmesi sorun. ne oldu ki acaba da değişti.
Debriyaj balatası da erken bitiyordu bu forzalarda 20 mi 25 bin demi neydi çok erken joymax te 40 küsür bin km den önce değişmemişti. 250 lik maxi scooter alsam yine almam honda yamaha. Alternatifleri sym, kymcodan devam ederdim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Konu başlığı özelinde, değil arada ki mesajlara istinaden yorum yaptım.
Kendi yapamayanlar yaptırabilsinler diye böyle pahalı olacak tabi. Size 3.000'e patlayan iş serviste yaptırınca 5-6.000 olması çok doğal değil mi?

Hem motosiklet bakımı ile araba bakımını da karıştırmamak lazım; benim arabaya sadece Total'in tek bir ürünü oluyor buna rağmen bu ürünün 4 litrelik kutusu benim motosiklete kullandığım yağın 1 litresinden ucuz. 3 litre yağ alan motorda 12 litre araba yağı kadar masraf eder. Daha diğer kalemlere gelmeden. Servislerde yağı da zaten piyasa perakende fiyatının %50 üzerinde satıyorlar. Yazacağım bu kadardır... :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar