EN İYİ SPOR TOURİNG (2025): Honda NT1100 vs Kawasaki Ninja 1100 vs Suzuki GSX-S1000GT

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sanırım NT1100 ü bir tek ben beğeniyorum. Herhangi bir yerde test motoru var mı acaba?
Ben de beğeniyorum aslında, gözüm alıştı o tipe. Konu başlığında belirtilen diğer iki Japon haliyle daha agresif, daha kuvvetli ama bence Nt 1100 tam bir uzun yol makinesi. Bunu alan adam milyon km yapar, dünyayı dolaşır. Lakin Dct olmasın bir zahmet.

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Merak ettiklerimden biri de DCT zaten. Belki de çok keyiflidir. O yüzden test etmek istiyorum.
Genelde gün içinde İstanbul trafiğinde motor kullanıyorum. GS le çokta şikayetim yok aslında ama DCT de gerçekten kullanışlı görünüyor. 3 yıl Honda Silverwing kullanmıştım. Çok zevkli motordu. Eminim NT1100 daha da iyidir. Genelde ağırlık merkezi aşağıda oluyor bu tarz motorlarda. Merak işte...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada param olsa Versys 1100 SE tercih ederdim ama emekli adamı aşıyor :)

Motosikleti
cbf 150
Hiç şaşmıyor örneklemem, GS seven adam sever anca bu motoru demiştim görüyorsunuz ne kadar da doğru tesbit yapmışım.
GS ciler bu dünyanın barbarlarıdır, ne göz zevkleri vardır nede kültürel birikim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Listedeki suzi ve kawa nın toplamının 3 katı satıyor Honda.
Tur motorunnun kralı yemin ederim.

Yamaha 9 gt falan da çok pis ezilir..

Bi şu motora bakın,

bir de diğer yol motoru diye geçinenlere.....africada da kullanılan motorun min 500.000 km sorun çıkarmayacağını da unutmayın.

TİPİNE BAKTINmı motorun? evlat olsa sevilmez gözünü sevim scooterdan hallice
Lütfen şu scooterleri kötülemeyin arkadaşlar. İyi kötü kullanıyoruz işte. Böyle diye diye masrafa sokacaksınız beni. Lütfen yapmayın. V strom aldırmayın bana. Üniversitede 2 çocuk okutan adamım. Masrafım zaten çok. Halden anlayın. Lütfen...!🤭

TİPİNE BAKTINmı motorun? evlat olsa sevilmez gözünü sevim scooterdan hallice
o sana göre... bana göre ise çok yakışıklı...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu dct nin neyini beğenmiyorsunuz anlamıyorum. 350 cc sr4 den sonra ilk defa ömrümde bu cc de bir makine kullandım. Fethiye'ye giderken çok tedirgindim. Fakat motoru bi yarım saat kullandıktan sonra tedirginliğim geçti.
Motorda D ve S modu var. Daha devirli kullanmak istiyorsanız, yani yüksek devirlerde vites değişimi olsun istiyorsanız S moduna alıyorsunuz. Şehir içinde daha sakin sürüşler yapayım diyorsanız D moduna alıyorsunuz ki vites değişimleri daha çabuk oluyor.
Ayrıca uzun yolda misal araç sollarken 110-120 ile 6 viteste giderken gazı birden açtığınızda motor direk vites düşürüp yüksek devirle ok gibi fırlıyor.

Yani bu kolaylıklar niye beğenilmez gerçekten anlamıyorum. İlla o sol el debriyajı çekecek, illa o sol ayak vites mi değiştirecek. Benim yerime motor bunu ayarlıyor ve ben yolun keyfine bakıyorum. bu kadar basit.

Son düzenleme:
Sağolasın Burak Hocam, Rabbim isteyene daha güzelini nasip etsin.
Daha nerdeyse 2-2,5 yıl oldu motora başlayalı. İlk pcx i aldığımda hondanın sitesine göz atarken NT1100 ü gördüm ve işte bu benim en son alacağım motor dedim. O gün başladı hayalimiz. 2 yıllık bir hayaldi. Elhamdülillah Rabbim nasip etti. Herkese gönlündeki motora binmeyi nasip etsin. Kazasız belasız uzun yıllar motor kullanalım inşallah.

Arkadaşı tanımıyorum gerçekten, foruma da fırsat buldukça girebiliyorum. Ama artık şu dct kullananlara yada scooter kullananlara gay muhabbetine tahammülüm kalmadı. Tepkim tamamen bu gay lafınadır. Yoksa arkadaşı tanımam etmem.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Arkadaşı tanımıyorum gerçekten, foruma da fırsat buldukça girebiliyorum. Ama artık şu dct kullananlara yada scooter kullananlara gay muhabbetine tahammülüm kalmadı. Tepkim tamamen bu gay lafınadır. Yoksa arkadaşı tanımam etmem.
O arkadaş o yorumu forumun bir başka üyesine laf çarpmalı şekilde yazmış gibi geldi bana. Tamam sizin durumunuza ithafen yazılmış ama başkasının taklidini yaparak yazmış gibi. Ben öyle anladım en azından.

Bu arada motorunuz hayırlı olsun. Tekerinize taş değmesin. Benim de çok beğendiğim bir motordur ama yanlış anlaşılmasın ben alırsam manuelini alırım. Benim araba tercihimde manueldir. Çünkü ben bu aletleri ulaşım için kullanmıyorum. Tamamen keyif için biniyorum ve bana manuel bir araca binmek (araba veya motor farketmez) daha çok keyif veriyor.

Biri diğerinden daha iyi olsa sadece 1 tanesi üretilirdi bu icatların. Sonuçta tercih meselesine kalıyor. Benim çevremde de ikiye bölünmüş durumda arkadaşlarım var. Bir kısmı dct'ci, diğer kısmı manuelci.

Motosikleti
K 1600 GTL
Sağolasın Burak Hocam, Rabbim isteyene daha güzelini nasip etsin.
Daha nerdeyse 2-2,5 yıl oldu motora başlayalı. İlk pcx i aldığımda hondanın sitesine göz atarken NT1100 ü gördüm ve işte bu benim en son alacağım motor dedim. O gün başladı hayalimiz. 2 yıllık bir hayaldi. Elhamdülillah Rabbim nasip etti. Herkese gönlündeki motora binmeyi nasip etsin. Kazasız belasız uzun yıllar motor kullanalım inşallah.

Hayırlı olsun motorun. Kazasız belasız güzel günlerde kullan. Kamyoncu arkadaş aslında subliminal mesaj vermiş kızmaya gerek yok...

Biri diğerinden daha iyi olsa sadece 1 tanesi üretilirdi bu icatların. Sonuçta tercih meselesine kalıyor. Benim çevremde de ikiye bölünmüş durumda arkadaşlarım var. Bir kısmı dct'ci, diğer kısmı manuelci.
Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum hocam. Madem Bu Honda bu dct yi çıkarmış, isteyen dct ye biner, isteyen manuel kullanır. Biz manuel kullananlara laf ediyor muyuz. Hayır. Kişi ondan zevk alıyordur, Manuel tercih etmiştir. Ben otomatik kullanmaktan zevk alıyorum, dct yi tercih etmişim. Ama bu manuel kullanan ERKEK lerin dilinde hep bir gay muhabbeti. Benim asıl bozulduğum husus bu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar