Bayiye giderken yanımıza ne kadar para alalım?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Sigortayı sigortacıdan yapıyorsunuz. Bayide sadece motorun parasını götürmeniz yeterlidir.

Motosikleti
RKS TNT 202
Kredi kartıyla halledebilirsin.

kullanmıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sigortayı sigortacıdan yapıyorsunuz. Bayide sadece motorun parasını götürmeniz yeterlidir.

motoru çıkarmadan sigorta yapılması gerekiyormuş kafama hiç yatmadı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bence su bazlı kaydırıcı götürsün

sağolun hocam tecrübelerinizi aktardığınız için, ducatiden vazgeçemiyorsunuz sanırım :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motoru çıkarmadna sigorta çıkarmak için bayi belgeleri mail ile gönderir, o belgelerle kendi istediğiniz acenteden sigorta yaptırırsınız.

Ben sıfır motorumu alırken bayiye hiç nakit para vermemiştim, Motorun parasını eft yapmıştım.

Bu devirde nakit mi kaldı? Kapıya damacana su getiren sucuya vermek dışında aylardır nakit para kullanmadım mesela.
Gitmeden en iyisi o bayide süreç nasıl işliyor sorun. Belki her bayide sistem farklı çalışıyordur ama elden nakit para almamaları lazım.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Selam
Bilenler zaten tecrübe ettiler ilk defa 0 motosiklet alacaklar için süreci anlatayım;
  • Bayiden, fiyatta ve ödemede anlaştıktan sonra size fatura verirler.
  • Bu fatura ile herhangi bir sigorta acentesinden sigortanızı yaptırırsınız.
    (Sigortacıya tekrar gideceksiniz kolay bir yerde olsun. Ruhsat numarası sigortaya işlenecek.)
  • Yaptırılan sigortanın aslı veya pdf hali "hangisini tercih ederlerse" bayiye gönderiyorsunuz.
  • Bayi veya satıcı sizin geçici tescil belgenizi ve plaka basım evrakınızı hazırlıyor ve ıslak imzalı olarak size teslim ediyor.
  • Bulunduğunuz bölgedeki Şöförler ve Otomobilciler federasyonuna bağlı plaka basım yerinden size verilen evrakla plakanızı çıkartıyorsunuz.
  • Herhangi bir noterden geçici ruhsatınızı vererek ruhsat çıkarıyorsunuz.
    "Geçici ruhsatın 1 ay süresi var."
  • Sigorta yaptırdığınız yere tekrar giderek çıkardığınız ruhsat bilgilerini sisteme işletiyorsunuz.
  • Plaka ve ruhsat işlemlerinin ardından satın alımı yaptığınız bayiden motosikletinizi teslim alıyorsunuz.
Hayırlı olsun.

Not: "Ben bunlarla uğraşamam her şeyi bayi ayarlasın derseniz, ücreti mukabilinde noterden vekalet vererek bu işlemleri bayi sizin adınıza halledebilir."

Biraz önce yeni motosikletimin ruhsatını ve plakasını çıkardım.

Bayi her hangi bir ödeme yapmıyorsunuz.

Size geçici ruhsat, fatura, ve plaka basım kağıdını veriyor.

Geçici ruhsatı çıkarırken tanıdık sigortacım vardı o sigortayı yaptı. Tanıdık sigortacınız yoksa onlar hallediyor. Sigortam 3236 lira tuttu. Sigorta ücreti farklı çıkabilir.

Sonra plaka basım yerine gittim 340 lira ücret ödeyip yarım saatte plakamı aldım.

Oradan notere geçtim beş dakikada yeni ruhsatımı aldım. noter de 1.633,57 lira ödedim.

Toplam: 3236 + 340+ 1.633 = 5.209 lira tuttu.

İşlemler bayi yarım saat, plaka basım yarım saat, noter beş dakika, yol iki saat toplam üç saat sürdü..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Biraz önce yeni motosikletimin ruhsatını ve plakasını çıkardım.

Bayi her hangi bir ödeme yapmıyorsunuz.

Size geçici ruhsat, fatura, ve plaka basım kağıdını veriyor.

Geçici ruhsatı çıkarırken tanıdık sigortacım vardı o sigortayı yaptı. Tanıdık sigortacınız yoksa onlar hallediyor. Sigortam 3236 lira tuttu. Sigorta ücreti farklı çıkabilir.

Sonra plaka basım yerine gittim 340 lira ücret ödeyip yarım saatte plakamı aldım.

Oradan notere geçtim beş dakikada yeni ruhsatımı aldım. noter de 1.633,57 lira ödedim.

Toplam: 3236 + 340+ 1.633 = 5.209 lira tuttu.

İşlemler bayi yarım saat, plaka basım yarım saat, noter beş dakika, yol iki saat toplam üç saat sürdü..
Abi tekrardan hayırlı olsun. Keyifli geziler dilerim.

Kim seviyor :) evlendin bahşiş , araba aldın bahşiş , çocuğun doğdu bahşiş -tatlı, yakının öldü bahşiş vs vs.İşini yapıp maaş alan adamdan helallik almak için rüşvet veriyorsun :)

Motosikleti
RKS TNT 202
Kim seviyor :) evlendin bahşiş , araba aldın bahşiş , çocuğun doğdu bahşiş -tatlı, yakının öldü bahşiş vs vs.İşini yapıp maaş alan adamdan helallik almak için rüşvet veriyorsun :)

böyle kültürel şeyler hoşuma gidiyor bizi biz yapan şeyler oluyor ya o açıdan :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar