Hukuki işlem hakkında.

Selam arkadaşlar. Bir kaç gün önce 2019 model Mondial 8 bin kilometre de vulturei125 motor satın aldım. Aracın devrini noterden aldım, ve bayiye gidip daha 500 metre gitmeden arka teker kitlendi.

(Satıcı motorun kusursuz olduğunu arızasız olduğunu, ben bin km yaparsam sorun yaşar mıyım, dediğimde kesinlikle yaşamazsın diye sözlü garanti verdi)

Götürdüm bıraktım arka ve ön kaliper bozulmuş arka kaliper için tam 3 saat uğraştılar yapamadılar.
bende motoru iade ettim paramı aldım (kredi kartına geri yattı) serviste bıraktım. Servise bıraktığıma dair bir belge almadım.

Şimdi motorun satışı hala bende adam gelip almıyor, bir ara geldi saat 16.30 da beni arıyor ben bu saatte işten çıkıp yetişemem dedim sen bilirsin diyor.
Şimdi hukuken bir yol izlemeliyim bu adam motorla trafikte birine çarpsa sorumlu ben olurum.
Ama serviste işlem görürken video çekmiştim
Otobüs ile döndüm biletim de duruyor.
yarın gelmez ise polise çalıntı bildireyim mi.
Plakayı almak hiç aklıma gelmedi.

Satıcı kusurundan dolayı 9 bin tl (noter, plaka, yol, yemek, iş izini.) gibi masraflarım oldu onları talep etmedim kalkmış diyor bana peşinden o kadar koşturdum buraya gel satışı ver diyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
uzun uzun yazmaya üşendim ama olayı senin tarafından dinlememize rağmen senin halt yemen gibi geldi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

adam motoru iade etmek zorunda da değildi insanlık edip almış geri sen bi noter bi plaka parasına kalmışsın bi de 9bin tl para istiyorsun gidip versene motorun satışını ne bekliyorsun

ee abi, bi zahmet gidip satışı versen ya?
Başka şehirde yani oraya gitmek için işten izin almam gerekiyor. Bir de satıcı ayıbından kaynaklandığı için onun gelmesi gerekmez mi.

uzun uzun yazmaya üşendim ama olayı senin tarafından dinlememize rağmen senin halt yemen gibi geldi

adam motoru iade etmek zorunda da değildi insanlık edip almış geri sen bi noter bi plaka parasına kalmışsın bi de 9bin tl para istiyorsun gidip versene motorun satışını ne bekliyorsun
Yaş kaçtı hocam. Hukuki bir bilgin yoksa yorum yapman saçma.
Kanunu biraz araştır. Çakallık yapacak olsam O motoru iade etmeyip gidip dava açar, zararımı faizi ile söke söke alır eğer sicili bozuksa da 3 ila 10 yıl hapis yatar. Çocuk oyuncağı mı bu iş. Adam tabi ki motoru da iade almak zorunda tüm zararlarımı karşılamak da zorunda!

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar. Bir kaç gün önce 2019 model Mondial 8 bin kilometre de vulturei125 motor satın aldım. Aracın devrini noterden aldım, ve bayiye gidip daha 500 metre gitmeden arka teker kitlendi.

(Satıcı motorun kusursuz olduğunu arızasız olduğunu, ben bin km yaparsam sorun yaşar mıyım, dediğimde kesinlikle yaşamazsın diye sözlü garanti verdi)

Götürdüm bıraktım arka ve ön kaliper bozulmuş arka kaliper için tam 3 saat uğraştılar yapamadılar.
bende motoru iade ettim paramı aldım (kredi kartına geri yattı) serviste bıraktım. Servise bıraktığıma dair bir belge almadım.

Şimdi motorun satışı hala bende adam gelip almıyor, bir ara geldi saat 16.30 da beni arıyor ben bu saatte işten çıkıp yetişemem dedim sen bilirsin diyor.
Şimdi hukuken bir yol izlemeliyim bu adam motorla trafikte birine çarpsa sorumlu ben olurum.
Ama serviste işlem görürken video çekmiştim
Otobüs ile döndüm biletim de duruyor.
yarın gelmez ise polise çalıntı bildireyim mi.
Plakayı almak hiç aklıma gelmedi.

Satıcı kusurundan dolayı 9 bin tl (noter, plaka, yol, yemek, iş izini.) gibi masraflarım oldu onları talep etmedim kalkmış diyor bana peşinden o kadar koşturdum buraya gel satışı ver diyor.
Arkadaşın da dediği gibi ayıplı mal olduğundan hukuki uzun bir süreçle seni uğraştırmak yerine insanlık yapıp iade etmiş ama insanlık yapmadığı başka bir konu da motosikletin kusurunu söylememek . İki tarafta haklı veya haksız demiyorum daha kolay olarak noterden bir arkadaşına veya akrabana vekalet ver o gidip senin yerine satış versin. 10bin TLye yakın bir masraf çıkar bunu da faturalandırmadıysan geri alamazsın onun dışında suç duyurusuyla mesai saati , yol , noter ve plaka ücretlerini talep edebilirsin diye düşünüyorum.

Arkadaşın da dediği gibi ayıplı mal olduğundan hukuki uzun bir süreçle seni uğraştırmak yerine insanlık yapıp iade etmiş ama insanlık yapmadığı başka bir konu da motosikletin kusurunu söylememek . İki tarafta haklı veya haksız demiyorum daha kolay olarak noterden bir arkadaşına veya akrabana vekalet ver o gidip senin yerine satış versin. 10bin TLye yakın bir masraf çıkar bunu da faturalandırmadıysan geri alamazsın onun dışında suç duyurusuyla mesai saati , yol , noter ve plaka ücretlerini talep edebilirsin diye düşünüyorum.
Evet haklısınız, aslında olay şöyle satıcı ürünü iade almak istemedi, bende kanuni olarak almak zorunda olduğunu belirttim (kanunları madde madde saydım) çünkü motorda korna da yoktu km sayacı da çalışmıyordu. Bunları söylememiş bende sonradan fark etmiştim.

(Unuttum kontrol etmeyi dalgınlık işte bir de satıcı sorunsuz full kontrollü dedi)

Neyse bu artistlik yapacaktı. Dedim hakem heyetine gider uğraşırım alırım dedim ama iyi bir insan olduğun için masraflarım önemli değil, (faturaları mevcut) makineyi iade al yeterli dedim.

Benim için giden para önemli değil, şimdi bu adam kıllık yapar da birisine çarparsa motorla ben uğraşacağım. Polise çalıntı ihbarı yaparsam ne gibi bir süreç işler.
(whatsapp konuşmalarımız da motorun serviste olduğunu belirten mesaj mevcut)

Motosikleti
Honda Forza
Mal ayıplı çıkmış adam da iade etmiş paranı buraya kadar her şey normal.

1- Geri verdiğiniz malın satışını neden vermeden gittiniz.

2- Adam niye parasını verdiği malın satışını istemedi

3- 16.30 da çıkıp yetişemem dediğinize göre ikiniz de aynı şehirdesiniz ve bu kadar zor olan ne? Noter haftasonu da açık..

4- Hırsızlık ihbarında bulunmayı düşünmek... Aksini kanıtlarsa asıl sen sıkıntı yaşarsın ve satış için zamanın olmaması nedeniyle böyle bişeyi düşünmen bile ayıp bence.

Esnaf iadeyi yapıp kimsenin üzerinde malı bırakmaz.
Değişik bir olay.
Kaydınız varsa adam gelip al dediyse hırsızlık olmaz yanlış ihbar karşı taraf dava açar çünkü çalmamış.
Sen zararını mahkeme yoluyla talep edebilirsin ama şu zaman da millet kardeşinde mal bırakmıyorken sizin durum garip olmuş.
İhbar etmeniz bir işe yaramaz kredi kartına iade zaten belli olur çok basit.

Motosikleti
D400
Karşı taraf bildiğin kandırmış; masraflı motoru satmış sonrasında mnuhtemel bakmış problem cıkaracak; problem olmasın diye iadesini yapmış.

Alıcının adamın yediği halttan dolayı 9 bin tl'sini istemesi son derece normal. Siz çok zengin olabilirsiniz; ancak 9 bin az bir para değil. Elbette ki isteyecek arkadaş son derece haklı.

Burada saçma olan şey satışı vermeden motoru teslım etmen olmuş.

Açıkçası karakola gidip kayıt açtırman işe yarayabilir; en azından bir kazaya karışıp kaçarsa başın yanmaz.

Karşı taraf bildiğin kandırmış; masraflı motoru satmış sonrasında mnuhtemel bakmış problem cıkaracak; problem olmasın diye iadesini yapmış.

Alıcının adamın yediği halttan dolayı 9 bin tl'sini istemesi son derece normal. Siz çok zengin olabilirsiniz; ancak 9 bin az bir para değil. Elbette ki isteyecek arkadaş son derece haklı.

Burada saçma olan şey satışı vermeden motoru teslım etmen olmuş.

Açıkçası karakola gidip kayıt açtırman işe yarayabilir; en azından bir kazaya karışıp kaçarsa başın yanmaz.
Evet bunu belgeleyen bir kayıt açtırman senin yararına olur. Dediğim gibi bir tanıdığında vekalet verebilirsin veya haftasonu nöbetçi notere anlaşıp oradan satış verebilirsin. Düzgün bir esnafın ayıplı mal veya malının dediği gibi çıkmaması konusunda yol masrafı vs. gibi şeyleri karşılaması esnafın ne kadar düzgün olduğunu gösterir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Evet bunu belgeleyen bir kayıt açtırman senin yararına olur. Dediğim gibi bir tanıdığında vekalet verebilirsin veya haftasonu nöbetçi notere anlaşıp oradan satış verebilirsin. Düzgün bir esnafın ayıplı mal veya malının dediği gibi çıkmaması konusunda yol masrafı vs. gibi şeyleri karşılaması esnafın ne kadar düzgün olduğunu gösterir.
valla üstadım esnaf düzgün olsaydı ayıplı mal satmazdı (şayet haberi yoksa boşuna günahını almayalım). Artık kimseye güvenilmez.

En kısa zamanda uzatmadan git satışı ver, bitir bu işi, olan olmuş artık

Mahkemeye veririm şunu alırım falan boş işler.

Çalındı diye şikayet etsen adam senin hesabına para göndermiş, birde iftira atmaktan başına iş alırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar