Honda CB500 Hornet Alınır Mı?

Motosikleti
Clx700 heritage
Merhabalar.
Esasında scrambler(moto morini seiemmezzo scr) motosiklet bakıyordum fakat bugün denk geldi Bursa İnallar'a gittim. Birkaç kez de motosiklet incelemesini izlemiştim güzel gibi duruyordu.
Motoru çok beğendim görünce. Fiyat almak istedim.

420.000 TL. Herhangi bir kampanya yokmuş. Taksit vb.durumlar yok maalesef.
(400.000 TL altı motosikletler için %1.79 gibi kredi imkanları varmış. Bilginiz olsun...)

Fiyat biraz yüksek gibi geldi. Çok fazla emsal motosiklet var biliyorum fakat bu da Honda işte.
Servis yedek parça vs. Aldığım zaman uzun yolda sağda solda köyde dağda orda burda gezerken kafamda soru işareti kalsın istemiyorum. Yakıtı da 3.5-4 lt/100km çok makul geldi.

1-2 ay beklemeyi düşünüyorum. Ne dersiniz bu motosiklet ile alakalı?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
1-2 ay beklersen 450 - 460 bine alırsın diyorum. Hem sezonun açılmasından hem de enfilasyon şeysinden.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Merhabalar.
Esasında scrambler(moto morini seiemmezzo scr) motosiklet bakıyordum fakat bugün denk geldi Bursa İnallar'a gittim. Birkaç kez de motosiklet incelemesini izlemiştim güzel gibi duruyordu.
Motoru çok beğendim görünce. Fiyat almak istedim.

(400.000 TL altı motosikletler için %1.79 gibi kredi imkanları varmış. Bilginiz olsun...)

Fiyat biraz yüksek gibi geldi. Çok fazla emsal motosiklet var biliyorum fakat bu da Honda işte.
Servis yedek parça vs. Aldığım zaman uzun yolda sağda solda köyde dağda orda burda gezerken kafamda soru işareti kalsın istemiyorum. Yakıtı da 3.5-4 lt/100km çok makul geldi.

CB500 gayet güzel bir araç. Tek problem şu yazdıklarınız;

"Aldığım zaman uzun yolda sağda solda köyde dağda orda burda gezerken kafamda soru işareti kalsın istemiyorum."

Uzun yolda olmaz. Olur da ekstra uzun cam vs. ile belki ama yine de naked makine kullandığınızı hissettirir.
Köyde kullanmak için bence fazla iddialı olur. O da eğer köy yolu temiz stabilize veya asfalt ise. Diğer türlü yine yorabilir.
Dağda falan kullanılacak bir motosiklet değil tabii ki. Zaten üretim amacı da o değil.

CB500 şehir içi, kıvrak, hızlı, ekonomik, güçlü, keyifli bir motosiklet isteyenler için ideal. A2 ehliyete uygun. Bunun dışındaki ihtiyaçlar için farklı seçeneklere göz gezdirmenizi öneririm.

Motosikleti
Clx700 heritage
1-2 ay beklersen 450 - 460 bine alırsın diyorum. Hem sezonun açılmasından hem de enfilasyon şeysinden.
Taksit vb. kampanya yapmadıkları sürece o kadar nakit para bağlamak istemem. 380bin TL 0 satılıyor 12 taksit seiemmezzo. Onu düşünürüm.

CB500 gayet güzel bir araç. Tek problem şu yazdıklarınız;

"Aldığım zaman uzun yolda sağda solda köyde dağda orda burda gezerken kafamda soru işareti kalsın istemiyorum."

Uzun yolda olmaz. Olur da ekstra uzun cam vs. ile belki ama yine de naked makine kullandığınızı hissettirir.
Köyde kullanmak için bence fazla iddialı olur. O da eğer köy yolu temiz stabilize veya asfalt ise. Diğer türlü yine yorabilir.
Dağda falan kullanılacak bir motosiklet değil tabii ki. Zaten üretim amacı da o değil.

CB500 şehir içi, kıvrak, hızlı, ekonomik, güçlü, keyifli bir motosiklet isteyenler için ideal. A2 ehliyete uygun. Bunun dışındaki ihtiyaçlar için farklı seçeneklere göz gezdirmenizi öneririm.

Evet dediğiniz gibi uzun yol harici scrambler tip motosiklet istiyorum esasında ama işte durumlar böyle... nasip artık teşekkür ederim

Çok güzel motor ama parasını hak ettiğini düşünmüyorum. O bütçelere çıkacaksanız SV650A düşünebilir, XSR700 düşünülebilir, Hornet 750 var, CB650R var, Trident 660, Speed 400 falan bi ton motor var. Hornet 500 asla F/P bir motor değil.

edit: yazdıklarımın çoğu 2. el nakit alımlar için mantıklı tabi, 0 almayı düşünüyorsanız Triumph'lar bütçe dahilinde ama kampanya var mı emin değilim.

Motosikleti
Clx700 heritage
Çok güzel motor ama parasını hak ettiğini düşünmüyorum. O bütçelere çıkacaksanız SV650A düşünebilir, XSR700 düşünülebilir, Hornet 750 var, CB650R var, Trident 660, Speed 400 falan bi ton motor var. Hornet 500 asla F/P bir motor değil.

edit: yazdıklarımın çoğu 2. el nakit alımlar için mantıklı tabi, 0 almayı düşünüyorsanız Triumph'lar bütçe dahilinde ama kampanya var mı emin değilim.
Teşekkür ederim cevabınız için
Motoru şirket üstüne alacağım bu sebeple sıfır almak zorundayım, ikinci elde fatura kesen kişi sayısı aşırı az. Triumph scrambler 400x bakmıştım aslında güzel duruyordu. Onun servis yedek parça vs. ağı nasıl?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Moto Morini seiemmezzo scr'nin kullandığı blok benim kullanmakta olduğum Er6F bloğunun gücü düşürülmüş klonudur. Yine de orijinal bloğun fazla titreşimli ve çok sıcak çalışma karakterini taşıdığını düşünüyorum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hocam ehliyet karşılıyorsa 750lik olanı uygun fiyata vereyim sana?
linux master , şu horneti bi satamadın valla kaç aydır..

çok mu yuksek yazıyon napıyon anlamadık ki.

arkadaslar; piyasa malı hornet bu durumdaysa
elinde ducati, aprilia trumph olanlar neler çekiyor siz hayal edin.

durum kotu

linux master , şu horneti bi satamadın valla kaç aydır..

çok mu yuksek yazıyon napıyon anlamadık ki.

arkadaslar; piyasa malı hornet bu durumdaysa
elinde ducati, aprilia trumph olanlar neler çekiyor siz hayal edin.

durum kotu
Hep galericiler, bayi sahipleri ölü fiyata almak istiyor. Bense son kullanıcıya satmak istiyorum. Galericiye vereceğim fiyata son kullanıcıya vereyim daha iyi.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
CB500 ile uzun yol yapılır, önceki modeli ile çok uzun yol yapmışlığım var:

Optimum kullanımı değil tabi ama 190 boyumla 100kg cüssem + üçlü çanta setiyle beni yorgunluktan öldürmediyse sanki gideri var diyebiliriz.

Hocam tercih edebileceğiniz bir sürü model varken bence cb500 hornete o paraları vermek makul değil.
Ocakta şubatta 372bine satılan motorun bugün bayi fiyatı 435bin lira. Euroya dolara da zam yok. 62bin lira birden fiyat koymak nedir be, şu piyasada kim verecek o paraları bir türlü anlamadım. İstenilen miktara çok daha iyi motosikletler alabilirsiniz. Örneğin mt-07’nin de sıfır km bayi fiyatı 453bin lira hem de 500lük horneti satmaya uğraşacağınız vaktin yarısında satarsınız meraklısı da hornete göre çok bunun. Adamlar 500lük hornetin 20bin lira fazlasına 700lük mt veriyor.
Fiyatlara zam yapılacak vs. denmişti ama japonun tofaşı diye değerlendirilip yamaha, kawasaki ve suzuki gibi markaların yanında tutulmasının bence tek nedeni uygun fiyata sahip olunabilir olması olan bir markanın 500lük motorunun 62bin liralık zamla kawasaki, yamaha parasına gelmesi mantıklı bir olgu değil.
Evet bu arada yamaha’ya da zam geldi kawasaki’ye de geldi ama bu kadar fahiş uçuk bir zam koyulmadı. Aynı paraya (435) yine sıfır km yine 500cc sınıfında kawasaki z500 var. Honda’nın sıfırını şu saatten sonra almam, taş toprak yesin p.venkler. Kawasakiye pahalı vs. deniyor ama japonun premiumu denilen markayla japonun tofaşı denilen marka aynı tarz aynı cc sınıfında motoru aynı paraya satıyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bu 500ler ilk partide satacağı kadar sattı biraz daha satar 3. parti ellerinde kalır türkiyede hiçbi zaman tutulmadı bu fiyatlarda da tutulmaz bence beklemekte yarar var özellikle hornet modeli türkiyede tutulmuyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ha şu da var fiyat listesine bakılınca onlar 2024 modeli 2025 modelleri ne yeni vergiden sonra biraz daha artar

Motosikleti
Clx700 heritage
Moto Morini seiemmezzo scr'nin kullandığı blok benim kullanmakta olduğum Er6F bloğunun gücü düşürülmüş klonudur. Yine de orijinal bloğun fazla titreşimli ve çok sıcak çalışma karakterini taşıdığını düşünüyorum.
Sıcak çalışmayla alakalı y.dışı kullanıcıların da problemi olduğunu okudum abi. Ayrıca Er6F'deki kadar kaliteli bir blok olmadığını da söylüyorlar. Bunun yanında motosikletin ikinci el satışlarının aşırı yavaş olacağını görünce şimdilik 2-3-4-5. seçeneklere attım bu motoru :D

Hocam ehliyet karşılıyorsa 750lik olanı uygun fiyata vereyim sana?
Abi o motor bana fazla güçlü gelir... Alıp yağmur modunda kullanırsın diyenler de var yoksa bakmıştım göz gezdirmiştim de şu motosiklet dünyasının da ucu bucağı yok...
bir de şu şekilde matematik yapıyorum. Fatura kesen bir yerden almam çok daha makul oluyor çünkü KDV avantajım var... 420.000TL'ye satılan motosiklet 420/1.2 = kafadan 350bin tl'ye mal oluyor.
E bazı galericiler findex kontrol ederek ya da kurumsal olan firmalardan kesilen çekleri de kabul ediyor.
Örneğin elimde toplam 200bin çek var diyelim mayıs-haziran'a.. Bunu verip kalanı da kredi kartına 12'ye böldüğümdeki matematik şu oluyor :
420-200 = 220 , / 12 = 18bin tl...
Ayda 18bin TL sabit ödeme uygun geliyor. Çek ile satıcıya ödediğim paranın 70.000TL'si zaten KDV olarak kasada kalıyor... Çok mantıklı oluyor. Satıcı da bankaya fazla komisyon vermiyor çünkü tamamını değil 220bin TL'sini kart ile çektirmiş oluyor.

Yani son kertede örnek olarak bayi fiyatı 500.000TL olan sıfır motosikleti 416.000TL'ye verirseniz ve üstüne çek alırsanız ve üstüne taksit yaparsanız alırım. :D

Son düzenleme:
Sıcak çalışmayla alakalı y.dışı kullanıcıların da problemi olduğunu okudum abi. Ayrıca Er6F'deki kadar kaliteli bir blok olmadığını da söylüyorlar. Bunun yanında motosikletin ikinci el satışlarının aşırı yavaş olacağını görünce şimdilik 2-3-4-5. seçeneklere attım bu motoru :D

Abi o motor bana fazla güçlü gelir... Alıp yağmur modunda kullanırsın diyenler de var yoksa bakmıştım göz gezdirmiştim de şu motosiklet dünyasının da ucu bucağı yok...
bir de şu şekilde matematik yapıyorum. Fatura kesen bir yerden almam çok daha makul oluyor çünkü KDV avantajım var... 420.000TL'ye satılan motosiklet 420/1.2 = kafadan 350bin tl'ye mal oluyor.
E bazı galericiler findex kontrol ederek ya da kurumsal olan firmalardan kesilen çekleri de kabul ediyor.
Örneğin elimde toplam 200bin çek var diyelim mayıs-haziran'a.. Bunu verip kalanı da kredi kartına 12'ye böldüğümdeki matematik şu oluyor :
420-200 = 220 , / 12 = 18bin tl...
Ayda 18bin TL sabit ödeme uygun geliyor. Çek ile satıcıya ödediğim paranın 70.000TL'si zaten KDV olarak kasada kalıyor... Çok mantıklı oluyor. Satıcı da bankaya fazla komisyon vermiyor çünkü tamamını değil 220bin TL'sini kart ile çektirmiş oluyor.

Yani son kertede örnek olarak bayi fiyatı 500.000TL olan sıfır motosikleti 416.000TL'ye verirseniz ve üstüne çek alırsanız ve üstüne taksit yaparsanız alırım. :D
416 yı bulduysan üzerini tamamlamak kolay olur hocam, cidden niyetin varsa uyguna bırakıcam. Sıfırı 571 bin olmuş.

Eğer ehliyetin karşılıyorsa Hornet 750 bakabilirsin.2024 modeli 455’e verdi bir bayi diye geçen demişlerdi. Dediğin gibi güçlü makine ama yağmur modunda epey sakin. Uzun yolda rüzgara pek aldırmam dersen olabilir. Yalnız hornetin 2. eli epey zayıf. İlanlar uzun süre kalıyor.

416 yı bulduysan üzerini tamamlamak kolay olur hocam, cidden niyetin varsa uyguna bırakıcam. Sıfırı 571 bin olmuş.
Şirket üzerine olacağından faturalandırmak lazım vergiden düşmek için , bunun içinde noter satışı değil normal kart veya satıcı belgesi gibi şeyler lazım diye biliyorum. CB500 bence parasını hak eden bir motosiklet değil arkadaşlar başka önerilerde bulunmuş onlara da bakmanızı tavsiye ederim ama naked motosiklet benim bildiğim köy yolları için uygun değil.

Teşekkür ederim cevabınız için
Motoru şirket üstüne alacağım bu sebeple sıfır almak zorundayım, ikinci elde fatura kesen kişi sayısı aşırı az. Triumph scrambler 400x bakmıştım aslında güzel duruyordu. Onun servis yedek parça vs. ağı nasıl?
Servis olarak sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum, İstanbul ve çevre illerde var bildiğim kadarıyla Triumph servisleri. Scrambler 400X çok güzel motor valla Speed 400 de öyle, görünüş olarak diyorum tabi, güçleri de yeterli bence 120 sabit rahat rahat gidilir. Yedek parça durumlarını hiç bilmiyorum, temin durumunda sıkıntı yaşamazsınız diye tahmin ediyorum ama pahalı olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar