Rölantide akü değerinin 5-6v anlık düşmesi hk.

Merhaba,

Eklediğim videodaki şekilde bir sorum var. Motor rölantide iken 14v lardan kimi zaman 1v civarına düşüp geri yükseliyor. Böyle bir durum olağan mı? değilse neyden kaynaklı böyle yapar şimdiden teşekkürler

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Değişim bu kadar sık ve fazla olmaz...
Ya Aometren hatalı ya da sargında sıkıntı var...

Motosikleti
Ns200 15"
Şarj değerleri güzel, denildiği gibi başka avometre ile ölçmek doğru olacaktır.

Rölanti demişsiniz ama , arada sürekli gaz verdiğiniz için bu rölanti degil. Bırakın kendi halinde 1 dk çalışsın bakalım ne yapıyor ..

Rölanti demişsiniz ama , arada sürekli gaz verdiğiniz için bu rölanti degil. Bırakın kendi halinde 1 dk çalışsın bakalım ne yapıyor ..
videoyu çok uzun tutmak istemedim. zaten videonun sonlarına doğru rölantiyi bıraktığımda daha da diplerde bir değer veriyor.

kontak kapalı iken stabil olarak 12.6 civarında gösteriyor. ben de sargı-konjektör-akü üçlemindeyim yine de sizlere sormak istedim

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Dalgalanma akü gözlerini birbirine bağlayan bloklar arasında çatlak varsa yapar tamiri yoktur yeni akü şart. Avometrenizden ve problarından kaynaklanıyor da olabilir başka bir ölçü aleti ile deneyin. Eğer değilse statör ve konjektör diğer bakılacak unsurlar.

Bugün farklı bir avometre ile test edeceğim. Sorun akü bloklarından olsa kontak kapalı iken 12.6 civarı sabit kalmazdı diye öngörüyorum. Konjektör bağlantısı bölümünde bir oksitlenme olabileceğini de düşünüyorum.

Ek olarak bu voltaj dalgalanması motor ısındıktan sonra başlıyor yani tamamen soğuk iken çalıştırdığımda değerler sabitleniyor videodaki gibi bir sorun yaşanmıyor.

İlk önce konjektör soketini söküp, ölçü aletini AC konumuna alıp, statörden ( şarj dinamosu ) gelen akımı rolantide ölçün Buradan 12-14 V arası dalgalı bir akım gelir, eğer gaza basarsanız voltaj değeri 2 3 katına çıkar. Akım değeri burada bozuksa problemin statör bobin sargılarındadır. Eğer burada problem yoksa konjektör soketini takıp aküyü sökün, ölçü aletini DC konuma alıp akü bağlantı başlıklarından ölçün. Akım değeri burada bozuluyorsa konjektörünüz arızalıdır, bozulmuyorsa akünüz arızalıdır.
( Ölçü aletiniz de bozuk olabilir, önce başka bir cihazla bu şekilde yeniden ölçün. )

Motosikleti
yok:(
bu TRK ların elektiriksel işleri hep sorunlu. siz genede farklı bir aküyle deneyin yük altında ki ile stabil durduğu zamanki hali ile farklılık olabilir nasıl olur bilmiyorum. Whatsapp gurubunda görmüştüm bu videoyu, buna benzer bir şikayeri benzin hortumu yırdık diye buldular eğer o motor bu değilse grenajları söküp bükülen hortum var mı yok diye kontrol edin bence

bu TRK ların elektiriksel işleri hep sorunlu. siz genede farklı bir aküyle deneyin yük altında ki ile stabil durduğu zamanki hali ile farklılık olabilir nasıl olur bilmiyorum. Whatsapp gurubunda görmüştüm bu videoyu, buna benzer bir şikayeri benzin hortumu yırdık diye buldular eğer o motor bu değilse grenajları söküp bükülen hortum var mı yok diye kontrol edin bence
Ben de trk forumundayım fakat aynı konu değil. Benim motorum benelli tnt249-s, dün aynı videoyu gruba da atmıştım ama pek bir yorum alamadım bu yüzden burada diğer kullanıcılara da sormak istedim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İlk önce konjektör soketini söküp, ölçü aletini AC konumuna alıp, statörden ( şarj dinamosu ) gelen akımı rolantide ölçün Buradan 12-14 V arası dalgalı bir akım gelir, eğer gaza basarsanız voltaj değeri 2 3 katına çıkar. Akım değeri burada bozuksa problemin statör bobin sargılarındadır. Eğer burada problem yoksa konjektör soketini takıp aküyü sökün, ölçü aletini DC konuma alıp akü bağlantı başlıklarından ölçün. Akım değeri burada bozuluyorsa konjektörünüz arızalıdır, bozulmuyorsa akünüz arızalıdır.
( Ölçü aletiniz de bozuk olabilir, önce başka bir cihazla bu şekilde yeniden ölçün. )
Statör ölçümü konusunda kullanıcı kılavuzunu da okudum videolar da izlemiştim ama kafamda tam olarak canlanmadı. Bilginiz olduğunu varsayarak aşamaları size danışmak istiyorum cevaplarsanız sevinirim.

1-Akü bağlantısı var iken motoru çalıştırıyorum
2-Statör bağlantı ucunu konjektörden çıkartıyorum ( 3 problu bir bağlantısı var).
3-AC ölçüm biçiminde uçlar arası ile sıra ile ölçüyorum, yani 1-3 arasını 2-3 arasını ve 1-2 arasını ölçüyorum. Servis kılavuzunda 5000 rpm de 55v veya üzeri gelmesi gerektiğini görüyorum. Eğer göremiyorsam sorunum statörde oluyor.
4-Statör bağlantısını taktıktan sonra akü başlıklarını söküp dc uçtan ölçüyorum eğer hala sorun yok ise akü arızalı diyorum. Ama hala aynı durum var ise konjektörden kaynaklanıyor diyorum.

Burada soru şurada oluşuyor, volyaj düşmesine sebep olan şey bir sensörün anlık kısa devresi olabilir mi? çünkü eğer böyle ise yeni konjektör taksam da aynı sorunu yaşamaya devam edeceğim. Konjektör çıkış doğruluğunu sanki konjektörün direkt ucundan ölçmeliymişim gibi geliyor bana

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero X Pulse 200
avometrenin hatalı olma olasılığı çok yüksek

Simdik arkadaslar akim(amper) oldugu surece gerilim (voltaj) olculebilir. akimin olmadigi yerde voltaj da olmaz.

E peki voltaja sifira dusuyor ise akim da gitmez ve motor nasil calisir halde kalacak:)
avometre hatali kesin.

Rolantide akunun sarj etmeme sebebi akimin ancak motorun kendini calisir halde kalmasina yetecek kadar olmasindandir. Akuyu dolduracak ekstra bir akim yok yani.

Tum bu surecte gerilim cok az farkla sabit kalmasi laziim. Bu kadar dalgalanma olmasi sorun, voltajin sifira inmesi de pek mumkun degil.

videoyu çok uzun tutmak istemedim. zaten videonun sonlarına doğru rölantiyi bıraktığımda daha da diplerde bir değer veriyor.

kontak kapalı iken stabil olarak 12.6 civarında gösteriyor. ben de sargı-konjektör-akü üçlemindeyim yine de sizlere sormak istedim
Akü değeri Motor kapalıyken en az 12.6 olmalı'ki Sizinki alt değerde ama Akü şimdilik sağlam. Çalışırken 13.7 ile 14.7 arası olmalı.
Ben Konjektör den şüphelendim. Yedek varsa degiştir gör derim. Yada al bir tane elinde bulunsun. O degilse bile illaki lazım olur.

Merhaba,

Farklı bir avometre ile test ettiğimde değerlerde bir dalgalanma ve düşüş yaşanmadı. Yani avometreden kaynaklı bir problemmiş. Yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Merhaba,

Farklı bir avometre ile test ettiğimde değerlerde bir dalgalanma ve düşüş yaşanmadı. Yani avometreden kaynaklı bir problemmiş. Yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Merhaba arızayı çözmüşsünüz,geçmiş olsun.sonucu paylaşmanız,başka bir birini işine yarar,eline sağlık.
Avometreye çöpün yolu göründü,keyifli sürüşler dilerim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar